Velkommen til Bistro Royal

Velkommen indenfor på byens bedste hjørne. Med en placering lige ud til Kongens Nytorv, herskabelig indretning og et menukort, der byder på det bedste fra Frankrig og Danmark, er der ikke noget at sige til, at Bistro Royal er blevet en populær adresse. Her kan du både indtage din morgenmad, frokost og middag til priser, der ligger et godt stykke under det gængse niveau i denne del af København. Scor en plads i spisebaren, ved et af de mange mange borde omgivet af Børge Mogensen-stole eller i en af båsene med udsigt til livet på pladsen.

Smiley: Se Bistro Royals seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.

Seneste nyt fra Bistro Royal:


Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Okay, okay, så måske hare vi ruget lidt for længe over titlen på denne oversigt. Vi driver ikke gæk med dig, næh, i bund og grund vil vi bare fortælle, hvordan påskedagene påvirker åbningstiderne på enkelte af Madklubbens restauranter.

Som bekendt holder kun en kylling lukket i påsken, og derfor er der ikke tale om de store ændringer i forhold til normalen. Det betyder, at du også kan mæske dig i fremragende mad til yderst sympatiske priser i løbet af de forårsfriske helligdage. Flere af vores restauranter holder normalt søndagslukket, hvilket vi ikke piller ved:

Hyldest til en klassiker: Hos os kan du få en uimodståelig bøf bearnaise

Hyldest til en klassiker: Hos os kan du få en uimodståelig bøf bearnaise

Indenfor gastronomien findes der ”makkerpar”, som får sød magi til at opstå på smagsløgene: Jordbær og chokolade, champagne og østers, skinke og ost, remoulade og ristede løg, ja, listen kunne sagtens fortsættes, men på den ultimative trone finder du: Bøf og bearnaise.

Den cremede men alligevel syrligt, friske franske sovseklassiker lægger sig omkring kødets møre, salte fibre som en dyne af velsmag og formår samtidig at skære igennem de umami-mættede og fedtholdige proteiner. Det lyder måske poetisk og kompliceret, men oplevelsen kan opsummeres temmelig kort: Det smager skide godt!

Du kan få bøf bearnaise på flere af restauranterne i Madklubben-familien, og mens et sted som Bistro Royal på Kongens Nytorv serverer retten i form af en skær-selv-cuvettesteg med sauce på siden, kan du på Madklubben Vesterbro score en portionsanrettet rib eye på 300 gram i selskab med sprøde fritter og silkeblød bearnaise.

Madklubben Steak i Pilestræde og på Steak Royal ved Rådhuspladsen kan bearnaisen frit tilvælges til lige præcis den bøf, du sulter efter. Skal det være en mørbrad? En striploin? En Flat Iron Steak? Eller måske en overdådig Cöte de Boeuf? Valget er dit!

Afstemning: Vær med til at vælge Bistro Royals nye frokostfavorit

Afstemning: Vær med til at vælge Bistro Royals nye frokostfavorit

Jysk eller parisisk? Så simpelt kan det appetitvækkende valg, der venter Bistro Royals gæster, beskrives. I forbindelse med at Kongens Nytorv-restaurantens populære flæskestegssandwich sendes på sommerferie, har vi nemlig startet en åben afstemning for at afgøre, hvad der skal erstatte favoritten på det kommende frokostkort:

Jysk bøfsandwich med brun sovs eller klassisk pariserbøf med æggeblomme?

Afstemningen finder sted ovre på Bistro Royals Facebook-side, og når du fortæller os hvilken ret, du foretrækker, deltager du samtidig i lodtrækningen om en frokost for dig og op til 10 af dine venner/kollegaer/familiemedlemmer, hvor I skal teste vinderretten. Men skynd dig, for afstemningen slutter allerede fredag den 7. april på Facebook.

Bonusinfo: Bøfsandwichen består af en briochebolle med saftig oksebøf, ketchup, remoulade, sennep, blødeløg, forårsløg, ristede løg og brun sovs. Pariserbøffen byder derimod på en oksebøf med smørstegt crouton, hakket rødbede, kapers, pickles, løg, karse, æggeblomme og høvlet peberrod.

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Byguiden Alt Om København – i folkemunde kendt som AOK.dk – har endnu engang tændt op under den traditionsrige Byens Bedste-prisuddeling. Selvom der stadig er et stykke tid til, at læserafstemningen sparkes igang, kan du allerede nu nominere dine favoritsteder til en plads i slutfeltet.

Det gør du ved at tagge Instagram-billederne fra dine yndlingsspots i byen med #ByensBedste17 – men skynd dig, for nomineringsperioden løber kun frem til og med torsdag den 6. april.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe en eller flere af vores restauranter eller barer med at blive nomineret til Byens Bedste 2017. Naturligvis kun, hvis du har haft en super oplevelse hos os – ”ærlighed smager bedst” er trods alt vores slogan.

Hvis vi selv skulle sige det (og det skal vi jo!), så kunne kategorien ”Byens Bedste Nye Restauraurant” da sagtens rumme Madklubben Nørrebro og Steak Royal, mens “Byens Bedste På Budget” næsten kalder på deltagelse fra Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Gran Torino eller Tony’s. Bistro Royal og Alabama Social kunne begge være oplagte kandidater til ”Byens Bedste Brunch/Morgenmad”, mens både Bar Next Door og baren på Madklubben Vesterbro snildt kunne indfinde sig i kategorien ”Byens Bedste Cocktailbar”.

Hvis du er enig i en eller flere af overstående forslag, så skynd dig over på Instagram og hashtag dine tidligere eller kommende pletskud fra Madklubben-familien med #ByensBedste17 – så krydser vi fingre i mellemtiden!

Ugens craving: Coupe Royal med is, nødder og knuste Oreos

Ugens craving: Coupe Royal med is, nødder og knuste Oreos

Hvis du har spist på Bistro Royal på Kongens Nytorv eller på søsterrestauranten Steak Royal ved Rådhuspladsen, har du muligvis stiftet bekendtskab med den legendariske husdessert, Coupe Royal. Den syndige isdessert serveres i en klassisk ”Mint Julep”-metalkop og er på få år blevet en uundværlig afslutning på måltidet for mange af vores stamgæster.

Som i mange andre madmæssige sammenhænge er vores Coupe Royal en anretning, der på én gang er fuldstændig simpel og fuldstændig uimodståelig. Så nem, at du sikkert sagtens kunne lave den derhjemme selv, men den smager bare bedre, når den serveres som et velkendt, iskoldt kys på munden efter middagen på en smuk restaurant.

En Coupe Royal består af cremet karamelis, en saltet karamelsauce lavet på kondenseret mælk krydret med havsalt, ristede og hakkede hasselnødder og mandler og sidst men ikke mindst en crumble lavet på de karakteristiske, mørke Oreo-kiks. Ja, faktisk forsøger vi at undgå madspild ved simpelthen at købe alle de kikserester fra Oreo-fabrikken, der ellers ville gå til spilde under produktionen.

Uanset om du vil nyde din Coupe Royal på Bistro Royal eller Steak Royal, koster den kun en flad halvtredser. På Bistro Royal fås den sågar til frokost. Velbekomme!

Coupe Royal på Bistro Royal og Steak Royal

Drabelig delikat konkurrence: Vind hypet krimi og en middag til dig og din bogklub

Drabelig delikat konkurrence: Vind hypet krimi og en middag til dig og din bogklub

1. april udkommer ”Ligblomsten”, der allerede nu af anmeldere omtales som ÅRETS KRIMI. Det fejrer vi ved at udlodde fire eksemplarer af bogen og en middag på Bistro Royal til dig og din bogklub med velkomstdrink, 3-retters menu, vinmenu, kaffe og vand på en valgfri aften i 2017. Det sker ovre på Facebook.

Forfatteren til bogen, Anne Mette Hancock, har haft fast ‘kontorplads’ på Bistro Royal i skriveprocessen, og i hendes nervepirrende debutkrimi figurerer både vores restaurant på Kongens Nytorv og Madklubben – Bistro de-Luxe i St. Kongensgade. Det er vi pivstolte af, og det skal da fejres!

Du deltager i konkurrencen ved at like dette billede på Facebook, samt skrive en kommentar med hvilke 3 personer, du gerne vil dele læse- og middagsoplevelsen med. Vi hiver et vindernavn op af hatten på udgivelsesdagen, lørdag 1. april kl. 15.

—> Du kan allerede nu læse de første kapitler af Ligblomsten her: http://bit.ly/ligblomsten

Ny menu på Bistro Royal byder på jomfruhummer, lammekrone og evergreens

Ny menu på Bistro Royal byder på jomfruhummer, lammekrone og evergreens

Foråret har ramt vores elegante restaurant på hjørnet af Gothersgade og Kongens Nytorv. På Bistro Royal blander vi det bedste fra Paris med det bedste fra Danmark, og der har da nærmest også hersket en frankofil stemning på fortovet her de første par gange, hvor forårssolen har oversvømmet udendørsbordene med varmestråler og københavnere iført tykke tørklæder og chikke solbriller.

Menukortet spirer med nye, skønne retter i selskab med populære evergreens som kalvetatar, Coupe Royal og bæuf bearnaise. Blandt nyhederne på aftenkortet finder du nu stegt jomfruhummer med cremet hummersauce, grillet porre med fynsk rygeost, grillet lammekrone med glaserede beder, pighvarfilet med muslingesauce og lakrids-panna cotta med rabarber.

Se et udvalg af retterne fra forårsmenuen anno 2017 på Bistro Royal i galleriet længere nede. Du kan gå på opdagelse i hele menukortet her, samt booke bord nemt og hurtigt online ved at klikke her.

Klassisk rørt tatar med rå rødbede, estragonchips og pebermayo + Aperol Spritz: Tatar og Aperol Spritz på Bistro Royal
Stegt jomfruhummer med hummersauce og glaserede løg:Jomfruhummer på Bistro Royal
Tatar af Yellowfin-tun og avocado rørt med soya, sesam, ingefær og lime:Tuntatar på Bistro Royal
Grillet porre med fynsk rygeostcreme, radiser og purløgsemulsion:
Stegt porre på Bistro Royal
Grillet lammekrone serveret med glaserede beder, persillecreme og kalveglace:Lammekrone på Bistro Royal
Filet af pighvar serveret med pommes lyonnaise, Noilly Prat, brøndkarse og muslingesauce:Pighvar på Bistro Royal
Panna cotta lavet på lakrids og erveret med rabarber:
Lakrids panna cotta på Bistro Royal
“Coupe Royal” med karamelis, saltet karamel, nødder og knuste Oreos:
Coupe Royal på Bistro Royal

Espresso Martini: Dekadent og kaffefyldt cocktail storhitter

Espresso Martini: Dekadent og kaffefyldt cocktail storhitter

Hvis der er noget, Københavnerne elsker til hverdag, så er det kaffe. Hvis der der er noget, Københavnerne elsker til weekend, så er det cocktails. Den perfekte kombination ligger ligefor: Espresso Martini!

Blandingen af vodka, Kahlua og friskbrygget espresso resulterer i en cremet, sødlig og kraftig drink, der fungerer som et tiltrængt knytnæveslag lige i sanseapparatet, når du skal op i gear igen efter middagen eller bare trænger til et energiboost på byturen.

Espresso Martini hører til blandt favoritterne hos flere af medlemmerne i vores store Madklubben-familie. Se på listen nedenfor, hvor du kan sippe din Espresso Martini, samt hvor meget den koster.

Skål, og god weekend!

Dobbeltinterview: ”Kvinderne skal ud i køkkenet”

Dobbeltinterview: ”Kvinderne skal ud i køkkenet”

Fangede overskriften dig? Det var også meningen. Faktisk handler dette indslag om lige præcis det modsatte af, hvad du måske tror på nuværende tidspunkt: Nemlig en opfordring til en mere ensartet kønsfordeling i de travle restaurantkøkkener. Her dominerer mænd nemlig stadig i antal og på lederposter. I anledning af kvindernes internationale kampdag den 8. marts har vi derfor sat to af Madklubbens stærke ledere i stævne, som begge er enige om én ting: Flere kvinder skal ud i køkkenet!

Tinka Mieth (tv), 31 år, souschef på Bistro Royal på Kongens Nytorv. Tinka kommer oprindeligt fra Nordsjælland, men er nu bosat i København K.

Cecilie Victoria Viid (th), 26 år, én ud af to køkkenchefer på Alabama Social på Nørrebro. Oprindeligt fra Nykøbing Sjælland, men bor nu på Vesterbro.

For mange mennesker er et super travlt à la carte-køkken lig med mandehørm, hårde ord og et fysisk krævende arbejdsmiljø. Hvordan er det lige at være kvinde i den verden?

Tinka: ”Hah! Jeg er da måske den i køkkenet, der har den groveste mund af alle. Uanset køn skal man være gjort af en særlig støbning for at arbejde i et travlt restaurantkøkken. Man må ikke tage tingene personligt, og grimme ord skal bare kunne prelle af.”

Cecilie: ”Man skal uden tvivl kunne klare mosten. Omvendt påtager jeg mig også en form for mor-rolle på Alabama Social. Ikke nødvendigvis på en specielt kærlig måde, men med opdragelse, støtte og hjælp til mine kollegaer. En mandlig leder kan også sagtens ”nurse” sine medarbejdere, men måske det bare falder mig lidt mere naturligt.”

Er der forskel på kvinder og mænd i køkkenet?

Cecilie: “Nej!”
Tinka: “Nej!”

Efter det korte og lynhurtige svar uddyber Tinka dog: ”Det handler ikke om køn. Det handler om at kunne tage fat, og dine kollegaer dømmer dig kun på det stykke arbejde, du leverer. Jeg er en super feminin prinsessetype, når jeg ikke er på job. Men i køkkenet lægger jeg alt det ydre fra mig og koncentrerer mig om de opgaver, der ligger foran mig.”

Hvad er det fedeste ved at knokle igennem i køkkenet?

Cecilie: ”Det er uden tvivl sammenholdet med mine kollegaer. Og så elsker jeg det rush, der giver, når der virkelig er travlt, og bonmaskinen bare spytter bestillinger ud. Adrenalinen kører rundt i kroppen, når der skal eksekveres mange anretninger uden at gå på kompromis med kvaliteten.”

Tinka: ”Helt enig med Cecilie: Man må ikke glemme detaljerne. Jeg er en rigtig ’pussenusser’, der får røde knopper, hvis maden på tallerkenen ser sjusket ud. Selv når der er vanvittigt travlt, holder min perfektionisme hovedet koldt og tager styringen. Jeg tror ærlig talt, at kvinder har mere sans for de små detaljer. Det er en udfordrende kvalitet at have som menneske, når det skal gå stærkt, men jeg elsker også en god udfordring.”

Brancheundersøgelser viser, at der er meget få kvinder i forhold til mænd i køkkenerne på à la carte-restauranter. Hvorfor tror I, at det er sådan?

Tinka: ”Uden at lyde generaliserende på mit køns vegne, så er det måske bare ikke verdens mest attraktive job for en stor del af nutidens kvinder. Du får fedtet hud og fedtet hår, det er fysisk knaldhårdt og du kommer til at lugte af løg og fisk. Du står op mange timer, er under konstant pres og skal hele tiden være knivskarp.”

Cecilie: ”Ja, det kan godt virke skræmmende. Nu er Alabama Social det køkken i Madklubben-familien, der har flest kvinder ansat. Faktisk er vi i overtal. Det tror jeg er med til at styrke vores evne til at holde overblikket. Men når først man får børn og skal balancere familie og arbejde, der tror jeg, at filmen knækker for især kvinder i kokkefaget.”

Tinka: ”Til den tid er det nok bare meget nemmere at være i en kantine, hvor man undgår de skæve og sene arbejdstider. Det er der sgu også mange mænd, der ender med, men særligt kvinder vælger at prioritere anderledes, når de får børn.”

Mænd har oftere en lederstilling ude i køkkenerne. Sådan er det også på Madklubbens restauranter. Hvad har været jeres drive i forhold til at blive ledere?

Cecilie: ”Jeg må indrømme, at jeg faktisk altid har været den lidt generte type. For at komme ud af min skal, udfordrede jeg mig selv til, at jeg en dag skulle være leder. Men der var mange overvejelser forbundet med det. Kunne jeg klare det? Det er en fysisk hård branche, og i en alder af kun 26 har jeg allerede begyndende leddegigt. Men jeg gav ikke op, og rejsen fra kokkeelev til køkkenchef har gjort mig meget stærkere som menneske. Det er super fedt at have medbestemmelse i forhold til sit job, sin arbejdsplads og det produkt, vi leverer.”

Tinka: ”Jeg tror bare, at jeg har et drive i forhold til, at tingene skal gøres på min måde. Jeg har haft lederstillinger før, og jeg kan godt lide at gå forrest og være med til at udvikle mine kollegaer. Derudover vil jeg gerne altid blive ved med at udvikle mig selv professionelt. Nøglen er respekt: Man skal have respekt for hinanden, og det har vi i køkkenet på Bistro Royal. Som leder står jeg på mål for stemningen på arbejdspladsen, og det skal være sjovt for alle at gå på arbejde. Køkkenarbejde er en holdsport. Man løfter i samlet flok, og vi skal kunne stole på hinanden.”

Hvad er jeres råd til unge piger og kvinder, der gerne vil gøre karriere i kokkefaget ligesom jer?

Tinka: “Det er vigtigt at kunne tænke struktureret, være koordineret og have hænderne skruet ordentligt på.”

Cecilie: ”Det er et fag, der kan virke enormt intimiderende. Men du skal ikke være bange eller nervøs. Du kan sagtens komme til tops i den her verden, og så er det fløjtende ligegyldigt, om du er mand eller kvinde. Du skal bare have gåpåmod.

Tinka: ”Du skal have respekt for køkkenet, råvarerne og for din leder. Du skal ikke diskutere så meget, og det kræver selvbeherskelse at suge andre menneskers viden og anbefalinger til sig uden at svare for meget igen. Jeg plejer at sige, at du skal have disciplin som en jægersoldat, anrette som en kunstner, og kunne lave mad som mor,” griner Tinka og sætter et punktum for interviewet med et retorisk spørgsmål og et hurtigt svar:

“Men hvorfor gør vi det så, hvis det er så hårdt? Fordi vi elsker det! Der findes nærmest ingen bedre følelse end at sende et veltilberedt måltid ud til dine gæster. Respekten for dine kolleger og ledere er vigtig, men kærligheden til de gode råvarer er alfa og omega.”

 

Vil du opleve Tinkas og Cecilies kogekunst? Så kan du læse meget mere om maden og konceptet på Bistro Royal her, samt på Alabama Social ved at klikke her.

Tinka Mieth og Cecilie Victoria Viid fotograferet i køkkenet på Bistro Royal

Ugens craving: Citronfromage som vor mormor lavede den

Ugens craving: Citronfromage som vor mormor lavede den

På Madklubbens restauranter hylder vi gerne de klassiske danske retter og madtraditioner, og alt lige fra tarteletter over smørrebrød til kalvefrikassé får nyt, velsmagende liv på tværs af vores familie af spisesteder.

Bistro Royal på Kongens Nytorv er et godt eksempel, hvor rørt tatar med æggeblomme, flæskestegssandwich og biksemad hører til blandt menukortets favoritter. I samme genre finder du lige nu en af vores helt store cravings: Klassisk, luftig og syrlig citronfromage, som mormor plejede at lave den. Det smager altså bare lidt af sommer her i slutningen af vintersæsonen.

Der ryger både citronskal, citronsaft, pisket ”æggesnaps” med sukker, flødeskum og husblas i blandingen, inden den ryger på køl. På tallerkenen får mormorklassikeren alligvel lige en nymodens opgradering i form af sprøde lakridsmarengs-flager og brændt hvid chokolade-crumble, som giver et fantastisk, sødligt og toastet modspil til citronsmagen.

Bistro Royals citronfromage fås både til frokost og aften for en flad halvtredser helt frem til og med den 6. marts. Dagen efter, den 7. marts, lander et helt nyt forårsmenukort på Kongens Nytorv. Glæd dig!