I dag skal vi et smut til Nørrebro, hvor vi finder FOOD CLUB. Her flyver fade, skåle og lækkerier i en lind strøm, for konceptet er enkelt og særdeles velsmagende: Et tag-selv-bord med fristelser, som har fokus på økologi, det grønne, frilandskød og drikkevarer (og is!) ad libitum. Er der mere at fortælle? Det kan du tro – vi har talt med Mikkel Smedegaard fra restauranten, og det er alt andet kedeligt…

All right Mikkel – hvad er din egen favorit på menuen netop nu?

“At vælge en favorit fra menuen er jo nærmest som at vælge et yndlingsbarn. Når det er sagt, så tror jeg, at favoritten må være falaflerne. Dette skyldes helt simpelt, at jeg havde et meget anspændt forhold til disse mellemøstlige frikadeller, før jeg startede på FOOD CLUB. Det forhold har siden min ansættelse ændret sig radikalt, og det skal køkkenet på FOOD CLUB have al æren for.”

Hvad tror du, der kommer til at ske hos jer her i 2019?

“For mig kommer 2019 til at handle om at findpudse et allerede velfungerende koncept. Vi har siden vores opstart bevist, at vores koncept holder i en foranderlig og skrøbelig verden, hvor blandt andet madspild er en af de store syndere i de globale kriser, som vi står over for. Vi er  stolte af at være fanebærere i kampen mod netop madspild og et af målene for 2019 er ikke blot at fortsætte kampen mod madspild, men også prøve at reducere de uheldige bivirkninger yderlige, som unægteligt følger i kølvandet på at drive en restaurant.”

Hov – kan du ikke beskrive, hvordan en god arbejdsdag og aften typisk forløber hos jer?

“En god arbejdsdag er for mig, når det hele bare kører som smurt i (oliven)olie. Oplagte tjenere, og et køkken som bare leverer, er hovedingredienserne i en god aften. Spiller disse elementer, så er de glade og tilfredse gæster en helt uundgåelig konsekvens heraf.”

Hvilket minde står særlig tydeligt i din erindring fra restauranten? 

“Jeg havde forleden et ungt kærestepar inde og spise. Senere fandt jeg ud af, at de først fornyligt var blevet kærester. Den unge gut i forholdet fortalte mig, at det ikke var første gang, de besøgte FOOD CLUB. Ved deres første besøg havde han nemlig våget sig ud på dybt vand og spurgt sin nuværende kæreste, om ikke de skulle tage det næste skridt på daten-stien og blive et par.
Moralen er vel, at FOOD CLUB er et spisested udover det sædvanlige. Dermed følger en advarsel til ungkarlene om at en aften på vores restaurant, kan blive den sidste som single.”

Må vi se et nu-og-her foto fra restauranten – og fortæl lidt om det.

“Man siger, at et bilede siger mere 1.000 ord – jeg vil dog gerne tilføje to til billederne øverst i indlægget her, omend det allerede fremgår af billedet: Flot fyr!”

Hvad vil du pege på som værende den væsentligste årsag til, at man skal besøge jer som gæst?

“Jeg synes ganske kort, at man skal besøge vores restaurant, fordi vi tilbyder en madoplevelse, som – efter min mening – ikke kan findes andre steder i København. Lækker mad, drikke, fede omgivelser og god betjening, alt dette får man ad libitum på FOOD CLUB, så spørgsmålet er i virkeligheden, hvorfor skulle du som gæst ikke besøge os!?”

Slutteligt – hvordan vil du beskrive jeres restaurants DNA?

“Vores DNA kan beskrives som en hybrid mellem Usain Bolt og Frederik Fetterlein. Vi er hurtige på fødderne og hårdt kæmpende, men samtidig sørger vi altid for, at vores gæster har en fest og forlader vores restaurant med et smil på læben.”

 

Lynfakta Mikkel fra FOOD CLUB:

Navn: Mikkel Smedegaard
Alder: 24 år
Bopæl: Glahns Allé på Frederiksberg
Stilling: Inspektør
Har været hos Madklubben siden: 2016