Indenfor gastronomien findes der ”makkerpar”, som får sød magi til at opstå på smagsløgene: Jordbær og chokolade, champagne og østers, skinke og ost, remoulade og ristede løg, ja, listen kunne sagtens fortsættes, men på den ultimative trone finder du: Bøf og bearnaise.

Den cremede men alligevel syrligt, friske franske sovseklassiker lægger sig omkring kødets møre, salte fibre som en dyne af velsmag og formår samtidig at skære igennem de umami-mættede og fedtholdige proteiner. Det lyder måske poetisk og kompliceret, men oplevelsen kan opsummeres temmelig kort: Det smager skide godt!

Du kan få bøf bearnaise på flere af restauranterne i Madklubben-familien, og mens et sted som Bistro Royal på Kongens Nytorv serverer retten i form af en skær-selv-cuvettesteg med sauce på siden, kan du på Madklubben Vesterbro score en portionsanrettet rib eye på 300 gram i selskab med sprøde fritter og silkeblød bearnaise.

Madklubben Steak i Pilestræde og på Steak Royal ved Rådhuspladsen kan bearnaisen frit tilvælges til lige præcis den bøf, du sulter efter. Skal det være en mørbrad? En striploin? En Flat Iron Steak? Eller måske en overdådig Cöte de Boeuf? Valget er dit!