Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.

Guide: ”Madklubben på Store Kongensgade er helt sikkert et besøg værd!”

Guide: ”Madklubben på Store Kongensgade er helt sikkert et besøg værd!”

Modemagasinet Elle kører i denne måned et ”cheap ’n’ chic”-tema, og har i den forbindelse lavet en guide til lækre og prisvenlige restauranter i både København og Århus. Fælles for dem alle er, at de byder på varieret og lækker mad, der ikke springer budgettet. Vi er stolte over, at Madklubben Bistro-de-Luxe er fremhævet som et af de første steder i den appetitvækkende guide.

Journalisten lægger ud med at beskrive hele vores restaurantfamilie som ”en kæde af restauranter med det fremragende koncept, at der serveres mad og drikke til billige penge i hyggelige omgivelser. Og man må sige, at det har lykkedes for dem.”

Herefter er det vores originale spiseri i Store Kongensgade 66, der får den varmeste anbefaling med på vejen:

”Især Madklubben på Store Kongensgade er helt sikkert et besøg værd! Her finder du et overskueligt menukort med et bredt udvalg. Du kan få alt fra lammeculotte til kalvebryst og dagens fisk. Pris: 1 ret for 100 kr, 2 retter for 150 kr, 3 retter for 200 kr – det er da til at overskue.”

Vi er super glade for de fine ord fra det internationalt anerkendte modemagasin, og kan kun opfordre til, at du tager familien, vennerne eller den bedre halvdel med til Store Kongensgade for at opleve vores prisvenlige og velsmagende univers på egen hånd.

Se hele menukortet fra Madklubben Bistro-de-Luxe her, og book bord nemt og hurtigt online her.

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Vi er med blandt Danmarks bedste restauranter

Vi er med blandt Danmarks bedste restauranter

Der findes mange forskellige guides til gode spisesteder i det danske kongerige. Nogle er gamle i gårde, andre kører rundt på franske dæk og så er der White Guide: En restaurantvejviser, som først gjorde sit indtog her til lands i 2014. White Guide har i mange år domineret i Sverige, men er stadig et relativt nyt navn i Danmark. Ikke desto mindre er den på få år blevet toneangivende med sine gennemskuelige pointsystemer, grundige research og gennemsyrende kærlighed til mad.

Den tredje udgave af White Guide til danske restauranter er netop landet, og vi er stolte over at kunne fortælle, at Madklubben-familien har hele tre forskellige adresser med i et selskab bestående af landets 331 bedste spisesteder. Det gælder Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade, samt Alabama Social og Hanzō på Sortedam Dossering.

For at få lov til at læse de fulde anmeldelser af restauranterne, må du støtte White Guides arbejde ved at købe årets bog eller melde dig ind i deres onlineunivers. Vi tillader os dog at viderebringe et lille udvalg af de roser, der er blevet kastet efter vores tre spisesteder i den trykfriske guide:

Madklubben Bistro-de-Luxe:

”Festlig bistro for alle: Selv om restauranten er stor, er den smart indrettet i mindre afdelinger med forskelligt præg, som giver gode intime hyggekroge… Stilen er fransk/nordisk bistro med et godt øje for sæson.”

Alabama Social:

”Krydrede comfort classics fra Guds eget land: Det velindrettede lokale med udsigt over Sortedamssøen er lunt og intimt, og med en saftig blues kosteskaftstompende i baggrunden er scenen fint sat til indtag af køkkenets krydrede comfort food.”

Hanzō:

”Bangkok møder aftentur ved Søerne: Der er ikke meget street over den høflige nordiske indretning på Hanzō, men maden henter inspiration i de asiatiske gadekøkkener. For 350 kr. kan du smage dig vej gennem kortets 13 retter.”

Vi takker for de flotte ord, og glæder os til at byde velkommen til gæster, der har fundet vej til vores spisesteder gennem White Guide. Sidst men ikke mindst vil vi viderebringe endnu en opfordring fra den trykfriske anmeldese af Madklubben Bistro-de-Luxe: “Prøv også filialen på Vesterbrogade og Madklubben Steak i Pilestræde.”

Velsmagende enkelhed (og et dekadent twist) på Madklubben Bistro-de-Luxe

Velsmagende enkelhed (og et dekadent twist) på Madklubben Bistro-de-Luxe

Nogle gange behøver det slet ikke at være så kompliceret. Det ved de dygtige folk i vores køkken hos Madklubben Bistro-de-Luxe godt, og vi vil vove at kalde dem eksperter udi at skabe store smagsoplevelser med få virkemidler. Et godt eksempel er en af restaurantens mest populære forretter, hvis hovedelement synger på sit sidste sæsonvers: Den hvide asparges.

vores allerførste restaurant i Store Kongensgade serveres den appetitvækkende urt (jeps, det er teknisk set en urt og ikke grøntsag) på skrigende simpel maner: Velkogte med et drys friskkværnet sort peber og en gavmild skefuld sauce mousseline på siden. Den cremede mousseline byder på ekstra dybe nuancer, idet vi tilbereder saucen med både brunet og røget smør.

Men Madklubben er for alle – både dem, der gerne vil spise på budget og dem, der gerne spenderer lidt ekstra. Derfor fås den simple aspargesforret også med et dekadent twist. Du kan nemlig tilkøbe en hel dåse ægte kaviar – 30 gram for at være mere præcis – for den nette sum af 250 kr. Det lyder måske af meget i Madklubben-regi, men der er faktisk tale om et vaskeægte scoop indkøbsprisen taget i betragtning.

Uanset om du er en foodie med hang til hvide asparges eller en livsnyder med hang til kaviar (eller måske begge dele), så står Madklubben Bistro-de-Luxe klar til at stille dine cravings. Gå på opdagelse i hele menukortet her, og glem ikke at booke bord på forhånd. Vi glæder os til at forkæle dig med 3 retter fra 200 kr.

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

I dag udkom gadefestivalen Distortions store oversigt over festerne på Nørrebro og Vesterbro i starten af juni. Hos Madklubben er vi stolte over at være en del af det officielle streethost-program i form af Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party.

Der bliver tale om et madelskende loungeområde skabt af vores amerikanske Nørrebro-restaurant, Alabama Social, som rykker ud på græsarealet på hjørnet af Dronning Louises Bro og Sortedam Dossering. Med fried chicken og homemade chili på menuen, stars and stripes-faner dinglende mellem træerne og saftige soul- og r’n’b-toner tilsat en knivspids elektronisk lyd bliver vores picnic party et uundgåeligt stop på Nørrebroruten onsdag den 1. juni.

Distortion-gængere i alle aldre vil kunne tage et break fra stenbroens store gadefestbrag med en bid mad, søudsigt og græs under bagdelen. Bag DJ-pulten står soul-eksperten Frederick Lehmann Franck, som spiller op allerede fra kl. 16. Han efterfølges af DJ-vennerne Emil Petterson og Frederik Nielsen, mens aftenen lukkes ned med sprøde beats signeret af MAGNA og Sven Francisco (Rust) fra kl. 20 til 22.

Klik ”deltag” på det officielle Facebook-event, og bliv opdateret på seneste nyt fra Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party. Her vil du kunne finde priser, praktisk information og masser af lækre stemningsbilleder. Glem heller ikke at støtte Distortions arbejde med at skabe liv og uforglemmelige fester i byens rum ved at købe et gadearmbånd her.

Vi ses til Distortion på Dronning Louises Bro onsdag den 1. juni fra kl. 16 til 22!

Kære mor, vil du med ud og spise?

Kære mor, vil du med ud og spise?

Søndag den 8. maj er det Mors Dag. Har du husket gaven? Hvorfor ikke give mor et afbræk fra hverdagen og invitere hende med på en af vores 9 restauranter i København? Med mindre hun da er typen, der hellere vil indfri sit gavekort i cocktails på Bar Next Door.

Med et print-selv-gavekort til Madklubbens spisesteder og barer kan du hurtigt og nemt give en madglad gave videre til verdens dejligste mor. Der er desuden gode chancer for, at hun bliver så glad, at hun ender med at invitere sit yndlingsbarn med. Win win!

Gavekortet er lige til at lægge i en kuvert, og det gælder i de næste tre år. Så har mutti også god tid til at beslutte sig for, om det skal for eksempel skal benyttes på uforlignelig asiatisk gastronomi på Hanzō, elegante serveringer på Madklubben Bistro-de-Luxe eller en saftig bøf på Madklubben Steak eller Steak Royal. Fælles for alle vores restauranter er, at der serveres god mad til ulamindelig sympatiske priser – så behøver du ikke sprænge banken, bare fordi mor skal luftes.

Vil du ud og spise på selve Mors Dag? Så har både Bistro Royal, Madklubben Vesterbro, Gran Torino, Alabama Social og Tony’s søndagsåbent den 8. maj. Find en oversigt over alle vores restauranter her, hvor du også hurtigt og nemt kan booke bord online.

Madklubben – (k)ærlighed smager bedst!

137.964,75 kr: Så meget samlede Kokke Mod Cancer ind

137.964,75 kr: Så meget samlede Kokke Mod Cancer ind

 

Der var linet op til den helt store middag, da syv kokke fra det velsmagende velgørenhedsprojekt Kokke Mod Cancer indtog Falsled Kro på Fyn i starten af april. Blandt de syv var vores køkkenchef, Olli Simony, fra Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade.

Ud fra devisen ”med kulinarisk henrykkelse skal ondt fordrives” diskede Olli og kokkevennerne Carten Ryge Sand, Jonas Christensen, Kasper Tind Hasse, Nicolai Mentzler, Peter Yung Worth Jacobsen og Yves Christian-François Le Lay op med en tour de force af smukke og smagsspændte retter for at sætte fokus på en sygdom, der rammer alt for mange mennesker.

Olli stod blandt andet bag en snack i form af østers i egen saft med glaskål og dild, samt en forret bestående af rejer med løgvinaigrette, røget marv og hyldebærkapers. Menuens mange blændende retter fik understreget sandheden i ordsproget om, at vejen til hjertet går gennem maven… og nogle gange også vejen til pengepungen. Det blev nemlig til et rungende slutresultat på intet mindre end 137.964,75 kr. til Kræftens Bekæmpelse.

Vi er super stolte af det kulinariske stykke velgørenhedsarbejde, som Kokke Mod Cancer og vores helt egen Olli fik lagt for dagen. Vi glæder os allerede til at se, hvad gruppen finder på i 2017.

Skærmbillede 2016-04-29 kl. 13.02.46

Byd på en middag og støt familier med kræftramte børn

Byd på en middag og støt familier med kræftramte børn

På Madklubben donerer vi gavekort, middage og støttekroner til en lang række små og store velgørenhedsprojekter. Som en kollega sagde en dag, da vi diskuterede dating-klichéer på kontoret: ”Der mangler bare et K i vores slogan: (K)ærlighed smager bedst.” Det klinger i virkeligheden ret godt, og hvis vi kan bidrage til gode formål gennem det, vi gør bedst, er vi altid klar på at teste nye velgørenhedsveje.

Det har vi netop gjort gennem et spritnyt samarbejde med webshoppen Odendo.dk, som sætter produkter og gavekort på auktion. Halvdelen af hammerslaget går i sidste ende til et godt formål, og Madklubbens første modtager bliver foreningen Familier med kræftramte børn.

Lige nu kan du byde på et gavekort på 1.000 kr. til valgfri brug på alle vores 10 steder i København. Auktionen på det første gavekort fortsætter frem til og med på mandag, og herefter vil der blive udbudt et nyt gavekort hver femte dag. Alt i alt er der tale om en auktionsperiode på 25 dage, hvor du vil have mulighed for at byde på i alt 5 gavekort til Madklubbens univers af budgetvenlige spisesteder og barer.

Vi opfordrer alle til at gå ind på Odendo og afgive et bud. Hvem ved – måske ender du med at spise til spotpris samtidig med, at du støtter et godt formål? Det må da være definitionen af en win-win situation.

Til virksomheder - FB cover