Velkommen til Bistro Royal

Velkommen indenfor på byens bedste hjørne. Med en placering lige ud til Kongens Nytorv, herskabelig indretning og et menukort, der byder på det bedste fra Frankrig og Danmark, er der ikke noget at sige til, at Bistro Royal er blevet en populær adresse. Her kan du både indtage din morgenmad, frokost og middag til priser, der ligger et godt stykke under det gængse niveau i denne del af København. Scor en plads i spisebaren, ved et af de mange mange borde omgivet af Børge Mogensen-stole eller i en af båsene med udsigt til livet på pladsen.

Smiley: Se Bistro Royals seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.

Seneste nyt fra Bistro Royal:


Fra runner til restaurantchef: Mød manden i førertrøjen på Bistro Royal

Fra runner til restaurantchef: Mød manden i førertrøjen på Bistro Royal

På det travle hjørne af Kongens Nytorv og Gothersgade søger vi hurtigt væk fra et uventet skybrud og ind i de elegante lokaler på Bistro Royal. Her har vi sat en ung mand i stævne, Alexander Heavey, der, i fuld firspring, håndterer både servering, seatings og supervisering af de mange travle ansatte. Alexander er nemlig nyslået restaurantchef på Bistro Royal – en frisk fyr, der heldigvis har kunnet afsætte lidt tid til en snak om drastiske livsstilsændringer, om værdien af hårdt arbejde og om… tømmerflåder?!

Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv?

”Jamen jeg hedder Alexander og er ny restaurantchef her på Bistro Royal. Jeg har ikke nogen lang baggrund inden for restaurationsbranchen, og jeg startede første gang som runner, da restauranten her åbnede for 3,5 år siden. En runner er sådan en, der assisterer tjenerne med alt fra rene glas til servering og afrydning. Før det har jeg været omkring 30.000 forskellige steder. Lige fra et call center hos Berlingske til det danske handelskammer i Beijing.”

Fra runner til restaurantchef? Det lyder da lidt vildt! Care to share?

”Jo da. Jeg startede som bakkepusher (slang for runnder, red.) på deltid og fik en reprimande allerede efter et halvt år. Jeg arbejdede ikke nok timer, min attitude var meget lad og jeg lagde ikke nok sjæl i mit arbejde. To skriftlige advarsler senere gik der lidt for meget bytur i min hverdag, jeg faldt ned i et sort hul og levede generelt meget usundt.  Den korte historie er så, at jeg vågnede op en dag og var så træt af mig selv, at jeg påbegyndte et vægttab på 30 kilo og besluttede, at jeg ville arbejde virkelig hårdt for at ændre mit liv. Nu er jeg så nået hertil i dag!”

Alex Restaurant Interview

Super flot! Hvad har gjort din livsstilsændring mulig?

”Det faktum, at nogen turde hive fat i mig og fortælle mig direkte, at jeg gjorde noget helt galt. Hos Madklubben har jeg haft nogle virkelig gode ledere, der, under min egen oplæring som leder, har vejledt mig godt i forhold til koncepter som regler og samarbejde. Det vigtigste, de har lært mig, er dog, hvor vigtig konstruktiv feedback er. Ikke blot at kunne give god konstruktiv feedback til andre, men lige så meget selv at kunne tage imod den og lære af den. Jeg har altid været et enormt stolt menneske, men det vendte sig jo. Heldigvis.”

Føler du dig slet ikke lidt skræmt over din nye titel som restaurantchef?

”Jo, det har da været intimiderende til tider! Og det er det også stadigvæk. Uvished og usikkerhed er skræmmende, men det er den slags, man vokser af som menneske. I starten var det en enormt klaustrofobisk fornemmelse, men jeg ved nu, at jeg er enormt privilegeret, da jeg har nogle rigtig gode kolleger. De er til stor hjælp i forhold til at aflaste mig, men også til at støtte hinanden kolleger imellem.”

Et godt råd til andre restaurantansatte med en leder i maven?

”Læg altid 100 % i dit arbejde. Du skal alligevel bruge al din tid på dit arbejde, så du kan lige så godt bruge tiden optimalt. Spørg ind! Det er vigtigt at du tager aktiv del i din egen indlæring. Spørg ind til præstation, forventninger og mål. Og så er det fedt, hvis du melder ud, at der er noget, du gerne vil. Så kan man finde på en konkret plan sammen.”

Besidder du en særlig evne, som du vil fremhæve?

”Jeg er stædig på både godt og ondt. Haha! Min stædighed betyder heldigvis, at jeg ikke går så nemt på kompromis, og at jeg altid bestræber mig på at opnå et godt resultat. Dog betyder min stædighed også, at jeg til tider endnu halter efter med selv at være fuldstændig modtagelig overfor feedback fra andre.”

Og sidst men ikke mindst! På dødsgangen får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

“Chili con carne. Det er bare godt! Det er comfort food. Dejlig nemt at lave, billigt og fyldt med proteiner. Det er en win win.”

Fakta:

Navn: Alexander Abildgaard Heavey
Alder: 25 år
Job: Restaurantchef for Bistro Royal pr. 1. juli 2017
Bopæl: København K (p.t. Hellerup)
Civilstatus: I fast forhold
Secret side: Uh den er svær. Jeg har bygget tømmerflåder med mine venner de sidste 2 somre. Men det er lidt mærkeligt… Lad os hellere holde os til, at jeg elsker sneakers og har minimum 30 par derhjemme.

Dress to impress: Økologiske og bæredygtige uniformer til vores tjenere

Dress to impress: Økologiske og bæredygtige uniformer til vores tjenere

En god smag i munden handler ikke kun om at finde og tilberede de rigtige råvarer. Det handler også om, hvordan vi som virksomhed påvirker vores omverden. Indrømmet, hos Madklubben er vi på ingen måde frelste, men vi arbejder hele tiden på at finde nye tiltag og måder – store såvel som små – hvorpå vi kan fortsætte med at gøre det, vi elsker, men bare en lille smule grønnere.

Et godt eksempel er de polo shirts, vores tjenere på Tony’s Østerbro, Bistro Royal og Steak Royal er iklædt. De kommer fra vores gode venner, Nikolaj og Kevin, ovre hos Savvy Copenhagen. Missionen er klar: De to herrer vil producere økologisk, bæredygtigt og fairtrade tøj, som stadig er cool og sidder, som det skal. I alt har Savyy Copenhagen hele 6 forskellige certifikater som garanti for, at uniformerne efterlader en god smag i munden. Altså billedligt talt, ikke.

Læs mere om Savvy Copenhagen og tjek deres udvalg af lækre produkter til mænd og kvinder ud her.

Tony's Østerbro

3 steder på 1 aften: Her er menuen til Madklubbens store Food Crawl i Indre København

3 steder på 1 aften: Her er menuen til Madklubbens store Food Crawl i Indre København

Søndag den 20. august 2017 går startskuddet til den helt store foodie-rundtur i hjertet af København. Spis forret på én restaurant, hovedret på en anden og dessert et helt tredje sted.

I anledning af Copenhagen Cooking & Food Festival giver vi dig en unik chance for at spise på Bistro Royal på Kongens Nytorv, Tony’s i Havnegade og Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade på én og samme aften. Du og dine gæster vælger selv, om I tage turen mellem de forskellige steder til fods eller på cykel.

Der er stadig billetter at få til det storstilede arrangement. En plads til Food Crawl-middag koster kun 300 kr. og inkluderer et glas velkomstbobler. Klik her, hvis du også vil med.

Vi er nu klar til at løfte sløret for aftenenes menuer. Vi skriver det i flertal, da menuen afhænger af, hvilken rute du vælger. Se alle de lækre retter herunder. (I tvivl om, hvad det helt præcist betyder med forskellige ”ruter”? Så læs mere om eventet her.)

Rute 1:

Forret på Bistro Royal:
Rimmet laks med rygeostcreme , saltet agurk, kørvelemulsion og maltcrumble

Hovedret på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Kylling stegt på ben med forårsløg, løgcreme og hønsebouillon med røget spæk

Dessert på Tony’s Havnegade:
Sundae med nutella, hasselnødder og bagt hvid chokolade

Rute 2:

Forret på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Oksetatar med syltede asier, karsemayo og sprødt

Hovedret på Tony’s Havnegade:
Risotto med ærter, mynte og kulmule

Dessert på Bistro Royal:
Vanilje-panna cotta med hindbærgelé, friske hindbær, rød skovsyre og hvid chokolade

Rute 3:

Forret på Tony’s Havnegade:
Vitello tonnato – kalveinderlår med tunsovs, kapers og syltet citron

Hovedret på Bistro Royal:
Pandestegt striploin med grillet løg, bearnaise og gyldne fritter

Dessert på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Jordbær, honningguf, flødeis og karse

Dansk topblogger anbefaler et sommerbesøg på disse Madklubben-restauranter

Dansk topblogger anbefaler et sommerbesøg på disse Madklubben-restauranter

Foto: Michael Falgren

Hvor skal man spise? Hvor skal man drikke? Hvor skal børnene lege? Hvor skal man gå i byen? Det er blot nogle af de spørgsmål, der ligger til grund for den nye, store sommerguide fra den danske blogger Cecilie Rubini aka. Sneglcille.

Cecilie har hele 8 skriveår på bagen, og netop blevet en del af det nystartede og håndplukkede blogger/influencerfællesskab Confetti CPH. Hendes sans for kvalitetsbevidste, uimodståelige og til tider også skæve oplevelser skinner igennem i den fristende vejviser ”På ferie i København: Med og uden børn.”

I guiden har Cecilie – med egne ord – samlet ”alle sine favoritsteder”. Vi er topstolte over, at Madklubbens restaurantfamilie nævnes som et must, når aftensmaden skal indtages i hovedstaden. Selv om der linkes til hele oversigten over vores spisesteder, giver Sneglcille 4 af vores restauranter et ekstra skud kærlighed:

” Der er mange at vælge imellem, men mine favoritter er Steak Royal, Bistro Royal, Gran Torino og Tony’s. På de to første SKAL I bestille Coupe Royal til dessert.”

I tvivl om, hvad en Coupe Royal lige er? Tjek vores hyldestartikel til den syndige dessert, der mikser is, karamel, nødder og Oreos. Du kan læse mere om hver enkelt af Cecilies 4 Madklubben-anbefalinger ved at klikke på de forskellige restaurantnavne i citatet ovenfor.

Kender du vores nye kok? Så giver vi dig et gavekort som tak

Kender du vores nye kok? Så giver vi dig et gavekort som tak

Vi har fuld fart på hos Madklubbens restauranter, og alene i 2017 åbner vi 5 nye af slagsen plus en særskilt afdeling til selskaber og events. Derfor har vi brug for endnu flere hænder i vores køkkener, som er kendt og elsket for at servere fremragende mad til ualmindelig sympatiske priser.

Kender du den rette kandidat? Vi søger kokke både til vores nuværende og kommende restauranter, og som tak får du mulighed for at komme og opleve, hvordan din anbefaling klarer sig i køkkenet. Du modtager nemlig et gavekort på hele 1.000 kr., hvis det munder ud i en ansættelse. Det er en lidt anderledes måde at sige ”tak” på, men vi håber, at det virker.

Prik din kokkeven på skulderen, og få ham eller hende til at sende sin ansøgning med CV og billede til job@madklubben.dk  – husk at få personen til at nævne i ansøgningen, hvem der har anbefalet vedkommende at søge jobbet. På den måde kan du få dit velfortjente gavekort, hvis det fører til en fast ansættelse på en af vores restauranter.

Tusind tak for hjælpen – lad jagten begynde!

Vores populære loppemarked vender tilbage denne weekend

Vores populære loppemarked vender tilbage denne weekend

Lørdag den 17. og søndag den 18. juni kl. 12-16 gentager vi succesen og byder velkommen til loppemarked med et væld af fine sager.

Vi har ryddet op og ryddet ud på en lang række af vores restauranter, ligesom vi sælger ud af interiør fra de restauranter, vi har overtaget i løbet af året med henblik på åbning af nye Madklubben-koncepter. Det gælder blandt andet Bonden & Adelen i Ny Adelgade og Café Metropolitain på Frederiksberg, samt møbler og minder fra både kebabrestauranten, natklubben og selskabslokalerne i det tidligere PARK på Østerbro.

På loppemarkedet vil du kunne spare 25-75% i forhold til nyprisen på en lang række designklassikere – heriblandt Børge Mogensens ikoniske ”Folkestol” og den industrielle ”Adam”-barstol skabt af danske Frama. Mangler du en lækker lampe, kan du også finde belysning fra eksklusive brands som Gubi og Louis Poulsen.

I småtingsafdelingen vil priserne starte helt nede omkring 5 kroner, når vi rydder ud i alskens slags glas, tallerkener, kaffekopper, syltetøjskrukker, bestik, skåle og fade. De endelige priser vil først blive afsløret på dagen, men vi lover, at der vil være lækre loppefund for enhver pengepung. Det er først til mølle, og alle køb skal tages med øjeblikkeligt, ligesom vi heller ikke sætter ting til side. Du kan til loppemarkedet betale med kontanter eller kreditkort.

Loppemarkedet finder sted i det gamle posthus i Dronningens Tværgade 21, hvor vi til efteråret åbner den mellemøstlige restaurant Bazaar. Meld dig til eventet ovre på Facebook, hvor vi vil sørge for updates på varer, priser og køens længde både før og under loppemarkedet.

Bistro Royal mixer morgenmad og frokost på lørdage og søndage

Bistro Royal mixer morgenmad og frokost på lørdage og søndage

Lige siden Bistro Royal slog dørene op for morgenmadsservering i efteråret 2015, er det væltet ind med kærlighed og roser. Det er både blevet til en nominering som Byens Bedste hos Alt Om København, kærlige ord fra nogle af landets bedste bloggere og inddragelse i diverse guides til hovedstadens mest uimodståelige morgenmadssteder.

Til gengæld har morgenmaden også været forbundet med særligt ét tilbagevendende spørgsmål: Hvorfor serveres den kun på hverdage?

Indtil nu har årsagen været, at vi på Bistro Royal ønskede at danne rammen om morgenmøder for Indre Bys mange madglade kontoransatte, samt at vi var bange for, at morgenmadsservering i weekenden ville flyde sammen med vores populære frokostudvalg. Men, som det ofte er tilfældet med frygt, indser man må et tidspunkt, at den er irrationel.

Vi har i stedet fundet den perfekte løsning: Morgenmad og frokost smelter nu sammen på fredage og lørdage. Det betyder, at vi lancerer en helt nyt weekendmenu, som gælder fra kl. 10 helt til kl. 16. Så er der både noget at komme efter for de morgenfriske frokostelskere og de syvsovende morgenspisere. Det er det bedste af begge verdener, hvis vi selv skal sige det, og det skal vi jo!

På frokostdelen af det nye weekendkort finder du alle Bistro Royals elskede klassikere som biksemad med bearnaise, cheeseburger, skønne salater og smørrebrød med et twist. Et par udvalgte morgenmadsretter føjer sig til i form af vores ultra-instagrammede avocadomad toppet med et smilende æg, samt en fyldestgørende kombitallerken med både spejlæg, bacon, pølser, yoghurt, granola, brød og en friskpresset juice på siden.

Gå på opdagelse i hele det nye weekendkort her, og inviter dine bedste madvenner med til spisning på Bistro Royal en weekend – nu allerede fra kl. 10. Som altid anbefaler vi at booke bord på forhånd, da der er rift om pladserne i den smukke restaurant på Kongens Nytorv.

Spis på Bistro Royal, Tony’s og Madklubben Bistro-de-Luxe på én og samme aften

Spis på Bistro Royal, Tony’s og Madklubben Bistro-de-Luxe på én og samme aften

Kender du det? Du vil gerne ud og spise, men du har simpelthen så svært ved at vælge. Skal det være Italiensk? Fransk? Eller måske moderne dansk? Søndag den 20. august behøver du ikke at vælge, for her har du nemlig mulighed for at spise på hele tre forskellige restauranter på én og sammen aften.

Jo, den er god nok. I anledning af Copenhagen Cooking & Food Festival inviterer vi til Food Crawl i indre København, hvilket kort og godt betyder, at du får lov til at spise forret på én restaurant, hovedret på en anden og dessert på et helt tredje spisested. De deltagende restauranter er Bistro Royal på Kongens Nytorv, Tony’s i Havnegade og Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade – alle beliggende i gå- eller cykelafstand fra hinanden.

Se stemningsvideoen fra sidste års store Food Crawl på Nørrebro her:

Billetterne er allerede sat til salg og går som varmt brød. En plads på Madklubbens Food Crawl koster kun 300 kr. og inkluderer et glas velkomstbobler. Du kan vælge mellem forskellige ankomsttidspunkter på hver af aftenens 3 forskellige ruter, som hedder:

Forret på Bistro Royal – Hovedret på Madklubben Bistro-de-Luxe – Dessert på Tony’s

eller

Forret på Madklubben Bistro-de-Luxe – Hovedret på Tony’s – Dessert på Bistro Royal

eller

Forret på Tony’s – Hovedret på Bistro Royal – Dessert på Madklubben Bistro-de-Luxe

Kender du nogle, der ville elske at besøge tre forskellige restauranter på én og samme aften? Så læs mere om eventet og køb billet her. Husk også, at vi afholder Food Crawl på Nørrebro ugen efter, søndag den 27. august, hvor Gran Torino, Alabama Social og Madklubben Nørrebro deltager.

Alle restauranter på nær Madklubben Vesterbro holder lukket mandag den 5. juni

Alle restauranter på nær Madklubben Vesterbro holder lukket mandag den 5. juni

Mandag den 5. juni. 2. pinsedag. Grundlovsdag. Fars Dag. Kært barn har mange navne, og i år føjer vi endnu en titel til listen: Dobbeltfødselsdag!

Vi har nemlig inviteret alle medarbejderne fra vores store restaurantfamilie til fest i anledning af, at Madklubbens første restaurant fylder 10 år samme år, som Madklubbens grundlægger og indehaver, Anders Aaagaard, fylder 40. Det fejres med et kæmpe gilde, hvor vi alle skal spise godt, drikke godt, danse grimt og koble af. Det synes vi ærlig talt, at vi har fortjent.

Men fortvivl ikke, hvis du havde glædet dig til at spise ude den 5. juni. Vi har nemlig skaffet lidt ekstra assistance, så Madklubben Vesterbro alligevel kan holde åbent og servere fremragende mad til ualmindelig sympatiske priser. Tjek menukortet ud her, og book bord nemt og hurtigt online.

OBS! Bistro Royal holder desuden lukket for morgenmad tirsdag den 6. juni, så vores festramte kollegaer får en chance for at komme sig. Tak for forståelsen.

Vi serverer Virtual Reality og Food Crawl til årets Copenhagen Cooking & Food Festival

Vi serverer Virtual Reality og Food Crawl til årets Copenhagen Cooking & Food Festival

I slutningen af august fyrer Copenhagen Cooking & Food Festival atter op under københavns restauranter og madaktører med 10 overraskende, indbydende og velsmagende festivaldage. Årets hovedtema handler om måder, hvorpå vi kan tænke innovativt og bryde med den klassiske måde at spise på. Hos Madklubben er vi klar med hele tre forskellige events, der passer perfekt på beskrivelsen.

A Taste of Virtual Reality:

Sammen Virtual Reality-eksperterne fra Khora, som driver verdens første kombinerede VR-butik og kreative ”hub” i Kødbyen, inviterer Madklubben Vesterbro mandag den 21. og tirsdag den 22. august til en snack-oplevelse, hvor dine sanser får noget at tygge på. Fire forskellige små anretninger serveres i selskab med fire forskelige Virtual Reality-scenarier. For hvad sker der egentlig, når maden, du smager på, befinder sig i én virkelighed, mens resten af dine sanser befinder sig i en kunstig virkelighed?

Food Crawl i Indre By og på Nørrebro:

So many good restaurants – so little time! Inspireret af den klassiske pub crawl giver vi dig en unik chance for at spise på hele 3 forskellige restauranter på én og samme aften. Foruden 3 retter serveret 3 forskellige steder inkluderer billetten også et glas velkomstbobler. Søndag den 20. august står den på Food Crawl i Indre By med deltagelse af Bistro Royal, Tony’s og Madklubben Bistro-de-Luxe. Ugen efter, søndag den 27. august, er det Madklubben Nørrebro, Gran Torino og Alabama Social, der byder indenfor langs Sortedam Dossering ved søerne.

Billetsalget til Copenhagen Cooking & Food Festival er netop skudt i gang. Skal du nå med til et eller flere af vores events? Så skal du nok ikke vente alt for længe, da der kun er et begrænset antal billetter til salg.

Lad dig friste af denne fine stemningsvideo fra sidste års Copenhagen Cooking & Food Festival, hvor du også kan spotte en række små klip fra vores allerførste Food Crawl på Nørrebro: