I dag blev spændingen udløst, da Politikens anmeldelse af vores yngste restaurant i familien ramte avisens sider. Vi har vidst, at den var på vej i et stykke tid – at der pludselig stod en pressefotograf og ville tage billeder af maden var trods alt lidt af et give away.

Anmelder Kristian Bang Foss tager læseren med på en poetisk og regnvåd rejse gennem et sommerkøbenhavn komplet med menneskemylder og indianermusik ved Rådhuspladsen. De urbane sanseindtryk bliver afløst gastronomiske oplevelser i form af fish taco, New York strip, vaffel med flødestuvede kantareller og cheese cake på Steak Royal.

Selv om der – ifølge anmelderen – forekommer enkelte svipsere blandt forretterne og side orders, er han stærkt positivt stemt over for både bøffen, svampevaflen og den sød/syrlige dessert. Den fulde artikel kun kan læses med et abonnement til Politiken.dk, men vi vover alligevel at bringe et par citater fra anmeldelsen her:

”Bøffen jeg fik til hovedret, en New York Strip, det vil sige et stykke kød med fedtkant skåret fra den midterste del af oksefileten, var besøget værd.”

”Jeg var blevet nysgerrig efter at prøve en belgisk vaffel med stegte kantareller og flødesovs, da det lød tilpas skørt. Smagsindtrykket viste sig at være en gribetang ned i erindringen: Jeg blev sat tilbage til barndommen på ødegården i Sverige, hvor jeg fik serveret ristet brød med smør og flødestuvede kantareller på, mens jeg sad på slagbænken i stuen.”

Som en skarp (og tegnefilmsglad) kokkeelev nævnte, minder beskrivelsen af vores kantarelvaffel næsten om den famøse scene fra Pixar’s ”Ratatouille”, hvor anmelderen Anton Ego får serveret en simpel ret, der sætter barndomsminderne i spil:

Vi takker for den flotte anmeldelse fra Politikens iByen-sektion. Skulle du selv være blevet fristet til et besøg på Regnbuepladsen, kan du tjekke hele Steak Royals menu ud her, samt booke bord nemt og hurtigt online.