Velkommen til Gran Torino

Sagen er pizza på Gran Torino, hvor den specialimporterede Valoriani-stenovn sørger for en perfekt afbagning. Vores pizzaer er inspireret af den napolitanske tradition, hvor selve pizzabunden har en sprød skorpe men en lidt blødere og sejere midte. Sammensæt din egen 3-retters menu med pizza som hovedret fra kun 200 kr., og nyd udsigten over søerne eller til de travle kokke gennem det store fabriksvindue, der adskiller spisesalen fra køkkenet. Gran Torino flyttede i starten af februar 2017 til nye lokaler, og frister nu foodies og forbipasserende på Sortedam Dossering nummer 5.

Seneste nyt fra Madklubben Gran Torino:


Søndag aften samles vi på Gran Torino

Søndag aften samles vi på Gran Torino

Ugens sidste dag indbyder til hyggemad med familie og gode venner. Det oplever vi især hos vores italienske pizzapusher ved søerne, Gran Torino, hvor der hver søndag opstår en spontan pizzafest omkring bordene. Stemningen er uforlignelig, og nu vil vi gerne gøre endnu mere for at styrke søndagssuccesen på Gran Torino.

Derfor holder nabo- og søsterrestauranterne langs Sortedam Dossering, amerikanske Alabama Social og hotspottet Madklubben Nørrebro, nu lukket søndag aften. På den måde kan vi fokusere al vores energi på at servere skøn italiensk søndagsmad enten to stay eller to go på Gran Torino.

Alabama Social holder fortsat åbent til brunch søndage mellem kl. 10 og 15, og du kan læse meget mere om de sydstatsinspirerede formiddagsfristelser på restaurantens menuoversigt. Madklubben Nørrebro holder fremadrettet åbent fra mandag til og med lørdag aften.

Vi ses på Nørrebro!

Bar Next Door: Hver dag har nu sin egen cocktail til kun 50 kr.

Bar Next Door: Hver dag har nu sin egen cocktail til kun 50 kr.

Siden vi markant sænkede priserne på cocktailkortet hos Bar Next Door i starten af året, har der været masser af gang i vores stemningsfulde drinkshule lige ved Dronning Louises Bro.

Men vi er slet ikke færdige: Nu introducerer Bar Next Door nemlig en ugentlig cocktailkalender, hvor du hver dag fra tirsdag til og med lørdag kan score en ny flydende fristelse til kun 50 kr. Jeps, du læste rigtigt: Kun 50 kr! Glæd dig til følgende mærkedage, der gentages uge efter uge:

  • Espresso Martini Tuesdays
  • Bramble Wednesdays
  • Negroni Thursdays
  • Dark ’n’ Stormy Fridays
  • Cool Mule Saturdays

Med mindre du er typen, der sagtens kan drikke flere af den samme slags cocktail i træk, kan du med fordel gå på opdagelse i det faste barkort, som naturligvis også kører sideløbende med de billige ugedagscocktails. Vi ses på Bar Next Door på Sortedam Dossering 3.

Kæmpe konkurrence: Bliv testkanin, og besøg fire af vores steder på én aften

Kæmpe konkurrence: Bliv testkanin, og besøg fire af vores steder på én aften

I august 2016 valfartede gæsterne til Madklubbens tre restauranter og ene cocktailbar langs Sortedam Dossering på Nørrebro i forbindelse med en helt særlig ”Food Crawl”. Et koncept, som gjorde det muligt at sippe en velkomstdrink på Bar Next Door efterfulgt af forret på asiatiske Hanzō, hovedret på italienske Gran Torino og dessert på amerikanske Alabama Social.

Vi overvejer kraftigt at gentage succesen her i 2017. Siden sidste år har vi dog flyttet rundt på restauranterne og koncepterne på Nørrebro, og derfor leder vi efter testkaniner, der kan overkomme at besøge fire steder på én aften på vores regning og efterfølgende give lidt feedback. Det drejer sig om Bar Next Door, Gran Torino, Madklubben Nørrebro og den nye Gran Torino.

Du har mulighed for at nominere dig selv og tre valgfrie ledsagere til jobbet ovre på Facebook:

Du og dine venner har med andre ord hele fire vinderchancer i løbet af de kommende dage. Skynd dig at hoppe ind på de forskellige Facebooksider ovenfor og smid et like, så du ikke ”misser out”, når hver af de fire lodtrækninger sparkes i gang.

Vi ses (måske) til Food Crawl på Nørrebro!

Godt nyt til pizzaelskere: Gran Torino sænker take-away-priserne

Godt nyt til pizzaelskere: Gran Torino sænker take-away-priserne

Uanset om den står på pizzaparty med vennerne, familien eller kollegaerne, eller du ganske enkeæt bare vil forkæle dig selv med en kvalitetspizza foran fjerneren, så er vi klar med gode nyheder: Madklubbens populære pizzapusher på Nørrebro, Gran Torino, har nemlig sænket priserne på take-away.

Grundprisen på en gourmetpizza fra Gran Torinos italienske kokke er 100 kr., når du spiser i restauranten på Sortedam Dossering 7. Enkelte af kreationer har derudover tillæg på 25-50 kr., da deres ingredienser ligger i en liga for sig: F.eks. ”D.O.P” med lufttørret skinke, ”Crispy Glover” med svinekæbe og ”Jean Boeuf” med bresaola og trøffelpesto.

Bestiller du pizza to go, er ekstraomkostningerne til gengæld elimineret, og prisen er præcis den samme over hele linjen: Kun 75 kr. pr. stk. Indtil for nylig kostede Gran Torinos take-away-pizzaer faktisk 85 kr. stykket, men i forbindelse med relanceringen af restauranten på en ny adresse, laver vi også lidt ekstra larm omkring vores lækre to-go-muligheder.

Du kan se hele udvalget af pizzaer på Gran Torinos take-away-menue lige her. Ring og bestil i restaurantens åbningstid på tlf. 38 41 41 65, oghHusk at trykke 3 for at blive stillet igennem til bestilling af take-away. Du er også velkommen til at svinge forbi restauranten for afgive din bestilling, og uanset om du ringer i forvejen eller blot dropper ind, kan du vente på din mad ved højbordene i det hyggelige, nybyggede loungeområde.

Gæsterne har talt: Nu kan du også nøjes med 1 eller 2 retter på Gran Torino

Gæsterne har talt: Nu kan du også nøjes med 1 eller 2 retter på Gran Torino

Det er en lille måned siden, vi relancerede Madklubbens italienske pizzapusher, Gran Torino, i nyrenoverede lokaler på Sortedam Dossering 5. På første parket ud mod søerne står den nu på olivengrønne vægge, pensionerede karruselheste og direkte kig til den glohede stenovn i køkkenet.

Selv om vi har haft en klar idé med Gran Torino version 2.0, så ved vi også, at idéer intet et værd, hvis vores gæster ikke også elsker dem.

I forbindelse med relanceringen af restauranten overgik Gran Torinos menukort til det klassiske Madklubben-koncept, hvor man sammensætter sin egen menu med minimum 3 retter til en startpris på kun 200 kr. Men mange stamgæster savnede muligheden for blot at spise deres favoritpizza eller måske liiige at starte ud med en forret eller følge op med en delikat dessert.

I har talt – vi har lyttet. Derfor er Gran Torinos menukoncept nu lavet om, sådan at man kan bestille 1 ret fra 100 kr. og 2 retter fra 150 kr., mens en 3-retters byg-selv-menu stadig starter på 200 kr.

Når vi skriver ”fra” og ”starter på”, hentyder det til, at selv om langt de fleste retter på kortet gør det muligt at holde sig til de faste priser på 100, 150 og 200 kr., så har vi også indlagt enkelte, lidt mere eksklusive retter, som kan tilkøbes for en lille merpris. Valget er dit – præcis som det altid har været på Madklubbens restauranter.

PS. Glem ikke, at alle Gran Torinos pizzaer også fås som take away. Vi har netop sænket priserne til 75 kr. pr. stk. uanset hvilken variant, du vil snuppe med hjem. Læs meget mere om vores take away her.

Fra Sardinien til Nørrebro: Mød Gran Torinos italienske pizzaboss

Fra Sardinien til Nørrebro: Mød Gran Torinos italienske pizzaboss

Når Valoriani-stenonven buldrer derudaf i Gran Torinos nye lokaler ved søerne, er det 57-årige Francesco Rozzo, der holder hånd i hanke med kvaliteten af hver eneste pizza. Vi tog en en snak med Nørrebro-køkkenchefen om italienske madtraditioner, den komplekse enkelthed i gode råvarer og hvorfor danskere skal stoppe med at komme ananas på deres pizza.

Lad os starte fra bunden. Hvor stammer du fra?

”Jamen jeg hedder Franceso, og jeg kommer oprindeligt fra byen Sassari på det nordlige Sardinien. Det er en stor ø, som ligger vest for den italienske ”støvle” midt i det Tyrrhenske hav i den vestlige del af Middelhavet.”

Hvordan endte du så lige i København?

”Min sardinske kæreste er læge, og hun flyttede til København i 2008 for at forske i bioteknologi. I løbet af det første år var jeg i Danmark flere gange for at besøge hende, og der gik ikke lang tid, før jeg forelskede mig i byen. I 2009 tog jeg springet og flyttede hertil.”

Én ting er at være forelsket i et andet land, men hvordan fik du fodfæste i Danmark?

”Jeg vidste fra starten, at danskere elsker italiensk mad. Derfor opstod drømmen om at bringe en bid af støvlelandet til København ret hurtigt. Mit første job var på et pizzeria i Rungsted, og derefter var jeg med til at starte restaurant Mazzoli’s i Tivoli. Det var dengang, Madklubben også havde en restaurant i Tivoli, og jeg tror, at I kunne lide mine pizzaer,” griner Francesco. ”I hvert fald ringede I og tilbød mig et job, da Gran Torino skulle åbne i 2014.”

Hvad skal der i din optik til, for at en pizza bliver rigtig god?

”Grundstenen er en god dej. Derefter handler det om at finde gode råvarer. Én bestemt type tomat smager bedst sammen med én type mozzarella. En anden type tomat smager bedre med en anden type mozzarella. Det er på mange måder en hel smagsvidenskab, og det er essensen af det italienske køkken: Det virker så simpelt og enkelt, men der ligger en masse tanker, energi og kærlighed bag slutresultatet. På en god pizza skal man tydeligt kunne smage alle ingredienserne og fornemme teksturerne fra den sprøde kant til den bløde midte.”

IMG_6626

Nu nævner du selv ordet ”blød”, men skal en pizzabund ikke være helt sprød?

”Nej, ikke når man laver napolitansk pizza, som vi gør på Gran Torino. Her bager man pizzaen i kort tid ved en temperatur på 380 grader. Det giver en sprød kant og en mere sej og blød midte. Skal man spise pizzaen helt klassisk, skærer man den i kvarte og folder hvert stykke som en klapsammenmad og spiser det med fingrene.”

Så det, du siger, er, at der findes mange forskellige typer af pizza?

”I den grad! Der bor mere end 60 millioner mennesker i Italien, og landet er over 1.000 km langt. Traditioner og køkkener ændrer sig radikalt fra region til region, og dermed også opfattelsen af, hvad en pizza skal være. I Norditalien skal den være helt tynd og sprød. På Sardinien skal ingredienserne være kraftigt smagende, og du får ofte muslinger, fisk, spicy pølse og bottarga (lufttørret og revet fiskerogn, red.) på din pizza. Selvom jeg kommer fra Sardinien, så ved jeg, at Italiens pizzahjerte banker i Napoli. Det er her, du får den allerbedste slags.”

Danskere elsker pizza. Er der noget, du synes, at vi bør vide om pizza her i landet?

”Ja, de skal i hvert fald stoppe med at komme ananas på deres pizza!” Francesco griner hjertevarmt et stykke tid og sipper til sin dobbelte espresso, inden han fortsætter: ”Nej, jeg skal ikke bestemme over folk. Men jeg synes ,at de skal vide mere om hvor meget arbejde, der bliver lagt i noget så simpelt som en god pizza. Tag vores surdej på Gran Torino som eksempel: Den æltes og hviler af flere omgange over 48 til 60 timer, inden den bages. Vi passer dejen som et lille barn, og så ligger den bare meget lettere i maven, fordi der ikke er gær i, som ellers kan gøre dig oppustet.”

Gran Torino er lige flyttet fra baggården ved Sortedam Dossering 7 ud til gaden ved nummer 5 i stedet. Hvordan er det?

”Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har flere gang sagt til Anders (Aagaard, Madklubbens indehaver, red.), at pizza er et gadefænomen. Nu er vi endelig kommet ud at ligge et sted, hvor folk går forbi, bliver fristet af menukortet og lige dropper ind for at spise. Jeg glæder mig til sommer, hvor gæsterne kan spise ude på fortovet med gode pizzaer med udsigt over søerne.”

Nu siger man, at man ikke kan gøre forskel på sine ”børn”, men er der alligevel én pizza, du vil anbefale fra menukortet på Gran Torino?

”Så bliver det vores Crispy Glover. En pizza inspireret af Brooklyn-restauranten Roberta’s i New York med tynde skiver af svinekæbe, tallegio-ost, løg og brødkrummer vendt i chiliolie. Jeg er vild med den italienske madkultur i USA, der har bredt sig via alle de immigranter, som rejste derover i 18- og 1900-tallet. Jeg tog selv en ’pilgrimsrejse’ for nogle år siden for at spise mig gennem den amerikanske pizzakultur. Den inspiration går også igen på Gran Torinos menukort.”

Tjek hele pizzaudvalget på Gran Torinos menukort her.
Interviewet er oversat fra engelsk til dansk.

 

Ugens craving: En ”Crispy Glover”-pizza fra Gran Torino

Ugens craving: En ”Crispy Glover”-pizza fra Gran Torino

I små to uger har Gran Torinos stenovn nu b(r)agt uimodståelige pizzaer til verden fra den nye adresse på Sortedam Dossering 5. Det fornyede koncept med en ”byg-selv-3-retters-menu” fra 200 kr. er blevet taget godt imod, og mens der er forskellige genrer af forretter og desserter at vælge mellem, er én ting sikkert: Du skal have pizza til hovedret!

Men hvilken pizza? Gran Torinos menukort byder på hele 10 forskellige af slagesen, og lige for tiden er der én i særdeleshed, som vi er HELT pjattede med: Crispy Glover.

Pizzaen er inspireret af det ikoniske spisested, Roberta’s, som ligger i Brooklyn i New York. Det populære og verdenskendte ”neighborhood pizzeria” har gået sin sejrsgang siden åbningen i 2008. En af de mest hypede pizzaer er netop  deres ”Crispy Glover”, som – foruden den lækre og lidt seje surdejsbund – består af tallegio-ost, svinekæbe skåret i tynde skiver, brødkrummer og løg.

Der er tale om en vaskeægte smagsbombe, som man nemt kan gå hen og blive afhængig af. Så er du advaret! Bliv klogere på Crispy Glover og alle hans venner på Gran Torinos menukort lige her.

PS. Hvis du ikke er helt sulten nok til at spise 3 retter eller bare trænger til noget pizzakærlighed på middagsbordet derhjemme, så kan alle restaurantens pizzaer fås som take away til 85 kr. pr. stk. Ring 38 41 41 65 og tryk 3 for at bestille.

Nu genåbner Gran Torino med pizza, karruselheste og prisvenligt koncept

Nu genåbner Gran Torino med pizza, karruselheste og prisvenligt koncept

I lidt over en måned har pizzaglade københavnere måtte undvære Gran Torino, men nu er vores Nørrebroitaliener atter klar til at byde inden for, og denne gang i nye lokaler. Gran Torino er flyttet fra sin tidligere baggårdsplacering ved Sortedam Dossering 7C og ud ved første parket ved søerne på Sortedam Dossering 5.

Fredag den 3. februar har Gran Torino version 2.0 premiere. Det betyder også nyt menukort, ny indretning og et nyt, forbedret koncept. Se flere billeder fra den nye restaurant nederst på siden!

På madfronten kan gæsterne glæde sig til at sammensætte en 3-retters menu fra kun 200 kr. med en af de valgfrie gourmetpizzaer som hovedret. Vil man have særligt eksklusive ingredienser på sin pizza, kan det ordnes via små tilkøb undervejs. På forrets- og dessertfronten finder man klassikere som vitello tonnato, bøffelmozzarella, parmaskinke og tiramisu. Helt simpelt, og helt vildt godt – det er vores mission.

De nye lokaler byder på en opdateret Gran Torino med mosgrønne vægge, lamper fra franske La Gras i en matchende tone, polkaprikkede GUBI-lamper og sågar et par pensionerede karruselheste direkte fra tivoliet. Gennem et stort fabriksvindue kan man følge med i kokkenes arbejde ved pizzaovnen, og har du bestilt din mad to go, kan du vente ved det lækre højbord lige inden for døren.

Gran Torino på Sortedam Dossering 5 har plads til over 100 gæster ad gangen, men vi anbefaler alligevel, at du booker bord i forvejen ved at klikke lige her. Tjek det fulde menukort, og kom forbi vores genfødte restaurant, når pizzasulten melder sig.

Gran Torino Pizza Gran Torino Pizza Gran Torino Pizza Gran Torino Pizza Gran Torino Pizza Gran Torino Pizza

Valentine’s Day på Madklubbens restauranter forklaret med GIFs

Valentine’s Day på Madklubbens restauranter forklaret med GIFs

Måske er du typen, der tænker: ”Valentine’s Day? Er det ikke bare sådan noget amerikansk pussenussefjolleri, der er sat i verden for at få folk til at købe blomster og chokolade?” Eller måske er du, som os, typen, der tænker: ”Helt sikkert! Endnu en undskyldning for at gå ud og spise god mad med min yndlingsperson.”

Hos Madklubben hilser vi enhver undskyldning for at gå ud og spise fremragende mad til fair priser velkommen. At der så smøres lidt ekstra kærlighed på toppen, er kun prisværdigt i vores optik. Det mætter jo alt sammen!

Derfor har vi sat os for at vise, hvordan stemningen til Valentine’s Day tirsdag den 14. februar kommer til at folde sig ud på vores restauranter. Ikke ved hjælp af ord, ikke ved hjælp af billeder. Nej, ved hjælp af GIF’s.

Gran Torino:

Gå om bord i et væld af nybagte pizzaer direkte fra stenovnen og kig hinanden dybt i øjnene (hvis du altså kan få øjnene væk fra den dampende pizza på bordet foran dig). Gran Torino er netop genåbnet i nye lokaler på Sortedam Dossering 5, og du får 3 retter fra 200 kr.

Madklubben Nørrebro:

Det første du spotter, når du træder ind på Madklubben Nørrebro, er den store, træfyrede grill, som sender stikflammer op ad bagvæggen i det åbne køkken. Ild og romantik hænger uløseligt sammen, og du og din date kan spise jer igennem et væld af skønne retter, der er blevet kysset af flammerne på grillen. Sammensæt jeres egen 3-retters menu fra 200 kr.

Bistro Royal:

Når du er tvivl om, hvad din date helst vil lave på Valentine’s Day, er svaret klart: Spise chokolade! På Bistro Royal har de lige nu byens mest brownie i form af en cremet chokoladekage lavet på Valrhona ‘Guanaja’ i selskab med krystalliseret hvid chokolade og stracciatella-is.  Romance on a plate til kun 65 kr!

Madklubben Bistro-de-Luxe:

Den perfekte destination for dig, der gerne vil invitere din ledsager med på en elegant og indbydende restaurant, men også gerne vil bevare det gode forhold til din bankrådgiver. En 3-retters menu starter på bare 200 kr., og herlighederne serveres i smukke omgivelser med levende lys, ædelt træ på væggene og Børge Mogensen-stole under rumpetterne.

Tony’s:

Vores populære restaurant i Havnegade for enden af Nyhavn er en vaskeægte italiener med amerikanske karaktertræk. Det betyder spaghetti meatballs i rigelige mængder, forførende à la carte-retter og rendyrket romantik i stearinlysets skær. Også her kan 3 retter fås for 200 kr. #ThatsAmore

Bar Next Door:

På Bar Next Door ved Dronning Louises Bro kan du byde din date på en klassecocktail eller tre. Drik dus, mens bartenderen shaker løs, og det neonblå “Cocktails & Dreams” flimrer som et lysende hjerte i mørket. Baren har åbent til midnat.

Steak Royal

Vores internationalt anlagte spiseri på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus emmer af romantik med kæmpet belysning, små private hjørner og båse og et væld af lækre steaks og fiskeretter. Sammensæt dine perfekte 3 retter fra 300 kr. og inviter den, du har kær med ud at spise.

Alabama Social:

Hvis du ikke er bange for at vise din date, at du for alvor kan spise igennem, så er Alabama Social det rette sted. Her står den på soul food fra de amerikanske Sydstater, og du er lovligt undskyldt, hvis du kommer til at tale mere om maden end om parforholdet. Den er nemlig en fest for både smagsløg og øjne.

Madklubben Steak:

Madklubben Steak blæser også op for romantikken den 14. februar. De dækker op med levende lys i restauranten og smider saftige steaks på grillen, så du kan koncentrere dig om at kigge din ledsager dybt i øjnene og fremsige kærlighedserklæringer som: ”Du er mit livs bearnaise” eller ”Jeg ved det lyder cheesy, men du er sødere end min cheese cake”.

Madklubben Vesterbro:

Madklubben Vesterbro går all in og tilbyder et gratis glas bobler til alle, der booker bord online og husker at skrive kommentaren “Valentines”, samt vælger en af de særlige Valentine’s-pakker på aftenen. Dem kan du læse meget mere om her, og vi kan afsløre, at den står på krabbe, kød og syndig chokoladekage til en god pris!

Forvirret? Så fortvivl ikke. Du kan nemt og hurtigt få et overblik over alle Madklubbens restauranter lige her

Special delivery: Gran Torinos pizzaovn er rykket ind i sit nye hjem

Special delivery: Gran Torinos pizzaovn er rykket ind i sit nye hjem

Det er under en måned siden, at vi annoncerede de store flytteplaner for Madklubbens restauranter på Nørrebro. Ikke desto mindre er vi allerede langt henne i processen, og mens vi finpudser Madklubben Nørrebro op til åbningen mandag den 6. februar, er en anden milepæl også nået: Den kæmpemæssige Valoriani-stenovn er officielt rykket fra Gran Torinos tidligere lokaler på Sortedam Dossering 7C til den nye adresse på Sortedam Dossering 5.

Det lyder måske ikke af det store at flytte en ovn et par husnumre længere ned ad gaden, men når man er en vaskeægte italiensk pizzaovn på flere hundrede kilo, kræver det alligevel en smule forberedelse. Som du kan se på billederne, fik vi hælp af både tre flyttemænd, en lastbil og en gaffeltruck, og vi var nødt til at afmontere gulv-til-loft-vinduerne ud mod søerne for at få plads til den uundværlige køkkenkrabat.

Gran Torino version 2.0 åbner fredag den 3. februar med et fornyet fokus på gode pizzaer. Konceptet er også fintunet, således at du nu kan skræddersy din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr. Så kan der ikke herske tvivl om, at restauranten er en del af Madklubben-familien.

Se hele menukortet på den nye Gran Torino her, og book dit bord nemt og hurtigt her. På Gensyn på Sortedam Dossering 5 fra den 3. februar.

IMG_0408 IMG_0410