Velkommen til Alabama Social

Sæt kurs mod de amerikanske sydstater uden at forlade København. Lige ved Dronning Louises Bro på Nørrebrosiden af søerne finder du Alabama Social: Vores hyldest til alt, der hedder Cajun, Créole og Soul Food. Her fortolkes livretter fra Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, South Carolina ”and beyond”. Sydstatskøkkenet er i sin natur et blandingsprodukt, hvor franske, amerikanske og afrikanske traditioner smelter sammen. Herlighederne kan nydes i en restaurant dekoreret med eklektiske objekter. Sammensæt din egen 3-retters menu fra 300 kr.

Smiley: Se Alabama Socials seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Populær københavnerguide: ”Tung sydstatsbrunch ødelægger januarkuren”

Populær københavnerguide: ”Tung sydstatsbrunch ødelægger januarkuren”

Foto: tipKBH.dk

”Lækker mad og høj livskvalitet”, ”Tungt og beskidt på den velsmagende måde”, ”Hvis man går sulten derfra, skal man omgående søge læge!”.

Der bliver ikke lagt fingre i mellem i tipKBH’s anmeldelse af vores populære Dirty Southern Brunch, som serveres hver søndag på Alabama Social på kanten af Sortedam Dossering. Den nyligt grundlagte online-byguide har sendt skribenten Sebastian afsted som testkanin, og dommen er klar: ”Vi foreslår, at du dropper nytårsforsættet, udskyder løbeturen til mandag og sætter hele søndagen af, så du kan slå mave på sofaen efter besøget. Det er nødvendigt.”

Læs mere: Det får du serveret til Dirty Southern Brunch på Alabama Social

Vi er super stolte af den positive trip report, der fanger essensen af, hvad vi vil med Dirty Southern Brunch. Det skal nemlig være overdådigt, hyggeligt og snasket på den helt rigtige måde. Også omgivelserne og betjeningen bider tipKBH mærke i, og skriver: ” Stemningen i restauranten er lige så god som maden, hvor personalet serverer madorgiet af fire omgange med store smil og højt humør.”.

Hvis du selv er blevet nysgerrig på at opleve Alabama Socials brag af en comfort food brunch, så er det bare med at bestille bord. Herlighederne serveres hver søndag fra kl. 9.30-14.00.

Tjek hele brunchmenuen her, og glem ikke at bestille bord på forhånd – det betaler sig!

Vi holder søndagslukket den 17. januar og fester for vores ansatte

Vi holder søndagslukket den 17. januar og fester for vores ansatte

Kære gæst, søndag den 17. januar holder vi aftenlukket af den bedst tænkelige årsag: Vi holder nemlig en stor fest for vores dejlige ansatte. Efter et begivenhedsrigt 2015, en travl julesæson og et sprudlende nytår fortjener Madklubbens mere end 300 medarbejdere at blive hyldet.

Vi drager ud i vintermørket for at spise, danse og kåre årets største præstationer blandt vores kokke, tjenere og restauranter. Indrømmet, det bliver svært at vælge, for i 2015 har vores ansatte endnu engang hjulpet med at sætte rekorder, åbne nyt og holde hjulene kørende på en perlerække af hovedstadens mest populære spisesteder.

Vi har valgt at holde festen på ugens mest stille dag. Ikke desto mindre betyder det, at vi holder ekstraordinært søndagslukket på alle vores restauranter – også dem, som normalt byder indenfor, når ugen går på hæld. Alabama Social holder dog stadig åbent til brunch og Bistro Royal ligeså til frokost.

Vi takker for forståelsen og glæder os til at byde velkommen med fremragende mad til fair priser igen fra mandag den 18. januar.

Nytårslykke: Alabama Socials ”Dirty Southern Brunch” vender tilbage

Nytårslykke: Alabama Socials ”Dirty Southern Brunch” vender tilbage

Der var tale om et akut udbrud af pandekagefeber i København, da vi de fire søndage i advent 2015 serverede den såkaldte Dirty Southern Brunch på vores amerikanske sydstatsyndling, Alabama Social på Sortedam Dossering.

Folk kunne tilsyneladende ikke få nok af snaskede soul food-retter som gyldne fritter med chili con carne, belgfiske vafler med friteret kylling og kærnemælkspandekager med karamelliserede æbler. Søndag efter søndag måtte vi melde udsolgt med over 200 gæster i restauranten.

Derfor har vi truffet en beslutning, som heldigvis ikke var så svær igen: Dirty Southern Brunch vender tilbage til Alabama Social som et fast indslag hver søndag fra den 10. januar og frem. Så det er bare med at komme ind og få booket bord, så weekendens sidste dag kan startes på dekadent amerikanermanér.

Læs en begejstret bloggers oplevelse af brunchen på Alabama Social. (OBS! På engelsk.)

Dirty Southern Brunch består, foruden ovennævnte retter, også af tacos med avocadokompot, grillet brød med cream cheese, urter og skinke, røræg og pandestegte chorizopølser. Hele herligheden koster 200 kr. pr. snude, og børn kan spise husets Little Southern med 4 retter i halv størrelse for 100 kr.

De første siddepladser kan scores allerede kl. 9:30, mens syvsoverne kan vente helt til kl. 14 med at sætte sig til bords. Dog anbefaler vi varmt at booke bord i forvejen, da brunchkonceptet i den grad er et tilløbsstykke.

It’s gonna get dirty, og vi glæder os til at se dig til brunch på Alabama Social.

The Copenhagen Tales The Copenhagen Tales The Copenhagen Tales

Anders Aagaard i Go’ Morgen Danmark: Lær at lave vintermad fra Alabama Social

Anders Aagaard i Go’ Morgen Danmark: Lær at lave vintermad fra Alabama Social

Screenshot: TV2/Nordisk Film

Når sneflokke kommer vrimlende, og det danske vintervejr for alvor bider i snudetippen og fingerspidserne, så er den bedste modgift en krydret og karakterfuld gryderet. En af klodens bedste af slagsen hedder ”gumbo” og kommer fra de amerikanske sydstater – nærmere betegnet Louisiana.

Netop gumbo var på menuen, da Madklubbens indehaver, Anders Aagaard, var forbi Go’ Morgen Danmark fredag den 8. januar for at præsentere et udvalg af lækkerier fra vores populære spisested ved Søerne, Alabama Social.

Anders forklarede blandt andet de morgenfriske værter, Steen Langeberg og Morten Reesen, om krydderiopbagningen ”roux”, som er fundamentet for en ægte gumbo, hvorefter den fyldes med kylling, oksebryst og krebs. Turen gik også omkring den særlige, stivelsesholdige grøntsag ”okra” og uimodståeligt sydstatstilbehør i form af de friterede krabbehapser ”crab calas” og smuldrende, sødligt ”corn bread”.

Du kan gense tilblivelsen af de sjælevarmende retter fra Alabama Social på TV2 Play, som dog kræver et login. Opskrifterne på de forskellige lækkerier kan du til gengæld finde kvit og frit på TV2’s hjemmeside via disse links:

Gumbo fra Alabama Social

Crab Calas fra Alabama Social

Corn Bread fra Alabama Social

Hvis du er blevet fristet til at lave retterne derhjemme, så del gerne billeder af dem med os på Instagram ved at bruge #alabamasocial og #madklubben. God fornøjelse!

 

 

Jazz it up! Spar 20% og vind en middag på Alabama Social denne uge

Jazz it up! Spar 20% og vind en middag på Alabama Social denne uge

Fredag den 8. og lørdag den 9. januar løber musikfestivalen New Orleans New Year Jazz Event af stablen på spillestedet Stengade på Nørrebro.

De to dages muskalske gumbo består af en bred vifte af musik med rødder i New Orleans, når jazz, blues og soul bliver serveret af landets absolut bedste etablerede navne, to upcoming bands og DJ Fuks Deluxe. På scenen kan bl.a. opleves Wonderbrazz, Esben Just Trio, Tuesday Night Brass Band og Jazz Five. Dertil kommer den ægte vare, når indfødte New Orlenian Mardi Gras Indian og sanger, Gerald French kommer på besøg.

I New Orleans går mad- og musikkultur hånd i hånd og det sker også i denne uge på vores sydstatsamerikanske soul food-restaurant, Alabama Social. Vi har nemlig indgået et samarbejde med New Orleans New Year Jazz Event, som kaster masser af gode tilbud af sig fra den 4.-9. januar, begge dage inklusive:

  • Få 20% på regningen ved fremvisning af gyldig billet til festivalen. Billetter kan købes i forsalg. Læs mere via Facebook.
  • Alle gæster kan nyde en særlig billig Jazz-menu med 4 retter for 300 kr. Menuen består af crab cakes med hvidløgsdip og lime, pil-selv-krebs mes cayennesmør og corn bread, braiseret oksespidsbryst med grillede løg, sweet potato mash og røg, samt pecan pie med vaniljeis.
  • Deltag i konkurrencen om 2 x New Orleans New Year Jazz-menu og 2 x billetter til en valgfri festivaldag via Madklubbens Instragram-profil. Præmien kan benyttes enten fredag den 8. eller lørdag den 9. januar.

Ses vi til en uge med ekstra lave priser, gode rabatter, spændende præmier og ikke mindst masser af musik? Vi håber det! Husk at booke bord i forvejen ved at klikke her.

Alle billetter er solgt til årets sidste middag, men…

Alle billetter er solgt til årets sidste middag, men…

Der er sat ild til lunten, og i vores køkkener og restauranter ulmer det af forventningsglæde og forberedelser. Torsdag aften eksploderer det hele i god mad, kolde bobler og højt humør, når intet mindre end 8 spisesteder og en enkelt cocktailbar byder nytårsgæster inden for. Den 29. december blev de allersidste billetter solgt, og vi kan derfor melde om alt udsolgt til spisning på årets sidste aften.

Dog er der stadig mulighed for at skåle 2016 ind hos vores populære drinkshule, Bar Next Door, som ligger på første parket ved Søerne.

Her bydes alle velkommen fra kl. 22, når de spisende gæster har gaflet den sidste bid dessert i sig. Kom og bestil en raffineret cocktail eller et glas champagne, og se fyrværkeriet over København spejle sig i Sortedam Dosserings natblanke vand. Først kl. 02 sendes alle de feststemte gæster videre ud i natten.

Vi ønsker alle vores gæster – gamle som nye – et lykkebringende og velsmagende nytår.

PS. Glem ikke, at Madklubben Vesterbro står klar til at pleje dine tømmermænd den 1. januar.

Modgiften til gavepanik: Læg 8 (snart 9) restauranter under træet

Modgiften til gavepanik: Læg 8 (snart 9) restauranter under træet

Er du typen, der har alle julegaver i hus i slutningen af november, og blot bruger december på at brygge gløgg og instagramme billeder af din hjemmelavede konfekt i ro og mag?

Så er denne opfordring ikke henvendt til dig!

Den er i stedet målrettet de højtidspaniske last minute-shoppere, som døjer med to klassiske problemstillinger: 1) De kan dårligt nok kæmpe sig frem for menneskemængderne i byens stormagasiner og butikker i de sidste dage op til jul. 2) De er for idealistiske til bare at købe de første og bedste gaver. Næh, pakkerne under træet skal jo stadig gerne betyde noget.

Heldigvis har vi den perfekte løsning: Et gavekort til Madklubbens etablissementer. Her får du muligheden for at forære en restaurantoplevelse på ikke bare ét, men hele otte forskellige spisesteder bort. Ja, faktisk er der snart tale om 9 restauranter, når vi fra februar 2016 slår dørene op til et spritnyt projekt på Regnbuepladsen klods op ad Københavns Rådhus.

Du bestemmer selv størrelsen på gavekortet. Der er frit slag fra 300 kr. og helt op til 5.000 kr. Det gode ved Madklubbens spisesteder er, at selv små penge varer langt, når der langes ærlig velsmag over disken. Sæt et personligt touch på med en besked til modtageren – måske du har et særligt sted i Madklubben-familien, du gerne vil anbefale?

Når du har købt gavekortet, sendes det direkte til din mail. Print, fold og læg i en fin kuvert med en sløjfe på, og du har den perfekte julegave til madelskeren i dit liv.

Vi glæder os til at hygge om modtageren af den appetitvækkende pakke.

Ny bog hylder arkitekterne bag vores lokaler på Nørrebro

Ny bog hylder arkitekterne bag vores lokaler på Nørrebro

Der er mange forskellige ting, der gør vores 3 restauranter ved Sortedam Dossering til noget særligt. Altså hvis vi selv skal sige det, ik’? Vi er stolte af vores mad, af vores møbler, af vores dygtige kokke og vores søde tjenere.

Og så er vi i den grad stolte af vores beliggenhed. De smukke lokaler i gården og ud mod Søerne på Sortedam Dossering er en kilde til inspiration hver eneste dag. Derfor synes vi også, det er på sin plads at give de visionære folk bag et klap på skulderen. Det er nemlig danske Årstiderne Arkitekter, der har været primus motor på at få renoveret og transformeret den gamle Irma-karré til et levende bytapet af restauranter, caféer, kontorer og lejligheder.

Firmaet har netop udgivet en spritny jubilæumsbog, som blandt andet handler om de stemningsfulde bygninger, både Alabama Social, Hanzō og Gran Torino har til huse i. Vi har fået lov til at dele et par af de flotte billeder, som blev skudt i forbindelse med arbejdet med bogen, og som for alvor viser mødet mellem gammelt og nyt i det krydsfelt, hvor byens hengemte rum bliver tænkt på ny.

Hvis du er arkitekturglad, kan du gå på opdagelse i den spritnye udgivelse ved at købe bogen på Saxo.com. Har du sågar også fået appetit på at opleve arkitekturen under den evigt æglæggende Irmahøne på egen hånd, kan du snildt bestille bord på en af vores restauranter lige her.

Vi ses på Nørrebro!

_I2Q6516-Edit _I2Q6630_I2Q4308-Edit_I2Q4732

Ugens craving: Waffle ’n’ shrimps på Alabama Social

Ugens craving: Waffle ’n’ shrimps på Alabama Social

Den søde juletid har for alvor lullet byen ind i en dyne af flæskesteg, ris a la mande og karrysild. Julefrokosterne buldrer derudad som et damptog med tanken fuld af snaps, og midt i det dundrende højtidsræs kan man godt begynde at hungre efter noget andet end julemad.

Heldigvis har vores restauranter masser af kreative og anderledes indslag på julemenuerne, og lige nu craver vi en helt bestemt ting: Waffle ’n’ shrimps på sydstatsfavoritten Alabama Social.

Fordi hvem har lige sagt, at alternativet til den klassiske julemad skal være mindre snasket? Ikke kokkene på Alabama Social i hvert fald. De er eksperter i amerikansk soul food, og hvis der er noget, der kan varme sjælen i en kold tid, så er det en lun belgisk vaffel toppet med friterede kæmperejer og barbecuesauce.

Lyder det en kende upassende? Godt, så har vi ramt den ægte sydstatsånd. Men faktisk er resultatet mere uimodståeligt end upassende. De sprøde gambas-rejer, den syrligt røgede sødme fra barbecuesaucen og den friske salat på en blød vaffelbund er en kombi, der kan få selv julemanden til at udbryde et ”Sweet baby Jesus that’s tasty!” (indsæt selv tyk accent à la Kentucky.)

Den herlige kombi fås som forret til 95 kr. Tjek resten af menukortet ud her, og glem ikke at bestille bord. Der er nemlig rift om pladserne på vores lille stemningsfulde stykke USA ved Søerne.