Key Lime Pie er en amerikansk klassiker elsket for sit syrlige, cremede fyld, og den sprøde krummebund. På Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus får dessertfavoritten et uventet twist med blåbær, citron, hvid chokolade og estragonsukker. Manden bag genfortolkningen er vores nye køkkenchef, Danny Storgaard, og derfor har kollegaerne døbt efterårsdesserten ”Danny’s Lime Pie”.

Danny overtog roret i køkkenet i starten af august 2017, hvorfra han sørger for, at velstegte bøffer, friske fisk og delikate desserter finder vej til de forventningsfulde gæster i restauranten. Danny har været på Steak Royal lige siden starten i foråret 2016 – først som elev, sidenhen som kok og souschef og nu altså som øverstbefalende i køkkenet.

Det virker som en ret vild forvandling på kort tid. Hvordan har det kunne lade sig gøre?

”Jamen jeg har været god til selv at byde ind, når chancerne opstod. Jeg har altid haft mod på at blive leder, og derfor lagde jeg også selv billet ind, da den tidligere køkkenchef søgte nye udfordringer. Jeg er enormt stolt og ydmyg over den tillid, jeg er blevet vist. Det er den tillid, der driver mig i mit daglige arbejde.”

Men vil det sige, at du aldrig har arbejdet som kok uden for Madklubbens restaurantfamilie?

”Jo, i to måneder, og det var rigeligt,” fortæller den nyslåede køkkenchef grinende, før uddybningen kommer: ”Når først man er blevet vant til den travlhed, der er på Madklubbens restauranter, så er det svært at slippe. Man kan vel sige, at man bliver lidt afhængig. Efter to måneder på en lidt mindre og mere stille restaurant, savnede jeg larmen, travlheden og adrenalinsuset. Jeg blev udlært på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade, har arbejdet på Madklubben Steak i Pilestræde og er nu her på Steak Royal.”

Se, hvad Danny har på menuen her, og book bord til en 3-retters steakoplevelse fra så lidt som 300 kr. ved at klikke her.

Blå bog:

Navn: Danny Storgaard

Alder: 32 år

Bopæl: Født, opvokset og bor stadig på Vesterbro i København

Privat: Kæreste men ingen børn – kun sine elever i køkkenet

Secret side: Elsker at passe sin kolonihave i Sydhavnen