Velkommen til Hanzō

Hanzō er Madklubbens asiatiske gastrobastard, der hverken går op i landegrænser, regler eller traditioner. Han blander lystigt gadekøkken- og gourmetinspirationer lige fra Japan over Kina til Thailand, Cambodja, Vietnam, Indonesien, Laos og videre ud i verden. Hanzō lukkede på sin tidligere placering ved Sortedam Dossering i slutningen af januar 2017, men rykker i løbet af sensommeren til nye lokaler. Følg med i flytteprocessen her på siden, hvor vi også offentliggør en åbningsdato for Hanzō version 2.0 hurtigst muligt.


Sidste udkald: Få billetter tilbage til Food Crawl i august

Sidste udkald: Få billetter tilbage til Food Crawl i august

Der er kun gået et par uger, siden billetterne blevet givet fri til Madklubbens første event nogensinde i samarbejde med madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival. Her kunne vi løfte sløret for en overraskende Food Crawl skabt i samarbejde med en gruppe studerende fra University College Sjælland, hvor gæsterne på én og samme aften får lov til at spise sig gennem hele tre forskellige restauranter.

Interessen har været enorm, og vi kan allerede nu melde om, at 80% af billetterne er blevet solgt. Du skal med andre ord skynde dig at ringe til vennerne og høre, om de er klar på at drikke velkomstdrink på Bar Next Door, spise forretter på Hanzō, hovedret på Gran Torino og en helt særlig ”ikke-dessert” på Alabama Social for kun 200 kr.

Billetterne sælges først-til-mølle, og du kan vælge mellem to forskellige starttidspunkter både tirsdag den 23. og onsdag 24. august. Dog er enkelte seatings allerede enten udsolgt eller meget tæt på, så det er bare med at sikre sig en billet hurtigst muligt.

Du kan læse meget mere om Madklubbens Food Crawl og købe billet her.

Madklubbens Food Crawl: 3 restauranter – 3 kontinenter – 1 aften

Madklubbens Food Crawl: 3 restauranter – 3 kontinenter – 1 aften

I slutningen af august rammer madfestivalen Copenhagen Cooking atter hovedstaden, og for første gang nogensinde tager vi del i løjerne. Med udgangspunkt i den klassiske pub crawl inviterer Madklubbens tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering til en gastronomisk byvandring med internationalt udsyn, hvor du kan beruse dig i madlavning fra Asien, Europa og USA på én og samme aften. Det sker tirsdag den 23. og onsdag den 24. august.

Køb din billet her: Kun 200 kr. for 3 retter serveret på 3 forskellige restauranter

Først bydes du på et glas bobler med eller uden alkohol på Bar Next Door, hvor din billet ombyttes til et Food Crawl Pass med praktiske informationer om aftenens forløb. Herefter går turen til pan-asiatiske Hanzō, som byder på et udvalg af små forretter fra Østen. Hovedretten indtages ved langborde på baggårdsitalieneren Gran Torino, hvor nybagte pizzaer og uimodståelige pastaretter serveres til deling family style. Vores amerikanske sydstats-restaurant, Alabama Social, står for aftenens sidste servering i form af ”chicken ’n’ waffles”: En belgisk vaffel toppet med dybstegt kylling og BBQ-sauce.

Billetprisen på 200 kr. inkluderer en velkomstdrink og tre retter serveret på tre forskellige restauranter. Hertil kan du købe to forskellige drikkevareklippekort til en særlig god pris, som desuden giver 20% rabat på Bar Next Door, når den sidste bid er indtaget. Et klippekort til tre drikkevarer koster 150 kroner, mens et klippekort til fem drikkevarer koster 200 kr. Med et klippekort i hånden kan du frit vælge mellem husets hvid- og rødvin, øl, sodavand og stempelkaffe eller te. Køber du ikke et klippekort, vil bestilte drikkevarer blive afregnet ved umiddelbart efter bestilling. Der vil også være mulighed for at købe drikkevareklippekort på aftenen.

Madklubbens Food Crawl forsøger at bryde rammerne for den klassiske restaurantoplevelse. Her hopper du fra verdenskøkken til verdenskøkken uden at forlade København, og mens nogle gæster får deres eget bord, vil andre blive sat sammen i mindre grupper, ved store langborde og rundt om køkkenet ved vores spisebarer.

Madklubbens Food Crawl afvikles i samarbejde med en gruppe studerende fra Leisure Management på University College Sjælland. Herved ønsker vi at styrke relationen mellem det akademiske og praktiske felt og hjælpe fremtidens kulturelle og kulinariske projektledere godt på vej.

Praktisk information:

  • Billetter kan købes her – men vent ikke for længe!
  • Madklubbens food crawl kan opleves både tirsdag den 23. og onsdag den 24. august.
  • Der vil være 2 food crawls hver aften: Den første starter kl. 17:30 og den anden kl. 19:00
  • Du bestemmer selv tempoet, dog er der deadlines for, hvornår du senest skal sætte dig til bords på hver restaurant. Disse informationer får du ved check-in. Som udgangspunkt er der sat max. 1 time af på hver restaurant. Regn med et samlet forløb på minimum 2 timer.
  • Det er ikke muligt at ønske specifikke placeringer i restauranterne, og du skal være klar på at sidde til bords med andre food crawl-gæster.
  • Der skal oplyses om eventuelle allergier og andre særlige kosthensyn til kaspar@madklubben.dk senest mandag den 15. august.

Vi er med blandt Danmarks bedste restauranter

Vi er med blandt Danmarks bedste restauranter

Der findes mange forskellige guides til gode spisesteder i det danske kongerige. Nogle er gamle i gårde, andre kører rundt på franske dæk og så er der White Guide: En restaurantvejviser, som først gjorde sit indtog her til lands i 2014. White Guide har i mange år domineret i Sverige, men er stadig et relativt nyt navn i Danmark. Ikke desto mindre er den på få år blevet toneangivende med sine gennemskuelige pointsystemer, grundige research og gennemsyrende kærlighed til mad.

Den tredje udgave af White Guide til danske restauranter er netop landet, og vi er stolte over at kunne fortælle, at Madklubben-familien har hele tre forskellige adresser med i et selskab bestående af landets 331 bedste spisesteder. Det gælder Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade, samt Alabama Social og Hanzō på Sortedam Dossering.

For at få lov til at læse de fulde anmeldelser af restauranterne, må du støtte White Guides arbejde ved at købe årets bog eller melde dig ind i deres onlineunivers. Vi tillader os dog at viderebringe et lille udvalg af de roser, der er blevet kastet efter vores tre spisesteder i den trykfriske guide:

Madklubben Bistro-de-Luxe:

”Festlig bistro for alle: Selv om restauranten er stor, er den smart indrettet i mindre afdelinger med forskelligt præg, som giver gode intime hyggekroge… Stilen er fransk/nordisk bistro med et godt øje for sæson.”

Alabama Social:

”Krydrede comfort classics fra Guds eget land: Det velindrettede lokale med udsigt over Sortedamssøen er lunt og intimt, og med en saftig blues kosteskaftstompende i baggrunden er scenen fint sat til indtag af køkkenets krydrede comfort food.”

Hanzō:

”Bangkok møder aftentur ved Søerne: Der er ikke meget street over den høflige nordiske indretning på Hanzō, men maden henter inspiration i de asiatiske gadekøkkener. For 350 kr. kan du smage dig vej gennem kortets 13 retter.”

Vi takker for de flotte ord, og glæder os til at byde velkommen til gæster, der har fundet vej til vores spisesteder gennem White Guide. Sidst men ikke mindst vil vi viderebringe endnu en opfordring fra den trykfriske anmeldese af Madklubben Bistro-de-Luxe: “Prøv også filialen på Vesterbrogade og Madklubben Steak i Pilestræde.”

Hanzō er klar med asiatisk favoritfrokost

Hanzō er klar med asiatisk favoritfrokost

Onsdag den 11. maj slår to af Madklubbens Nørrebro-restauranter dørene (eller skulle vi sige fortovet?) op til frokostservering. Efter et efterår og en vinter i hi, glæder vi os til atter at byde frokostsultne københavnere og besøgende velkommen på Alabama Social og Hanzō. Sidstnævnte har netop sluppet menukortet fri, så du kan på opdagelse i alle de retter, der frister fra mandag til lørdag kl. 11:30-15:00.

Hanzōs frokostkort byder både på gamle kendinge og nye drenge i klassen, og som altid befinder vi os i et kulinarisk leje mellem street food og finere madlavning – naturligvis med asiatisk fortegn.

Der er 2 forskellige snacks og 9 frokostretter på menukortet i prislejet 25 til 155 kr., hvor langt de fleste hovedretter dog ligger omkring 75-95 kr. Glæd dig blandt andet til dagens friske forårsrulle serveret med sprøde grøntsager, kimchi-dressing og sesam-mayo, nudelsuppe med kyllingelår og urter, samt den stegte hvidfisk med coleslaw, sprød panko og yam-sauce, som har gået sin sejrsgang på aftenmenuen.

Vi spår, at særligt to retter vil opnå status som frokostfavoritter. Den første er en genganger fra sidste sæson: Blåmuslinger dampet i risvin med kokos, chili og koriander. Den anden er en nyskabelse i en bolle: ”The Hanzō Sandwich” er propfyldt med braiseret gris og and, peanuts, syltede grøntsager og koreansk kimchi.

Saml appetit med hele det nye frokostkort her. Glem ikke at bestille bord på forhånd, for der er rift om pladserne på vores østerlandske spiseri ved søerne – især når solen skinner.

IMG_2287

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

I dag udkom gadefestivalen Distortions store oversigt over festerne på Nørrebro og Vesterbro i starten af juni. Hos Madklubben er vi stolte over at være en del af det officielle streethost-program i form af Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party.

Der bliver tale om et madelskende loungeområde skabt af vores amerikanske Nørrebro-restaurant, Alabama Social, som rykker ud på græsarealet på hjørnet af Dronning Louises Bro og Sortedam Dossering. Med fried chicken og homemade chili på menuen, stars and stripes-faner dinglende mellem træerne og saftige soul- og r’n’b-toner tilsat en knivspids elektronisk lyd bliver vores picnic party et uundgåeligt stop på Nørrebroruten onsdag den 1. juni.

Distortion-gængere i alle aldre vil kunne tage et break fra stenbroens store gadefestbrag med en bid mad, søudsigt og græs under bagdelen. Bag DJ-pulten står soul-eksperten Frederick Lehmann Franck, som spiller op allerede fra kl. 16. Han efterfølges af DJ-vennerne Emil Petterson og Frederik Nielsen, mens aftenen lukkes ned med sprøde beats signeret af MAGNA og Sven Francisco (Rust) fra kl. 20 til 22.

Klik ”deltag” på det officielle Facebook-event, og bliv opdateret på seneste nyt fra Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party. Her vil du kunne finde priser, praktisk information og masser af lækre stemningsbilleder. Glem heller ikke at støtte Distortions arbejde med at skabe liv og uforglemmelige fester i byens rum ved at købe et gadearmbånd her.

Vi ses til Distortion på Dronning Louises Bro onsdag den 1. juni fra kl. 16 til 22!

Kære mor, vil du med ud og spise?

Kære mor, vil du med ud og spise?

Søndag den 8. maj er det Mors Dag. Har du husket gaven? Hvorfor ikke give mor et afbræk fra hverdagen og invitere hende med på en af vores 9 restauranter i København? Med mindre hun da er typen, der hellere vil indfri sit gavekort i cocktails på Bar Next Door.

Med et print-selv-gavekort til Madklubbens spisesteder og barer kan du hurtigt og nemt give en madglad gave videre til verdens dejligste mor. Der er desuden gode chancer for, at hun bliver så glad, at hun ender med at invitere sit yndlingsbarn med. Win win!

Gavekortet er lige til at lægge i en kuvert, og det gælder i de næste tre år. Så har mutti også god tid til at beslutte sig for, om det skal for eksempel skal benyttes på uforlignelig asiatisk gastronomi på Hanzō, elegante serveringer på Madklubben Bistro-de-Luxe eller en saftig bøf på Madklubben Steak eller Steak Royal. Fælles for alle vores restauranter er, at der serveres god mad til ulamindelig sympatiske priser – så behøver du ikke sprænge banken, bare fordi mor skal luftes.

Vil du ud og spise på selve Mors Dag? Så har både Bistro Royal, Madklubben Vesterbro, Gran Torino, Alabama Social og Tony’s søndagsåbent den 8. maj. Find en oversigt over alle vores restauranter her, hvor du også hurtigt og nemt kan booke bord online.

Madklubben – (k)ærlighed smager bedst!

Appetitvækkende konkurrence tager Facebook med storm

Appetitvækkende konkurrence tager Facebook med storm

Drømmer du om en tur til det fjerne Asien? Så kan du bare tage bus 5A til Dronning Louises Bro. Vi har nemlig samlet det bedste fra en lang række asiatiske køkkener i én slagkraftig bouillonterning af en restaurant ved navn Hanzō.

Hos Hanzō trækker vi blandt andet på inspirationskilder fra Japan, Kina, Thailand, Vietnam, Laos og Cambodja, hvilket kommer til udtryk i en vidtfavnende og mundvandsfremkaldende menu. Der er hele 13 forskellige retter på kortet, og selv om de alle kan bestilles enkeltvis, vælger langt de fleste gæster at gå hele planken ud: Alle 13 retter fås nemlig som en delevenlig menu serveret på midten af bordet for bare 350 kr.

Retterne på menuen skifter løbende i takt med sæsonen og køkkenchef Claus’ luner. I den forgangne uge har vi således skiftet flere af elementerne ud, og det fejrer vi med en lodtrækning på Hanzōs Facebook-side. I skrivende stund har mere en 1.500 mennesker deltaget i håbet om at vinde en 13-retters middag for 2. Selv om det er en imponerende portion, er oddsene stadig mere favorable, end hvis du spiller Onsdagslotto eller sætter penge på Lord Bendtners fremtid.

Så sving ind forbi Hanzō på Facebook, smid et lod i puljen og giv gerne vores asiatiske Nørrebrospiseri ved Søerne et like med på vejen.

Byd på en middag og støt familier med kræftramte børn

Byd på en middag og støt familier med kræftramte børn

På Madklubben donerer vi gavekort, middage og støttekroner til en lang række små og store velgørenhedsprojekter. Som en kollega sagde en dag, da vi diskuterede dating-klichéer på kontoret: ”Der mangler bare et K i vores slogan: (K)ærlighed smager bedst.” Det klinger i virkeligheden ret godt, og hvis vi kan bidrage til gode formål gennem det, vi gør bedst, er vi altid klar på at teste nye velgørenhedsveje.

Det har vi netop gjort gennem et spritnyt samarbejde med webshoppen Odendo.dk, som sætter produkter og gavekort på auktion. Halvdelen af hammerslaget går i sidste ende til et godt formål, og Madklubbens første modtager bliver foreningen Familier med kræftramte børn.

Lige nu kan du byde på et gavekort på 1.000 kr. til valgfri brug på alle vores 10 steder i København. Auktionen på det første gavekort fortsætter frem til og med på mandag, og herefter vil der blive udbudt et nyt gavekort hver femte dag. Alt i alt er der tale om en auktionsperiode på 25 dage, hvor du vil have mulighed for at byde på i alt 5 gavekort til Madklubbens univers af budgetvenlige spisesteder og barer.

Vi opfordrer alle til at gå ind på Odendo og afgive et bud. Hvem ved – måske ender du med at spise til spotpris samtidig med, at du støtter et godt formål? Det må da være definitionen af en win-win situation.

Til virksomheder - FB cover

Loppemarked: Spar op til 75% på designlækkerier og køkkengrej

Loppemarked: Spar op til 75% på designlækkerier og køkkengrej

Lørdag den 23. april gentager vi succesen og byder velkommen til loppemarked med et væld af fine sager. Vi har holdt forårsoprydning på alle vores restauranter, og især Madklubben Steak disker op med en ordentlig lastfuld møbler og service, da bøfhuset i Pilestræde netop er stævnet ud på en gennemgribende renoveringsrejse.

På loppemarkedet vil du kunne spare 25-75% i forhold til nyprisen på ikoniske designklassikere som Børge Mogensens ”Folkestol” i den polstrede udgave, som kaldes “3236-stolen”, Hans J. Wegners ”Y-stol” og den populære “DSR-skalstol” i farvestrålende plast skabt af Charles og Ray Eames. Hertil kommer barstole fra Artek, Børge Mogensens “Søborg-stole” og mange andre lækre designs – lige til at smække måsen i.

I småtingsafdelingen vil priserne starte helt nede omkring 5 kroner, når vi rydder ud i alskens slags glas, tallerkener, kaffekopper, syltetøjskrukker, bestik, skåle og fade. Mangler du godt grej til køkkenet, kan du finde skærebrætter i flere størrelser og udformninger, kokkeknive, stegegafler og meget andet godt. Pep middagsbordet op med en bestikholder fra Le Creuset, eller scor i stedet et salt- og pebersæt, en skål eller en kande fra det kendte, franske mærke.

De endelige priser vil først blive afsløret på dagen, men vi lover, at der vil være lækre loppefund for enhver pengepung. Du kan gå på opdagelse i flere billeder nedenfor, som blot er et udpluk af det udvalg, der venter på lørdag. Vi ses til loppehygge i Madklubbens lokaler på Værnedamsvej.

Hvad: Madklubbens designloppemarked
Hvornår: Lørdag den 23. pril 2016 kl. 12-16
Hvor: Værnedamsvej 14, 1619 København V
Hvordan: Først til mølle. Betaling med kontanter og Dankort. Køb skal tages med øjeblikkeligt og kan ikke opbevares eller sættes til side.

IMG_2181 IMG_2183 IMG_2184 IMG_2186 IMG_2187 IMG_2190 IMG_2194 IMG_2195 IMG_2200 IMG_2207 IMG_2209 IMG_2210

Mød Claus, han er ny køkkenchef på Hanzō

Mød Claus, han er ny køkkenchef på Hanzō

Foto: Køkkenchef Claus forfiner sin spisepindeteknik i selskab med Hanzōs souschef, Omm. 

Madklubbens østerlandske spiseri ved søerne fik i starten af februar en ny kaptajn ved roret. Hans navn er Claus Engelbrecht Hansen, og han har en fortid som chef de partie på den verdenskendte restaurant Nobu i London og sidenhen som køkkenchef på Umami her i København. Der er med andre ord tale om en herre, der kan sit asiatiske køkken til fingerspidserne.

Vi satte den 39-årige køkkenkommandant i stævne for at høre mere om hans inspirationskilder og skyde billeder af et par af de retter, han har sat på menuen i løbet af de seneste måneder.

Du har arbejdet for nogle rigtig tunge navne inden for asiatisk gastronomi. Hvad er det, der er så tiltrækkende ved netop den genre?

”Det er letheden. Der er så mange undertoner i maden og ingredienserne i det asiatiske køkken. Små nuancer og forskelle man kan skrue på og kombinere på kryds og tværs for at opnå en form for velsmag, der inspirerer uden at være kompliceret.”

Hanzō er jo en fusion af en masse asiatiske køkkener. Har du selv en favorit?

”Ja, det må være det japanske køkken. Her er letheden virkelig udtalt. Den fine smag er i fokus, der sker ikke så meget på én gang og du bliver ikke forvirret. Der er en ro omkring smagsoplevelsen. Til sammenligning er det thailandske køkken mere et kickspark i hovedet. Det kan dog også fungere godt som indslag i en menu. Altså bare som en metafor, ikke?!”

IMG_2003
Japanske “gyoza”-dumplings med svinekød, and, korianderpuré og sprød tang.

Hvordan er det at arbejde med en masse forskellige asiatiske madkulturer på én gang?

”Det er superfedt og interessant at kunne plukke fra alle hylder. Det giver plads til leg og fungerer som en daglig inspirationskilde. Jeg kan blive inspireret af alt fra et grillspyd, jeg har smagt i en snusket street food-bod i Tokyo til en asiatisk Michelin-middag, jeg har spist i New York. Jeg elsker kontrasterne mellem hverdagsmad og gourmet. Spændingen opstår lige midt i mellem.”

IMG_2012
Spyd med kylling, aga-miso og sprødt kyllingeskind.

Hvad kendetegner den måde, du laver mad på?

”Det lyder mega corny,” griner Claus og uddyber: ”Men jeg laver mad med kærlighed. Og min kærlighed til mad er bred. Jeg har både arbejdet for Meyer, lavet pizzaer på Vesterbro og japansk fusionsgourmet i London. Fælles er dog, at jeg aldrig bliver 100% regelret forstået på den måde, at jeg godt kan lide at blande inspirationskilder, tilgange og ingredienser på nye måder. Selvfølgelig altid med respekt for ophavet. Det er moderne madlavning, som jeg kan lide det.”

Hvis du har fået lyst til at opleve det pan-asiatiske køkken med Claus i spidsen, er det bare med at få booket bord på Hanzō i en ruf. Du kan tjekke hele menukortet ud her, og ja, du læste rigtigt; du kan få hele 13 retter for uhørte 350 kr. Vi ses på Sortedam Dossering nummer 5.

IMG_2036
Forrest: Ananas med rød miso, kokos og granatæble
Bagest: Vandbakkelser med chokolade, morgenduft og mousse.