Patrick er lige startet som morgenmadskok på Bistro Royal. Vi har taget en snak med ham, om hvordan det er at arbejde på bistroen, og hvorfor han kom til at arbejde for Madklubben. Læs hele interviewet lige her:

Velkommen til dig Patrick og tillykke med din nye stilling som morgenmadskok. Jeg tænker det ville være fedt, hvis du bare lagde ud om et par ord om dig selv?

Jo tak! Jamen jeg hedder Patrick, er 27 og er indgroet københavner. Jeg har arbejdet som kok i 8 år, og så blev jeg uddannet kok for 4 år siden. Det har været en super fed start her på Bistro Royal, hvor jeg kun har været i halvanden måned. Alle er så søde og hjælpsomme, og jeg klikker rigtig godt med de tjenere, som er her om morgenen. Man er også den eneste kok på stedet, når man er morgenmadskok, så det har været vigtigt for mig, at få et godt samarbejde med tjenerne.

Hvor er det godt! Hvorfor valgte du at tage din karriere i denne retning?

Jeg har faktisk et bryggeri, sammen med min ven Karsten, som vi leger lidt med ved siden af. Det var ham som henviste mig til jobbet, og det var jo noget anderledes, end hvad jeg ellers havde lavet førhen. Jeg kan rigtig godt lide at have medbestemmelse, og derfor var det jo helt ideelt at skulle være ansvarlig for morgenmaden her. Det her job tiltalte mig meget mere, end det jeg tidligere havde prøvet. Det er især arbejdstiden, og den medbestemmelse jeg har i køkkenet, som jeg holder af. Jeg er meget mere med til at udvikle maden, end jeg tidligere har været. Det er jo udelukkende mit ansvar at stå for morgenmaden, og det er super fedt.

Derudover er det en ren luksus at arbejde 7 til 14. Det har jeg aldrig prøvet før! Nu har jeg meget mere mulighed for at se med mine venner & familie, træne, og tage ud at fiske. Der er nok at tage sig til! Jeg har også fri hver weekend, og det har jeg heller aldrig prøvet før. Det er en meget uvant ting for mig, og noget jeg virkelig også har udnyttet, siden jeg har været her. Jeg har før været outsideren og aldrig kunne komme med til ting, fordi jeg altid arbejdede i weekenden. Det er super fedt, at det har ændret sig nu.

Det lyder da også helt fantastisk med den arbejdstid! Har du altid vidst, at du ville arbejde med mad?

Jeg har altid været den i familien, som lavede mest mad. Men før jeg blev kok, uddannede jeg mig som sælger. Det var ***sygt og en kæmpe fejl, så jeg begyndte i restaurantbranchen lige efter! Jeg havde brug for der skete mere, og jeg elsker kokkefaget. Det virkede helt naturligt for mig, at gå den vej i stedet.

Hvordan vil du beskrive den mad, som du laver her – og hvordan udvikler du morgenmaden på stedet?

Maden her er let genkendelig, lækker og overskuelig. Vi har et spisekort med få ting, gode priser, og med retter som folk vil have. Lige nu er jeg igang med at lave menuforslag, til nye morgenmadselementer. Det skal stadig være nemt og overskueligt, for det er jo stadig kun mig, der er på arbejdet. Men nu skal jeg lige falde til, på Roskilde Festival, og så er det noget jeg kigger på, sammen med ejerne derefter.

Hvordan skiller man sig ud som morgenmadskok? Jeg tænker at morgenmad ligger meget fast, for rigtig mange danskere?

Det kan godt være rigtig svært, især fordi jeg arbejder alene. Men der er altid noget man kan justere, og udfordre danskerne lidt på. Chiagrød er for eksempel noget nyt for rigtig mange, og vi sælger også stadig mest af de klassiske retter. Vi vil dog stadig blive ved med at udfordre vores gæster lidt!
Man er nødt til at have klassikeren på kortet. Danskerne er meget fastlåst på morgenmaden, og bare det at man putter trøffel i rørægene kan være anderledes for rigtig mange. Personligt spiser jeg også selv meget klassiske ting som havregryn, æg & bacon, og alt det der. Men er der noget anderledes på kortet, så tager jeg oftest det!

Selvom jeg elsker klassisk morgenmad, så har jeg også selv en lille drøm, om at få lidt mad inspireret fra sydafrika på kortet. Jeg har selv boet dernede, og jeg er meget inspireret af det mad, som de spiser.

Hvordan er atmosfæren & gæsterne her om morgenen?

Atmosfæren er meget forskellig her fra dag til dag, men generelt er her super afslappet her & meget venskabeligt. Det er mange af de samme mennsker, der kommer ind, og det er rigtig hyggeligt, når man begynder at kende mange af gæsterne. Det er jo også det Bistro Royal gerne vil udstråle; at det er et sted hvor folk kender dit navn. Det er super fedt, nede på jorden og jeg er så glad for at være her!

Og til sidste spørgsmål! På death row får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

Sjovt spørgsmål, og der er ikke liiiige noget jeg har tænkt over før må jeg indrømme! Det må blive vagtelæg & kaviar. Så slutter jeg af med stil!