Velkommen til Madklubben Bistro-de-Luxe

Den oprindelige Madklubben åbnede i 2007 og ligger stadig tre trin ned ad trappen i Store Kongensgade nummer 66. Her får du en elegant og strømlinet restaurantoplevelse, hvor der også er kælet for indretningen med smukke træsorter på væggene, kernelædersofaer og klassiske designerstole fra Børge Mogensen. I vores køkken smelter det franske og nordiske sammen i smukke anretninger, og du kan sammensætte din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr.

Smiley: Se Madklubben Bistro-de-Luxes seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


2 x Top 10: Madklubben Steak og Madklubben Bistro-de-Luxe brillerer på nye lister

2 x Top 10: Madklubben Steak og Madklubben Bistro-de-Luxe brillerer på nye lister

Restaurantscenen i København står aldrig stille. Der går stort set ikke en uge, uden at et nyt hot-spot popper op et sted i byen, og indrømmet, vi har hos Madklubben også selv bidraget godt til væksten gennem de seneste små 10 år. Men selv om vi elsker at åbne nyt, gør vi også en dyd ud af at pleje vores lidt ”ældre” steder.

Det giver tydeligvis pote, for udover glade gæster i hobetal, formår nogle af de originale Madklubbenrestauranter også at gøre sig gældende på diverse favoritlister og i guides til gode spisesteder. Således er både Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade og Madklubben Steak i Pilestræde at finde på top 10 til henholdsvis prisvenlige restauranter og steakrestauranter hos byeksperterne fra Zityguide.net.

Begge restauranter har undergået gennemgribende renoveringer i løbet af de seneste år uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med den oprindelige mission: At servere stor velsmag til små priser.

Om Madklubben Bistro-de-Luxe skriver Zityguides journalist:

”Stemningen er afslappet, og du skal ikke forvente, at din tjener plaprer løs om druer og distrikter, for Bistro-De-Luxe prioriterer fornuftige priser og smilende tjenere over vineksperter. Der er ingen fine fornemmelser i den ellers pæne restaurant på Store Kongensgade, men derimod masser hygge og god mad til gode priser.”

Læs hele guiden her.

Om Madklubben Steak lyder ordene:

”På Madklubben Steak i Pilestræde får man gode bøffer til virkelig gode priser. Konceptet kender vi fra andre Madklubben-restauranter, hvor man vælger 3 retter fra menukortet til en fast pris. At der er skruet ned for priserne er dog ikke ensbetydende med, at der er skruet ned for mad-ambitionerne.”

Læs hele guiden her.

Vi er super stolte over, at interessen for Madklubben restauranter stadig er i top. Du kan møde hele vores restaurantfamilie ved at klikke her.

 

 

Vi er nomineret til ”Danmarks Bedste Festivalburger 2016”

Vi er nomineret til ”Danmarks Bedste Festivalburger 2016”

Der findes madblogs, og så findes der Gastromand.dk. Med 4 friske gastromænd bag tasterne og komfuret, har bloggen gennem de seneste år tiltrukket et hobetal af læsere og dermed placeret sig helt i toppen blandt kongerigets mest besøgte og læste madmedier.

Derfor er vi også særligt stolte over, at Gastromand har nomineret Madklubbens Steak ’n’ Bearnaise Sandwich til mudder-musik-og-telt-sæsonens måske fornemste pris, nemlig titlen som Danmarks Bedste Festivalburger 2016. De madglade mænd har været landet rundt til intet mindre end 8 forskellige musikfestivaller, og hvert sted har de smagt sig i gennem udbuddet af bollebeklædte og håndholdte fristelser.

I sidste ende er det blevet til 6 stærke nomineringer, og vi kan slet ikke stoppe med at klappe i vores små hænder over, at Madklubbens Steak ’n’ Bearnaise Sandwich er den eneste nominerede fra årets Roskilde Festival, der ellers bugnede af stærke burgeroplevelser.

Om den økologiske og indsovsede frækkert skriver Gastromand i nomineringsbegrundelsen:

”Det lød næsten for godt til at være sandt, ja ligefrem blasfemisk, men slap nu af Madklubbens Bearnaiseburger var god! Der var ikke sparet på noget; blød og sød bolle, lækkert, mørt oksekød søbet ind i bearnaisesauce og kun lige tilsat et enkelt salatblad. Den bliver en must-eat, hvis Madklubben kommer på festivalen igen næste år. Madklubbens Bearnaiseburger var Roskildes bedste Festivalburger.”

Vi kan allerede nu afsløre, at vi gør alt i vores magt for at få sandwichen (eller ”burgeren” – kært barn har mange navne) tilbage på menuen på Roskilde Festival i 2017. Indtil da må vi se, om den også når at snige sig ind på kortet på en af vores restauranter i København.

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Festivalburger afsløres i uge 37. Vi krydser fingre, tæer og burgerboller i mellemtiden!

Vi stiller op til DM i hotdog og støtter Børnefonden

Vi stiller op til DM i hotdog og støtter Børnefonden

Søndag den 4. september løber den 9. udgave af de danske mesterskaber i disciplinen ”pølse med brød” af stablen på Food Festival i Aarhus. Det sker på Tangkrogen i den sydlige del af byens havn, hvor Madklubbens indehaver, Anders Aagaard, går til kamp mod et uhyggeligt stærkt felt af danske topkokke.

Startfeltet tæller blandt andet 3 Michelin-kokke og en lang række ’local heroes’ fra smilets by. Men det afskrækker ikke manden bag Madklubben, der til den stort anlagte konkurrence har skabt ”The No Nordog” – et ordspil på ”The New Nordic”. Den kvikke læser vil måske kunne gennemskue, at vores hotdog er en hyldest til alt det, der ikke er nordisk. Den eneste regel er her, at det skal smage hulens godt!

På Madklubben er vi ikke blege for at sammensætte ingredienser og produkter fra vidt forskellige verdenshjørner. Her er dogmerne sendt i skammekrogen, og i stedet spiller velsmagen, lysten og legesygen førsteviolin. Pølsen har spanske aner, brødopskriften stammer fra Frankrig, spidskålen er fra Danmark, kimchien koreansk, mayonnaisen japansk, toppingen afrikansk og korianderen sender tankerne på tur til Mexico.

DM i Hotdog består både af et klassisk heat, hvor traditionelle pølsemænd dyster på klassisk velsmag, samt 2 moderne heats, hvor Madklubben og Anders Aagard dyster i det første heat fra kl. 13:35. Tilskuerne har mulighed for at købe løs af de kreative pølsestreger til eventet, og alle penge går til Børnefondens arbejde. ”The No Nordog” ligger i dagens billigste prisleje til 50 kr.

Konkurrencen arrangeres af den danske madanmelder Ole Troelsø i samarbejdet med Børsen og Food Festival. Klik her, og læs mere om tidsplanen og konceptet for DM i hotdog på Aarhus Update.

Got the munchies? Tony’s, Bistro Royal og Madklubben er på weekendfestival i Kødbyen

Got the munchies? Tony’s, Bistro Royal og Madklubben er på weekendfestival i Kødbyen
Foto: Madklubbens indehaver, Anders Aagard, i selskab med de gode folk fra Bistro Royal og Tony’s.

Madklubbens famøse Steak ’n’ Bearnaise-sandwich er tilbage, der er meatballs ”on a stick” og ikke mindst Coupe Royal med vaniljeis og knuste Oreos til 25 kr. i Kødbyen denne weekend. Hele 3 af vores populære restaurantbrands – Madklubben, Tony’s og Bistro Royal – er nemlig draget til Munchies Festival.

IMG_4185IMG_4196

Det hele går ned lørdag den 3. og søndag den 4. september, hvor VICE Magazines madunivers, Munchies, byder udenfor til gademad, gourmetmad og alt derimellem. Der er både talks, streams og madfællesskab på menuen i løbet af de to dage.

I Tony’s italienske gadebod kan du score en ”Meatball Sandwich” med fyldig tomatsauce, revet parmesan og urter til 50 kr. eller blot snacke lidt med en ”Meatball Stick”, hvor 3 kødboller serveres på spyd med sauce og toppings for bare 25 kr. I det lille telt har Bistro Royal fra Kongens Nytorv også sneget sig ind med en fryser, hvorfra de serverer den voldsomt populære Coupe Royal isdessert til uhørte 25 kr. (Den koster normalt 50 kr. på restauranten).

IMG_4191IMG_4200

Sidst men ikke mindst er årets mest omtalte ret fra Roskilde Festival tilbage på plakaten her i København. Madklubbens Steak ’n’ Bearnaise-sandwich er et upassende og vanedannende bekendtskab med blød briochebolle, saftigt oksekød, cremet bearnaise og sprød salat. Hele pivtøjet er økologisk, og du kan få en fuld portion til 65 kr. eller en mindre slider for 35 kr. På festivalen hedder boden ”Madklubben Nørrebro”, da det faktisk er ansatte fra vores 3 Nørrebro-restaurant – Gran Torino, Hanzō og Alabama Social – der står bag.

Kom og mød os på Munchies Festival. Der er åbent til kl. 22 lørdag den 3. september og fra kl. 10-18 søndag den 4. september.

IMG_4178IMG_4183

 

Se billederne: Madklubben popper op til Aarhus Festuge

Se billederne: Madklubben popper op til Aarhus Festuge

Torsdag den 1. september markerede ikke blot den offcielle start på efteråret – det markerede også Madklubbens allerførste åbningsdag i kongerigets andenstørste by. Godt nok er der ikke tale om en restaurant i ordets klassiske forstand, men derimod en pop-up-restaurant i gadehøjde.

I anledning af Aarhus Festuge har vi rullet et mobilt køkken ind på Klostertorv i hjertet af byen og klædt den på efter alle Madklubbens forskrifter. Den har fået en flot ny træfacade, og er blevet pyntet med glødepærer, friske krydderurter og levende lys i lange baner. Herfra serveres 4 forskellige retter over en periode på 3 dage.

Hvis du befinder dig i Aarhus i de kommende dage er der med andre ord mulighed for at spise sig mæt i roastbeefsandwich med bearnaise, hvedekernerisotto med trøffelolie eller cremet frikassé med kylling fra Hopballe Mølle for bare 50 kr. pr. ret. På udkig efter en sød afslutning? Så disker vi op med Valrhona-chokolademousse med bær og brændt marengs for sølle 30 kr.

Kom forbi og spis med, når vi varmer op til vores rigtige restaurantåbning i 2017. Du finder os på Klostertorv både fredag den 2. og lørdag den 3. september fra kl. 12-24.

Læs mere om baggrunden for vores pop-up i Aarhus her, og tjek stemningsbillederne fra den første åbningsdag ud her:

IMG_5345IMG_4098 IMG_4102 IMG_5342  IMG_5346 IMG_5348 IMG_4104 IMG_5350 IMG_5351 IMG_5354 IMG_4113 IMG_5361 IMG_4118

Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

For et lille halvt år siden kom madjournalistikkens frække dreng i klassen, Munchies, til Danmark. Det er det internationale og bramfri livsstilsmagasin, VICE, som står bag, og nu gør Munchies klar til at tage springet fra artikelskriveri til festivalplanlægning. I weekenden den 3. og 4. september løber den første Munchies Festival således af stablen i Kødbyen, og der er lagt i rygeovnen til en omgang gastrogalimatias af bedste skuffe.

På festivalen kan gæsterne komme til talks, på madkurser, høre livemusik og – bedst af alt – smage sig gennem 40 madboder skabt af nogle af landets mest navnkundige restauranter og kokke. Vi er stolte af at kunne fortælle, at både Madklubben og vores broderrestaurant, Tony’s, kommer til at være at finde som beboere i den fristende festivalmadby.

Link: Læs iByens store artikel om Munchies Festival

Madklubbens stand søger tilbage til rødderne og serverer en tidløs kombination af steak og cremet bearnaise i form af en sandwich i en smørblød briochebolle. Der er tale om den samme økologiske frækkert, der lagde Roskilde Festivals Food Court ned tidligere på sommeren, hvor vi langede 12.000 Steak ’n’ Bearnaise Sandwiches over disken på bare 4 dage fra vores lille bod.

IMG_3396

Tony’s er kendt for et smagfuldt og simpelt, sydlandsk køkken hvor livsnyderefaktoren er i top, og prisen i bund. Glæd til at smage husets famøse meatballs enten som en “Meatball Sub” med tomatsauce, parmesan og urter serveret i et langbrød, eller drop kulhydraterne med en “Meatball Pop”, hvor de saftige kugler serveres på spyd i stedet. Rygterne vil desuden vide, at naborestauranten fra Kongens Nytorv, Bistro Royal, sniger en syndig isdessert med ind i teltet.

13923462_10154521605364284_5965648568762294456_o

Munchies Festival rrammer Flæsketorvet i Kødbyen lørdag den 3. september fra kl. 12 til 21 og igen søndag den 4. september fra kl. 12 til 18. Det er gratis at komme ind, og du betaler bare direkte i boderne, når sulten trænger sig på. Bliv opdateret løbende om øvrige aktiviteter og indslag under festivalen via det officielle Munchies Festival-event.

Madklubben laver pop-up i Aarhus

Madklubben laver pop-up i Aarhus

Siden efteråret 2015 har rygterne svirret omkring Madklubbens planer for at åbne i smilets by. Selv om vi nu snart skriver efteråret 2016, er der på ingen måde lagt låg på drømmen om en restaurant i Aarhus. Vi vil blot være helt sikre på, at vi kommer til byen med de rigtige mennesker, på den rigtige placering og med det rigtige koncept.

Vi ønsker, at Madklubben Aarhus skal blive til i en dialog med aarhusianerne. Vi vil ikke bare kopiere et københavnerkoncept i troen på, at vi ved præcis, hvordan alting skal gøres i det jyske. Vi skal ud og snakke med vores fremtidige gæster og lytte til deres ønsker og idéer, ligesom vi skal finde de bedste lokale leverandører og ambassadører.

Mens den endelige åbning af en rigtig restaurant først vil finde sted i 2017, har vi allerede nu indgået et samarbejde med de kulturelle iværksættere fra Culture Works. De kender om nogen det aarhusianske kulturlandskab, og i fællesskab bringer vi Madklubben til byen som en pop-up-restaurant i forbindelse med Aarhus Festuge 2016.

Det sker på Klostertorv, der under festugen omdannes til ”Cluster Square”: Et magisk sted med oplevelser skabt i samspil mellem byens kreative aktører og borgerne selv. Programmet står blandt andet på live-musik, sportsturneringer, folkelig hygge og gadegastronomi. Madklubbens pop-up falder i sidstnævnte kategori, når vi joiner festen på Cluster Square torsdag den 1., fredag den 2. og lørdag den 3. september.

Glæd dig til at smage et udvalg af Madklubbens favoritretter fortolket som gademad, og giv selv dit bud på, hvad Madklubben Aarhus skal servere i fremtiden. Alle besøgende får nemlig lov til at skrive netop DERES livretter på facaden af vores mobile køkkenvogn ved hjælp af sprittuscher. Herefter tager vi de bedste idéer og ønsker med tilbage til København, hvor vi skal færdigtilberede konceptet for Madklubben Aarhus.

Vi glæder os til at fortælle mere om den endelige menu og de fysiske rammer for Madklubbens pop-up på Cluster Square i samarbejde med Culture Works.

Hvad: Madklubben x Culture Works pop-up restaurant
Hvor: ”Cluster Square” på Klostertorv
Hvornår: 1., 2. og 3. september – endelige åbningstider offentliggøres op til eventet
Hvordan: Alle er velkomne. Meld dig til eventet på Facebook her.
Hvor meget: Priser fra 50 kr. – den endelige menu offentliggøres op til eventet

Ugens craving: Kammuslinger i sommerantræk på Madklubben Bistro-de-Luxe

Ugens craving: Kammuslinger i sommerantræk på Madklubben Bistro-de-Luxe

Det slut, prut, finale. Meterologerne har officielt aflyst sommeren. Well, i hvert fald i resten af juli måned. Men heldigvis behøver du slet ikke høj sol og skoldhede temperatur for at komme i sommerstemning. Næh, du kan nemlig også spise dig til det gode sommerhumør.

I kælderen på Store Kongensgade 66 finder du Madklubben Bistro-de-Luxe, som er vores originale restaurant, hvor konceptet med god og ærlig mad til små penge blev grundlagt. Her går stemningen højt i køkkenet, for selv om regnen siler ned, bugner hylderne og køleskabene af friske råvarer fra det danske og europæiske sommerland.

En af de forretter, der for alvor får sommerkærligheden at føle, er en raffineret kombination af rimmet og saltet kammusling i selskab med rygeost, malt, friske ærter, ærteskud og dildolie. De silkebløde stykker af havfrisk bløddyr nærmest opløses på tungen, mens en forfriskende, urtepræget eftersmag med en snert af røg rumsterer i munden. Vi bliver faktisk sultne igen bare ved tanken.

Forretten med rimmet kammusling hører til blandt restaurantens mere dekadente retter og koster derfor 75 kr. i tillæg til den normale menupris, hvor 3 retter starter ved 200 kr. Tjek alle dine valgmuligheder på menukortet ud her og book bord til en sommermiddag på Madklubben Bistro-de-Luxe før din nabo.

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Er du klar til at smage på dine fordomme? Menneskebiblioteket udlåner mennesker til personlige samtaler om udfordrende og ofte personlige eller tabubelagte emner. Hos Menneskebiblioteket kan du låne din fordom, lære noget om et menneske du ellers aldrig ville møde eller få stillet din nysgerrighed.

I anledning af madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival 2016 giver Madklubben Vesterbro dig en unik mulighed for at kombinere en dejlig middag med tre samtaler, hvor du som gæst møder mennesker, som på grund af deres livstil, overbevisning, etnicitet, beskæftigelse, handicap, seksualitet, religion eller sociale forhold oplever stigmatisering, fordomme og i nogle tilfælde forskelsbehandling samt diskrimination. Eventets “bøger” har meldt sig frivilligt til at svare på dine spørgsmål om deres emner.

Det sker mandag den 22. august kl. 18, hvor du kan få en 3-retters menu tilsat en litteraturliste med 3 forskellige ”bøger” fra Menneskebiblioteket for kun 200 kr. Det bliver på mange måder en anderledes middag, hvor gæsterne skal være klar på at bryde med måltidets sociale grænser i mødet med fremmede medspisere. Man spiser ved borde à 5 gæster, hvoraf den ene vil være fra Menneskebiblioteket. ”Bøgerne” bytter bord for hver ret, mens gæster, som har købt billet til eventet, bliver siddende aftenen igennem.

Billetter:

Der er kun 60 pladser til Menneskebibliotekets Madklub, og de sættes til salg onsdag den 6. juli kl. 12. Klik her for at købe.

Menu i 3 serveringer: 

  • 2 forretter til deling ved bordet: Asiatisk oksetatar med sprød tapioka, Karl Johan-mayo og shiso-urter + røget laks med rygeostcreme, citron, radise og agurk
  • Confiteret unghanelår med sommergrønt, råsyltet rabarber og sauce velouté
  • Panna cotta med rødgrød og havrecrunch

Regler for udlån fra Menneskebiblioteket:

  • Udlånet er personligt og må ikke overdrages til andre før tid.
  • Din bog er et opslagsværk, der forventer, at du spørger, om de ting du gerne vil vide.
  • Du må ikke rive sider ud eller skrive noter i bogen.
  • Alle bøger er frivillige, og de skal afleveres tilbage i samme stand som ved udlånets start.
  • Husk at aflevere din bog tilbage til tiden.

Læs mere om foreningen Menneskebiblioteket på Menneskebiblioteket.dk

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.