Velkommen til Alabama Social                                                                     

Sæt kurs mod de amerikanske sydstater uden at forlade København. Lige ved Dronning Louises Bro på Nørrebrosiden af søerne finder du Alabama Social: Vores hyldest til alt, der hedder Cajun, Créole og Soul Food. Her fortolkes livretter fra Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, South Carolina ”and beyond”. Sydstatskøkkenet er i sin natur et blandingsprodukt, hvor franske, amerikanske og afrikanske traditioner smelter sammen. Herlighederne kan nydes i en restaurant dekoreret med eklektiske objekter. Sammensæt din egen 3-retters menu fra 325 kr eller nyd vores takeaway i hjemlige rammer.


Konkurrence. Vind morgenmad til dig og vennerne på Alabama Social

Konkurrence. Vind morgenmad til dig og vennerne på Alabama Social

For et par uger siden kunne vi fortælle, at vores amerikanske spiseri med søudsigt, Alabama Social, nu også serverer Nørrebros mest sjælefulde morgenmad på hverdage. Den står på alt fra avocadomadder over sprød bacon til frisksmurte bagels og saftige pølser fra mandag til fredag, og du sammensætter selv menuen efter dine ønsker.

Lige nu fejres den morgenfriske nyhed på Alabama Socials Facebookside, hvor vi har udloddet en omgang hverdagsmorgenmad til dig og dine venner. Om I kommer 2 eller 10 er underordnet – alt du skal gøre er at skrive i en kommentar, hvem du helst vil spise med. Så er I alle med i lodtrækningen.

Konkurrencen løber en uge frem til og med mandag den 29. august, hvor de heldige vindere udtrækkes kl. 10. Så det er bare med at krydse fingre, oparbejde en solid morgenmadssult og lade sig inspirere af den nye menu til hverdagsmorgener på Alabama Social.

PS. Skulle det ske, at dig og vennerne ikke vandt konkurrencen, så starter priserne pr. ret ved kun 20 kr. Vi ses på Alabama Social ved Søerne!

Interview: Mød de nye chefdrenge i klubben på Alabama Social og Hanzō

Interview: Mød de nye chefdrenge i klubben på Alabama Social og Hanzō

Den 1. august betød første arbejdsdag for Alabama Social’s nye køkkenchef, Jon Jensen, og Hanzō’s nye restaurantchef, Sebastian Nilson Freese Orias . Vi satte de to storsmilende drenge i stævne til en kop morgenkaffe ved Søerne. Det blev til en snak om gastronomiske inspirationskilder, enkel kompleksitet og stærkt sammenhold.

Vil I ikke starte med at præsentere jer selv? Hvem er I? Og hvad lavede I, før I blev en del af Madklubben?

Jon: ”Jamen, jeg er 39 år og bor på Nørrebro. Jeg kommer fra en stilling på Skovshoved Hotel, og før det levede jeg et helt andet liv som professionel kitesurfer. Jeg vandt DM i 2012 og har boet både i USA, Brasilien, Capetown og Fransk Polynesien. For nogle år siden var jeg ude for en voldsom ulykke på vandet, som gjorde, at jeg måtte droppe surfkarrieren. Men jeg elsker stadig at være aktiv, og har også løbet et marathon, efter mit ben kom på plads igen.”

Sebastian: ”Jeg er 31 år og bor på Frederiksberg. Jeg kommer faktisk fra den anden side af komfuret, forstået på den måde, at jeg både har arbejdet i køkkenet på Umami og Sticks ’n’ Sushi, samt været køkkenchef på Wagamama. Det er ved at være nogle år siden, jeg har arbejdet på gulvet, men jeg har sgu savnet det.”

Hvad er der så specielt ved netop det verdenskøkken, I hver især skal arbejde med?

Jon: ”Jeg er uddannet fra Søllerød Kro, og har prøvet kræfter med mange slags køkkener lige fra gourmet til hverdagsmad – fra små restauranter til steder, der kørte 1.000 kuverter om dagen. På Alabama Social skal jeg tænke i nye baner med specielle råvarer fra Sydstaterne og mange andre eksotiske inspirationskilder. Det er måske ikke de mest moderne råvarer med kanel, ananas og barbecue, når det nordiske køkken buldrer derudad med urter og blomster. Men jeg er klar på udfordringen, og vi arbejder allerede nu på en ny menu. Det er sjovt at få lov at mixe mange forskellige stilarter og udvide grænserne for, hvad det meget forskelligartede sydstatskøkken kan.”

Sebastian: ”Det kan siges hurtigt: Det specielle ved det asiatiske køkken er, at det er enkelt og komplekst på samme tid. Noget helt simpelt som et godt stykke fisk eller et særligt stykke tank kan kan både være visuelt og smagsmæssigt overraskende og farverigt.”

Hvad er det bedste ved henholdsvis at stå bag gryderne og ude ved gæsterne?

Jon: ”Det er sammenholdet i køkkenet. Det betyder alt.”

Sebastian: ”Det må være lykken ved at se, hvor glade gæsterne kan blive over noget, vi har arbejdet intenst på at tilberede og servere på den helt rigtige måde.”

Lad os zoome lidt ud. Hvad har været jeres største gastronomiske oplevelse i livet?

Jon: ”Det må være en 3-stjernet Michelin-restaurant, som ligger nord for Barcelona. Selvfølgelig kan jeg ikke huske, hvad den hedder. Men alt interiør er sort, på nær orange vandglas og et orange vindue ud til køkkenet. Jeg har været der to gange. Det var fantastisk og en oplevelse for alle sanser. Ellers må det være Geranium, som faktisk var en overraskende flabet oplevelse i forhold til, hvad man måske skulle tro.”

Sebastian: ”Det er uden tvivl noget, jeg kun kan få i Bolivia. Jeg er halvt bolivianer og er født i landet. Jeg elsker en ret, som alle spiser derovre: Grillet oksehjerte marineret i chili og skåret i tynde skiver. Det serveres med kogte kartofler og peanutsovs. Faktisk er det bare noget ordinært gademad, men det smager helt fantastisk. Damn. Nu bliver jeg sulten.”

Hvad glæder I jer mest til på jeres nye jobs?

Jon: ”At komme ordentligt i gang og lære mine nye kollegaer at kende. Alabama Social har  et lækkert køkken, som der er styr på. Det er ikke en eller anden ramponeret skude, der skal vendes. Det er et stærkt udgangspunkt, hvor der er mulighed for at tænke kreativt fra starten. Det er en luksus, og jeg er allerede virkelig glad for samarbejdet med min dygtige souschef, Cille.”

Sebastian: ”Haha, jeg glæder mig til det hele! Det er jo nyt på mange måder. Jeg har så meget erfaring fra køkkenet, og nu skal jeg ud og møde gæsterne igen. Der er meget, jeg skal have genopfrisket og lære på ny. Det giver mig en fantastisk energi.”

Skal I så konkurrere mod hinanden, når nu I arbejder på to restauranter lige ved siden af hinanden?

”Det tror jeg slet ikke, at vi kan”, griner Jon, før Sebastian bryder ind: ”Det er jo to vidt forskellige restauranter,” og Jon tager over igen: ”Men vi kan derimod samarbejde. Bestille varer sammen, låne hos hinanden og støtte hinanden. Sammen er vi dobbelt så stærke.”

Sebastian: ”Og hvor lækkert er det ikke lige, at man på en måde kan rejse både til Asien og til USA næsten samme sted midt på Nørrebro?”

Gademad og premiereøl fra Brooklyn Brewery: Slå vejen forbi Nørrebro til Street Food Festival

Gademad og premiereøl fra Brooklyn Brewery: Slå vejen forbi Nørrebro til Street Food Festival

Lørdag den 13. og søndag den 14. august danner Søerne rammen om Københavns allerførste Street Food Festival. Food trucks, telte og madcykler valfarter til Dronning Louises Bro, hvor de spreder sig langs Peblinge Dossering på den ene side og langs Sortedam Dossering på den anden side. Det er blandt andre Kødbyens Mad & Marked og Rebel Food, der står bag initiativet.

Der kommer med andre ord til at dufte, smage og lyde af alverdens gadekøkkener lige på dørtrinnet foran vores Nørrebro-restauranter Alabama Social, Hanzō og Gran Torino, samt cocktailfavoritten Bar Next Door. Selvom vi ikke officielt deltager i programmet, har vi alligevel gået og brygget på et uimodståeligt sensommertilbud til den lille gadesult og dertilhørende øltørst.

I forbindelse med Street Food Festival 2016 lancerer Alabama Social og Hanzō Brooklyn Brewery’s spritnye ”Scorcher IPA”. Med friske blomsternoter, fyrretræsaroma og en mundvandfremkaldende bitterhed er Scorcher IPA den perfekte følgesvend til maden, og med en alkoholprocent på 4,5% kan der godt ryge et par stykker indenbords.

Den 13. og 14. august kan du få en kombipakke med hot wings og en Brooklyn Brewery Scorcher IPA for kun 60 kr. På Alabama Social iklædes vingerne en spicy dry rub med barbecuedip på siden, mens Hanzō giver fjerkræet en asiatisk overhaling i form af sur/sød Sriracha-chili, forårsløg og lime.

Hvad: “Street Food Festival x Brooklyn Brewery Scorcher IPA Release
Hvor: Alabama Social og Hanzō
Hvornår: Lørdag den 13. og søndag den 14. til frokost og aften (Kun på Alabama Social søndag)
Hvor meget: 1 portion hot wings + 1 Brooklyn Brewery Scorcher IPA for 60 kr.
Hvordan: Bestilles på restauranten to go og kan nydes langs Søerne.

Nu serverer Alabama Social morgenmad på hverdage

Nu serverer Alabama Social morgenmad på hverdage

Wakey, wakey eggs and bakey! Vores amerikanske spiseri ved Søerne og Dronning Louises Bro, Alabama Social, har været tidligt oppe for at kreere et nyt morgenmadskort. Det erstatter ikke den populære brunchmenu, som stadig gælder lørdage og søndage, men er derimod skabt til hverdagsmorgener for livsnydere.

Fra mandag til fredag mellem kl. 8 og 11 kan du nu få serveret morgenmad, der blander det bedste fra USA og Europa. Glæd dig til avocadomadder med blødkogte, økologiske æg, sprødstegt bacon, saftige pølser, modnet ost, skyr med friske bær og alskens slags bagværk lige fra croissanter over rugbrød til ristede bagels med pisket smør.

Du sammensætter selv din perfekte morgenmadsmenu, og priserne på de forskellige småretter starter fra bare 20 kr. Du kan gå på opdagelse i alle de morgenfriske lækkerier på menukortet lige her.

Hvad venter du på? Skriv til veninderne, inviter forretningsforbindelsen på morgenmøde eller drop bare selv forbi til en god kop kaffe og et veltillavet måltid fra starten af dagen. Vi ses på Alabama Social til hverdagsmorgenmad!

IMG_3605 IMG_3606

Scor gratis drinks: Bar Next Door og Heaps indgår samarbejde

Scor gratis drinks: Bar Next Door og Heaps indgår samarbejde

The more the merrier. Sådan kan filosofien bag den sociale app, Heaps, forklares kort og godt. Med udgangspunkt i det populære P3-program ”Festen og Gæsten”, som sendes hver nytårsaften, besluttede en flok gode venner for nogle år tilbage at skabe en app.

Målet var det samme som i radioudsendelsen: At få grupper af venner, som er ude og feste hver for sig, til at mødes og skabe nye relationer på kryds og tværs. The rest is history, og Heaps er nu blevet en bragende succes med vokseværk flere steder i verden.

Heaps fjerner den akavede stemning, der kan opstå på ”one-on-one-dates” og lader i stedet hele vennegrupper mødes til spas og ballade. Deraf opstod en ny, god idé: Heaps Drinks. Den tørstslukkende lillebror til Heaps frister brugerne med gratis drinks på en række af Københavns lækreste cocktailbarer. Formålet? Man får et sted i nærheden at mødes med nye venner, uden at at pengepungen taber pusten.

Tip: Download Heaps til iPhone her

For 69 kr. om måneden får du adgang til Heaps Drinks, og herefter har du mulighed for at hente en gratis cocktail hver eneste dag. Ja, du læste rigtigt: Hver eneste dag. Det er potentielt set 31 cocktails om måneden for kun 69 kr. (Ikke at vi opfordrer til, at du går på bar alle ugens dage, but you get the point).

Madklubbens gennemdesignede cocktailpusher, Bar Next Door ved Dronning Louises Bro, er gået med på et samarbejde med Heaps Drinks. Det betyder, at du kan vælge mellem en ”Fruits, Booze & Bubbles”, en ”Planter’s Punch” eller en ”Coffee & Strawberries” fuldstændig kvit og frit, hvis du er medlem af app’en. Nyd herlighederne indendørs langs den store bar eller med udsigt til Søerne. Arter vejret sig, kan du tage din drink og dine nye venner med ud på fortovspladserne.

Vi glæder os til at byde nye venskaber og masser af tørstige bysbørn og besøgende velkommen på Bar Next Door i samarbejde med Heaps Drinks. Du kan downloade app’en i App Store ved at klikke her. Har du Android, er du desværre nødt til at væbne dig med tålmodighed, da Heaps Drinks indtil videre kun findes til iPhone.

Skål, og god sommer!

Ugens craving: Pandekager med banan og bær fra Alabama Social

Ugens craving: Pandekager med banan og bær fra Alabama Social

Hvis du har hang til weekendforkælelse og bløde, buttede pandekager efter amerikansk forbillede, så er det bare med at lægge vejen forbi Alabama Social på lørdage og søndage. Her gælder et særligt ”brunch-/frokostkort” fra kl. 10 til kl. 15, og blandt et bredt udvalg af retter inspireret af Sydstaterne finder du byens frækkeste pandekager.

De fluffy fristelser serveres i stak og toppes med cremede banstykker, dagens friske bær og en kugle vaniljeis, som smelter ud over pandekagerne og flyder sammen med den tilhørende sirup og danner en syndig dessertsauce. Alabama Social’s Pancakes er dine for 65 kr.

Gå på opdagelse i hele ”Weekendfrokost”-menuen her, og book bord på forhånd, hvis du vil være sikker på at få plads. Så kan du bare gå og glæde dig til lækkerier som grillede bagels med peanutbutter og syltetøj, røræg med spareribs, oksetatar, rejesandwich og ikke mindst en uimodståelig omgang pandekager.

Now that’s comfort food for ya’ll!

Guide: Her kan du spise, inden Beyoncé indtager Parken

Guide: Her kan du spise, inden Beyoncé indtager Parken

Uanset om du inkarneret Queen B-fan og ser frem til at opleve søndagens kæmpekoncert gennem et slør af glædestårer, eller du blot regner med at danse lidt i sædet til nogle af de sidste små 20 års største pophits, så er en ting sikkert: Du kan ikke gøre det på tom mave.

Inden turen går til Telia Parken – eller skulle vi kalde den ”The Bey Hive” i den særlige anledning – anbefaler vi, at du tanker op med stor velsmag til små penge på en af vores restauranter. Hvis du er på cykel, rulleskøjter eller bare er glad for at gå, er der frit valg blandt alle vores spisesteder, som holder åbent på søndage. Vil du gerne spise lidt tættere på, kommer her 3 gode anbefalinger:

Gran Torino – Sortedam Dossering 7C:

Find vej gennem porten fra gaden, og opdag en baggårdsrestaurant, der sender tankerne på tur mod New York. I de højloftede og industrille lokaler på Gran Torino serveres det bedste fra Italien, og om søndagen kører den særlige ”Lazy Sunday”-menu. Det betyder et ekstra skarpt fokus på friskbagte pizzaer og simple klassikere. Prøv f.eks. Gran Torinos signaturlasagne pimpet med trøffel. Efter middagen kan du spadsere til Parken langs Søerne.

Bistro Royal – Kongens Nytorv 26:

Kongens Nytorv? Ligger det ikke lidt langt væk fra Parken? Sådan tænker du måske, men gennem de seneste måneder har mange koncertgæster lagt vejen forbi vores elegante livsnyderbistro. Efter maden snupper de simpelthen bare bus 1A til Trianglen og går det sidste stykke. Gå om bord i den ekstra snaskede søndagsmenu, som – foruden møre steaks og frisk fisk – byder på en ordentlig moppedreng af en bøfsandwich.

Alabama Social – Sortedam Dossering 3:

Elsker du Beyoncés video til kæmpehittet ”Formation”? Så bør du starte aftenen på Alabama Social, der netop er inspireret af New Orleans og sydstaternes slidte, sjælefulde charme. Priserne er ekstra favorable om søndagen, hvor 3 retter kun koster 250 kr. Start f.eks. med en gang Louisiana Hot Wings efterfulgt af Moules Frites ”Cajun Style”, og slut af med en creamy Cheese Cake Sundae. Slå mave med en smuk gåtur fra Søerne til Parken.

Nu kan du skåle i Madklubbens helt egen Nørrebro-øl

Nu kan du skåle i Madklubbens helt egen Nørrebro-øl

Hvordan smager Nørrebro? Et godt bud kunne være smagen af en kold øl på Dronning Louises Bro med udsigt til Søerne og Irmahønens ustoppelige æglæggeri. Lige ved Sortedam Dossering samles essensen af Stenbroen, og her finder du også Madklubbens tre restauranter, Alabama Social, Gran Torino og Hanzō, samt vores rendyrkede cocktailpusher, Bar Next Door.

Med så meget gastronomisk hjerteblod beliggende på dørtrinnet til 2200, fik vi idéen til at skabe vores helt egen øl som en hyldest til bydelen. Naturligvis komplet med vores bygninger, Irmahønen, Irmakaffeposen og et fiktivt “Madklubben”-neonskilt på etiketten. Heldigvis var vores gode venner fra Nørrebro Bryghus i Ryesgade og deres knalddygtige brygger, Emil Rosendahl, med på den. Nu er resultatet landet: Sortedam Dossering IPA.

Glæd dig til en økologisk, lokalproduceret Indian Pale Ale brygget på citra-humle tilsat amerikansk havre, som giver en flot og fyldig skumkrone. Duften og smagen byder på masser af frugt og citrus, samt en opløftende bitterhed, der går godt til maden. Sortedam Dossering IPA er den perfekte følgesvend til det krydrede cajunkøkken på Alabama Social, den eksotiske kogekunst på Hanzō eller den velkendte pizza på Gran Torino. Den kan selvfølgelig også nydes helt på egen hånd på Bar Next Door.

Skynd dig forbi og snup en tår af Madklubbens Nørrebro-restauranter. Den tørstslukkende humlefrækkert på 5,5% koster 60 kr. for 40 cl. og kan kun fås, så længe lager haves.

Skål, og rigtig god sommer!

Guf igennem som i Guds eget land på 4th of July

Guf igennem som i Guds eget land på 4th of July

Mandag den 4. juli står i patriotismens tegn, når Amerikanerne fejrer 240-års jubilæet for underskrivelsen af uafhængighedserklæringen. ”Over there” inkluderer løjerne normalt fyrværkeri, stars & stripes-pynt i alskens afskygninger og ikke mindst masser af mad. På vores amerikanske Nørrebro-restaurant, Alabama Social, gør vi det forjættede land kunsten efter, om end vi ikke har eksploderende himmelkrudt på programmet.

Vi disker op med en 4-retters ”Social Menu”, hvilket betyder, at flere af herlighederne deles på midten af bordet – perfekt til en fædrelandsfejring i selskab med venner og familie. Første servering byder på “crab wedges” anrettet i salatblade med Rhode Island-dressing, skarpt efterfulgt af både Alabama hot wings og grillede quesedillas med barbeque på siden.

wings

Hovedretten hylder naturligvis den mest essentielle del af 4th of July: Grillen. Glæd dig til en overdådig ”Social Mixed Grill Platter” med baby black ribs, pølser og jerk-marineret kylling. Hertil lander der både cole slaw, mac ’n’ cheese, sprøde fritter og cajun tzatziki på bordet. Klar på en sød afslutning? Selvfølgelig er du det, for desserten står nemlig på summer pecan pie med nødder, friske bær og vanilje.

Uanset om du har amerikanske rødder eller blot mangler en god undskyldning for at gafle gastronomi fra Guds eget land på en ellers tilforladelig mandag aften, så glæder vi os til at byde dig velkommen til 4th of July på Alabama Social. Glem ikke at booke bord på forhånd – det gør du nemt og hurtigt online her.

Thank you, and may God bless America!

Hvad: 4th of July Dinner
Hvor: Alabama Social, Sortedam Dossering 3 på Nørrebro
Hvornår: Ankom mellem kl. 17.30 og 21:45.
Hvor meget: 4 retter for 350 kr. pr. person
Hvordan: Book bord her.

 

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.