Velkommen til Madklubben Bistro-de-Luxe

Den oprindelige Madklubben åbnede i 2007 og ligger stadig tre trin ned ad trappen i Store Kongensgade nummer 66. Her får du en elegant og strømlinet restaurantoplevelse, hvor der også er kælet for indretningen med smukke træsorter på væggene, kernelædersofaer og klassiske designerstole fra Børge Mogensen. I vores køkken smelter det franske og nordiske sammen i smukke anretninger, og du kan sammensætte din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr.

Smiley: Se Madklubben Bistro-de-Luxes seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Tre hurtige til indenrigs- og økonomiminister, Margrethe Vestager

Tre hurtige til indenrigs- og økonomiminister, Margrethe Vestager

Hvilke retter ligger på din top-tre-liste?  

Min top-tre-liste rummer både tidsrejsen til mormors trygge køkken og udfordringerne fra verden omkring os. Og så råvaren i sig selv – uden for meget tilsat, bare ren nydelse:  Høns i asparges, østers og tom yum goong, som er en stærk thai suppe. 

Hvordan vil du beskrive det perfekte lørdagsmåltid?

Det perfekte måltid spises allerhelst sammen med venner og familie. Det skal begynde i køkkenet, hvor mine gæster og jeg spiser småting, taler sammen og hjælper hinanden med at lave hovedmåltidet færdigt. Vi snacker på tynde skriver rugbrød med grillet gedeost, dadler med bacon eller parmaskinke ristet i ovnen, dip af avokado rørt med skyr, chips og grøntsager. 

Og selve middagen?

En favoritmenu kan i vinterperioden være løgsuppe med låg af ristet brød og grillet gryère, boeuf bourguignon og tarte tatin. Om sommeren står den på asparges med fjordrejer eller grillede kammuslinger, høns i asparges med nye kartofler og rørt vaniljeis med jordbær. 

Læs flere af Madklubbens gastro-interviews her.

Tre hurtige til forfatter Michael Katz Krefeld

Tre hurtige til forfatter Michael Katz Krefeld

Hvilket ret laver du bedst?

Det skal man næsten spørge gæsterne og ikke kokken om. Men når jeg laver risotto, er der som regel ikke nogen, der levner, og så kan man næsten ikke forlange mere. Min egen yndlingsrisotto laves på en god hønsefond og en tør, gerne lidt mineralsk, hvidvin. Det hele serveres naturligvis med friske trøfler og vulgært megen parmesan.   

Hvad består den perfekte middag af for dig?

Jeg er til det langtidsbagte, slow food, og så betyder det mindre for mig, om det er nordisk, fransk eller italiensk. Jo mere enkelt og rustikt desto bedre. Noget hvor man kan smage dyret, der er blevet brugt – og urterne og krydderier, der langsomt har masseret retten. Det uprætentiøse, hvor kokkens grundlæggende kærlighed til maden formidles videre til gæsterne. 

Hvem spiser du den helst sammen med?

Jeg elsker at spise middag med min kommende kone, Lis. Vi er begge nogle madører, der kan bruge timer på at nyde en god middag. Jeg værdsætter, at vi har denne passion sammen. Jeg hader til gengæld at spise sammen med folk, der hurtigt sluger maden og er uengagerede i det, de putter i munden. Det kan ødelægge hele min glæde ved måltidet.    

Læs flere gastro-interviews her