Velkommen til Alabama Social

Sæt kurs mod de amerikanske sydstater uden at forlade København. Lige ved Dronning Louises Bro på Nørrebrosiden af søerne finder du Alabama Social: Vores hyldest til alt, der hedder Cajun, Créole og Soul Food. Her fortolkes livretter fra Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, South Carolina ”and beyond”. Sydstatskøkkenet er i sin natur et blandingsprodukt, hvor franske, amerikanske og afrikanske traditioner smelter sammen. Herlighederne kan nydes i en restaurant dekoreret med eklektiske objekter. Sammensæt din egen 3-retters menu fra 300 kr.

Smiley: Se Alabama Socials seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Søndag på en mandag? Alabama Social serverer sydstatsbrunch 2. påskedag

Søndag på en mandag? Alabama Social serverer sydstatsbrunch 2. påskedag

Påsketid er lig med afslapningstid – i hvert fald for de fleste af os. Hvis du ikke planlægger en sviptur ud af landet eller skal nyde helligdagene i et sommerhus udenfor byen, så er der stadig rig mulighed for at få en smule feriestemning på programmet inden for Københavns grænser.

Et godt bud på påskeferiehygge ”staycation style” kunne være at bestille bord til brunch på Alabama Social. Den serveres normalt kun om søndagen, hvilket vil sige, at der selvfølgelig er amerikanske sydstatslækkerier på menuen både palmesøndag den 9. april og påskesøndag den 16. april. Men oven i hatten forlænger vi weekendstemningen med en dag og serverer også brunch på Alabama Social 2. påskedag mandag den 17. april fra kl. 10 til 15.

Vi kan næsten ikke komme i tanke om noget, der lyder skønnere end at holde søndag på en mandag. Hop over i vores galleri af de lækre brunchretter fra Alabama Social og bliv fristet, tjek det fulde menukort ud her og tøv ikke med at bestille bord til ”formiddags-gone-eftermiddags-chill” før din nabo. Der bliver rift om pladserne hos Nørrebros favoritamerikaner!

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Okay, okay, så måske hare vi ruget lidt for længe over titlen på denne oversigt. Vi driver ikke gæk med dig, næh, i bund og grund vil vi bare fortælle, hvordan påskedagene påvirker åbningstiderne på enkelte af Madklubbens restauranter.

Som bekendt holder kun en kylling lukket i påsken, og derfor er der ikke tale om de store ændringer i forhold til normalen. Det betyder, at du også kan mæske dig i fremragende mad til yderst sympatiske priser i løbet af de forårsfriske helligdage. Flere af vores restauranter holder normalt søndagslukket, hvilket vi ikke piller ved:

Sublim søndagsbrunch: Så meget får du for 200 kr. på Alabama Social

Sublim søndagsbrunch: Så meget får du for 200 kr. på Alabama Social

Hvis der er noget, de kan finde ud af i USA, så er det at spise brunch. Derfor var det en no-brainer, da vi for mere end et år siden begyndte at servere en syndig formiddags/frokosthybrid på Madklubbens amerikanske sydstatsspiseri ved søerne, Alabama Social.

Dengang var der kun én valgmulighed på menuen: ”The Dirty Southern” pakket til randen med snaskede favoritter, der passede perfekt til søndagssulten. Dem har vi stadig masser af, men eftersom flere af vores gæster har efterlyst et lidt lettere alternativ, er der nu to forskellige brunchoplevelser at vælge imellem på Alabama Social: ”The Light One” og ”The Greasy One”.

Uanset hvilken rute du vælger, koster den kun 200 kr. og byder på et væld af lækre elementer serveret ad 4 omgange. Glæd dig til ”lette” fristelser som som røget laks med hytteost, ceviche og pandekager med frisk frugt eller ”snaskede” favoritter som peanutbutter & jelly-croissanter, hot wings og en quesadilla fyldt med smeltet ost og toppet med dybstegte rejer.

Du kan se de forskellige retter i galleriet nedenfor, samt tjekke den fulde brunchmenu ud her. Men vi er nødt til at advare: Akut sult kan indtræffe, og da råder vi til, at du booker bord til søndagsbrunch på Alabama Social hurtigst muligt!

Pssst! Til påske serverer Alabama Social brunch både påskedag søndag den 16. og 2. påskedag mandag den 17. april.

Brunch på Alabama SocialBrunch på Alabama Social  IMG_7386 IMG_7366 Brunch på Alabama SocialIMG_7359 Brunch på Alabama Social Brunch på Alabama SocialIMG_7392

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Byguiden Alt Om København – i folkemunde kendt som AOK.dk – har endnu engang tændt op under den traditionsrige Byens Bedste-prisuddeling. Selvom der stadig er et stykke tid til, at læserafstemningen sparkes igang, kan du allerede nu nominere dine favoritsteder til en plads i slutfeltet.

Det gør du ved at tagge Instagram-billederne fra dine yndlingsspots i byen med #ByensBedste17 – men skynd dig, for nomineringsperioden løber kun frem til og med torsdag den 6. april.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe en eller flere af vores restauranter eller barer med at blive nomineret til Byens Bedste 2017. Naturligvis kun, hvis du har haft en super oplevelse hos os – ”ærlighed smager bedst” er trods alt vores slogan.

Hvis vi selv skulle sige det (og det skal vi jo!), så kunne kategorien ”Byens Bedste Nye Restauraurant” da sagtens rumme Madklubben Nørrebro og Steak Royal, mens “Byens Bedste På Budget” næsten kalder på deltagelse fra Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Gran Torino eller Tony’s. Bistro Royal og Alabama Social kunne begge være oplagte kandidater til ”Byens Bedste Brunch/Morgenmad”, mens både Bar Next Door og baren på Madklubben Vesterbro snildt kunne indfinde sig i kategorien ”Byens Bedste Cocktailbar”.

Hvis du er enig i en eller flere af overstående forslag, så skynd dig over på Instagram og hashtag dine tidligere eller kommende pletskud fra Madklubben-familien med #ByensBedste17 – så krydser vi fingre i mellemtiden!

Søndag aften samles vi på Gran Torino

Søndag aften samles vi på Gran Torino

Ugens sidste dag indbyder til hyggemad med familie og gode venner. Det oplever vi især hos vores italienske pizzapusher ved søerne, Gran Torino, hvor der hver søndag opstår en spontan pizzafest omkring bordene. Stemningen er uforlignelig, og nu vil vi gerne gøre endnu mere for at styrke søndagssuccesen på Gran Torino.

Derfor holder nabo- og søsterrestauranterne langs Sortedam Dossering, amerikanske Alabama Social og hotspottet Madklubben Nørrebro, nu lukket søndag aften. På den måde kan vi fokusere al vores energi på at servere skøn italiensk søndagsmad enten to stay eller to go på Gran Torino.

Alabama Social holder fortsat åbent til brunch søndage mellem kl. 10 og 15, og du kan læse meget mere om de sydstatsinspirerede formiddagsfristelser på restaurantens menuoversigt. Madklubben Nørrebro holder fremadrettet åbent fra mandag til og med lørdag aften.

Vi ses på Nørrebro!

Bar Next Door: Hver dag har nu sin egen cocktail til kun 50 kr.

Bar Next Door: Hver dag har nu sin egen cocktail til kun 50 kr.

Siden vi markant sænkede priserne på cocktailkortet hos Bar Next Door i starten af året, har der været masser af gang i vores stemningsfulde drinkshule lige ved Dronning Louises Bro.

Men vi er slet ikke færdige: Nu introducerer Bar Next Door nemlig en ugentlig cocktailkalender, hvor du hver dag fra tirsdag til og med lørdag kan score en ny flydende fristelse til kun 50 kr. Jeps, du læste rigtigt: Kun 50 kr! Glæd dig til følgende mærkedage, der gentages uge efter uge:

  • Espresso Martini Tuesdays
  • Bramble Wednesdays
  • Negroni Thursdays
  • Dark ’n’ Stormy Fridays
  • Cool Mule Saturdays

Med mindre du er typen, der sagtens kan drikke flere af den samme slags cocktail i træk, kan du med fordel gå på opdagelse i det faste barkort, som naturligvis også kører sideløbende med de billige ugedagscocktails. Vi ses på Bar Next Door på Sortedam Dossering 3.

Kæmpe konkurrence: Bliv testkanin, og besøg fire af vores steder på én aften

Kæmpe konkurrence: Bliv testkanin, og besøg fire af vores steder på én aften

I august 2016 valfartede gæsterne til Madklubbens tre restauranter og ene cocktailbar langs Sortedam Dossering på Nørrebro i forbindelse med en helt særlig ”Food Crawl”. Et koncept, som gjorde det muligt at sippe en velkomstdrink på Bar Next Door efterfulgt af forret på asiatiske Hanzō, hovedret på italienske Gran Torino og dessert på amerikanske Alabama Social.

Vi overvejer kraftigt at gentage succesen her i 2017. Siden sidste år har vi dog flyttet rundt på restauranterne og koncepterne på Nørrebro, og derfor leder vi efter testkaniner, der kan overkomme at besøge fire steder på én aften på vores regning og efterfølgende give lidt feedback. Det drejer sig om Bar Next Door, Gran Torino, Madklubben Nørrebro og den nye Gran Torino.

Du har mulighed for at nominere dig selv og tre valgfrie ledsagere til jobbet ovre på Facebook:

Du og dine venner har med andre ord hele fire vinderchancer i løbet af de kommende dage. Skynd dig at hoppe ind på de forskellige Facebooksider ovenfor og smid et like, så du ikke ”misser out”, når hver af de fire lodtrækninger sparkes i gang.

Vi ses (måske) til Food Crawl på Nørrebro!

Espresso Martini: Dekadent og kaffefyldt cocktail storhitter

Espresso Martini: Dekadent og kaffefyldt cocktail storhitter

Hvis der er noget, Københavnerne elsker til hverdag, så er det kaffe. Hvis der der er noget, Københavnerne elsker til weekend, så er det cocktails. Den perfekte kombination ligger ligefor: Espresso Martini!

Blandingen af vodka, Kahlua og friskbrygget espresso resulterer i en cremet, sødlig og kraftig drink, der fungerer som et tiltrængt knytnæveslag lige i sanseapparatet, når du skal op i gear igen efter middagen eller bare trænger til et energiboost på byturen.

Espresso Martini hører til blandt favoritterne hos flere af medlemmerne i vores store Madklubben-familie. Se på listen nedenfor, hvor du kan sippe din Espresso Martini, samt hvor meget den koster.

Skål, og god weekend!

Dobbeltinterview: ”Kvinderne skal ud i køkkenet”

Dobbeltinterview: ”Kvinderne skal ud i køkkenet”

Fangede overskriften dig? Det var også meningen. Faktisk handler dette indslag om lige præcis det modsatte af, hvad du måske tror på nuværende tidspunkt: Nemlig en opfordring til en mere ensartet kønsfordeling i de travle restaurantkøkkener. Her dominerer mænd nemlig stadig i antal og på lederposter. I anledning af kvindernes internationale kampdag den 8. marts har vi derfor sat to af Madklubbens stærke ledere i stævne, som begge er enige om én ting: Flere kvinder skal ud i køkkenet!

Tinka Mieth (tv), 31 år, souschef på Bistro Royal på Kongens Nytorv. Tinka kommer oprindeligt fra Nordsjælland, men er nu bosat i København K.

Cecilie Victoria Viid (th), 26 år, én ud af to køkkenchefer på Alabama Social på Nørrebro. Oprindeligt fra Nykøbing Sjælland, men bor nu på Vesterbro.

For mange mennesker er et super travlt à la carte-køkken lig med mandehørm, hårde ord og et fysisk krævende arbejdsmiljø. Hvordan er det lige at være kvinde i den verden?

Tinka: ”Hah! Jeg er da måske den i køkkenet, der har den groveste mund af alle. Uanset køn skal man være gjort af en særlig støbning for at arbejde i et travlt restaurantkøkken. Man må ikke tage tingene personligt, og grimme ord skal bare kunne prelle af.”

Cecilie: ”Man skal uden tvivl kunne klare mosten. Omvendt påtager jeg mig også en form for mor-rolle på Alabama Social. Ikke nødvendigvis på en specielt kærlig måde, men med opdragelse, støtte og hjælp til mine kollegaer. En mandlig leder kan også sagtens ”nurse” sine medarbejdere, men måske det bare falder mig lidt mere naturligt.”

Er der forskel på kvinder og mænd i køkkenet?

Cecilie: “Nej!”
Tinka: “Nej!”

Efter det korte og lynhurtige svar uddyber Tinka dog: ”Det handler ikke om køn. Det handler om at kunne tage fat, og dine kollegaer dømmer dig kun på det stykke arbejde, du leverer. Jeg er en super feminin prinsessetype, når jeg ikke er på job. Men i køkkenet lægger jeg alt det ydre fra mig og koncentrerer mig om de opgaver, der ligger foran mig.”

Hvad er det fedeste ved at knokle igennem i køkkenet?

Cecilie: ”Det er uden tvivl sammenholdet med mine kollegaer. Og så elsker jeg det rush, der giver, når der virkelig er travlt, og bonmaskinen bare spytter bestillinger ud. Adrenalinen kører rundt i kroppen, når der skal eksekveres mange anretninger uden at gå på kompromis med kvaliteten.”

Tinka: ”Helt enig med Cecilie: Man må ikke glemme detaljerne. Jeg er en rigtig ’pussenusser’, der får røde knopper, hvis maden på tallerkenen ser sjusket ud. Selv når der er vanvittigt travlt, holder min perfektionisme hovedet koldt og tager styringen. Jeg tror ærlig talt, at kvinder har mere sans for de små detaljer. Det er en udfordrende kvalitet at have som menneske, når det skal gå stærkt, men jeg elsker også en god udfordring.”

Brancheundersøgelser viser, at der er meget få kvinder i forhold til mænd i køkkenerne på à la carte-restauranter. Hvorfor tror I, at det er sådan?

Tinka: ”Uden at lyde generaliserende på mit køns vegne, så er det måske bare ikke verdens mest attraktive job for en stor del af nutidens kvinder. Du får fedtet hud og fedtet hår, det er fysisk knaldhårdt og du kommer til at lugte af løg og fisk. Du står op mange timer, er under konstant pres og skal hele tiden være knivskarp.”

Cecilie: ”Ja, det kan godt virke skræmmende. Nu er Alabama Social det køkken i Madklubben-familien, der har flest kvinder ansat. Faktisk er vi i overtal. Det tror jeg er med til at styrke vores evne til at holde overblikket. Men når først man får børn og skal balancere familie og arbejde, der tror jeg, at filmen knækker for især kvinder i kokkefaget.”

Tinka: ”Til den tid er det nok bare meget nemmere at være i en kantine, hvor man undgår de skæve og sene arbejdstider. Det er der sgu også mange mænd, der ender med, men særligt kvinder vælger at prioritere anderledes, når de får børn.”

Mænd har oftere en lederstilling ude i køkkenerne. Sådan er det også på Madklubbens restauranter. Hvad har været jeres drive i forhold til at blive ledere?

Cecilie: ”Jeg må indrømme, at jeg faktisk altid har været den lidt generte type. For at komme ud af min skal, udfordrede jeg mig selv til, at jeg en dag skulle være leder. Men der var mange overvejelser forbundet med det. Kunne jeg klare det? Det er en fysisk hård branche, og i en alder af kun 26 har jeg allerede begyndende leddegigt. Men jeg gav ikke op, og rejsen fra kokkeelev til køkkenchef har gjort mig meget stærkere som menneske. Det er super fedt at have medbestemmelse i forhold til sit job, sin arbejdsplads og det produkt, vi leverer.”

Tinka: ”Jeg tror bare, at jeg har et drive i forhold til, at tingene skal gøres på min måde. Jeg har haft lederstillinger før, og jeg kan godt lide at gå forrest og være med til at udvikle mine kollegaer. Derudover vil jeg gerne altid blive ved med at udvikle mig selv professionelt. Nøglen er respekt: Man skal have respekt for hinanden, og det har vi i køkkenet på Bistro Royal. Som leder står jeg på mål for stemningen på arbejdspladsen, og det skal være sjovt for alle at gå på arbejde. Køkkenarbejde er en holdsport. Man løfter i samlet flok, og vi skal kunne stole på hinanden.”

Hvad er jeres råd til unge piger og kvinder, der gerne vil gøre karriere i kokkefaget ligesom jer?

Tinka: “Det er vigtigt at kunne tænke struktureret, være koordineret og have hænderne skruet ordentligt på.”

Cecilie: ”Det er et fag, der kan virke enormt intimiderende. Men du skal ikke være bange eller nervøs. Du kan sagtens komme til tops i den her verden, og så er det fløjtende ligegyldigt, om du er mand eller kvinde. Du skal bare have gåpåmod.

Tinka: ”Du skal have respekt for køkkenet, råvarerne og for din leder. Du skal ikke diskutere så meget, og det kræver selvbeherskelse at suge andre menneskers viden og anbefalinger til sig uden at svare for meget igen. Jeg plejer at sige, at du skal have disciplin som en jægersoldat, anrette som en kunstner, og kunne lave mad som mor,” griner Tinka og sætter et punktum for interviewet med et retorisk spørgsmål og et hurtigt svar:

“Men hvorfor gør vi det så, hvis det er så hårdt? Fordi vi elsker det! Der findes nærmest ingen bedre følelse end at sende et veltilberedt måltid ud til dine gæster. Respekten for dine kolleger og ledere er vigtig, men kærligheden til de gode råvarer er alfa og omega.”

 

Vil du opleve Tinkas og Cecilies kogekunst? Så kan du læse meget mere om maden og konceptet på Bistro Royal her, samt på Alabama Social ved at klikke her.

Tinka Mieth og Cecilie Victoria Viid fotograferet i køkkenet på Bistro Royal

AOK anbefaler: Få en smag af Mardi Gras på Alabama Social og Bar Next Door

AOK anbefaler: Få en smag af Mardi Gras på Alabama Social og Bar Next Door

Foto: Dan Anderson/AOK.dk

”Der er dømt pyntede masker, plastikperlekæder i lange baner og billige drinks, når Madklubben holder Mardi Gras på Alabama Social og Bar Next Door i seks dage,” skriver københavnereksperterne fra Berlingske byguide, AOK.dk 

Københavnerne har allerede taget amerikanske mærkedage som Valentine’s Day, Thanksgiving og Black Friday til sig. Nu gør vi i Madklubben klar til at introducere byen for endnu en, der – trods sit franskklingende navn og sin verdensomspændende udbredelse – kendes bedst fra New Orleans i Louisiana: Mardi Gras!

Den farvestrålende, perlekædeuddelende, madglade og tørstige kulturfest rammer Alabama Social og naboen Bar Next Door fra mandag den 20. februar frem til og med lørdag den 25. februar, og de gode folk fra byguiden Alt Om Købehavn har skrevet en flot artikel om eventet.

”I løbet af ugen kan du score en gratis velkomstcocktail, når du spiser middag på Alabama Social. På Bar Next Door kan du fra tirsdag til lørdag desuden sippe løs af fire forskellige Mardi Gras-inspirerede cocktails til en særpris af 50 kr. stykket,” skriver AOK i omtalen, og uddyber:

”Det hele kulminerer med feststemning, DJ og uddeling af de klassiske plastikperlekæder på baren fredag og lørdag den 24. og 25. februar.”

Læs meget mere om Mardi Gras-festlighederne på Nørrebro, som finder sted i samarbejde med Southern Comfort, ovre på det officielle Facebook-event. Vi ses på Alabama Social og Bar Next Door i uge 8!