Velkommen til Gran Torino

Sagen er pizza på Gran Torino, hvor den specialimporterede Valoriani-stenovn sørger for en perfekt afbagning. Vores pizzaer er inspireret af den napolitanske tradition, hvor selve pizzabunden har en sprød skorpe men en lidt blødere og sejere midte. Sammensæt din egen 3-retters menu med pizza som hovedret fra kun 200 kr., og nyd udsigten over søerne eller til de travle kokke gennem det store fabriksvindue, der adskiller spisesalen fra køkkenet. Gran Torino flyttede i starten af februar 2017 til nye lokaler, og frister nu foodies og forbipasserende på Sortedam Dossering nummer 5.

Smiley: Se Gran Torinos seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Okay, okay, så måske hare vi ruget lidt for længe over titlen på denne oversigt. Vi driver ikke gæk med dig, næh, i bund og grund vil vi bare fortælle, hvordan påskedagene påvirker åbningstiderne på enkelte af Madklubbens restauranter.

Som bekendt holder kun en kylling lukket i påsken, og derfor er der ikke tale om de store ændringer i forhold til normalen. Det betyder, at du også kan mæske dig i fremragende mad til yderst sympatiske priser i løbet af de forårsfriske helligdage. Flere af vores restauranter holder normalt søndagslukket, hvilket vi ikke piller ved:

Interview: Nørrebros dobbelte restaurantchef forskrækker og forener tropperne

Interview: Nørrebros dobbelte restaurantchef forskrækker og forener tropperne

I 5 år har Kim Lopes været en del af Madklubben-familien – først som tjener og sidenhen som leder på flere af vores restauranter. I januar 2017 indtog han rollen som restaurantchef på Madklubben Nørrebro, og kort tid efter kom også det italienske nabospisested, Gran Torino, (igen) under Kims vinger. Vi fangede den karismatiske dobbeltchef til en sludder om at tænde på nye udfordringer, om at være sit ansvar bevist og om glæden ved at skræmme livet af sine medarbejdere. 

Lad os starte fra bunden. Hvem er Kim?

”Skal jeg seriøst omtale mig selv i tredjeperson? Godt så. Kim er først og fremmest halvt dansker og halvt portugiser, han er født i Frankrig, vokset op i Lyngby og bor på Frederiksberg med sin kæreste. Kim er 28 år gammel og har været forelsket i restaurationsbranchen lige siden sit første opvaskerjob.”

Er der ikke noget med, at du har været hos Madklubben i en evighed?

”Haha, jo, jeg startede på Madklubben Vesterbro som tjener efter at have været bestyrer et andet sted i København. Jeg havde brug for at arbejde et sted, hvor der var struktur og hvor jeg kunne blive sat lidt på plads igen. Der arbejdede jeg i 4 måneder, hvorefter jeg var med til at åbne Tony’s Vesterbro lige inde ved siden af Madklubben Vesterbro i efteråret 2012. Den findes ikke længere.”

Kim løfter kasketten fra hovedet og klør sig lidt i de sorte proptrækkerkrøller, som om han lige skal prøve at huske på, hvordan det hang sammen med stillingshistorikken derefter. Kasketten ryger tilbage på hovedet med skyggen i nakken:

”Så var det en ren omgang ping pong, for jeg røg tilbage som inspektør på Madklubben Vesterbro (Madklubbens betegnelse for en souschef, red.) og derefter ned på den oprindelige Tony’s i Havnegade som restaurantchef. Da Madklubbens store projekt på Nørrebro var under opsejling i 2014, blev jeg tilbudt en stilling på Gran Torino. Det høje tempo kombineret med den pulserende atmosfære var lige mig.”

Hvad har fået dig til at at holde fast i Madklubben i stedet for at søge nye udfordringer?

”Jamen jeg har netop fået en evig strøm af nye udfordringer lige her. In house. Når man har været i Madklubben længe og har taget ansvar, så får man også tilbudt de sjove opgaver. Jeg er vild med, at man får lov til at udvikle sig løbende. Den tillid, der bliver givet til mig, den er et drive.”

Hvad har du sidst taget et billede af på din telefon?

”Det er…” Kim bryder ud i sin karakteristiske latter, der har en snert af Disney-skurk over sig,  ”…det er en video af vores tjener Noah, der bliver skræmt fra vid og sans.”

Ja, der går rygter om, at du elsker at gemme dig og forskrække dine medarbejdere på video. Hvad går det lige ud på?

”Jamen det går i bund og grund ud på, at jeg gerne vil have det sjovt. Jeg vil også gerne have, at mine medarbejdere har det sjovt. Nogle gange sker det på bekostning af en enkelt af dem. Men alle er med på legen, der nærmest er blevet en trend herude på Madklubbens Nørrebro-restauranter. Vi har det sjovt og elsker at drille hinanden. Tro mig, jeg er også blevet skræmt halvt til døde af nogle af de andre. Det er bare sjov og ballede med et kærligt glimt i øjet.”

Worst case scenario: Du kommer til at skræmme en medarbejder til døde. Hvad skulle dit sidste måltid på dødsgangen så være?

”Cacio e pepe. Helt simpelt. Bare en lækker pastaret med ost og sort peber.”

Nu nævnte du selv den særlige stemning på vores Nørrebro-restauranter. Hvad betyder bydelen for dig?

”Nørrebro har faktisk aldrig været et sted, hvor jeg har brugt forfærdeligt meget tid, da jeg var yngre. Jeg lærte først bydelen for alvor at kende, da jeg begyndte at arbejde herude. Men jeg elsker den urbane stemning, og at bydelen har kant. Det er ikke så poleret. Det var også grunden til, at jeg forelskede mig i lokalerne, hvor Madklubben Nørrebro ligger nu. Det er Irmas gamle lagerbygninger, og der er gjort meget ud af at bevare de originale, industrielle detaljer. Vigtigst af alt er dog, at vi har både Madklubben Nørrebro, Gran Torino, Alabama Social og Bar Next Door, som alle ligger lige ved siden af hinanden. Det betyder, at man har 80 gode kollegaer i stedet for 20. Nørrebro er for mig blevet lig med det sociale sammenhold og de mennesker, der arbejder herude.”

Hvordan jonglerer man det med at være restaurantchef for to restauranter på én gang?

”Ud af dem i vores koncern, der er chef for to steder, er min tjans nok den nemmeste. Jeg kender Gran Torinos koncept ind og ud fra den gang restauranten lå i de lokaler, der nu huser Madklubben Nørrebro. Nu er Gran Torino flyttet lige over på den anden side af gården ud mod søerne, så stederne ligger lige ved siden af hinanden. Det betyder, at jeg kan arbejde dynamisk med to personalegrupper på kryds og tværs, så det nærmere bliver én stor familie. Jeg har selv oplært inspektørerne, og de hjælper med at tage det tunge læs, så jeg kan fokusere på de lidt større linjer. Jeg kunne aldrig gøre det uden dem.” 

Hvilken stemning prøver du at skabe på de to steder?

”Egentlig har jeg samme tilgang til begge restauranter: Jeg prøver at ramme en afslappet stemning. Mine medarbejdere skal vide, hvor de har mig et langt stykke hen ad vejen. Det får dem til at præstere bedst. For gæsten bestræber vi os også på, at oplevelsen skal være afslappet, rar og ukompliceret – uanset om vedkommende er her på en rolig hverdag eller til en festlig weekendmiddag. Begge restauranter er på sin vis helt nye, så vi er stadig i gang med lige at finde vores ståsted.” 

Hvad er det bedste råd, du har fået med hjemmefra?

”At du altid skal være sig selv, at du altid skal kunne stå inde for dine handlinger og at kun du kan stå til ansvar for det, du gør.”

Vil du opleve Kim i aktion? Så kan du læse meget mere om Madklubben Nørrebro her, samt om Gran Torino her. Vi ses til en fremragende madoplevelse til sympatiske priser på Stenbroen!

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Byguiden Alt Om København – i folkemunde kendt som AOK.dk – har endnu engang tændt op under den traditionsrige Byens Bedste-prisuddeling. Selvom der stadig er et stykke tid til, at læserafstemningen sparkes igang, kan du allerede nu nominere dine favoritsteder til en plads i slutfeltet.

Det gør du ved at tagge Instagram-billederne fra dine yndlingsspots i byen med #ByensBedste17 – men skynd dig, for nomineringsperioden løber kun frem til og med torsdag den 6. april.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe en eller flere af vores restauranter eller barer med at blive nomineret til Byens Bedste 2017. Naturligvis kun, hvis du har haft en super oplevelse hos os – ”ærlighed smager bedst” er trods alt vores slogan.

Hvis vi selv skulle sige det (og det skal vi jo!), så kunne kategorien ”Byens Bedste Nye Restauraurant” da sagtens rumme Madklubben Nørrebro og Steak Royal, mens “Byens Bedste På Budget” næsten kalder på deltagelse fra Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Gran Torino eller Tony’s. Bistro Royal og Alabama Social kunne begge være oplagte kandidater til ”Byens Bedste Brunch/Morgenmad”, mens både Bar Next Door og baren på Madklubben Vesterbro snildt kunne indfinde sig i kategorien ”Byens Bedste Cocktailbar”.

Hvis du er enig i en eller flere af overstående forslag, så skynd dig over på Instagram og hashtag dine tidligere eller kommende pletskud fra Madklubben-familien med #ByensBedste17 – så krydser vi fingre i mellemtiden!

Søndag aften samles vi på Gran Torino

Søndag aften samles vi på Gran Torino

Ugens sidste dag indbyder til hyggemad med familie og gode venner. Det oplever vi især hos vores italienske pizzapusher ved søerne, Gran Torino, hvor der hver søndag opstår en spontan pizzafest omkring bordene. Stemningen er uforlignelig, og nu vil vi gerne gøre endnu mere for at styrke søndagssuccesen på Gran Torino.

Derfor holder nabo- og søsterrestauranterne langs Sortedam Dossering, amerikanske Alabama Social og hotspottet Madklubben Nørrebro, nu lukket søndag aften. På den måde kan vi fokusere al vores energi på at servere skøn italiensk søndagsmad enten to stay eller to go på Gran Torino.

Alabama Social holder fortsat åbent til brunch søndage mellem kl. 10 og 15, og du kan læse meget mere om de sydstatsinspirerede formiddagsfristelser på restaurantens menuoversigt. Madklubben Nørrebro holder fremadrettet åbent fra mandag til og med lørdag aften.

Vi ses på Nørrebro!

Bar Next Door: Hver dag har nu sin egen cocktail til kun 50 kr.

Bar Next Door: Hver dag har nu sin egen cocktail til kun 50 kr.

Siden vi markant sænkede priserne på cocktailkortet hos Bar Next Door i starten af året, har der været masser af gang i vores stemningsfulde drinkshule lige ved Dronning Louises Bro.

Men vi er slet ikke færdige: Nu introducerer Bar Next Door nemlig en ugentlig cocktailkalender, hvor du hver dag fra tirsdag til og med lørdag kan score en ny flydende fristelse til kun 50 kr. Jeps, du læste rigtigt: Kun 50 kr! Glæd dig til følgende mærkedage, der gentages uge efter uge:

  • Espresso Martini Tuesdays
  • Bramble Wednesdays
  • Negroni Thursdays
  • Dark ’n’ Stormy Fridays
  • Cool Mule Saturdays

Med mindre du er typen, der sagtens kan drikke flere af den samme slags cocktail i træk, kan du med fordel gå på opdagelse i det faste barkort, som naturligvis også kører sideløbende med de billige ugedagscocktails. Vi ses på Bar Next Door på Sortedam Dossering 3.

Kæmpe konkurrence: Bliv testkanin, og besøg fire af vores steder på én aften

Kæmpe konkurrence: Bliv testkanin, og besøg fire af vores steder på én aften

I august 2016 valfartede gæsterne til Madklubbens tre restauranter og ene cocktailbar langs Sortedam Dossering på Nørrebro i forbindelse med en helt særlig ”Food Crawl”. Et koncept, som gjorde det muligt at sippe en velkomstdrink på Bar Next Door efterfulgt af forret på asiatiske Hanzō, hovedret på italienske Gran Torino og dessert på amerikanske Alabama Social.

Vi overvejer kraftigt at gentage succesen her i 2017. Siden sidste år har vi dog flyttet rundt på restauranterne og koncepterne på Nørrebro, og derfor leder vi efter testkaniner, der kan overkomme at besøge fire steder på én aften på vores regning og efterfølgende give lidt feedback. Det drejer sig om Bar Next Door, Gran Torino, Madklubben Nørrebro og den nye Gran Torino.

Du har mulighed for at nominere dig selv og tre valgfrie ledsagere til jobbet ovre på Facebook:

Du og dine venner har med andre ord hele fire vinderchancer i løbet af de kommende dage. Skynd dig at hoppe ind på de forskellige Facebooksider ovenfor og smid et like, så du ikke ”misser out”, når hver af de fire lodtrækninger sparkes i gang.

Vi ses (måske) til Food Crawl på Nørrebro!

Godt nyt til pizzaelskere: Gran Torino sænker take-away-priserne

Godt nyt til pizzaelskere: Gran Torino sænker take-away-priserne

Uanset om den står på pizzaparty med vennerne, familien eller kollegaerne, eller du ganske enkeæt bare vil forkæle dig selv med en kvalitetspizza foran fjerneren, så er vi klar med gode nyheder: Madklubbens populære pizzapusher på Nørrebro, Gran Torino, har nemlig sænket priserne på take-away.

Grundprisen på en gourmetpizza fra Gran Torinos italienske kokke er 100 kr., når du spiser i restauranten på Sortedam Dossering 7. Enkelte af kreationer har derudover tillæg på 25-50 kr., da deres ingredienser ligger i en liga for sig: F.eks. ”D.O.P” med lufttørret skinke, ”Crispy Glover” med svinekæbe og ”Jean Boeuf” med bresaola og trøffelpesto.

Bestiller du pizza to go, er ekstraomkostningerne til gengæld elimineret, og prisen er præcis den samme over hele linjen: Kun 75 kr. pr. stk. Indtil for nylig kostede Gran Torinos take-away-pizzaer faktisk 85 kr. stykket, men i forbindelse med relanceringen af restauranten på en ny adresse, laver vi også lidt ekstra larm omkring vores lækre to-go-muligheder.

Du kan se hele udvalget af pizzaer på Gran Torinos take-away-menue lige her. Ring og bestil i restaurantens åbningstid på tlf. 38 41 41 65, oghHusk at trykke 3 for at blive stillet igennem til bestilling af take-away. Du er også velkommen til at svinge forbi restauranten for afgive din bestilling, og uanset om du ringer i forvejen eller blot dropper ind, kan du vente på din mad ved højbordene i det hyggelige, nybyggede loungeområde.

Gæsterne har talt: Nu kan du også nøjes med 1 eller 2 retter på Gran Torino

Gæsterne har talt: Nu kan du også nøjes med 1 eller 2 retter på Gran Torino

Det er en lille måned siden, vi relancerede Madklubbens italienske pizzapusher, Gran Torino, i nyrenoverede lokaler på Sortedam Dossering 5. På første parket ud mod søerne står den nu på olivengrønne vægge, pensionerede karruselheste og direkte kig til den glohede stenovn i køkkenet.

Selv om vi har haft en klar idé med Gran Torino version 2.0, så ved vi også, at idéer intet et værd, hvis vores gæster ikke også elsker dem.

I forbindelse med relanceringen af restauranten overgik Gran Torinos menukort til det klassiske Madklubben-koncept, hvor man sammensætter sin egen menu med minimum 3 retter til en startpris på kun 200 kr. Men mange stamgæster savnede muligheden for blot at spise deres favoritpizza eller måske liiige at starte ud med en forret eller følge op med en delikat dessert.

I har talt – vi har lyttet. Derfor er Gran Torinos menukoncept nu lavet om, sådan at man kan bestille 1 ret fra 100 kr. og 2 retter fra 150 kr., mens en 3-retters byg-selv-menu stadig starter på 200 kr.

Når vi skriver ”fra” og ”starter på”, hentyder det til, at selv om langt de fleste retter på kortet gør det muligt at holde sig til de faste priser på 100, 150 og 200 kr., så har vi også indlagt enkelte, lidt mere eksklusive retter, som kan tilkøbes for en lille merpris. Valget er dit – præcis som det altid har været på Madklubbens restauranter.

PS. Glem ikke, at alle Gran Torinos pizzaer også fås som take away. Vi har netop sænket priserne til 75 kr. pr. stk. uanset hvilken variant, du vil snuppe med hjem. Læs meget mere om vores take away her.

Fra Sardinien til Nørrebro: Mød Gran Torinos italienske pizzaboss

Fra Sardinien til Nørrebro: Mød Gran Torinos italienske pizzaboss

Når Valoriani-stenonven buldrer derudaf i Gran Torinos nye lokaler ved søerne, er det 57-årige Francesco Rozzo, der holder hånd i hanke med kvaliteten af hver eneste pizza. Vi tog en en snak med Nørrebro-køkkenchefen om italienske madtraditioner, den komplekse enkelthed i gode råvarer og hvorfor danskere skal stoppe med at komme ananas på deres pizza.

Lad os starte fra bunden. Hvor stammer du fra?

”Jamen jeg hedder Franceso, og jeg kommer oprindeligt fra byen Sassari på det nordlige Sardinien. Det er en stor ø, som ligger vest for den italienske ”støvle” midt i det Tyrrhenske hav i den vestlige del af Middelhavet.”

Hvordan endte du så lige i København?

”Min sardinske kæreste er læge, og hun flyttede til København i 2008 for at forske i bioteknologi. I løbet af det første år var jeg i Danmark flere gange for at besøge hende, og der gik ikke lang tid, før jeg forelskede mig i byen. I 2009 tog jeg springet og flyttede hertil.”

Én ting er at være forelsket i et andet land, men hvordan fik du fodfæste i Danmark?

”Jeg vidste fra starten, at danskere elsker italiensk mad. Derfor opstod drømmen om at bringe en bid af støvlelandet til København ret hurtigt. Mit første job var på et pizzeria i Rungsted, og derefter var jeg med til at starte restaurant Mazzoli’s i Tivoli. Det var dengang, Madklubben også havde en restaurant i Tivoli, og jeg tror, at I kunne lide mine pizzaer,” griner Francesco. ”I hvert fald ringede I og tilbød mig et job, da Gran Torino skulle åbne i 2014.”

Hvad skal der i din optik til, for at en pizza bliver rigtig god?

”Grundstenen er en god dej. Derefter handler det om at finde gode råvarer. Én bestemt type tomat smager bedst sammen med én type mozzarella. En anden type tomat smager bedre med en anden type mozzarella. Det er på mange måder en hel smagsvidenskab, og det er essensen af det italienske køkken: Det virker så simpelt og enkelt, men der ligger en masse tanker, energi og kærlighed bag slutresultatet. På en god pizza skal man tydeligt kunne smage alle ingredienserne og fornemme teksturerne fra den sprøde kant til den bløde midte.”

IMG_6626

Nu nævner du selv ordet ”blød”, men skal en pizzabund ikke være helt sprød?

”Nej, ikke når man laver napolitansk pizza, som vi gør på Gran Torino. Her bager man pizzaen i kort tid ved en temperatur på 380 grader. Det giver en sprød kant og en mere sej og blød midte. Skal man spise pizzaen helt klassisk, skærer man den i kvarte og folder hvert stykke som en klapsammenmad og spiser det med fingrene.”

Så det, du siger, er, at der findes mange forskellige typer af pizza?

”I den grad! Der bor mere end 60 millioner mennesker i Italien, og landet er over 1.000 km langt. Traditioner og køkkener ændrer sig radikalt fra region til region, og dermed også opfattelsen af, hvad en pizza skal være. I Norditalien skal den være helt tynd og sprød. På Sardinien skal ingredienserne være kraftigt smagende, og du får ofte muslinger, fisk, spicy pølse og bottarga (lufttørret og revet fiskerogn, red.) på din pizza. Selvom jeg kommer fra Sardinien, så ved jeg, at Italiens pizzahjerte banker i Napoli. Det er her, du får den allerbedste slags.”

Danskere elsker pizza. Er der noget, du synes, at vi bør vide om pizza her i landet?

”Ja, de skal i hvert fald stoppe med at komme ananas på deres pizza!” Francesco griner hjertevarmt et stykke tid og sipper til sin dobbelte espresso, inden han fortsætter: ”Nej, jeg skal ikke bestemme over folk. Men jeg synes ,at de skal vide mere om hvor meget arbejde, der bliver lagt i noget så simpelt som en god pizza. Tag vores surdej på Gran Torino som eksempel: Den æltes og hviler af flere omgange over 48 til 60 timer, inden den bages. Vi passer dejen som et lille barn, og så ligger den bare meget lettere i maven, fordi der ikke er gær i, som ellers kan gøre dig oppustet.”

Gran Torino er lige flyttet fra baggården ved Sortedam Dossering 7 ud til gaden ved nummer 5 i stedet. Hvordan er det?

”Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har flere gang sagt til Anders (Aagaard, Madklubbens indehaver, red.), at pizza er et gadefænomen. Nu er vi endelig kommet ud at ligge et sted, hvor folk går forbi, bliver fristet af menukortet og lige dropper ind for at spise. Jeg glæder mig til sommer, hvor gæsterne kan spise ude på fortovet med gode pizzaer med udsigt over søerne.”

Nu siger man, at man ikke kan gøre forskel på sine ”børn”, men er der alligevel én pizza, du vil anbefale fra menukortet på Gran Torino?

”Så bliver det vores Crispy Glover. En pizza inspireret af Brooklyn-restauranten Roberta’s i New York med tynde skiver af svinekæbe, tallegio-ost, løg og brødkrummer vendt i chiliolie. Jeg er vild med den italienske madkultur i USA, der har bredt sig via alle de immigranter, som rejste derover i 18- og 1900-tallet. Jeg tog selv en ’pilgrimsrejse’ for nogle år siden for at spise mig gennem den amerikanske pizzakultur. Den inspiration går også igen på Gran Torinos menukort.”

Tjek hele pizzaudvalget på Gran Torinos menukort her.
Interviewet er oversat fra engelsk til dansk.

 

Ugens craving: En ”Crispy Glover”-pizza fra Gran Torino

Ugens craving: En ”Crispy Glover”-pizza fra Gran Torino

I små to uger har Gran Torinos stenovn nu b(r)agt uimodståelige pizzaer til verden fra den nye adresse på Sortedam Dossering 5. Det fornyede koncept med en ”byg-selv-3-retters-menu” fra 200 kr. er blevet taget godt imod, og mens der er forskellige genrer af forretter og desserter at vælge mellem, er én ting sikkert: Du skal have pizza til hovedret!

Men hvilken pizza? Gran Torinos menukort byder på hele 10 forskellige af slagesen, og lige for tiden er der én i særdeleshed, som vi er HELT pjattede med: Crispy Glover.

Pizzaen er inspireret af det ikoniske spisested, Roberta’s, som ligger i Brooklyn i New York. Det populære og verdenskendte ”neighborhood pizzeria” har gået sin sejrsgang siden åbningen i 2008. En af de mest hypede pizzaer er netop  deres ”Crispy Glover”, som – foruden den lækre og lidt seje surdejsbund – består af tallegio-ost, svinekæbe skåret i tynde skiver, brødkrummer og løg.

Der er tale om en vaskeægte smagsbombe, som man nemt kan gå hen og blive afhængig af. Så er du advaret! Bliv klogere på Crispy Glover og alle hans venner på Gran Torinos menukort lige her.

PS. Hvis du ikke er helt sulten nok til at spise 3 retter eller bare trænger til noget pizzakærlighed på middagsbordet derhjemme, så kan alle restaurantens pizzaer fås som take away til 85 kr. pr. stk. Ring 38 41 41 65 og tryk 3 for at bestille.