Velkommen til Alabama Social

Sæt kurs mod de amerikanske sydstater uden at forlade København. Lige ved Dronning Louises Bro på Nørrebrosiden af søerne finder du Alabama Social: Vores hyldest til alt, der hedder Cajun, Créole og Soul Food. Her fortolkes livretter fra Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, South Carolina ”and beyond”. Sydstatskøkkenet er i sin natur et blandingsprodukt, hvor franske, amerikanske og afrikanske traditioner smelter sammen. Herlighederne kan nydes i en restaurant dekoreret med eklektiske objekter. Sammensæt din egen 3-retters menu fra 325 kr.

Smiley: Se Alabama Socials seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Opskrifter : Anders Aagaard laver spareribs på to måder i GO’ Morgen Danmark

Opskrifter : Anders Aagaard laver spareribs på to måder i GO’ Morgen Danmark

Foto: Fra venste: Anders Aagaard, Mikkel Kryger, Puk Elgaard, Bodil Jørgensen og Thomas Buttenschøn

Manden bag Madklubben gæstede søndag den 6. marts endnu engang GO’ Morgen Danmarks studie på Hovedbanegården. Her stod menuen på en hyldest til den spritnye sæson af Netflix-serien ”House of Cards”, hvor den kyniske politiker Frank Underwood traditionen tro spiser spareribs, når hovedet skal renses og hjertet holdes varmt.

Anders tilberedte sine ribs – eller svinekamben, som de hedder på dansk – på to forskellige måder: Med en klassisk, amerikansk BBQ-marinade og med en mere eksotisk, asiatisk marinade inspireret af vores Nørrbro-restaurant, Hanzō. Du kan finde opskriften på BBQ-ribs med brun farin, æblejuice, ketchup, chili og meget mere lige her. Er du mere til asiatiske toner af hoisin-sauce, gærede ”black bean”-sojabønner og teriyaki, ligger opskriften også kun et klik væk.

Mens spareribs traditionelt set serveres med en omgang coleslaw, havde Anders Aagaard taget en lunere, sundere og måske endda lidt sjovere opskrift på kål med i studiet. Her blev spidskål delt i store både og grillet på en glohed pande. Lige inden servering blev ”kålbådene” dækket med revet citronskal, salt, peber og en svinenem dressing lavet på græsk yoghurt, honning og tabasco.

Madklubbens spareribs er den perfekte mumsemad til søndagsmiddagen, hvor du kan gå i gang med koge kødet tidligt på dagen. Vil du i stedet forkæle familien en hverdagsaften, kan du med fordel sætte gang i processen allerede aftenen før. Er du typen, der bare allerhelst vil spise ude? Så kan du teste vores saftige BBQ-ribs hver søndag aften på Alabama Social, hvor det normale menukort erstattes af en ”Lazy Sunday Selection”.

God fornøjelse med ribs fra Madklubben. Og husk: De er ikke lavet rigtigt, hvis ikke du går fra bordet med fedtede fingre.

Image-1

 

Mød Jonas – måske Danmarks bedste kokkeelev?

Mød Jonas – måske Danmarks bedste kokkeelev?

Søndag den 7. marts dyster kongerigets dygtigste køkkenspirer om titlen som Danmarks bedste kokkeelev i forbindelse med FoodExpo 2016 i Messecenter Herning. Vi er pavestolte af, at Madklubben er repræsenteret i skikkelse af 21-årige Jonas Feldt Niemann, som til hverdag står i lære på vores amerikanske sydstatsrestaurant, Alabama Social.

Vi gav Jonas en pause fra køkkenræset på Nørrebro og tog en snak om kokkedrømme, godt håndværk og hvorfor det er fedt at bevæge sig ud på ukendt grund.

Lad starte ”fra scratch”: Hvordan ender man lige med at stille op til DM for kokkelever?

”Jamen faktisk er det lærerne på landets forskellige skoler, i mit tilfælde Hotel- og Restaurantskolen i Valby, som er med til at udvælge deltagerne. De holder øje med, hvem der udviser særligt talent og indstiller derefter 2 personer til at konkurrere som et makkerpar og repræsentere skolen. Min makker hedder Mads Krogholt Bonde og arbejder på No. 2. Jeg kendte ham ikke tidligere, men efter at have trænet sammen et par måneder er vi blevet rigtig gode venner.”

Hvad er det fedeste ved skulle deltage i Danmarksmesterskaberne?

”Helt ærligt? Så havde jeg aldrig set mig selv som konkurrencekok. Men da jeg blev spurgt, var jeg ikke i tvivl om, at det kunne være en fed udfordring. Jeg elsker at stille høje krav til mig selv og prøve kræfter med nye og ukendte ting. Det er den slags, der gør, at man vokser og rykker sig professionelt.”

Hvor stammer din egen kærlighed til mad fra?

”Den stammer fra min familie. Flere af mine familiemedlemmer arbejder i branchen, og især min fætter, som er kok, har jeg set meget op til lige siden jeg var lille. Og så elsker jeg de wauw-oplevelser, man kan få ved at spise god mad. For eksempel blev jeg helt blæst væk, da jeg besøgte Søllerød Kro sidste år. Alt det hårde arbejde og de mange timers forberedelse kommer til udtryk gennem maden. Det viser en kærlighed til faget, som jeg har kæmpe respekt for.”

Hvordan endte du med at stå i lære på Alabama Social?

”Jeg startede faktisk med at stå i lære på Nimb, hvor jeg også blev gode venner med Johan Burich-Holck, som nu er restaurantchef på Alabama Social. Efter en bytur snakkede vi om, at der skulle ske noget nyt, og jeg var frisk på at kaste mig ud i et totalt anderledes køkken. På Alabama Social lærer jeg en masse om en madkultur, der er fremmed både for mig og for de fleste danskere. Men selv om det er et anderledes køkken med spøjse ingredienser, er maden stadig let at forstå. Det er hyggemad som man kan samles omkring.”

Hvad er dine vildeste kokkedrømme for fremtiden?

”Haha, jamen jeg skal selvfølgelig have mit eget sted og være min egen chef. Jeg aner ikke, hvad det skal være endnu, men der er vi igen tilbage til det med det ukendte: Jeg tænder på det. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men usikkerheden driver mig. Uanset hvad fremtiden byder på, så ved jeg, at kommer til at vokse både som menneske og kok af de udfordringer, jeg møder.”

Se med: Hitserien ”Sjit Happens” indtager Bar Next Door og Alabama Social

Se med: Hitserien ”Sjit Happens” indtager Bar Next Door og Alabama Social

Mandag den 29. februar kl. 21:25 kan du se to af vores populære Nørrebro-steder tone frem som kulisser i TV-serien Sjit Happens på TV2 Zulu. Sjette afsnit i fjerde sæson af det vanvittigt populære komediehit er nemlig delvist optaget på Bar Next Door og Alabama Social.

Sjit Happens handler i korte træk om vennegruppen Mads, Emil, Olau, Øland og Ane og deres pusseløjerlige hverdagsproblemer i og omkring den fælles lejlighed på Vesterbro. Problemer, som involverer masser af sex, fest og akavede forvekslinger.

Netop det festlige og akavede smelter sammen i mandagens afsnit, hvor Mads (spillet af Jonathan Harboe) prøver at smyge sig uden om de dyre vaner, hans velhavende studiegruppemedlemmer lægger for dagen. Se med, når der skal betales for ekstra dyr vin på Alabama Social (bare rolig, vores priser er langt mere sympatiske i virkeligheden), og når Mads efterfølgende prøver at drukne kammeraternes utilfredshed i drinks på Bar Next Door. Vi kan vist godt afsløre, at det ikke går helt som planlagt.

I Sjit Happens præsenteres baren som et spritnyt projekt skabt af en smart New Yorker-barchef. Sandheden er dog – som du måske allerede ved – at den cool cocktailbar er skabt af os her hos Madklubben, og at ALLE er velkomne. Hvis du har fået lyst til at besøge de to steder efter at have grinet med på TV2 Zulu, kan du du læse meget mere om Alabama Social og Bar Next Door lige her.

”Lazy Sunday” på Alabama Social betyder casual soul food til små priser

”Lazy Sunday” på Alabama Social betyder casual soul food til små priser

Når ugen går på hæld, disker vores populære amerikanerspiseri på første parket ved Søerne, Alabama Social, op med en helt særlig søndagsmenu. Det er afslappet. Det er greasy på den gode måde. Det er simpel og smagfuld soul food. Det er ”Lazy Sunday”.

Sæt gaflen i en forret til 75 kr., en hovedret til 150 kr., en dessert til 50 kr. eller gå hele vejen og bestil 3 retter for kun 250 kr. Du stykker selv menuen sammen, og selv om kortet er mindre end på ugens øvrige dage, kan det stadig være svært at vælge blandt fristelserne.

”Lazy Sunday”-menuen byder på cæsar salat, Louisiana hot wings med cremet blue cheese-dip, husets chili con carne, snaskede ribs med BBQ, en moppedreng af en cheeseburger og den uimodståelige og umage sydstatsblanding af friteret kylling serveret på en lun belgisk vaffel. Alle hovedretter får selskab af gyldne fritter på siden. Sæt trumf på med en cremet ”cheese cake sundae” med blodappelsin og havre, eller hvad med en gang vaniljeis med karamel og ristede nødder som det søde punktum?

Uanset om du vil slutte ugen af med manér eller blot trænger til at lade op til en ny af slagsen med masser af gedigen, amerikansk sydstatskogekunst, så er ”Lazy Sunday” på Alabama Social svaret på dine bønner. Hvis du, ligesom os, er blevet sultne af at læse ovenstående, kan du nemt og hurtigt booke bord ved at klikke her. Vi ses på Sortedam Dossering nummer 3!

Manden bag Madklubben taler ud om “knivkamp” i Euroman

Manden bag Madklubben taler ud om “knivkamp” i Euroman

Hvordan opstod Madklubben? Er vi i krig med Cofoco? Og er der et særligt iværksætterpulver i drikkevandet i Sønderjylland? Det er bare nogle af emnerne, som tages op i et stort anlagt dobbeltinterview i denne måneds udgave af livsstilsmagasinet Euroman.

Her har journalist Thomas Hebsgaard sat Madklubbens indehaver og karismatiske primus motor, Anders Aagaard, i stævne sammen med Cofoco’s førstestyrmand, Torben Klitbo. Som mange madglade danskere ved, var de to gæve sønderjyder i sin tid fælles om at starte Cofoco. Men arbejdsglæde blev til arbejdslede, venskaber blev brudt og de gik hver til sit.

Læs også: Vi åbner Steak Royal til marts

Men er de to overhovedet stadig sure på hinanden? Og hvordan har de hver især fået skabt en kulinarisk succes med fokus på stor smag til små priser? Det og meget mere kan du få svaret på i Euroman-interviewet, som både kan læses online og i den trykte udgave af magasinet. Vi kan afsløre, at interviewet (heldigvis) i langt højere grad handler om to visionære mænds restaurantsucceser end om deres indbyrdes og, tør man sige “forældede”, fejder.

Hvis du er nysgerrig efter at lære manden bag Madklubben bedre at kende, og se, hvor godt det egentlig går for vores 8 restauranter og ene cocktailbar, så er det bare med at stryge ned i bladkiosken eller klikke her sporenstregs.

Advarsel: Akut appetit kan indtræffe ved læsning. Vi anbefaler en udflugt til et af vores populære spisesteder som modgift.

Bar Next Door frister med gådefulde cocktails

Bar Next Door frister med gådefulde cocktails

Hvis dit hjerte banker for velshakede drinks, cool cocktails og kække sjusser, så skal du unde dig selv et besøg på Bar Next Door. Det indbydende vandingshul ligger, som navnet også antyder, lige ved siden af vores tre restauranter på Nørrebro: Alabama Social, Gran Torino og Hanzō.

Uanset om du tager plads under ”cocktails & dreams”-skiltet før eller efter en middag på et af vores spisesteder eller blot svinger forbi med det ene formål at kigge bunden af et cocktailglas dybt i øjnene, så glæder vi os til at forkæle dig.

Cocktailmenuen er bygget op omkring et udvalg af klassiske cocktails, samt en talrække af signaturkompositioner. ”En talrække?”, tænker du måske. Ja, vi synes nemlig, at det lyder tilpas ekstravagant og gådefuldt at henvende sig til bartenderen og indforstået hviske: ”Bare en Number 7, tak!”.

Tillad os at præsentere dig for et udvalg af de mest populære “tal” fra Bar Next Door:

No. 5: En smooth tequila-cocktail lavet på ”Calle 23 Blanco” med limejuice, ananasjuice, sukker og ”celery bitters”:

IMG_6814

No. 6: En klassisk sour med “Pimm’s No. 1”, Applejack, citronsaft, sukker og æggehvide:

IMG_6818

No. 7: Gør klar til at redefinere din opfattelse af en daiquiri! “Havana 3”, limejuice, sukker, klementin og rosmarinmarmelade i perfekt harmoni:

IMG_6822

No. 8: En romcocktail til kaffeelskeren: Kaffeinfuseret “Angostura 5”, Kahlua, ”orange bitters”, en smule Campari, karamelsirup, figner, fløde og appelsinskal. Ja tak!

IMG_6831

No. 9: En nyfortolkning af en ”Gimlet” med Beefeater Gin, Aperol, rød grape og danskvand. En vaskeægte tørstslukker:

IMG_6843

No. 10: Den mest kraftfulde kop te, du nogensinde har fået serveret. En kombi af ”Great Kings St. Scotch”, sirup med kamille og honning, humleekstrakt, ”chocolate bitters” og en knivspids citron:

IMG_6836

No. 11: En forfriskende fætter med bourbon, Maraschino, citron, sukker, ginger beer og ”Angostura bitters”:

IMG_6851

Er du blevet tørstig? Det er vi i hvert fald. Vi ses på Bar Next Door, som ligger en spytklat fra Dronning Louises Bro på Nørrebro. Du kan tjekke det fulde barkort og se åbningstider her.

Alabama Social laver soul food til populært madmagasin

Alabama Social laver soul food til populært madmagasin

Drømmer du om at kunne lave retter, der dufter, smager af og ser ud som i de amerikanske Sydstater? Eller trænger du bare til fornyet madinspiration i de kolde vintermåneder? Så er der god grund til at stryge ned i den nærmeste bladkiosk og sikre sig det seneste nummer af månedsmagasinet Mad & Venner.

Det danske madmagasin sætter nemlig fokus på amerikansk comfort food i januar, og til formålet har de inviteret vores populære sydstatsrestaurant på Nørrebro, Alabama Social, med i fotostudiet og ind på opskriftsredaktionen.

Resultatet er hele 7 fristende opskrifter fra det krydrede og karakterfulde cajun-køkken, alle signeret af vores topdygtige kok og partner på Alabama Social, Martin Alf. Kig med over skulderen, når Martin blandt andet laver jerk chicken med grillede søde kartofler, dybstegte crab calas, pil-selv-krebs Louisiana style og klassisk corn bread.

Vi kan desværre ikke viderebringe opskrifterne her, men hvis du er typen, der hellere vil sætte dig til bords end at tænde op under kødgryderne derhjemme, kan du naturligvis altid svinge forbi og smage på de amerikanske Sydstater på restaurant Alabama Social. Tjek hele vores menukort ud her, og glem ikke at booke bord på forhånd.

Vi ses til sjælevarmende soul food på Sortedam Dossering 3 og hjemme i dit eget køkken.

Magasinet Mad & Venner koster 70,95 kr. og kan købes hos velassorterede bladhandlere.

Populær københavnerguide: ”Tung sydstatsbrunch ødelægger januarkuren”

Populær københavnerguide: ”Tung sydstatsbrunch ødelægger januarkuren”

Foto: tipKBH.dk

”Lækker mad og høj livskvalitet”, ”Tungt og beskidt på den velsmagende måde”, ”Hvis man går sulten derfra, skal man omgående søge læge!”.

Der bliver ikke lagt fingre i mellem i tipKBH’s anmeldelse af vores populære Dirty Southern Brunch, som serveres hver søndag på Alabama Social på kanten af Sortedam Dossering. Den nyligt grundlagte online-byguide har sendt skribenten Sebastian afsted som testkanin, og dommen er klar: ”Vi foreslår, at du dropper nytårsforsættet, udskyder løbeturen til mandag og sætter hele søndagen af, så du kan slå mave på sofaen efter besøget. Det er nødvendigt.”

Læs mere: Det får du serveret til Dirty Southern Brunch på Alabama Social

Vi er super stolte af den positive trip report, der fanger essensen af, hvad vi vil med Dirty Southern Brunch. Det skal nemlig være overdådigt, hyggeligt og snasket på den helt rigtige måde. Også omgivelserne og betjeningen bider tipKBH mærke i, og skriver: ” Stemningen i restauranten er lige så god som maden, hvor personalet serverer madorgiet af fire omgange med store smil og højt humør.”.

Hvis du selv er blevet nysgerrig på at opleve Alabama Socials brag af en comfort food brunch, så er det bare med at bestille bord. Herlighederne serveres hver søndag fra kl. 9.30-14.00.

Tjek hele brunchmenuen her, og glem ikke at bestille bord på forhånd – det betaler sig!

Vi holder søndagslukket den 17. januar og fester for vores ansatte

Vi holder søndagslukket den 17. januar og fester for vores ansatte

Kære gæst, søndag den 17. januar holder vi aftenlukket af den bedst tænkelige årsag: Vi holder nemlig en stor fest for vores dejlige ansatte. Efter et begivenhedsrigt 2015, en travl julesæson og et sprudlende nytår fortjener Madklubbens mere end 300 medarbejdere at blive hyldet.

Vi drager ud i vintermørket for at spise, danse og kåre årets største præstationer blandt vores kokke, tjenere og restauranter. Indrømmet, det bliver svært at vælge, for i 2015 har vores ansatte endnu engang hjulpet med at sætte rekorder, åbne nyt og holde hjulene kørende på en perlerække af hovedstadens mest populære spisesteder.

Vi har valgt at holde festen på ugens mest stille dag. Ikke desto mindre betyder det, at vi holder ekstraordinært søndagslukket på alle vores restauranter – også dem, som normalt byder indenfor, når ugen går på hæld. Alabama Social holder dog stadig åbent til brunch og Bistro Royal ligeså til frokost.

Vi takker for forståelsen og glæder os til at byde velkommen med fremragende mad til fair priser igen fra mandag den 18. januar.

Nytårslykke: Alabama Socials ”Dirty Southern Brunch” vender tilbage

Nytårslykke: Alabama Socials ”Dirty Southern Brunch” vender tilbage

Der var tale om et akut udbrud af pandekagefeber i København, da vi de fire søndage i advent 2015 serverede den såkaldte Dirty Southern Brunch på vores amerikanske sydstatsyndling, Alabama Social på Sortedam Dossering.

Folk kunne tilsyneladende ikke få nok af snaskede soul food-retter som gyldne fritter med chili con carne, belgfiske vafler med friteret kylling og kærnemælkspandekager med karamelliserede æbler. Søndag efter søndag måtte vi melde udsolgt med over 200 gæster i restauranten.

Derfor har vi truffet en beslutning, som heldigvis ikke var så svær igen: Dirty Southern Brunch vender tilbage til Alabama Social som et fast indslag hver søndag fra den 10. januar og frem. Så det er bare med at komme ind og få booket bord, så weekendens sidste dag kan startes på dekadent amerikanermanér.

Læs en begejstret bloggers oplevelse af brunchen på Alabama Social. (OBS! På engelsk.)

Dirty Southern Brunch består, foruden ovennævnte retter, også af tacos med avocadokompot, grillet brød med cream cheese, urter og skinke, røræg og pandestegte chorizopølser. Hele herligheden koster 200 kr. pr. snude, og børn kan spise husets Little Southern med 4 retter i halv størrelse for 100 kr.

De første siddepladser kan scores allerede kl. 9:30, mens syvsoverne kan vente helt til kl. 14 med at sætte sig til bords. Dog anbefaler vi varmt at booke bord i forvejen, da brunchkonceptet i den grad er et tilløbsstykke.

It’s gonna get dirty, og vi glæder os til at se dig til brunch på Alabama Social.

The Copenhagen Tales The Copenhagen Tales The Copenhagen Tales