Velkommen til Alabama Social

Sæt kurs mod de amerikanske sydstater uden at forlade København. Lige ved Dronning Louises Bro på Nørrebrosiden af søerne finder du Alabama Social: Vores hyldest til alt, der hedder Cajun, Créole og Soul Food. Her fortolkes livretter fra Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, South Carolina ”and beyond”. Sydstatskøkkenet er i sin natur et blandingsprodukt, hvor franske, amerikanske og afrikanske traditioner smelter sammen. Herlighederne kan nydes i en restaurant dekoreret med eklektiske objekter. Sammensæt din egen 3-retters menu fra 300 kr.

Smiley: Se Alabama Socials seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Nørrebro er flyttet ind på Madklubben.dk

Nørrebro er flyttet ind på Madklubben.dk

Hvis du er jævnlig gæst på vores hjemmeside, har du måske lagt mærke til, at der er sket lidt af hvert her på det sidste. Vi har for eksempel fået en ny oversigt over vores restauranter, ligesom der er blevet ryddet op i alskens knapper og gamle features på forsiden.

Den største ændring er dog, at vores tre restauranter og ene cocktailbar på Nørrebro er ”flyttet hjem”. Tidligere skulle du over på en separat hjemmeside for at tjekke menukort og læse nyheder fra Gran Torino, Alabama Social, Hanzō og Bar Next Door. Sådan er det ikke længere, for nu kan du nemlig gå på opdagelse i hele Madklubbens familie ét sted – lige her på Madklubben.dk

Flytningen er et led i en strømligning af dit digitale besøg hos Madklubben, og vi er slet ikke færdige endnu. Snart vil hver enkelt restaurant få et mere personligt udtryk, og allerede i næste uge går vi i krig med en ny og forbedret navigation i vores mobilløsning. Så bliver det meget nemmere at finde inspiration og booke bord, når du er på farten.

Vi håber, at du kan lide de nye tiltag på hjemmesiden. Det er ikke prangende, det hopper og danser ikke og det begynder ikke at spille musik ud af det blå. Næh, det er simpelt, det er sort på hvidt og det er ærligt. Og ærlighed smager jo, som bekendt, bedst.

Velkommen på Madklubben.dk

”Holder I åbent til påske?”

”Holder I åbent til påske?”

Det spørgsmål er vi blevet stillet mange gange i løbet af de sidste par dage over telefon og mail såvel som på de sociale medier. Svaret er ”ja!”, naturligvis har vi åbent til påske. Alle Madklubbens otte restauranter og ene cocktailbar holder fast i de almindelige åbningstider lige på nær Madklubben Steak, som holder en enkelt lukkedag mandag den 28. marts.

Du kan derfor spendere helligdagene med at spise soul food ved Søerne, bistroklassikere på Kongens Nytorv, pizza i en baggård eller noget helt fjerde. Er du på udkig efter retter med påskestemning, kan vi for eksempel anbefale biksemad med spejlæg til frokost på Bistro Royal, hønseæg med stenbiderrogn på Madklubben Bistro-de-Luxe, scrambled eggs til brunch på Alabama Social eller en hel skær-selv-kylling med tilbehør på Madklubben Vesterbro.

Som altid holder Hanzō, Madklubben Steak og Madklubben Bistro-de-Luxe lukket søndag aften. Men fortvivl ikke, for vores resterende fem restauranter står klar med åbne arme.

Madklubben ønsker dig og dine kære en god og velsmagende påske.

Påskesøndags vildeste brunch får du på Alabama Social

Påskesøndags vildeste brunch får du på Alabama Social

Foto: Holstfoto

Der findes mange slags lækre brunchoplevelser i København. Der er både de klassiske, de sunde, de hippe, de magelige, de luksuriøse og mange, mange flere. Og så findes der dem, man skal være lidt ”kykkeliky” for at kaste sig ud i. Det gælder for eksempel ”The Dirty Southern Brunch”, som kun kan fås på vores amerikanske restaurant ved søerne, Alabama Social.

Her står den på intet mindre end 6 retter serveret i 4 heats for uhørte 200 kr. Indholdet byder på snasket soul food fra øverste hylde, og du kan blandt andet glæde dig til røræg med BBQ-spareribs, belgisk vaffel med dybstegt kylling, gyldne fritter med chili con carne og kærnemælkspandekager med vaniljeis.

12822230_10153958996508166_1542620444_n
Foto: Holstfoto

Uanset om du har gættet gækkebrevet forkert og skylder et gastronomisk påskeæg bort, eller du blot har lyst til at samle venner og familie til en helligdagsbrunch, I sent vil glemme, så står Alabama Social klar til at forkæle jer allerede fra kl. 9.30 søndag den 27. marts. Du kan gå på opdagelse i den fulde brunchmenu inkl. drikkevarer her – og glem ej at booke bord på forhånd.

Alabama Social ønsker alle en dejlig påske.

Nyt koncept: Steak ’n’ cocktails på Bar Next Door

Nyt koncept: Steak ’n’ cocktails på Bar Next Door

Hvad definerer en drømmenabo? Fri adgang til delikate drinks, iskolde øl og lækker loungestemning kunne i hvert fald være gode bud. Det er tilfældet for vores amerikanske spiseri, Alabama Social, der ligger side om side med Bar Next Door på Sortedam Dossering ved Dronning Louises Bro.

Nu bærer det gode naboskab frugt i form af et helt nyt og saftigt koncept tirsdage, onsdage og torsdage. Her kan du og en ledsager nemlig få serveret en bone-in rib eye på 600 gram på Bar Next Door med spicy bearnaise, gyldne fritter og grøn salat på siden. Alabama Social står for kokkerierne, men du nyder delebøffen på Nørrebros lækreste cocktailbar lige ud til Søerne.

Prisen for bøf, sauce og side orders til 2 personer er en flad 500-lap. Så er det bare med at spørge bartenderen til råds om hvilke cocktails, der passer bedst til jeres steaksult. Vi kunne for eksempel foreslå en klassisk Negroni med Campari, Vermouth og flere forskellige slags gin. Vi serverer ”den røde baron” i bunden af Campari-flasker, som vi selv har halveret og slebet til.

Tjek også: Vind en test af “Steak ‘n’ Cocktails” for dig og en ledsager på Bar Next Doors Facebookside

Du kan med fordel gøre brug af vores 10%-rabat-tilbud på den første drikkevare, som også gælder tirsdage, onsdage og torsdage. Normalt skal du have spist på en af vores Nørrebro-restauranter for at kunne gøre brug af rabatten, men den gælder naturligvis også, når du indtager selve måltidet på cocktailbaren. Ja tak!

Det er råt, det er saftigt, det er Bar Next Door møder Alabama Social. Tjek hele barkortet ud her – vi glæder os til at hygge om dig med cool cocktails og store bøffer på Sortedam Dossering nummer 3.

IMG_1950

Opskrifter : Anders Aagaard laver spareribs på to måder i GO’ Morgen Danmark

Opskrifter : Anders Aagaard laver spareribs på to måder i GO’ Morgen Danmark

Foto: Fra venste: Anders Aagaard, Mikkel Kryger, Puk Elgaard, Bodil Jørgensen og Thomas Buttenschøn

Manden bag Madklubben gæstede søndag den 6. marts endnu engang GO’ Morgen Danmarks studie på Hovedbanegården. Her stod menuen på en hyldest til den spritnye sæson af Netflix-serien ”House of Cards”, hvor den kyniske politiker Frank Underwood traditionen tro spiser spareribs, når hovedet skal renses og hjertet holdes varmt.

Anders tilberedte sine ribs – eller svinekamben, som de hedder på dansk – på to forskellige måder: Med en klassisk, amerikansk BBQ-marinade og med en mere eksotisk, asiatisk marinade inspireret af vores Nørrbro-restaurant, Hanzō. Du kan finde opskriften på BBQ-ribs med brun farin, æblejuice, ketchup, chili og meget mere lige her. Er du mere til asiatiske toner af hoisin-sauce, gærede ”black bean”-sojabønner og teriyaki, ligger opskriften også kun et klik væk.

Mens spareribs traditionelt set serveres med en omgang coleslaw, havde Anders Aagaard taget en lunere, sundere og måske endda lidt sjovere opskrift på kål med i studiet. Her blev spidskål delt i store både og grillet på en glohed pande. Lige inden servering blev ”kålbådene” dækket med revet citronskal, salt, peber og en svinenem dressing lavet på græsk yoghurt, honning og tabasco.

Madklubbens spareribs er den perfekte mumsemad til søndagsmiddagen, hvor du kan gå i gang med koge kødet tidligt på dagen. Vil du i stedet forkæle familien en hverdagsaften, kan du med fordel sætte gang i processen allerede aftenen før. Er du typen, der bare allerhelst vil spise ude? Så kan du teste vores saftige BBQ-ribs hver søndag aften på Alabama Social, hvor det normale menukort erstattes af en ”Lazy Sunday Selection”.

God fornøjelse med ribs fra Madklubben. Og husk: De er ikke lavet rigtigt, hvis ikke du går fra bordet med fedtede fingre.

Image-1

 

Mød Jonas – måske Danmarks bedste kokkeelev?

Mød Jonas – måske Danmarks bedste kokkeelev?

Søndag den 7. marts dyster kongerigets dygtigste køkkenspirer om titlen som Danmarks bedste kokkeelev i forbindelse med FoodExpo 2016 i Messecenter Herning. Vi er pavestolte af, at Madklubben er repræsenteret i skikkelse af 21-årige Jonas Feldt Niemann, som til hverdag står i lære på vores amerikanske sydstatsrestaurant, Alabama Social.

Vi gav Jonas en pause fra køkkenræset på Nørrebro og tog en snak om kokkedrømme, godt håndværk og hvorfor det er fedt at bevæge sig ud på ukendt grund.

Lad starte ”fra scratch”: Hvordan ender man lige med at stille op til DM for kokkelever?

”Jamen faktisk er det lærerne på landets forskellige skoler, i mit tilfælde Hotel- og Restaurantskolen i Valby, som er med til at udvælge deltagerne. De holder øje med, hvem der udviser særligt talent og indstiller derefter 2 personer til at konkurrere som et makkerpar og repræsentere skolen. Min makker hedder Mads Krogholt Bonde og arbejder på No. 2. Jeg kendte ham ikke tidligere, men efter at have trænet sammen et par måneder er vi blevet rigtig gode venner.”

Hvad er det fedeste ved skulle deltage i Danmarksmesterskaberne?

”Helt ærligt? Så havde jeg aldrig set mig selv som konkurrencekok. Men da jeg blev spurgt, var jeg ikke i tvivl om, at det kunne være en fed udfordring. Jeg elsker at stille høje krav til mig selv og prøve kræfter med nye og ukendte ting. Det er den slags, der gør, at man vokser og rykker sig professionelt.”

Hvor stammer din egen kærlighed til mad fra?

”Den stammer fra min familie. Flere af mine familiemedlemmer arbejder i branchen, og især min fætter, som er kok, har jeg set meget op til lige siden jeg var lille. Og så elsker jeg de wauw-oplevelser, man kan få ved at spise god mad. For eksempel blev jeg helt blæst væk, da jeg besøgte Søllerød Kro sidste år. Alt det hårde arbejde og de mange timers forberedelse kommer til udtryk gennem maden. Det viser en kærlighed til faget, som jeg har kæmpe respekt for.”

Hvordan endte du med at stå i lære på Alabama Social?

”Jeg startede faktisk med at stå i lære på Nimb, hvor jeg også blev gode venner med Johan Burich-Holck, som nu er restaurantchef på Alabama Social. Efter en bytur snakkede vi om, at der skulle ske noget nyt, og jeg var frisk på at kaste mig ud i et totalt anderledes køkken. På Alabama Social lærer jeg en masse om en madkultur, der er fremmed både for mig og for de fleste danskere. Men selv om det er et anderledes køkken med spøjse ingredienser, er maden stadig let at forstå. Det er hyggemad som man kan samles omkring.”

Hvad er dine vildeste kokkedrømme for fremtiden?

”Haha, jamen jeg skal selvfølgelig have mit eget sted og være min egen chef. Jeg aner ikke, hvad det skal være endnu, men der er vi igen tilbage til det med det ukendte: Jeg tænder på det. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men usikkerheden driver mig. Uanset hvad fremtiden byder på, så ved jeg, at kommer til at vokse både som menneske og kok af de udfordringer, jeg møder.”

Se med: Hitserien ”Sjit Happens” indtager Bar Next Door og Alabama Social

Se med: Hitserien ”Sjit Happens” indtager Bar Next Door og Alabama Social

Mandag den 29. februar kl. 21:25 kan du se to af vores populære Nørrebro-steder tone frem som kulisser i TV-serien Sjit Happens på TV2 Zulu. Sjette afsnit i fjerde sæson af det vanvittigt populære komediehit er nemlig delvist optaget på Bar Next Door og Alabama Social.

Sjit Happens handler i korte træk om vennegruppen Mads, Emil, Olau, Øland og Ane og deres pusseløjerlige hverdagsproblemer i og omkring den fælles lejlighed på Vesterbro. Problemer, som involverer masser af sex, fest og akavede forvekslinger.

Netop det festlige og akavede smelter sammen i mandagens afsnit, hvor Mads (spillet af Jonathan Harboe) prøver at smyge sig uden om de dyre vaner, hans velhavende studiegruppemedlemmer lægger for dagen. Se med, når der skal betales for ekstra dyr vin på Alabama Social (bare rolig, vores priser er langt mere sympatiske i virkeligheden), og når Mads efterfølgende prøver at drukne kammeraternes utilfredshed i drinks på Bar Next Door. Vi kan vist godt afsløre, at det ikke går helt som planlagt.

I Sjit Happens præsenteres baren som et spritnyt projekt skabt af en smart New Yorker-barchef. Sandheden er dog – som du måske allerede ved – at den cool cocktailbar er skabt af os her hos Madklubben, og at ALLE er velkomne. Hvis du har fået lyst til at besøge de to steder efter at have grinet med på TV2 Zulu, kan du du læse meget mere om Alabama Social og Bar Next Door lige her.

”Lazy Sunday” på Alabama Social betyder casual soul food til små priser

”Lazy Sunday” på Alabama Social betyder casual soul food til små priser

Når ugen går på hæld, disker vores populære amerikanerspiseri på første parket ved Søerne, Alabama Social, op med en helt særlig søndagsmenu. Det er afslappet. Det er greasy på den gode måde. Det er simpel og smagfuld soul food. Det er ”Lazy Sunday”.

Sæt gaflen i en forret til 75 kr., en hovedret til 150 kr., en dessert til 50 kr. eller gå hele vejen og bestil 3 retter for kun 250 kr. Du stykker selv menuen sammen, og selv om kortet er mindre end på ugens øvrige dage, kan det stadig være svært at vælge blandt fristelserne.

”Lazy Sunday”-menuen byder på cæsar salat, Louisiana hot wings med cremet blue cheese-dip, husets chili con carne, snaskede ribs med BBQ, en moppedreng af en cheeseburger og den uimodståelige og umage sydstatsblanding af friteret kylling serveret på en lun belgisk vaffel. Alle hovedretter får selskab af gyldne fritter på siden. Sæt trumf på med en cremet ”cheese cake sundae” med blodappelsin og havre, eller hvad med en gang vaniljeis med karamel og ristede nødder som det søde punktum?

Uanset om du vil slutte ugen af med manér eller blot trænger til at lade op til en ny af slagsen med masser af gedigen, amerikansk sydstatskogekunst, så er ”Lazy Sunday” på Alabama Social svaret på dine bønner. Hvis du, ligesom os, er blevet sultne af at læse ovenstående, kan du nemt og hurtigt booke bord ved at klikke her. Vi ses på Sortedam Dossering nummer 3!

Manden bag Madklubben taler ud om “knivkamp” i Euroman

Manden bag Madklubben taler ud om “knivkamp” i Euroman

Hvordan opstod Madklubben? Er vi i krig med Cofoco? Og er der et særligt iværksætterpulver i drikkevandet i Sønderjylland? Det er bare nogle af emnerne, som tages op i et stort anlagt dobbeltinterview i denne måneds udgave af livsstilsmagasinet Euroman.

Her har journalist Thomas Hebsgaard sat Madklubbens indehaver og karismatiske primus motor, Anders Aagaard, i stævne sammen med Cofoco’s førstestyrmand, Torben Klitbo. Som mange madglade danskere ved, var de to gæve sønderjyder i sin tid fælles om at starte Cofoco. Men arbejdsglæde blev til arbejdslede, venskaber blev brudt og de gik hver til sit.

Læs også: Vi åbner Steak Royal til marts

Men er de to overhovedet stadig sure på hinanden? Og hvordan har de hver især fået skabt en kulinarisk succes med fokus på stor smag til små priser? Det og meget mere kan du få svaret på i Euroman-interviewet, som både kan læses online og i den trykte udgave af magasinet. Vi kan afsløre, at interviewet (heldigvis) i langt højere grad handler om to visionære mænds restaurantsucceser end om deres indbyrdes og, tør man sige “forældede”, fejder.

Hvis du er nysgerrig efter at lære manden bag Madklubben bedre at kende, og se, hvor godt det egentlig går for vores 8 restauranter og ene cocktailbar, så er det bare med at stryge ned i bladkiosken eller klikke her sporenstregs.

Advarsel: Akut appetit kan indtræffe ved læsning. Vi anbefaler en udflugt til et af vores populære spisesteder som modgift.

Bar Next Door frister med gådefulde cocktails

Bar Next Door frister med gådefulde cocktails

Hvis dit hjerte banker for velshakede drinks, cool cocktails og kække sjusser, så skal du unde dig selv et besøg på Bar Next Door. Det indbydende vandingshul ligger, som navnet også antyder, lige ved siden af vores tre restauranter på Nørrebro: Alabama Social, Gran Torino og Hanzō.

Uanset om du tager plads under ”cocktails & dreams”-skiltet før eller efter en middag på et af vores spisesteder eller blot svinger forbi med det ene formål at kigge bunden af et cocktailglas dybt i øjnene, så glæder vi os til at forkæle dig.

Cocktailmenuen er bygget op omkring et udvalg af klassiske cocktails, samt en talrække af signaturkompositioner. ”En talrække?”, tænker du måske. Ja, vi synes nemlig, at det lyder tilpas ekstravagant og gådefuldt at henvende sig til bartenderen og indforstået hviske: ”Bare en Number 7, tak!”.

Tillad os at præsentere dig for et udvalg af de mest populære “tal” fra Bar Next Door:

No. 5: En smooth tequila-cocktail lavet på ”Calle 23 Blanco” med limejuice, ananasjuice, sukker og ”celery bitters”:

IMG_6814

No. 6: En klassisk sour med “Pimm’s No. 1”, Applejack, citronsaft, sukker og æggehvide:

IMG_6818

No. 7: Gør klar til at redefinere din opfattelse af en daiquiri! “Havana 3”, limejuice, sukker, klementin og rosmarinmarmelade i perfekt harmoni:

IMG_6822

No. 8: En romcocktail til kaffeelskeren: Kaffeinfuseret “Angostura 5”, Kahlua, ”orange bitters”, en smule Campari, karamelsirup, figner, fløde og appelsinskal. Ja tak!

IMG_6831

No. 9: En nyfortolkning af en ”Gimlet” med Beefeater Gin, Aperol, rød grape og danskvand. En vaskeægte tørstslukker:

IMG_6843

No. 10: Den mest kraftfulde kop te, du nogensinde har fået serveret. En kombi af ”Great Kings St. Scotch”, sirup med kamille og honning, humleekstrakt, ”chocolate bitters” og en knivspids citron:

IMG_6836

No. 11: En forfriskende fætter med bourbon, Maraschino, citron, sukker, ginger beer og ”Angostura bitters”:

IMG_6851

Er du blevet tørstig? Det er vi i hvert fald. Vi ses på Bar Next Door, som ligger en spytklat fra Dronning Louises Bro på Nørrebro. Du kan tjekke det fulde barkort og se åbningstider her.