Velkommen til Bistro Royal

Velkommen indenfor på byens bedste hjørne. Med en placering lige ud til Kongens Nytorv, herskabelig indretning og et menukort, der byder på det bedste fra Frankrig og Danmark, er der ikke noget at sige til, at Bistro Royal er blevet en populær adresse. Her kan du både indtage din morgenmad, frokost og middag til priser, der ligger et godt stykke under det gængse niveau i denne del af København. Scor en plads i spisebaren, ved et af de mange mange borde omgivet af Børge Mogensen-stole eller i en af båsene med udsigt til livet på pladsen.

Smiley: Se Bistro Royals seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.

Seneste nyt fra Bistro Royal:


Bøfsandwich, rejemad og steaksalat: Mød de nye frokostretter på Bistro Royal

Bøfsandwich, rejemad og steaksalat: Mød de nye frokostretter på Bistro Royal

Bistro Royal på Kongens Nytorv er mere end bare en restaurant. Det er et stamsted for rigtig mange af byens kulinariske livsnydere, kaffejunkies og hyggeaficionados. Derfor er vi også meget påpasselige med at at ændre for meget på tingenes tilstand – især forandringer på frokostmenuen kan udløse ramaskrig fordi ”Hvor pokker er min flæskestegssandwich henne”?

Ikke desto mindre vover vi nu pelsen, da forår og sommer også skal være lig med fornyelse og forandring. Fra torsdag den 27. april siger vi farvel til smørrebrød med roastbeef, hønsesalat og vores flæskestegssandwich, som vender tilbage, når de kolde måneder atter melder deres ankomst. Til gengæld kan du glæde dig til 3 nyheder:

Bøfsandwich efter jysk forbillede: Stegt oksebøf, bløde løg, ristede løg, remoulade, ketchup, sød sennep og syltede agurker i briochebolle med brun sovs på siden. Serveres med varmem sprøde pommes frites.

Steak Salad: Hjertesalat vendt i balsamico-vinaigrette serveret med tomater, burrata-mozzarella, løg, basilikum og skiver af stegt oksecuvette.

Æg & Rejer: Håndpillede rejer serveret med ramsløgsmayo, smilende æg, spæde salater, dild, citron og rugbrød.

Topbloggere sælger ud af loppegodterne på Steak Royal

Topbloggere sælger ud af loppegodterne på Steak Royal

Scor lækre secondhand-fund til forårsgarderoben, når en stærk forsamling af Danmarks mest toneangivende bloggere, modeller og modekendere sælger ud af tøj, sko og accessories på Steak Royal søndag den 30. april.

”Loppeladies”, som de 9 dejlige damer tilsammen kalder sig, består af blogger Frederikke fra fredesblog.dk, model Freja Wewer, blogger Desirée Hamilton, Gannis internationale PR-ansvarlige Alexandra Bernardini, blogger Trine Kjær fra trineswardrobe.com, Baum und Pferdgartens PR-chef Josephine Bredsted, DJ og model Emilie Lilja, model Veneda Budny og Sidsel Alling, som både er kommunikationschef for Mads Nørgaard og driver bloggen fashionpolish.dk.

Tilsammen har de forskellige loppeladies næsten 400.000 følgere på Instagram, så der er gode muligheder for at score et lækkert outfit eller en taske, du måske tidligere har spottet på de sociale medier. For at holde shoppeenergien på sit højeste, sørger Steak Royal for gratis kaffe.

Der er åbent fra kl. 10 til 14, entréprisen er 0 kroner og du kan betale med MobilePay i alle boderne. Vi ses på søndag på Regnbuepladsen 3 – lige ved siden af Københavns Rådhus. Du kan følge med i de seneste updates ovre på det officielle Facebook-event.

Madklubben fylder 10 år: Det fejrer vi med en række helt særlige søndagsmiddage

Madklubben fylder 10 år: Det fejrer vi med en række helt særlige søndagsmiddage

I starten af maj er det 10 år siden, at den første Madklubben-restaurant slog dørene op i Store Kongensgade nr. 66. Her ligger den fortsat, og interessen for at spise fremragende mad til ualmindelig sympatiske priser er på ingen måde aftaget i styrke.

Der er sket meget på de 10 år, og Madklubben-familien består nu af præcis lige så mange steder: 10 forskellige af slagsen. Samtidig går vi og brygger på en række spændende, nye projekter, og vi har besluttet, at vores første runde fødselsdag skal fejres ved at sætte fokus på, hvor Madklubben er på vej hen i fremtiden.

Derfor inviterer vi til tre anderledes ”Madklubber” på den oprindelige Madklubben Bistro-de-Luxe i slutningen af april og starten af maj. Her sætter vi fokus på nogle af de temaer og projekter, der kommer til at præge udviklingen af Madklubbens koncepter. Det kommer blandt andet til at handle om Mellemøsten, socialt ansvar, bæredygtighed, plantebaseret mad og fremtidens gastronomiske talentmasse.

UDSOLGT! Søndag d. 30 april kl. 18: ”Den Grønne Madklub”:

Madklubbens kokke lader kødet ligge for en dag og kaster sig i stedet over grøntsager, planter og urter i alskens afskygninger. Glæd dig til en overdådig middagsoplevelse, der både tager hensyn til miljøet, kroppen og pengepungen. Madklubben er ikke på vej til at blive en vegetarrestaurant, men vi vil fremover gøre langt mere ud af den plantebaserede mad på tværs af vores spisesteder.

Pris: 200 kr. pr. kuvert for 4 retter ekskl. drikkevarer
Hvor: Madklubben Bistro-de-Luxe, Store Kongensgade 66
Billetter: UDSOLGT!

UDSOLGT! Søndag den 7. maj kl. 18: ”Den Ansvarlige Madklub”:

Snart påbegynder Madklubben et samarbejde med firmaet entrée, som hjælper flygtninge og migranter med at blive integreret på jobmarkedet gennem ansættelser på københavnske restauranter. Projektansatte og ledere fra entrée hjælper Madklubbens kokke med at tilberede og servere et mellemøstligt festmåltid, der også fungerer som optakt til åbningen af vores kommende restaurant Bazaar.

Pris: 300 kr. pr. kuvert for 10-15 retter serveret på fade til deling ekskl. drikkevarer
Hvor: Madklubben Bistro-de-Luxe, Store Kongensgade 66
Billetter: UDSOLGT!

UDSOLGT! Søndag den 14. maj kl. 18: ”Den Talentfulde Madklub”:

I Madklubbens køkkener knokler dygtige kokke – både de færdigudlærte og dem, der er under uddannelse. Vi hepper på fremtidens talentmasse og giver derfor kokkelever fra en række af Madklubbens restauranter frie tøjler til at tilberede en storslået middag, hvor intet kommer til at mangle.

Pris: 500 kr. pr. kuvert for en tastingmenu med min. 5 retter inkl. velkomstbobler og vinmenu.
Hvor: Madklubben Bistro-de-Luxe, Store Kongensgade 66
Billetter: UDSOLGT!

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Okay, okay, så måske hare vi ruget lidt for længe over titlen på denne oversigt. Vi driver ikke gæk med dig, næh, i bund og grund vil vi bare fortælle, hvordan påskedagene påvirker åbningstiderne på enkelte af Madklubbens restauranter.

Som bekendt holder kun en kylling lukket i påsken, og derfor er der ikke tale om de store ændringer i forhold til normalen. Det betyder, at du også kan mæske dig i fremragende mad til yderst sympatiske priser i løbet af de forårsfriske helligdage. Flere af vores restauranter holder normalt søndagslukket, hvilket vi ikke piller ved:

Hyldest til en klassiker: Hos os kan du få en uimodståelig bøf bearnaise

Hyldest til en klassiker: Hos os kan du få en uimodståelig bøf bearnaise

Indenfor gastronomien findes der ”makkerpar”, som får sød magi til at opstå på smagsløgene: Jordbær og chokolade, champagne og østers, skinke og ost, remoulade og ristede løg, ja, listen kunne sagtens fortsættes, men på den ultimative trone finder du: Bøf og bearnaise.

Den cremede men alligevel syrligt, friske franske sovseklassiker lægger sig omkring kødets møre, salte fibre som en dyne af velsmag og formår samtidig at skære igennem de umami-mættede og fedtholdige proteiner. Det lyder måske poetisk og kompliceret, men oplevelsen kan opsummeres temmelig kort: Det smager skide godt!

Du kan få bøf bearnaise på flere af restauranterne i Madklubben-familien, og mens et sted som Bistro Royal på Kongens Nytorv serverer retten i form af en skær-selv-cuvettesteg med sauce på siden, kan du på Madklubben Vesterbro score en portionsanrettet rib eye på 300 gram i selskab med sprøde fritter og silkeblød bearnaise.

Madklubben Steak i Pilestræde og på Steak Royal ved Rådhuspladsen kan bearnaisen frit tilvælges til lige præcis den bøf, du sulter efter. Skal det være en mørbrad? En striploin? En Flat Iron Steak? Eller måske en overdådig Cöte de Boeuf? Valget er dit!

Afstemning: Vær med til at vælge Bistro Royals nye frokostfavorit

Afstemning: Vær med til at vælge Bistro Royals nye frokostfavorit

Jysk eller parisisk? Så simpelt kan det appetitvækkende valg, der venter Bistro Royals gæster, beskrives. I forbindelse med at Kongens Nytorv-restaurantens populære flæskestegssandwich sendes på sommerferie, har vi nemlig startet en åben afstemning for at afgøre, hvad der skal erstatte favoritten på det kommende frokostkort:

Jysk bøfsandwich med brun sovs eller klassisk pariserbøf med æggeblomme?

Afstemningen finder sted ovre på Bistro Royals Facebook-side, og når du fortæller os hvilken ret, du foretrækker, deltager du samtidig i lodtrækningen om en frokost for dig og op til 10 af dine venner/kollegaer/familiemedlemmer, hvor I skal teste vinderretten. Men skynd dig, for afstemningen slutter allerede fredag den 7. april på Facebook.

Bonusinfo: Bøfsandwichen består af en briochebolle med saftig oksebøf, ketchup, remoulade, sennep, blødeløg, forårsløg, ristede løg og brun sovs. Pariserbøffen byder derimod på en oksebøf med smørstegt crouton, hakket rødbede, kapers, pickles, løg, karse, æggeblomme og høvlet peberrod.

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Byguiden Alt Om København – i folkemunde kendt som AOK.dk – har endnu engang tændt op under den traditionsrige Byens Bedste-prisuddeling. Selvom der stadig er et stykke tid til, at læserafstemningen sparkes igang, kan du allerede nu nominere dine favoritsteder til en plads i slutfeltet.

Det gør du ved at tagge Instagram-billederne fra dine yndlingsspots i byen med #ByensBedste17 – men skynd dig, for nomineringsperioden løber kun frem til og med torsdag den 6. april.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe en eller flere af vores restauranter eller barer med at blive nomineret til Byens Bedste 2017. Naturligvis kun, hvis du har haft en super oplevelse hos os – ”ærlighed smager bedst” er trods alt vores slogan.

Hvis vi selv skulle sige det (og det skal vi jo!), så kunne kategorien ”Byens Bedste Nye Restauraurant” da sagtens rumme Madklubben Nørrebro og Steak Royal, mens “Byens Bedste På Budget” næsten kalder på deltagelse fra Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Gran Torino eller Tony’s. Bistro Royal og Alabama Social kunne begge være oplagte kandidater til ”Byens Bedste Brunch/Morgenmad”, mens både Bar Next Door og baren på Madklubben Vesterbro snildt kunne indfinde sig i kategorien ”Byens Bedste Cocktailbar”.

Hvis du er enig i en eller flere af overstående forslag, så skynd dig over på Instagram og hashtag dine tidligere eller kommende pletskud fra Madklubben-familien med #ByensBedste17 – så krydser vi fingre i mellemtiden!

Ugens craving: Coupe Royal med is, nødder og knuste Oreos

Ugens craving: Coupe Royal med is, nødder og knuste Oreos

Hvis du har spist på Bistro Royal på Kongens Nytorv eller på søsterrestauranten Steak Royal ved Rådhuspladsen, har du muligvis stiftet bekendtskab med den legendariske husdessert, Coupe Royal. Den syndige isdessert serveres i en klassisk ”Mint Julep”-metalkop og er på få år blevet en uundværlig afslutning på måltidet for mange af vores stamgæster.

Som i mange andre madmæssige sammenhænge er vores Coupe Royal en anretning, der på én gang er fuldstændig simpel og fuldstændig uimodståelig. Så nem, at du sikkert sagtens kunne lave den derhjemme selv, men den smager bare bedre, når den serveres som et velkendt, iskoldt kys på munden efter middagen på en smuk restaurant.

En Coupe Royal består af cremet karamelis, en saltet karamelsauce lavet på kondenseret mælk krydret med havsalt, ristede og hakkede hasselnødder og mandler og sidst men ikke mindst en crumble lavet på de karakteristiske, mørke Oreo-kiks. Ja, faktisk forsøger vi at undgå madspild ved simpelthen at købe alle de kikserester fra Oreo-fabrikken, der ellers ville gå til spilde under produktionen.

Uanset om du vil nyde din Coupe Royal på Bistro Royal eller Steak Royal, koster den kun en flad halvtredser. På Bistro Royal fås den sågar til frokost. Velbekomme!

Coupe Royal på Bistro Royal og Steak Royal

Drabelig delikat konkurrence: Vind hypet krimi og en middag til dig og din bogklub

Drabelig delikat konkurrence: Vind hypet krimi og en middag til dig og din bogklub

1. april udkommer ”Ligblomsten”, der allerede nu af anmeldere omtales som ÅRETS KRIMI. Det fejrer vi ved at udlodde fire eksemplarer af bogen og en middag på Bistro Royal til dig og din bogklub med velkomstdrink, 3-retters menu, vinmenu, kaffe og vand på en valgfri aften i 2017. Det sker ovre på Facebook.

Forfatteren til bogen, Anne Mette Hancock, har haft fast ‘kontorplads’ på Bistro Royal i skriveprocessen, og i hendes nervepirrende debutkrimi figurerer både vores restaurant på Kongens Nytorv og Madklubben – Bistro de-Luxe i St. Kongensgade. Det er vi pivstolte af, og det skal da fejres!

Du deltager i konkurrencen ved at like dette billede på Facebook, samt skrive en kommentar med hvilke 3 personer, du gerne vil dele læse- og middagsoplevelsen med. Vi hiver et vindernavn op af hatten på udgivelsesdagen, lørdag 1. april kl. 15.

—> Du kan allerede nu læse de første kapitler af Ligblomsten her: http://bit.ly/ligblomsten

Ny menu på Bistro Royal byder på jomfruhummer, lammekrone og evergreens

Ny menu på Bistro Royal byder på jomfruhummer, lammekrone og evergreens

Foråret har ramt vores elegante restaurant på hjørnet af Gothersgade og Kongens Nytorv. På Bistro Royal blander vi det bedste fra Paris med det bedste fra Danmark, og der har da nærmest også hersket en frankofil stemning på fortovet her de første par gange, hvor forårssolen har oversvømmet udendørsbordene med varmestråler og københavnere iført tykke tørklæder og chikke solbriller.

Menukortet spirer med nye, skønne retter i selskab med populære evergreens som kalvetatar, Coupe Royal og bæuf bearnaise. Blandt nyhederne på aftenkortet finder du nu stegt jomfruhummer med cremet hummersauce, grillet porre med fynsk rygeost, grillet lammekrone med glaserede beder, pighvarfilet med muslingesauce og lakrids-panna cotta med rabarber.

Se et udvalg af retterne fra forårsmenuen anno 2017 på Bistro Royal i galleriet længere nede. Du kan gå på opdagelse i hele menukortet her, samt booke bord nemt og hurtigt online ved at klikke her.

Klassisk rørt tatar med rå rødbede, estragonchips og pebermayo + Aperol Spritz: Tatar og Aperol Spritz på Bistro Royal
Stegt jomfruhummer med hummersauce og glaserede løg:Jomfruhummer på Bistro Royal
Tatar af Yellowfin-tun og avocado rørt med soya, sesam, ingefær og lime:Tuntatar på Bistro Royal
Grillet porre med fynsk rygeostcreme, radiser og purløgsemulsion:
Stegt porre på Bistro Royal
Grillet lammekrone serveret med glaserede beder, persillecreme og kalveglace:Lammekrone på Bistro Royal
Filet af pighvar serveret med pommes lyonnaise, Noilly Prat, brøndkarse og muslingesauce:Pighvar på Bistro Royal
Panna cotta lavet på lakrids og erveret med rabarber:
Lakrids panna cotta på Bistro Royal
“Coupe Royal” med karamelis, saltet karamel, nødder og knuste Oreos:
Coupe Royal på Bistro Royal