Velkommen til Bar Next Door                                                                      

På første parket ved søerne og lige ved Dronning Louises Bro finder du Bar Next Door: Madklubbens helt egen cocktailhule, hvor høj kvalitet og sympatiske priser går hånd i hånd. Sip løs på en klassiker, eller prøv en af husets egne kreationer – du kan smage dem alle for 85 kr/stk. Mange vælger at nyde en drink før eller efter middagen på naborestauranterne Alabama Social, FOOD CLUB eller Frankies Pizza, men i weekenden fyldes baren også af livsnydere, der er mere tørstige end sultne, og som skåler natten velkommen i skæret fra det sitrende blå ”Cocktails & Dreams”-neonskilt.

Hver onsdag er du også velkommen til at kigge forbi, når Bar Next Door fra kl. 18-20 byder indenfor til folkekøkken. Her kan du spise dig mæt i dagens ret til blot 90 kr. inkl. øl/sodavand, tage kampen op over et brætspil og skåle med i drikkevarer til fordelagtige folkekøkken-priser. Maden bliver leveret af vores naborestauranter, der alle gør en indsats for at reducere madspild og bruge vores råvarer til fulde. Det er ikke bare billigt, det er også bæredygtigt! Menuen skifter hver uge, og der vil selvfølgelig også være et vegetariske alternativ. Konceptet er “først til mølle”, og vi glæder os til at se dig!

 

     


Event på Bar Next Door: Vær med til at fejre den internationale Pisco-dag

Event på Bar Next Door: Vær med til at fejre den internationale Pisco-dag

Har du endnu ikke fået helt styr på dine weekendplaner? Hvad med at skyde februar i gang med manér og være med, når vi inviterer dig indenfor til et helt specielt event på Bar Next Door denne lørdag?

Lørdag d. 3. februar står i år i Barsol Piscos tegn, når vi på Bar Next Door hylder den lækre peruvianske nationaldrink i anledningen af den internationale Pisco-dag nu på søndag. I samarbejde med Barsol Pisco har vi designet en unik, lille cocktailmenu med udgangspunkt i den velkendte brandy lavet på druer. – Bedst af alt? Du kan nyde godt af herlighederne for blot 50 kr. per drink! Men men men lad os ikke holde her. For at sørge for at vi kommer i den helt rette stemning inden på lørdag, kan du både torsdag og fredag varme op med en speciel Pisco-cocktail også til den favorable pris af 50 kr.

Kig forbi Bar Next Door på Sortedam Dossering, og tag del i hyldesten med en fyraftenscocktail, pre dinner drink eller med en all in weekend-velkomst. Vi glæder os til at se dig!

 

Store planer for 2018: Disse nye Madklubben-projekter kan du glæde dig til i år

Store planer for 2018: Disse nye Madklubben-projekter kan du glæde dig til i år

Foto: Aarhus Toldkammer, udlånt af Aarhus Update

2017 var et fantastisk år for vores københavnske restaurantfamilie. Vi bød velkommen til Madklubben Frederiksberg i en gammel togstation, slog dørene op til Tony’s Østerbro og stilfulde selskabslokaler i den ikoniske ”PARK”-bygning på Østerbrogade, genåbnede asiatiske Hanzō på Værnedamsvej og indviede Madklubben Nørrebro i en baggård under Irmahønen.

Nu har 2018 meldt sin ankomst, og det bliver endnu et år, som kommer til at byde på nye restauranter og forandringer af gamle kendinge. Få det fulde overblik her:

Madklubben Østerbro: Sidste etape af vores store forvandlingsprojekt i den historiske PARK-bygning ved Østerbro Stadion åbnede i starten af januar i form af Madklubben Østerbro. Book bord, og læs meget mere om den nye, smukke restaurant ved at klikke her.

FOOD CLUB: 22. januar slår vi dørene op til et helt nyt koncept i Madklubben-regi: FOOD CLUB. I Madklubben Nørrebros tidligere lokaler vil den stå på et tag-selv-bord, hvor du forsyner dig med mad og drikke. Prisskiltet vil lyde på 275 kr. fra søndag til torsdag og 325 kr. på fredage og lørdage. Børn under 6 år spiser gratis, mens børn fra 6-11 år kan tages med for kun 100 kr. Prisen inkluderer alle drikkevarer. Tag-selv-bordet vil byde på gedigne retter med et udpræget fokus på frilandskød, økologi og bæredygtighed. Følg med i udviklingen af FOOD CLUB her.

BAZAAR: I foråret 2018 byder vi velkommen til restaurant Bazaar i det gamle posthus i Dronningens Tværgade. Det bliver en stilet og uimodståelig hyldest til det mauriske køkken, som andre måske kender som berberkøkkenet eller det arabiske køkken. Sagt på en anden måde er det en fabelagtig madkultur, der strækker sig lige fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika. Få et indblik i udviklingen af restauranten via BAZAARs Facebook-side og læs mere på restaurantbazaar.dk.

Madklubben Aarhus: I maj 2018 åbner vi vores allerførste restaurant i Jylland, når vi rykker ind i smukke lokaler på havnen i “Smilets By”. Nærmere bestemt i Aarhus Toldkammer på Hack Kampmanns Plads. Glæd dig til en storslået og stemningsfuld Madklubben-filial à la postnummer 8000. I den fredede bygning får vi plads til 200-250 gæster indenfor og et tilsvarende antal under åben himmel. Konceptet bliver ærlig og god mad med 1 ret fra 125 kr., 2 retter fra 200 kr. og 3 retter fra 225 kr. Læs mere om projektet hos Aarhus Update her, og følg med i udviklingen af restauranten på Facebook her. Du kan også kigge forbi Madklubben Aarhus’ hjemmeside her.

Mystery project på Vesterbro: På årets første dag, kunne vi afsløre, at vi i løbet af 2018 åbner et nyt projekt i nabobutikken til Madklubben Vesterbro, som i mange år har huset en lille lampeforretning. Hvad vi nærmere har af planer for lokalerne, kan vi først sige mere om senere i 2018. Stay tuned!

Vil du følge med i seneste nyt fra Madklubbens restauranter? Følg os på Instagram her, og hold dig opdateret på nyheder fra vores appetitvækkende blog ved at klikke her.

Gå ikke forgæves: Se vores åbningstider til jul og nytår

Gå ikke forgæves: Se vores åbningstider til jul og nytår

Julen er lige om hjørnet, og på den anden side af gaden venter 2018. Hos Madklubben glæder vi os til at hygge med venner og familie på helligdagene, ligesom tømmermændene skal soves ud efter årsskiftet. Nogle restauranter har brug for lidt længere hviletid, mens en enkelt slår dørene op igen allerede den 1. januar.

Nedenfor kan du få det fulde overblik over åbnings- og lukkedage på alle vores 14 restauranter og ene cocktailbar. Så er du sikker på ikke at gå forgæves, hvis sulten pludselig skulle melde sig mellem flæskestegen og ris à l’amanden.

I dagene før og efter nedenstående datoer holdes der åbent som normalt, med mindre andet er angivet.

Fra alle os i Madklubben til alle jer: Glædelig jul og rigtig godt nytår!

Madklubben Bistro-de-Luxe:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Madklubben Vesterbro:
24. december: Lukket
25. december: Åbent
26. december: Åbent
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Åbent
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Madklubben Steak:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Madklubben Frederiksberg:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Madklubben Østerbro:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Lukket
28. december: Lukket
29. december: Lukket
30. december: Lukket
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Lukket
4. januar: Lukket

Bistro Royal:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent til frokost og aften. Ingen morgenmad.
28. december: Åbent til frokost og aften. Ingen morgenmad.
29. december: Åbent til frokost og aften. Ingen morgenmad.
30. december: Åbent fra kl. 11.
31. december: Åbent fra kl. 11-16. Herefter nytårsmiddag.
1. januar: Lukket
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Steak Royal:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Tony’s Havnegade:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Tony’s Østerbro:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Madklubben Nørrebro:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Lukket
28. december: Lukket
29. december: Lukket
30. december: Lukket
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Gran Torino:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Åbent
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Alabama Social:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Åbent
28. december: Åbent
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Bar Next Door:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Lukket
28. december: Lukket
29. december: Åbent
30. december: Åbent
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent 

Hanzō:
24. december: Lukket
25. december: Lukket
26. december: Lukket
27. december: Lukket
28. december: Lukket
29. december: Lukket
30. december: Lukket
31. december: Nytårsmiddag
1. januar: Lukket
2. januar: Lukket
3. januar: Åbent
4. januar: Åbent

Sidste chance: Se her, hvor du stadig kan få plads nytårsaften

Sidste chance: Se her, hvor du stadig kan få plads nytårsaften

Åh, du kære julemåned, hvor bliver du af? Tiden flyver, snart viser kalenderen d. 24. december og før at vi ved af det, står vi endnu en gang og skal tage hul på et nyt og spændende år.

Men ved du endnu ikke, hvordan du skal runde 2017 af samt byde 2018 velkommen? Så foreslår vi, at du tager et smut forbi Madklubbens webshop, hvor du kort tid endnu kan finde ledige billetter til en raffineret nytårsmiddag på en af vores restauranter. Men skynd dig – præcis som nytårsfyrværkeri har billetsalget været en eksplosiv affære indtil nu, og flere spisesteder har allerede meldt udsolgt!

Få det fulde overblik over vores restauranter og billetsalget på Madklubbens webshop lige her.

Få varmen med Bar Next Doors nyeste vinterkreationer

Få varmen med Bar Next Doors nyeste vinterkreationer

Kalenderen viser november måned, og mens vi så småt omstiller os til vintertid og venter på at sneen snart daler i takt med de faldende temperaturer, kan vi glædeligt meddele, at Bar Next Doors barkort til den skønne vintertid allerede er landet. Uanset om du forsøger at sippe dig til den indre varme, søge ly for regnen eller drømme dig til lunere himmelstrøg, sikrer Bar Next Door dig et udvalg af cocktail-kreationer samt hjemlige rammer, der sætter lige den stemning du er ude efter.

Omfavn den kolde vintertid på velsmagende manér og nyd de krydrede, dybe toner i en Rum Old Fashioned lavet på 7 år lagret Havana Club rom med kaffetoner, Plantation Overproof rom, sirup og Angostura Bitters. Alternativt kan du tage på en smagsrejse til sol og sommer med ”the return of a legend”, når vi byder “Fruits, Booze & Bubbles” velkommen tilbage på barkortet. Med et mix af Beefeater gin, ferskenlikør, appelsinlikør, champagne og passionsfrugt mindes vi sidste sommer, hvor den friske og frugtige kombination var en klar vinder på Bar Next Door.

Er julestemningen derimod så småt ved at melde sin ankomst? Smag da på vores take på en ægte klassiker i en “Noble Mai Tai” hvis nuancer af mandelsirup og kirsebær på toppen skaber associationer til juletidens traditionelle desserter og søde smagsnuancer.

Gå på opdagelse i Bar Next Doors nyeste cocktails nedenfor og find det fulde barkort ved at klikke her.

Oriental Express:Oriental Express

Old Cuban:Old Cuban

Fruits, Booze & Bubbles:Fruits, Booze & Bubbles

Noble Mai Tai: Noble Mai Tai

Rum Old Fashioned:Rum Old Fashioned

 

Skål det nye år ind med skønne cocktails til jeres nytårsmiddag på Bar Next Door

Skål det nye år ind med skønne cocktails til jeres nytårsmiddag på Bar Next Door

Nytårsaften på Bar Next Door er oplagt til jer, der gerne vil fejre årets sidste aften med kogekunst, kant og cocktails i mere intime rammer. Menuen serveres fra naborestauranten Alabama Social, men da I sidder på en cocktailbar, har vi selvfølgelig skabt en skræddersyet drinksmenu til maden.

Foretrækker I fantastiske, fabelagtige og farverige cocktails frem for vin til dette års nytårsmiddag? Så er I kommet til det rette sted! Skål året ind i vores hyggelige cocktailbar dekorativt indrettet med hjemlige bogreoler, mørke kroge og vores indbydende bardisk. Lad det neonfarvede lys fra vores ”Cocktails & Dreams”-skilt lyse jeres nytårsfest op inden Københavns festfyrværkeri tager over ud på natten!

Vores udsøgte nytårsmenu – som er fyldt med “American pleasure” fra vores kære nabo Alabama Social – har vi kombineret med et eksklusivt udvalg af drinks, der sætter fut under jeres nytårsfejring! Vi serverer 5 formidable cocktails under middagen, og her kommer et par eksempler: Vores “Seafood Ceviche” assisteres af den festlige ”Mango Mango Mango” med mangoinfuseret tequila, lime, agave og mangosalt, mens  “New York Sour” er en udsøgt bordherre til hovedretten “Grilled Flat Iron Steak” med bourbon, frispresset citron, gomme, æggehvide og et skvæt rødvin.

Læs mere om vores arrangement, og tag del i nytårsfestlighederne for den nette sum af 1400 kr. ved at klikke her. Kl 23.30 siger vi tak for i aften og ønsker godt nytår, så vores dejlige personale kan nå hjem og skåle med familie og venner. Vi glæder os til at sende jer glade og mætte mod det nye år!

Cocktails and dreams (and snacks): Lej Bar Next Door til årets juleevent

Cocktails and dreams (and snacks): Lej Bar Next Door til årets juleevent

På første parket ved søerne og lige ved Dronning Louises Bro finder I Bar Next Door: Madklubbens helt egen cocktailhule, hvor høj kvalitet og sympatiske priser går hånd i hånd. Vi nyder at byde alle jer livsnydere velkommen, der er mere tørstige end sultne, og som skåler natten velkommen i skæret fra det sitrende blå ”Cocktails & Dreams”-neonskilt.

Skal vennerne samles? Kollegaerne forkæles? Eller familierelationerne forplejes? Lej hele vores kære Bar Next Door og sæt rammerne for en sofistikeret (og glem ej festlig) aften med højt humør, udsøgte cocktails og top tunede toner.  Vores kære naborestauranter sørger for at forkæle jer igennem hele aftenen med delikate kanapéer og snacks, så kun festen, og ikke også alkoholpromillen, stikker helt af!

Vi kan i baren huse 40 siddende gæster ved vores stilfulde borde, bløde lædersofaer og rå Wegner-barstole. Er I flere? – Don’t worry. Bar Next Door byder nemlig velkommen til hele 80 stående gæster. Uanset hvor mange I planlægger at samle, sørger vi for at jeres drinks ”will keep coming”, og at I ikke mangler noget!

Lyst til at høre mere? Kontakt os på barnextdoor@madklubben.dk og så finder vi en skræddersyet løsning til jeres julearrangement.

Nu har vi tændt op under billetsalget til nytårsaften

Nu har vi tændt op under billetsalget til nytårsaften

Slut 2017 af med et brag på en af Madklubbens restauranter i København. Vores dygtige kokke har udviklet et festfyrværkeri af menuer, som kan indtages i vores smukke lokaler fra så lidt som 500 kr. pr. snude. Hvis man kender bare en smule til nytårspriserne på hovedstadens spisesteder, så ved man også, at det er lidt af et scoop.

Mens nogle af vores restauranter kører med menuer til 500 kr. og mulighed for tilkøb af vinmenu på siden, har andre steder valgt at inkorporere drikkevarerne som en fast del af menuen, hvorfor prisskiltet her er 1.000 kr. pr. person. På Alabama Social og Bar Next Door giver de den ekstra gas med gode vine og cocktails i lange baner til henholdsvis 1.200 kr. og 1.400 kr. i alt.

Få det fulde overblik over årets sidste aften på Madklubbens restauranter her, og få sikret jeres pladser allerede i dag. Vi ved af erfaring, at de ryger hurtigt. Billetter til Madklubben Østerbro sættes til salg i løbet af de kommende uger.

Bar Next Door og Fernet Branca teamer op til lørdagsbonanza den 2. september

Bar Next Door og Fernet Branca teamer op til lørdagsbonanza den 2. september

Hiv fat i dine shotglade venner, og gør klar til en cocktailaften fyldt med aromatiske og flydende urter fra legendariske Fernet Branca. Udkig til søerne, laber musik i højtalerne og Fernet Branca i en uudtømmelig strøm – what’s not to like?

Lørdag den 2. september 2017 får teamet på Bar Next Door besøg af Fernet Brancas danske ambassadør, Christoffer Juul Larsen. Han får lov at gæstebartende bag baren, og han har lovet at medbringe henrivende humør og en palle eller to af de våde varer. Du kan se det officielle Facebook-event her.

Stik ned til Sortedam Dossering 3 og få en lille én til hvert et ben. Eventet kører fra kl. 16:30 til 02:00 med følgende menukort:

– 5 forskellige cocktails med Fernet Branca til 65 kr. stykket hele natten lang
– Uundgåelige Fernet Branca shots ad libitum

 

Interview: Mød ”The Boys Next Door” fra Bar Next Door

Interview: Mød ”The Boys Next Door” fra Bar Next Door

Sprøde toner fra anlægget, iskolde cocktails og god stemning finder du på Sortedam Dossering 3, hvor Bar Next Door slår dørene op for tørstige gæster tirsdag til lørdag. Delikate drinks er i højsædet, og bartenderne er også en fryd for øjet. De shaker og serverer din bestilling med et smil og et glimt i øjet.

Sebastian og Nichlas sørger som bar managers for den daglige drift af Madklubbens populære cocktailhule ved søerne, og vi har mødt de to kække gutter og gode venner på Bar Next Door til et lattermildt og ærligt interview om flydende inspirationskilder, om at dele et lederskab og om hvorfor Madklubben er folkelig uden at være leverpostejsagtig.

Lad os starte simpelt ud: Hvilken cocktail vil I beskrive jer selv som? 

Sebastian: ”En Peña Colada, som vi har på kortet her på Bar Next Door. Den er cremet og nem at drikke.”

Nichlas: ”Negroni… fordi jeg nok er lidt bitter. Det må du godt skrive.”

Hvad er det bedste ved at arbejde på Bar Next Door?

Nichlas: ”Det bedste? Gratis sprut! Nej, spøg til side. Det er interaktionen mellem gæst og bartender.”

Sebastian: ”Stemningen… stemningen fredag og lørdag, når der er fuld smæk på.”

Nichlas: ”Ja. Jeg kunne også mærke det i fredags, hvor jeg hjalp til inde på vores naborestaurant, Madklubben Nørrebro. Der kom mange gæster op og spurgte om nogle ting, mens jeg stod i baren. Bare det at stå et øjeblik og snakke med dem – så bliver de helt vildt glade, og man kan mærke, at bare ved at gå et par ekstra skridt, så kan man gøre deres aften så meget mere uforglemmelig. Det kan jeg godt lide.”

Hvorfor og hvordan er I endt på netop denne bar?

Nichlas: ”Da jeg kom hjem fra et år Australien i 2016, arbejdede jeg lidt på den hedengangne natklub, Sunday, hvor jeg også havde været tidligere. Men jeg skulle ikke studere før august, og skulle derfor finde et arbejde med flere timer indtil da. Så skrev jeg en mail til Madklubben, blev ringet op 3 timer efter og startede på Gran Torino som bartender med det samme. Og så har jeg altid været fascineret af Madklubben, fordi de var med til at starte hele bølgen med affordable og god mad. Du ved, hvad du går ind til hver gang. Du får service, der er i orden, ordentlig mad og en hyggelig aften til en mængde penge, hvor de fleste kan være med.”

Sebastian: ”Det er næsten allemandseje.”

Nichlas: ”Ja det er sådan rigtig folkeligt uden at være mega leverpostejsagtigt.”

Sebastian: ”Hvordan var det nu, jeg startede her?”… der bliver kløet lidt i de tætte krøller:

”Det var imellem gymnasiet og min første uddannelse i E-design. Jeg skulle finde på noget at lave, så jeg søgte diverse steder. Alabama Social skulle åbne, og søgte nye folk. Så der søgte jeg. Siden da har jeg været rundt omkring alle stederne på Nørrebro-striben her udtagen Hanzō. Jeg rykkede hen til det gamle Gran Torino, hvor jeg løb med pizzaer og sodavand. Der havde jeg det sjovt med barchefen, og han ville have mig som sin højre hånd og runner. Gradvist blev jeg sat ind i showet bag baren. Der har været nogle forskellige bar managers, som jeg har været under, og nu sidder jeg her på Bar Next Door.”

Bar Next Door

Hvordan er det at deles om lederskabet i den daglige drift?

Nichlas: ”Det fungerer udemærket.”

Sebastian: ”Ja, det er rart at være to.”

Nichlas: ”Jeg tror, at vi er kommet mere oven på nu. Nu kører det. Det er også derfor, at vi kan være væk i lidt længere tid begge to. I lang tid, efter vi fik ansvaret, havde vi en følelse af, at hvis ikke vi selv var her, så faldt det hele fra hinanden. Det er ikke fordi, at vi ikke stolede på bartenderne, de ansatte…”

Sebastian: ”Men det var følelsen af ansvaret, som var svært at lægge fra sig, fordi det var helt nyt.”

Nichlas: ”Ja, det var derfor, at jeg var her så meget. Ind og kigge hver dag.”

Hvordan tror I, at jeres kollegaer beskriver jer?

Nichlas: “Uuuhhh!”

Sebastian: “Oy, oy, oy!”

Nichlas: ”Det kommer nok an på, hvem man spørger.”

Sebastian: ”Og hvornår.”

Nichlas begynder at remse op af kollegaer, som han tror, godt kan lide ham, indtil han bliver afbrudt af Sebastian:

Sebastian: ”Jeg tror godt, at de kan lide os, men jeg tror bare, at på nogle punkter tænker de, at vi godt kan være lidt ustrukturerede. ”

Nichlas: ”Ja.”

Sebastian: ”Fordi vi på nogle punkter ikke altid har de samme holdninger.”

Nichlas: ”Jeg ved godt, at jeg kan være for meget med for eksempel garnish (cocktailpynt, red.). Jeg hader, når garnish ikke er i orden. Jeg synes, at det er SÅ irriterende. Det irriterer mig virkelig meget.

Hvilke overvejelser gør I jer omkring de cocktails, der kommer på menukortet?

Nichlas: ”De skal være sæsonbaserede og udspringe af, hvad folk vil kunne lide at drikke. Ambitionsniveauet har tidligere været sindssygt højt på Bar Next Door, men gæsterne kan ikke altid gennemskue idéerne. Det er ikke de gæster, der går på Ruby, vi henvender os til. Det er måske mere Nørrebro-gæster som dem, der kommer på nærliggende steder som Oak room eller Kassen, hvor cocktails også fås til omkring de 80 kr. Det er gæster, der ofte bare gerne vil have en lækker drink før eller efter middagen, så det skal være let gennemskueligt. Det skal ikke være så avanceret. Når det er sagt, så skal det selvfølgelig smage godt. Selvfølgelig skal der der også være plads til noget nyt og spændende.”

Sebastian: ”Men man behøver ikke at opfinde den dybe tallerken hver gang.”

Nichlas: ”Jeg har altid tænkt over, at det er nemmere at lave mad, fordi det flyder lidt nemmere på en eller anden måde, hvor cocktails skal være langt mere præcist afmålt. Mad kan godt smage godt, selv om der kommer lidt mere af det ene i og lidt for meget af det andet i. Det kan man bare ikke med en cocktail. Der lidt noget andet kemi ind over.

Sebastian: ”Vi lægger os meget op af klassikerne, og så laver vi en fortolkning ud fra dem.”

Bar Next Door

Hvordan finder I inspiration?

Nichlas: ”Drikker virkelig meget alkohol. Nej, man kommer bare ind i miljøet. Så snakker man med hinanden og møder bartendere ude i byen, og på Roskilde Festival får man lige en snak med andre bartendere og ambassadører. Man har hele tiden en finger på pulsen. Det er et interessant miljø. Der er et eller andet mega stilet over at drikke cocktails. Noget dekadent og en elegance ved at konsumere spirtus på den måde.

Sebastian: ”Waow! Så blev det fint, hva’?”

Nichlas: ”Yeah, words. You know. Men jeg finder også inspiration ved at gå ud at spise. Det inspirer mig rigtig meget, hvis jeg ser en eller anden spændende sammensætning på en tallerken af grøntsager eller garniture. Så skriver jeg lige en note på min telefon. Der er rigtigt mange ting, der inspirerer mig. Det kan også bare være farver eller et navn. Nogle gange kommer navnet før cocktailen. Så laver jeg en drink, som passer til navnet.”

Sebastian: ”Jeg tror bare, at jeg er lidt mere simpel. Jeg tænker ikke helt så meget over…”

Nichlas: ”Ja, du har en mega sjov tilgang til det. Du laver bare noget.”

Sebastian: ”Hah, ja, nogle gange. Det er meget mere simpelt. Det er bare impulsivt. Så går der et eller andet op for mig, og så er det bare om til bagbaren og hente. Så kører det. Hvis det smager godt, så fungerer det. Og hvis ikke det gør, som det tit også ender med, så har vi prøvet det. Nogle gange fungerer enkelte elementer, som man så må arbejde lidt mere med. Selvfølgelig bliver man inspireret af ens omgivelser, og hvor man bevæger sig hen, men for mig kommer de fede resultater mere som en instant reaction, når jeg står og eksperimenterer med nye cocktails.”

Interviewklassikeren over dem alle: Hvilke 3 ting ville I have med på en øde ø?

Sebastian: ”Et resort.”

Nichlas: “En flaske Fiji water. Solbriller, en flaske Fiji water og en falafel.”

Sebastian: ”Ej. Ikke falafel”.

Nichlas: ”Jo, en flaske rom fra Wray and Nephew.”

Sebastian: ”Ja. Du skal have hård sprut.”

Nichlas: ”Jaja. Er du sindssyg? Skriv en kasse. En palle.”

Sebastian: ”Jeg vil gerne have solbriller, altid. Klip klapper og et par badebukser. Ej. og en hængekøje. Måske Maja, min kæreste. Ej kun materielle ting. Og en hobbykniv. Ej, en dolk!”

Nichlas: Negroni! … Nej, jeg må hellere tænke mere strategisk. Åh! Solbriller! Everyday. Jeg elsker at have solbriller på. En flaske Fiji Water. En kasse Wray and Nephew Rum plus en hængekøje. Hov, det var fire ting. Sorry. Det må blive solbriller og en hængekøje og en kasse Wray and Newphew.”

Efter en underholdende samtale med drengene rundes hyggen af med et sidste spørgsmål om, hvad de to har af planer dagen efter interviewet.

Hvad skal I lave i morgen?

Sebastian: ”I morgen er jeg i Tisvilde. Musik i Lejet”

Nichlas: ”Jeg skal lave noget sirup, tror jeg.”

Sebastian: ”Ej, Det skal du altså lave i dag!”


Blå bog Sebastian:

Fulde navn: Sebastian Peña Thranow
Alder: 25
Uddannelse: Uddanner sig til møbelsnedker ligesom sin farfar
Civilstatus: I et forhold
Bopæl: København K
Bedste scorereplik: Jeg har ikke været ude og score i 5 år

Bar Next Door

Blå bog Nichlas:

Fulde navn: Nichlas Engelhardt Kofoed
Alder: 23
Uddannelse: Læser Entrepreneurship and design på KEA
Civilstatus: Single and ready to mingle
Bopæl: Vanløse
Bedste scorereplik: Lige nu, lige her… mørk eller hvid chokolade?

Bar Next Door