Velkommen til Hanzō

Hanzō er Madklubbens asiatiske gastrobastard, der hverken går op i landegrænser, regler eller traditioner. Han blander lystigt gadekøkken- og gourmetinspirationer lige fra Japan over Kina til Thailand, Cambodja, Vietnam, Indonesien, Laos og videre ud i verden. Du finder Hanzō på Værnedamsvej i smørhullet mellem Vesterbro og Frederiksberg, hvor vi byder velkommen til en fyrig restaurantoplevelse i den farvestrålende spisesal eller et af de “hemmelige” rum, som du skal ud gennem køkkenet for at finde – præcis som i Fjernøsten, hvor de bedste madoplevelser ofte findes i snoede gyder og halvgemte baglokaler.


 

Nu kan du skåle i Madklubbens helt egen Nørrebro-øl

Nu kan du skåle i Madklubbens helt egen Nørrebro-øl

Hvordan smager Nørrebro? Et godt bud kunne være smagen af en kold øl på Dronning Louises Bro med udsigt til Søerne og Irmahønens ustoppelige æglæggeri. Lige ved Sortedam Dossering samles essensen af Stenbroen, og her finder du også Madklubbens tre restauranter, Alabama Social, Gran Torino og Hanzō, samt vores rendyrkede cocktailpusher, Bar Next Door.

Med så meget gastronomisk hjerteblod beliggende på dørtrinnet til 2200, fik vi idéen til at skabe vores helt egen øl som en hyldest til bydelen. Naturligvis komplet med vores bygninger, Irmahønen, Irmakaffeposen og et fiktivt “Madklubben”-neonskilt på etiketten. Heldigvis var vores gode venner fra Nørrebro Bryghus i Ryesgade og deres knalddygtige brygger, Emil Rosendahl, med på den. Nu er resultatet landet: Sortedam Dossering IPA.

Glæd dig til en økologisk, lokalproduceret Indian Pale Ale brygget på citra-humle tilsat amerikansk havre, som giver en flot og fyldig skumkrone. Duften og smagen byder på masser af frugt og citrus, samt en opløftende bitterhed, der går godt til maden. Sortedam Dossering IPA er den perfekte følgesvend til det krydrede cajunkøkken på Alabama Social, den eksotiske kogekunst på Hanzō eller den velkendte pizza på Gran Torino. Den kan selvfølgelig også nydes helt på egen hånd på Bar Next Door.

Skynd dig forbi og snup en tår af Madklubbens Nørrebro-restauranter. Den tørstslukkende humlefrækkert på 5,5% koster 60 kr. for 40 cl. og kan kun fås, så længe lager haves.

Skål, og rigtig god sommer!

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

Ugens craving: The Hanzō Sandwich

Ugens craving: The Hanzō Sandwich

For en måned siden åbnede vores asiatiske spiseri ved Søerne for frokostsæsonen, og det har vist sig at være en gedigen succes. Måske er det den flotte udsigt over Søerne, måske er det de lækre nye udendørsmøbler, elller måske er det bare den forrygende mad, der har gjort udslaget? Vi vælger at tro på, at der er en kombination af alle 3.

Hvis du endnu ikke har lagt vejen forbi Hanzō til frokost, kan vi afsløre, at der ligger et lækkert menukort med inspiration fra både de asiatiske gadekøkkener og finere madkulturer og venter på dig. Denne uge craver vi især én ting fra menuen, som i den grad må siges at trække på gadekøkkengenren: The Hanzō Sandwich.

Glæd dig en en kombination af saftigt trevlekød fra både and og gris serveret i en bolle i selskab med syltede grøntsager som agurk, gulerod og kål. Hele herligheden bindes sammen af det klassiske, gærede grøntsagsmix med chili og hvidløg fra Korea kendt som kimchi. Det bedste af det hele? Frækkerten koster kun 75 kr.

Frokosten på Hanzō serveres mandag til lørdag fra kl. 11:30 til 15. Tjek hele menukortet ud her, og sving forbi Sortedam Dossering til din næste frokost.

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Sidste udkald: Få billetter tilbage til Food Crawl i august

Sidste udkald: Få billetter tilbage til Food Crawl i august

Der er kun gået et par uger, siden billetterne blevet givet fri til Madklubbens første event nogensinde i samarbejde med madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival. Her kunne vi løfte sløret for en overraskende Food Crawl skabt i samarbejde med en gruppe studerende fra University College Sjælland, hvor gæsterne på én og samme aften får lov til at spise sig gennem hele tre forskellige restauranter.

Interessen har været enorm, og vi kan allerede nu melde om, at 80% af billetterne er blevet solgt. Du skal med andre ord skynde dig at ringe til vennerne og høre, om de er klar på at drikke velkomstdrink på Bar Next Door, spise forretter på Hanzō, hovedret på Gran Torino og en helt særlig ”ikke-dessert” på Alabama Social for kun 200 kr.

Billetterne sælges først-til-mølle, og du kan vælge mellem to forskellige starttidspunkter både tirsdag den 23. og onsdag 24. august. Dog er enkelte seatings allerede enten udsolgt eller meget tæt på, så det er bare med at sikre sig en billet hurtigst muligt.

Du kan læse meget mere om Madklubbens Food Crawl og købe billet her.

Madklubbens Food Crawl: 3 restauranter – 3 kontinenter – 1 aften

Madklubbens Food Crawl: 3 restauranter – 3 kontinenter – 1 aften

I slutningen af august rammer madfestivalen Copenhagen Cooking atter hovedstaden, og for første gang nogensinde tager vi del i løjerne. Med udgangspunkt i den klassiske pub crawl inviterer Madklubbens tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering til en gastronomisk byvandring med internationalt udsyn, hvor du kan beruse dig i madlavning fra Asien, Europa og USA på én og samme aften. Det sker tirsdag den 23. og onsdag den 24. august.

Køb din billet her: Kun 200 kr. for 3 retter serveret på 3 forskellige restauranter

Først bydes du på et glas bobler med eller uden alkohol på Bar Next Door, hvor din billet ombyttes til et Food Crawl Pass med praktiske informationer om aftenens forløb. Herefter går turen til pan-asiatiske Hanzō, som byder på et udvalg af små forretter fra Østen. Hovedretten indtages ved langborde på baggårdsitalieneren Gran Torino, hvor nybagte pizzaer og uimodståelige pastaretter serveres til deling family style. Vores amerikanske sydstats-restaurant, Alabama Social, står for aftenens sidste servering i form af ”chicken ’n’ waffles”: En belgisk vaffel toppet med dybstegt kylling og BBQ-sauce.

Billetprisen på 200 kr. inkluderer en velkomstdrink og tre retter serveret på tre forskellige restauranter. Hertil kan du købe to forskellige drikkevareklippekort til en særlig god pris, som desuden giver 20% rabat på Bar Next Door, når den sidste bid er indtaget. Et klippekort til tre drikkevarer koster 150 kroner, mens et klippekort til fem drikkevarer koster 200 kr. Med et klippekort i hånden kan du frit vælge mellem husets hvid- og rødvin, øl, sodavand og stempelkaffe eller te. Køber du ikke et klippekort, vil bestilte drikkevarer blive afregnet ved umiddelbart efter bestilling. Der vil også være mulighed for at købe drikkevareklippekort på aftenen.

Madklubbens Food Crawl forsøger at bryde rammerne for den klassiske restaurantoplevelse. Her hopper du fra verdenskøkken til verdenskøkken uden at forlade København, og mens nogle gæster får deres eget bord, vil andre blive sat sammen i mindre grupper, ved store langborde og rundt om køkkenet ved vores spisebarer.

Madklubbens Food Crawl afvikles i samarbejde med en gruppe studerende fra Leisure Management på University College Sjælland. Herved ønsker vi at styrke relationen mellem det akademiske og praktiske felt og hjælpe fremtidens kulturelle og kulinariske projektledere godt på vej.

Praktisk information:

  • Billetter kan købes her – men vent ikke for længe!
  • Madklubbens food crawl kan opleves både tirsdag den 23. og onsdag den 24. august.
  • Der vil være 2 food crawls hver aften: Den første starter kl. 17:30 og den anden kl. 19:00
  • Du bestemmer selv tempoet, dog er der deadlines for, hvornår du senest skal sætte dig til bords på hver restaurant. Disse informationer får du ved check-in. Som udgangspunkt er der sat max. 1 time af på hver restaurant. Regn med et samlet forløb på minimum 2 timer.
  • Det er ikke muligt at ønske specifikke placeringer i restauranterne, og du skal være klar på at sidde til bords med andre food crawl-gæster.
  • Der skal oplyses om eventuelle allergier og andre særlige kosthensyn til kaspar@madklubben.dk senest mandag den 15. august.

Vi er med blandt Danmarks bedste restauranter

Vi er med blandt Danmarks bedste restauranter

Der findes mange forskellige guides til gode spisesteder i det danske kongerige. Nogle er gamle i gårde, andre kører rundt på franske dæk og så er der White Guide: En restaurantvejviser, som først gjorde sit indtog her til lands i 2014. White Guide har i mange år domineret i Sverige, men er stadig et relativt nyt navn i Danmark. Ikke desto mindre er den på få år blevet toneangivende med sine gennemskuelige pointsystemer, grundige research og gennemsyrende kærlighed til mad.

Den tredje udgave af White Guide til danske restauranter er netop landet, og vi er stolte over at kunne fortælle, at Madklubben-familien har hele tre forskellige adresser med i et selskab bestående af landets 331 bedste spisesteder. Det gælder Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade, samt Alabama Social og Hanzō på Sortedam Dossering.

For at få lov til at læse de fulde anmeldelser af restauranterne, må du støtte White Guides arbejde ved at købe årets bog eller melde dig ind i deres onlineunivers. Vi tillader os dog at viderebringe et lille udvalg af de roser, der er blevet kastet efter vores tre spisesteder i den trykfriske guide:

Madklubben Bistro-de-Luxe:

”Festlig bistro for alle: Selv om restauranten er stor, er den smart indrettet i mindre afdelinger med forskelligt præg, som giver gode intime hyggekroge… Stilen er fransk/nordisk bistro med et godt øje for sæson.”

Alabama Social:

”Krydrede comfort classics fra Guds eget land: Det velindrettede lokale med udsigt over Sortedamssøen er lunt og intimt, og med en saftig blues kosteskaftstompende i baggrunden er scenen fint sat til indtag af køkkenets krydrede comfort food.”

Hanzō:

”Bangkok møder aftentur ved Søerne: Der er ikke meget street over den høflige nordiske indretning på Hanzō, men maden henter inspiration i de asiatiske gadekøkkener. For 350 kr. kan du smage dig vej gennem kortets 13 retter.”

Vi takker for de flotte ord, og glæder os til at byde velkommen til gæster, der har fundet vej til vores spisesteder gennem White Guide. Sidst men ikke mindst vil vi viderebringe endnu en opfordring fra den trykfriske anmeldese af Madklubben Bistro-de-Luxe: “Prøv også filialen på Vesterbrogade og Madklubben Steak i Pilestræde.”

Hanzō er klar med asiatisk favoritfrokost

Hanzō er klar med asiatisk favoritfrokost

Onsdag den 11. maj slår to af Madklubbens Nørrebro-restauranter dørene (eller skulle vi sige fortovet?) op til frokostservering. Efter et efterår og en vinter i hi, glæder vi os til atter at byde frokostsultne københavnere og besøgende velkommen på Alabama Social og Hanzō. Sidstnævnte har netop sluppet menukortet fri, så du kan på opdagelse i alle de retter, der frister fra mandag til lørdag kl. 11:30-15:00.

Hanzōs frokostkort byder både på gamle kendinge og nye drenge i klassen, og som altid befinder vi os i et kulinarisk leje mellem street food og finere madlavning – naturligvis med asiatisk fortegn.

Der er 2 forskellige snacks og 9 frokostretter på menukortet i prislejet 25 til 155 kr., hvor langt de fleste hovedretter dog ligger omkring 75-95 kr. Glæd dig blandt andet til dagens friske forårsrulle serveret med sprøde grøntsager, kimchi-dressing og sesam-mayo, nudelsuppe med kyllingelår og urter, samt den stegte hvidfisk med coleslaw, sprød panko og yam-sauce, som har gået sin sejrsgang på aftenmenuen.

Vi spår, at særligt to retter vil opnå status som frokostfavoritter. Den første er en genganger fra sidste sæson: Blåmuslinger dampet i risvin med kokos, chili og koriander. Den anden er en nyskabelse i en bolle: ”The Hanzō Sandwich” er propfyldt med braiseret gris og and, peanuts, syltede grøntsager og koreansk kimchi.

Saml appetit med hele det nye frokostkort her. Glem ikke at bestille bord på forhånd, for der er rift om pladserne på vores østerlandske spiseri ved søerne – især når solen skinner.

IMG_2287

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

I dag udkom gadefestivalen Distortions store oversigt over festerne på Nørrebro og Vesterbro i starten af juni. Hos Madklubben er vi stolte over at være en del af det officielle streethost-program i form af Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party.

Der bliver tale om et madelskende loungeområde skabt af vores amerikanske Nørrebro-restaurant, Alabama Social, som rykker ud på græsarealet på hjørnet af Dronning Louises Bro og Sortedam Dossering. Med fried chicken og homemade chili på menuen, stars and stripes-faner dinglende mellem træerne og saftige soul- og r’n’b-toner tilsat en knivspids elektronisk lyd bliver vores picnic party et uundgåeligt stop på Nørrebroruten onsdag den 1. juni.

Distortion-gængere i alle aldre vil kunne tage et break fra stenbroens store gadefestbrag med en bid mad, søudsigt og græs under bagdelen. Bag DJ-pulten står soul-eksperten Frederick Lehmann Franck, som spiller op allerede fra kl. 16. Han efterfølges af DJ-vennerne Emil Petterson og Frederik Nielsen, mens aftenen lukkes ned med sprøde beats signeret af MAGNA og Sven Francisco (Rust) fra kl. 20 til 22.

Klik ”deltag” på det officielle Facebook-event, og bliv opdateret på seneste nyt fra Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party. Her vil du kunne finde priser, praktisk information og masser af lækre stemningsbilleder. Glem heller ikke at støtte Distortions arbejde med at skabe liv og uforglemmelige fester i byens rum ved at købe et gadearmbånd her.

Vi ses til Distortion på Dronning Louises Bro onsdag den 1. juni fra kl. 16 til 22!