Velkommen til Madklubben Bistro-de-Luxe

Den oprindelige Madklubben åbnede i 2007 og ligger stadig tre trin ned ad trappen i Store Kongensgade nummer 66. Her får du en elegant og strømlinet restaurantoplevelse, hvor der også er kælet for indretningen med smukke træsorter på væggene, kernelædersofaer og klassiske designerstole fra Børge Mogensen. I vores køkken smelter det franske og nordiske sammen i smukke anretninger, og du kan sammensætte din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr.

Smiley: Se Madklubben Bistro-de-Luxes seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Nu har vi tændt op under billetsalget til nytårsaften

Nu har vi tændt op under billetsalget til nytårsaften

Slut 2017 af med et brag på en af Madklubbens restauranter i København. Vores dygtige kokke har udviklet et festfyrværkeri af menuer, som kan indtages i vores smukke lokaler fra så lidt som 500 kr. pr. snude. Hvis man kender bare en smule til nytårspriserne på hovedstadens spisesteder, så ved man også, at det er lidt af et scoop.

Mens nogle af vores restauranter kører med menuer til 500 kr. og mulighed for tilkøb af vinmenu på siden, har andre steder valgt at inkorporere drikkevarerne som en fast del af menuen, hvorfor prisskiltet her er 1.000 kr. pr. person. På Alabama Social og Bar Next Door giver de den ekstra gas med gode vine og cocktails i lange baner til henholdsvis 1.200 kr. og 1.400 kr. i alt.

Få det fulde overblik over årets sidste aften på Madklubbens restauranter her, og få sikret jeres pladser allerede i dag. Vi ved af erfaring, at de ryger hurtigt. Billetter til Hanzō og Madklubben Østerbro sættes til salg i løbet af de kommende uger.

International hæder: Madklubben Bistro-de-Luxe kåret til Danmarks bedste på budget

International hæder: Madklubben Bistro-de-Luxe kåret til Danmarks bedste på budget

”Affordable Restaurant of the Year 2018, Denmark”. Sådan lyder titlen, vores oprindelige restaurant i Store Kongensgade i hjertet af København netop har modtaget fra den britiske rejsebibel Luxury Travel Guide. Vi er helt umådeligt stolte af udmærkelsen, som i høj grad må tilskrives det karakteristiske firkløver af ildsjæle, der står for den daglige drift af restauranten. Mød Olli, Cecilie, Esben og Christian i et stort interview her.

Med små 100.000 følgere på de sociale medier og et oplag på 500.000 magasiner og 200.000 guidebøger om året, er det med ydmyghed, at vi tager imod den flotte titel. Luxury Travel Guide kontaktede os i løbet af sommeren, og bad om at få indsendt billeder, konceptbeskrivelse og menukort fra restauranten, som derefter blev overleveret til en ekspertjury fra rejse- og restaurationsbranchen i kapløb med andre gode steder i København.

Selvom Madklubben Bistro-de-Luxe er den ældste restaurant i ”familien” med 10 år på bagen, er den stadig vores gastronomiske flagskib. Et sted hvor stolte, kulinariske traditioner fra Danmark og Europa omsættes til ”gourmet light”-anretninger i øjenhøjde med et prisskilt, der starter på så lidt som 200 kr. for 3 retter. Restauranten gennemgik en omfattende renovering for 2 år siden, og har fået nyt møblement så sent som i 2017.

Gå på opdagelse i hele menukortet fra Madklubben Bistro-de-Luxe her, og book nemt og hurtigt bord online ved at klikke her.

Har I fået styr på julefrokosten endnu?

Har I fået styr på julefrokosten endnu?

Okay, så vi ved godt, at du muligvis tænker ”Hvorfor pokker reklamerer de for jul allerede?”, mens sveden begynder at pible af din pande, og du gruer for, hvor længe der mon går, før stormagasinerne er svøbt ind i glaskugler, og supermarkederne bugner af nougat og pebernødder.

Bare rolig, der er stadig et godt stykke tid endnu. Men det er til gengæld nu, der skal bookes bord, hvis du vil være sikker på at få den perfekte dato og det perfekte tidspunkt til julemiddagen med kollegaerne, vennerne eller familien.

Vi har i år samlet alle vores spisesteder på én julet hjemmeside (ja okay, vi overvejede dalende sne og gran i kanten, men for alles skyld er det nok bedst at tage det mere stille og roligt). Her kan I, der er en gruppe på 10 gæster eller flere, gå på opdagelse i klassiske og mere moderne julemåltider og lade jer friste af madbeskrivelserne såvel som de ualmindelig sympatiske priser.

Vi ses på madklubben.dk/jul, og vi ses på Madklubbens restauranter til jul.

Skål weekenden ind hos Madklubben i Store Kongensgade

Skål weekenden ind hos Madklubben i Store Kongensgade

Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade er kendt for elegant og uprætentiøs madlavning serveret til ualmindelig sympatiske priser. Men vidste du også, at restauranten har et cocktailudvalg af samme høje standard?

Du kan selvfølgelig slukke tørsten med en klassisk Gin & Tonic, en forfriskende Dark ’n Stormy eller en sensommerlig Aperol Spritz. Men hvorfor ikke prøve en af de andre cool cocktailkreationer fra Madklubben Bistro-de-Luxe? Se et udvalg af vores favoritter herunder, og tjek hele menuen fra vores allerførste restaurant ud lige her.

Pretty Young Thing – 85 kr.
Vodka, Aperol, vanilje, citron:

Cocktail Madklubben Bistro-de-Luxe

Dirty Diana – 85 kr.
Rom, creme de violet, akacie honning, citron, ingefær:Cocktail Madklubben Bistro-de-Luxe

Sweet Harmony – 85 kr.
Gin, jordbær, vanilje, mandel:
Cocktail Madklubben Bistro-de-Luxe

Lemon Tree – 85 kr.
Vodka, Cointreau, citron:
Cocktail Madklubben Bistro-de-Luxe

3 steder på 1 aften: Her er menuen til Madklubbens store Food Crawl i Indre København

3 steder på 1 aften: Her er menuen til Madklubbens store Food Crawl i Indre København

Søndag den 20. august 2017 går startskuddet til den helt store foodie-rundtur i hjertet af København. Spis forret på én restaurant, hovedret på en anden og dessert et helt tredje sted.

I anledning af Copenhagen Cooking & Food Festival giver vi dig en unik chance for at spise på Bistro Royal på Kongens Nytorv, Tony’s i Havnegade og Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade på én og samme aften. Du og dine gæster vælger selv, om I tage turen mellem de forskellige steder til fods eller på cykel.

Der er stadig billetter at få til det storstilede arrangement. En plads til Food Crawl-middag koster kun 300 kr. og inkluderer et glas velkomstbobler. Klik her, hvis du også vil med.

Vi er nu klar til at løfte sløret for aftenenes menuer. Vi skriver det i flertal, da menuen afhænger af, hvilken rute du vælger. Se alle de lækre retter herunder. (I tvivl om, hvad det helt præcist betyder med forskellige ”ruter”? Så læs mere om eventet her.)

Rute 1:

Forret på Bistro Royal:
Rimmet laks med rygeostcreme , saltet agurk, kørvelemulsion og maltcrumble

Hovedret på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Kylling stegt på ben med forårsløg, løgcreme og hønsebouillon med røget spæk

Dessert på Tony’s Havnegade:
Sundae med nutella, hasselnødder og bagt hvid chokolade

Rute 2:

Forret på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Oksetatar med syltede asier, karsemayo og sprødt

Hovedret på Tony’s Havnegade:
Risotto med ærter, mynte og kulmule

Dessert på Bistro Royal:
Vanilje-panna cotta med hindbærgelé, friske hindbær, rød skovsyre og hvid chokolade

Rute 3:

Forret på Tony’s Havnegade:
Vitello tonnato – kalveinderlår med tunsovs, kapers og syltet citron

Hovedret på Bistro Royal:
Pandestegt striploin med grillet løg, bearnaise og gyldne fritter

Dessert på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Jordbær, honningguf, flødeis og karse

Hjemvendte sønner og et kvindeligt køkkentalent: Mød team Madklubben Bistro-de-Luxe

Hjemvendte sønner og et kvindeligt køkkentalent: Mød team Madklubben Bistro-de-Luxe

I foråret fyldte den oprindelige Madklubben i Store Kongensgade 10 år. Nu kigger vores flagskib frem mod de næste 10, og det sker med et stærkt hold ved roret. Mød de tre gæve og arbejdsomme partnere, Olli, Esben og Christian, som hjælper Anders Aagaard med holde skruen i vandet på Madklubben Bistro-de-Luxe. De får selskab af Cecilie – vores talentfulde køkkenchef, der holder gryderne i kog og drengene i ørerne.

Vi tog en grineflipsmættet snak med firkløveret om Madklubben som arbejdsplads, usynlige livretter, ønskegæster og drømmen om at efterlade sig et kærligt aftryk, når det hele er slut.

Lad os starte ud med at få jeres svar på præcis det samme spørgsmål: Hvorfor er du en del af Madklubben, og hvordan er du endt her?

Esben: ”Jeg manglede noget at rive i, efter jeg kom hjem fra New York, hvor jeg havde boet og arbejdet et par år. Her er vi tilbage i starten af 2012. Jeg hev fat i en vinsælger, som kender alt og alle i restaurationsbranchen. Du kender ham måske også, for sidenhen er han blevet partner i Madklubben-restauranter som Bistro Royal, Steak Royal og Tony’s. Hans navn er Lars Bertelsen. Lars fik hooket mig op med Anders Aagaard, og han manglede en flot kok med tatoveringer til at styre skuden på et spritnyt, lille projekt ved navn Madklubben Vesterbro,” griner Esben, mens han gnider hænderne op og ned ad de mange tusser på sine arme, inden han fortsætter:

”Efter Madklubben Vesterbro har jeg været forbi Bistro Royal som køkkenchef, og nu skal jeg sammen med Olli og Christian til at drive Madklubben Bistro-de-Luxe og åbne en ny restaurant ved navn Bazaar til efteråret. Det fede ved at være en del af Madklubben er familieånden. Vi er vitterligt en klub. Det er følelsen af et fællesskab, som har holdt ved på trods af den eksplosive vækst i de senere år.”

Cecilie: ”Jeg blev ansat i forbindelse med Madklubbens mange åbninger på Nørrebro ved Søerne tilbage i 2014. Først i køkkenet på Gran Torino, men efter tre måneder røg jeg videre til den asiatiske Hanzō, som snart genåbner et nyt sted i København. Til sidst var jeg også forbi amerikaneren Alabama Social som én ud af to køkkenchefer. Jeg kender med andre ord vores Nørrebro-restauranter ind og ud! Og så har Esben ret: Madklubben er en familie. Både en stor familie og en lille familie. Man er tæt med folk fra sin restaurant, men er også en del af et større fællesskab på tværs af restauranterne.” 

Olli: ”Jeg startede i 2012 ligesom Esben. Jeg var en af kandidaterne til at blive køkkenchef på Madklubben Vesterbro, men den snuppede Esben så. I stedet endte jeg her på Madklubben Bistro-de-Luxe som køkkenchef, og det har jeg aldrig fortrudt. Forinden beskæftigede jeg mig med lidt finere gastronomi blandt andet på Falsled Kro og Lieffroy i Nyborg på Fyn. Efter tre år hos Madklubben trængte jeg til lidt luftforandring og var et smut forbi Carlsbergs eventafdeling, inden Madklubben kaldte igen i starten af 2016 – denne gang både som køkkenchef i Store Kongensgade og som gastronomisk sparringspartner på Madklubben Steak, Madklubben Vesterbro og den nye Madklubben Frederiksberg. Nu er der ekstra meget blod på tanden i kraft af det projekt, jeg står overfor sammen med resten af teamet.”

Christian: ”Åh gud, jeg startede som tjener i lige præcis den her restaurant for 9 år siden. Jeg har også holdt pauser og er kommet tilbage undervejs. Jeg var med i Tivoli, dengang Madklubben havde en restaurant derinde. Senest har jeg arbejdet på Pluto som assisterende restaurantchef, men jeg har altid haft en helt særlig forkærlighed for lige netop den her Madklubben-restaurant. Det er kælderen, det er historien. Det er den helt simple, ærlige og flabede mad og en betjening, som altid har et glimt i øjet.”

Flotte salgstaler pige og drenge, men nu skal vi have lidt flere personlige detaljer på banen. Olli, vi lægger ud med dig: Vi ved, at du er god til at lave mad, men hvis vi fjerner det talent fra ligningen, hvad vil du så gerne huskes for, når du ikke er her længere?

”Jeg vil gerne huskes for at have sat to mega optursbørn i verden. To unger, der trives og har det godt…”

”Shit, det er lyserødt og nuttet det der!”, bryder Cecilie ind, hvilket får Olli til at bryde ud i latter, kigge småfornærmet ud gennem vinduet og skænke sig endnu kop stort kaffe, før han starter forfra:

”Okay, men så lad mig sige det på en anden måde: Jeg vil gerne huskes som en kærlig familiefar, der altid har haft styr på sin smag i musik og biler.”

IMG_9075

Cecilie, du har frit valg blandt alle mennesker på jorden. Hvem vil du invitere på middag, og hvorfor?

”Den er svær, men det må blive Michael Jackson. Altså den gang han levede… ellers ville det blive lidt creepy. Jeg nåede aldrig til koncert med ham. Det var ellers en stor drøm. Han skulle have lov til at synge og spille, mens jeg lavede mad. Tænk at stå i køkkenet, mens Michael spiller ”Human Nature” live i det samme rum.”

Esben, på vej hjem fra Madklubben finder du en lottoseddel med den helt store gevinst. 20 mio kroner. Hvordan vil du bruge pengene? 

”Jeg ville selvfølgelig forsøge at finde den retmæssige ejer og aflevere den tilbage… sagde ingen nogensinde! Til at starte med ville jeg ringe til Olli, Cecilie og Christian og invitere dem en tur til New York for at fyre den af. Spise verdens bedste pizza på Roberta’s og vise rundt blandt de steder, hvor jeg har arbejdet og spist. Resten skulle bruges på det åbenlyse: At købe gaver til familien og sikre, at alle omkring mig har det godt.”

Christian, hvad er din ultimative livret? Og hvordan ville du beskrive rettens udseende til en person, der er født blind? 

”Seriøst? Shit, det er et mærkeligt spørgsmål,” griner Christian på sin karakteristiske, dybe og smittende facon, så alle omkring bordet pludselig hulker af grin ned i deres kaffe. ”Men det er sgu faktisk næsten den første del af spørgsmålet, der er sværest. Min livret er alt, hvad man kan spise med en ske. Men okay, hvis jeg SKAL vælge, må det være boller i karry. Hvordan beskriver man den for et menneske, der aldrig har kunnet se farver? Retten er gul…”

”Flot, Einstein!” bryder Esben ind, “Personen har aldrig set farver!” Christian giver Esben et dask med et bundt forårsløg, der af uransalige årsager ligger på bordet:

”Godt så, retten har en farve, der føles som varme, solskin og krydderier langt væk fra. Der er boller af kød i, og de skal være lavet af kalv og flæsk. Altså, I får mig ikke til at sige noget med, at en gris er dyret, der siger øf, og at en ko siger muh! Det er bare en hjemlig ret. En nem ret. Den smager pissegodt, og så er der ikke så mange krumspring. Præcis som jeg drømmer om, at maden her på Madklubben i Store Kongensgade skal være.”

Blå bog:

Navn: Cecilie Viid
Alder: 26
Født i: Nykøbing Sjælland
Bopæl: Vesterbro
Privat: Kæreste med Martin
Det ved de 3 andre ikke om mig: Før jeg blev kok brugte jeg 1,5 år på at læse til frisør.Cecilie Victoria Viid

Navn: Olli Simony
Alder: 33
Født i: Fåborg
Bopæl: Vanløse
Privat: Gift med Maj-Britt og far til tvillinger på 4 år
Det ved de 3 andre ikke om mig: Jeg har gået til ridning.
Olli Simony

Navn: Esben Lund
Alder: 31
Født i: København
Bopæl: Frederiksberg
Privat: Single
Det ved de 3 andre ikke om mig:  Jeg har spillet saxofon.
Esben Lund

Navn: Christian Nordby
Alder: 31
Født i: Rønne på Bornholm
Bopæl: Vesterbro
Privat: Kæreste med lillemor aka. Frk. Sommer
Det ved de 3 andre ikke om mig:  Jeg elsker Cheez Dippers fra Den Leende Ko.
Christian Nordby

 

 

 

Flot omtale af Madklubben Bistro-de-Luxe: ”Priser og service – det er lige før, det er FOR fair!”

Flot omtale af Madklubben Bistro-de-Luxe:  ”Priser og service – det er lige før, det er FOR fair!”

”Restaurationsbranchen er jo for vild i København og alting går MEGA hurtigt. For at være med på beatet og have fingeren på pulsen, er det nærmest nødvendigt at prøvesmage en restaurant om dagen. Desværre synes jeg, at jeg bliver mere og mere skuffet end mere og mere overrasket… Men én ting jeg ikke forstår: Hvorfor holder man op med at gå de steder, der leverer varen HVER gang, bare fordi der åbner andre steder, der pludselig er smartere fordi det er nyt?”

Sådan skriver blogger Laura Schrøder på sin hjemmeside laulaubaubau.dk og fortsætter:

”Jeg fik i hvert fald flashback da vi kom ned på Madklubben Bistro De Luxe. Ikke fordi det ligner sig selv. SLET ikke faktisk. Men fordi der har været så mange gode stunder dernede. Men familien, gamle kærester, nye kærester og naturligvis veninderne.”

Laura og tre gode veninder var i den forgange weekend forbi og spise på vores oprindelige restaurant i Store Kongensgade, som netop har fejret sin 10-års fødselsdag. Her bed de også mærke i kombinationen af god mad og service til ualmindelig sympatiske priser, som har været restaurantens varemærke lige siden åbningen i 2007:

”Deres priser og service! Det er lige før, at det FOR fair! 3 retter for 200 kr… og en eminent service. Jeg håber I får Christian som tjener – ham var der ild i. Det var bare en rigtig, rigtig hyggelig aften.”

Tjek de appetitvækkende billeder fra Laura og Co’s besøg ud ovre på laulaubaubau.dk. Du finder også flere indtryk fra aftenen ovre på Instagram. Fristet til selv at lægge vejen forbi? Læs alt om vores lækre sommermenu for 2017 lige her, og book bord til jeres næste middag nemt og hurtigt online.

Laura og hendes gæster var inviteret ud at spise af Madklubben.

Hos Madklubben i Store Kongensgade laver vi sommermad med høj hyggefaktor

Hos Madklubben i Store Kongensgade laver vi sommermad med høj hyggefaktor

”Hvorfor dog spise i en kælderrestaurant midt om sommeren?” tænker du måske? Der er faktisk flere gode årsager, og vi kunne starte med at nævne det ustadige, danske sommervejr. Men faktisk er det underordnet, om solen skinner eller regnen siler – Madklubben Bistro-de-Luxe er nemlig altid garant for mindst én uimodståelig kvalitet: Fremragende mad til ualmindelig sympatiske priser. Ja, faktisk kan du få en 3-retters menu for så lidt som 200 kr.

Sommermenuen på vores oprindelige restaurant i Store Kongensgade er et mylder af elegante og sommerfriske smagsoplevelser, hvoraf flere trækker på klassiske, danske madtraditioner. Det gælder blandt andet den cremede kalvefrikassé med masser af hvid sovs og grøntsager, samt desserten med søde, røde jordbær, hvor den uundværlige fløde er blevet til is.

Gå på opdagelse i en række af de smukke hyggeretter fra Madklubben Bistro-de-Luxe i billeder herunder, tjek den fulde menu ud her, og book bord til en sommermiddag i hjertet af København. Det vil hverken du eller din pengepung fortryde.

Ceviche af rødspætte med peberrodsfløde, dildolie, syltede agurker og rugbrødschips:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Oksetatar i sommerklæder med radise og kartoffel:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Marinerede tomater, dehydrerede tomater, peber-mayo & karse:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Dagens fisk med stegte kantareller og edamamebønner:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Kylling stegt på ben med forårsløg & løgsauce – hertil hønsebouillon med røget spæk & purløg:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Kalvefrikassé – letsaltet kalvebryst med radiser, ærter, syltede løg & sauce velouté:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Hindbærsorbet, coulis, friskost, nougatine & citron:
Madklubben Bistro-de-Luxe

Jordbær med honningguf, flødeis, karse & jordbærsaft:
IMG_8720

Jordbær, jordbær, jordbær: Guide til fire af vores sødeste sommerdesserter

Jordbær, jordbær, jordbær: Guide til fire af vores sødeste sommerdesserter

De er søde, de er røde, de er bløde. Sæsonen for danske jordbær er sparket i gang, og på flere af Madklubbens restauranter kan du sætte skeen i desserter med det skønne bær, som vist faktisk rent biologisk set er en nød. Og så alligevel ikke, for det er alle kernerne i overfladen, der er nødder, mens frugtkødet bare holder sammen på dem. Det korrekte ord er en flerfoldssamfrugt eller – lidt mere i øjenhøjde – en såkaldt “falsk frugt”.

Anyways, det er en helt anden snak, og vi må hellere holde fokus på det, det hele handler om: Syndige, sukkerholdige og smask-uimodståelige sommerdesserter. Gå på opdagelse i 4 forskellige af slagsen i billeder herunder:

Madklubben Bistro-De-Luxe i Store Kongensgade
Jordbær med honningguf, flødeis og jordbærsaft
50 kr.

IMG_8726

Steak Royal ved Rådhuspladsen
Jordbærpavlova med sprød marengs, jordbærcoulis og mynte
En del af din byg-selv-menu med 3 retter fra 300 kr.

Madklubben Bistro-de-Luxe

Madklubben Steak i Pilestræde
Strawberry Sundae med vaniljeis, jordbærsauce og chokoladecrumble
En del af din byg-selv-menu med 3 retter fra 300 kr.

Madklubben Steak

Madklubben Vesterbro på Vesterbrogade
Panna Cotta med sprød marengs, rabarber og jordbær
50 kr.

Madklubben Vesterbro

Kender du vores nye kok? Så giver vi dig et gavekort som tak

Kender du vores nye kok? Så giver vi dig et gavekort som tak

Vi har fuld fart på hos Madklubbens restauranter, og alene i 2017 åbner vi 5 nye af slagsen plus en særskilt afdeling til selskaber og events. Derfor har vi brug for endnu flere hænder i vores køkkener, som er kendt og elsket for at servere fremragende mad til ualmindelig sympatiske priser.

Kender du den rette kandidat? Vi søger kokke både til vores nuværende og kommende restauranter, og som tak får du mulighed for at komme og opleve, hvordan din anbefaling klarer sig i køkkenet. Du modtager nemlig et gavekort på hele 1.000 kr., hvis det munder ud i en ansættelse. Det er en lidt anderledes måde at sige ”tak” på, men vi håber, at det virker.

Prik din kokkeven på skulderen, og få ham eller hende til at sende sin ansøgning med CV og billede til job@madklubben.dk  – husk at få personen til at nævne i ansøgningen, hvem der har anbefalet vedkommende at søge jobbet. På den måde kan du få dit velfortjente gavekort, hvis det fører til en fast ansættelse på en af vores restauranter.

Tusind tak for hjælpen – lad jagten begynde!