I foråret fyldte den oprindelige Madklubben i Store Kongensgade 10 år. Nu kigger vores flagskib frem mod de næste 10, og det sker med et stærkt hold ved roret. Mød de tre gæve og arbejdsomme partnere, Olli, Esben og Christian, som hjælper Anders Aagaard med holde skruen i vandet på Madklubben Bistro-de-Luxe. De får selskab af Cecilie – vores talentfulde køkkenchef, der holder gryderne i kog og drengene i ørerne.

Vi tog en grineflipsmættet snak med firkløveret om Madklubben som arbejdsplads, usynlige livretter, ønskegæster og drømmen om at efterlade sig et kærligt aftryk, når det hele er slut.

Lad os starte ud med at få jeres svar på præcis det samme spørgsmål: Hvorfor er du en del af Madklubben, og hvordan er du endt her?

Esben: ”Jeg manglede noget at rive i, efter jeg kom hjem fra New York, hvor jeg havde boet og arbejdet et par år. Her er vi tilbage i starten af 2012. Jeg hev fat i en vinsælger, som kender alt og alle i restaurationsbranchen. Du kender ham måske også, for sidenhen er han blevet partner i Madklubben-restauranter som Bistro Royal, Steak Royal og Tony’s. Hans navn er Lars Bertelsen. Lars fik hooket mig op med Anders Aagaard, og han manglede en flot kok med tatoveringer til at styre skuden på et spritnyt, lille projekt ved navn Madklubben Vesterbro,” griner Esben, mens han gnider hænderne op og ned ad de mange tusser på sine arme, inden han fortsætter:

”Efter Madklubben Vesterbro har jeg været forbi Bistro Royal som køkkenchef, og nu skal jeg sammen med Olli og Christian til at drive Madklubben Bistro-de-Luxe og åbne en ny restaurant ved navn Bazaar til efteråret. Det fede ved at være en del af Madklubben er familieånden. Vi er vitterligt en klub. Det er følelsen af et fællesskab, som har holdt ved på trods af den eksplosive vækst i de senere år.”

Cecilie: ”Jeg blev ansat i forbindelse med Madklubbens mange åbninger på Nørrebro ved Søerne tilbage i 2014. Først i køkkenet på Gran Torino, men efter tre måneder røg jeg videre til den asiatiske Hanzō, som snart genåbner et nyt sted i København. Til sidst var jeg også forbi amerikaneren Alabama Social som én ud af to køkkenchefer. Jeg kender med andre ord vores Nørrebro-restauranter ind og ud! Og så har Esben ret: Madklubben er en familie. Både en stor familie og en lille familie. Man er tæt med folk fra sin restaurant, men er også en del af et større fællesskab på tværs af restauranterne.” 

Olli: ”Jeg startede i 2012 ligesom Esben. Jeg var en af kandidaterne til at blive køkkenchef på Madklubben Vesterbro, men den snuppede Esben så. I stedet endte jeg her på Madklubben Bistro-de-Luxe som køkkenchef, og det har jeg aldrig fortrudt. Forinden beskæftigede jeg mig med lidt finere gastronomi blandt andet på Falsled Kro og Lieffroy i Nyborg på Fyn. Efter tre år hos Madklubben trængte jeg til lidt luftforandring og var et smut forbi Carlsbergs eventafdeling, inden Madklubben kaldte igen i starten af 2016 – denne gang både som køkkenchef i Store Kongensgade og som gastronomisk sparringspartner på Madklubben Steak, Madklubben Vesterbro og den nye Madklubben Frederiksberg. Nu er der ekstra meget blod på tanden i kraft af det projekt, jeg står overfor sammen med resten af teamet.”

Christian: ”Åh gud, jeg startede som tjener i lige præcis den her restaurant for 9 år siden. Jeg har også holdt pauser og er kommet tilbage undervejs. Jeg var med i Tivoli, dengang Madklubben havde en restaurant derinde. Senest har jeg arbejdet på Pluto som assisterende restaurantchef, men jeg har altid haft en helt særlig forkærlighed for lige netop den her Madklubben-restaurant. Det er kælderen, det er historien. Det er den helt simple, ærlige og flabede mad og en betjening, som altid har et glimt i øjet.”

Flotte salgstaler pige og drenge, men nu skal vi have lidt flere personlige detaljer på banen. Olli, vi lægger ud med dig: Vi ved, at du er god til at lave mad, men hvis vi fjerner det talent fra ligningen, hvad vil du så gerne huskes for, når du ikke er her længere?

”Jeg vil gerne huskes for at have sat to mega optursbørn i verden. To unger, der trives og har det godt…”

”Shit, det er lyserødt og nuttet det der!”, bryder Cecilie ind, hvilket får Olli til at bryde ud i latter, kigge småfornærmet ud gennem vinduet og skænke sig endnu kop stort kaffe, før han starter forfra:

”Okay, men så lad mig sige det på en anden måde: Jeg vil gerne huskes som en kærlig familiefar, der altid har haft styr på sin smag i musik og biler.”

IMG_9075

Cecilie, du har frit valg blandt alle mennesker på jorden. Hvem vil du invitere på middag, og hvorfor?

”Den er svær, men det må blive Michael Jackson. Altså den gang han levede… ellers ville det blive lidt creepy. Jeg nåede aldrig til koncert med ham. Det var ellers en stor drøm. Han skulle have lov til at synge og spille, mens jeg lavede mad. Tænk at stå i køkkenet, mens Michael spiller ”Human Nature” live i det samme rum.”

Esben, på vej hjem fra Madklubben finder du en lottoseddel med den helt store gevinst. 20 mio kroner. Hvordan vil du bruge pengene? 

”Jeg ville selvfølgelig forsøge at finde den retmæssige ejer og aflevere den tilbage… sagde ingen nogensinde! Til at starte med ville jeg ringe til Olli, Cecilie og Christian og invitere dem en tur til New York for at fyre den af. Spise verdens bedste pizza på Roberta’s og vise rundt blandt de steder, hvor jeg har arbejdet og spist. Resten skulle bruges på det åbenlyse: At købe gaver til familien og sikre, at alle omkring mig har det godt.”

Christian, hvad er din ultimative livret? Og hvordan ville du beskrive rettens udseende til en person, der er født blind? 

”Seriøst? Shit, det er et mærkeligt spørgsmål,” griner Christian på sin karakteristiske, dybe og smittende facon, så alle omkring bordet pludselig hulker af grin ned i deres kaffe. ”Men det er sgu faktisk næsten den første del af spørgsmålet, der er sværest. Min livret er alt, hvad man kan spise med en ske. Men okay, hvis jeg SKAL vælge, må det være boller i karry. Hvordan beskriver man den for et menneske, der aldrig har kunnet se farver? Retten er gul…”

”Flot, Einstein!” bryder Esben ind, “Personen har aldrig set farver!” Christian giver Esben et dask med et bundt forårsløg, der af uransalige årsager ligger på bordet:

”Godt så, retten har en farve, der føles som varme, solskin og krydderier langt væk fra. Der er boller af kød i, og de skal være lavet af kalv og flæsk. Altså, I får mig ikke til at sige noget med, at en gris er dyret, der siger øf, og at en ko siger muh! Det er bare en hjemlig ret. En nem ret. Den smager pissegodt, og så er der ikke så mange krumspring. Præcis som jeg drømmer om, at maden her på Madklubben i Store Kongensgade skal være.”

Blå bog:

Navn: Cecilie Viid
Alder: 26
Født i: Nykøbing Sjælland
Bopæl: Vesterbro
Privat: Kæreste med Martin
Det ved de 3 andre ikke om mig: Før jeg blev kok brugte jeg 1,5 år på at læse til frisør.Cecilie Victoria Viid

Navn: Olli Simony
Alder: 33
Født i: Fåborg
Bopæl: Vanløse
Privat: Gift med Maj-Britt og far til tvillinger på 4 år
Det ved de 3 andre ikke om mig: Jeg har gået til ridning.
Olli Simony

Navn: Esben Lund
Alder: 31
Født i: København
Bopæl: Frederiksberg
Privat: Single
Det ved de 3 andre ikke om mig:  Jeg har spillet saxofon.
Esben Lund

Navn: Christian Nordby
Alder: 31
Født i: Rønne på Bornholm
Bopæl: Vesterbro
Privat: Kæreste med lillemor aka. Frk. Sommer
Det ved de 3 andre ikke om mig:  Jeg elsker Cheez Dippers fra Den Leende Ko.
Christian Nordby