For et par uger siden slog vi dørene op for Bazaar  i det gamle posthus i Dronningens Tværgade. Et restaurantkoncept formet af drømmen om det fortryllende fremmede, hvor madkulturen lige fra Mellemøsten til Marokko får liv i rammer, der sender tankerne på tur til Beirut såvel som Brooklyn. Restauranten har været længe undervejs, men står nu klar med et knivskarpt koncept udarbejdet af Madklubbens indehaver, Anders Aagaard, i tæt samarbejde med tre arbejdsomme og målrettede partnere: Olli Simony, Christian Nordby og Esben Lund. De tre drenge er i forvejen partnere på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade og Madklubben Frederiksberg på Solbjerg Plads.

Vi tog en grineflipsmættet snak med trekløveret om Madklubben som arbejdsplads, om usynlige livretter, ønskegæster og drømmen om at give Bazaars besøgende gæster en festmættet spiseoplevelse.

Velkommen i den varme stol, drenge! Lad os lægge ud med spørgsmålet til en million: Hvad er det, I ønsker at skabe med Bazaar? Esben, måske du vil lægge ud?

”Kort og godt, så ønsker jeg at skabe en fest. Det jeg drømmer om med Bazaar er, at det er her, vi skaber en international storbyvibe med høj musik, fantastisk mad og en følelse af, at man lige så godt kunne sidde i London eller New York såvel som i København,” forklarer Esben, mens han læner sig tilbage i den orangerøde veloursofa.

Olli: ”Bazaar er stedet, hvor vi kan byde folk ind til at prøve en masse sjove og fede ting. Lækker mad, der også er attraktiv for veganere og vegetarer, og hvor man kan smage krydderier, som du ikke får på andre Madklubben-restauranter. Vi henter vores inspiration fra et køkken med stort fokus på den sociale del af måltidet. Det er så fedt, og det passer godt ind i Madklubbens vision om at samle mennesker om god mad til en god pris.”

Christian: Med et smil på læberne kaster Christian et blik over skulderen og hen mod det travle køkkenteam, før han læner sig ind over bordet og fortæller: ”Vi skaber stedet, hvor der er gang i den. Både vores gæster bidrager, men ligeledes vores halvflabede og sjove tjenere og kokke. Maden er god, let og nydes i selskab af cocktails og mocktails, der flyder fra baren. Alle skal bare have en fest, som Esben så fint lagde ud med at sige.”

Fedt – det lyder jo ikke så dårligt. Og lad os så få lidt flere personlige detaljer på banen. Olli, nu vi lægger ud med dig: Vi ved, at du er god til at lave mad, men hvis vi fjerner det talent fra ligningen, hvad vil du så gerne huskes for, når du ikke er her længere?

”Jeg vil gerne huskes for at have sat to mega optursbørn i verden. To unger, der trives og har det godt…”

”Shit, det er rosensødt det der!”, bryder Christian ind, hvilket får Olli til at bryde ud i latter, kigge småfornærmet ud gennem vinduet og skænke sig endnu kop sort kaffe, før han starter forfra:

”Okay, men så lad mig sige det på en anden måde: Jeg vil gerne huskes som en kærlig familiefar, der altid har haft styr på sin smag i musik og biler.”

Esben, på vej hjem fra Madklubben finder du en lottoseddel med den helt store gevinst. 20 mio. kroner. Hvordan vil du bruge pengene? 

”Jeg ville selvfølgelig forsøge at finde den retmæssige ejer og aflevere den tilbage… sagde ingen nogensinde! Til at starte med ville jeg ringe til Olli og Christian og invitere dem en tur til New York for at fyre den af. Spise verdens bedste pizza på Roberta’s og vise rundt blandt de steder, hvor jeg har arbejdet og spist. Resten skulle bruges på det åbenlyse: At købe gaver til familien og sikre, at alle omkring mig har det godt.”

Christian, hvad er din ultimative livret? Og hvordan ville du beskrive rettens udseende til en person, der er født blind? 

”Seriøst? Shit, det er et mærkeligt spørgsmål,” griner Christian på sin karakteristiske, dybe og smittende facon, så alle omkring bordet pludselig hulker af grin ned i deres kaffe. ”Men det er sgu faktisk næsten den første del af spørgsmålet, der er sværest. Min livret er alt, hvad man kan spise med en ske. Men okay, hvis jeg SKAL vælge, må det være boller i karry. Hvordan beskriver man den for et menneske, der aldrig har kunnet se farver? Retten er gul…”

”Flot, Einstein!” bryder Esben ind, “Personen har aldrig set farver!” Christian giver Esben et dask med et bundt friske asparges, der af uransalige årsager ligger på bordet:

”Godt så, retten har en farve, der føles som varme, solskin og krydderier langt væk fra. Der er boller af kød i, og de skal være lavet af kalv og flæsk. Altså, I får mig ikke til at sige noget med, at en gris er dyret, der siger øf, og at en ko siger muh! Det er bare en hjemlig ret. En ret som skabt til socialt samvær. Præcis som jeg drømmer om, at maden her på Bazaar skal være.”

Og lad os så runde af med at få jeres svar på præcis det samme spørgsmål: Hvorfor er du en del af Madklubben, og hvordan er du endt her?

Esben: ”Jeg manglede noget at rive i, efter jeg kom hjem fra New York, hvor jeg havde boet og arbejdet et par år. Her er vi tilbage i starten af 2012. Jeg hev fat i en vinsælger, som kender alt og alle i restaurationsbranchen. Du kender ham måske også, for sidenhen er han blevet partner i Madklubben-restauranter som Bistro RoyalSteak Royal, Østerbro-projekterne og begge Tony’s. Hans navn er Lars Bertelsen. Lars fik hooket mig op med Anders Aagaard, og han manglede en flot kok med tatoveringer til at styre skuden på et spritnyt, lille projekt ved navn Madklubben Vesterbro,” griner Esben, mens han gnider hænderne op og ned ad de mange tusser på sine arme, inden han fortsætter:

”Efter Madklubben Vesterbro har jeg været forbi Bistro Royal som køkkenchef, drevet Madklubben Bistro-de-Luxe og Madklubben Frederiksberg sammen med Olli og Christian og nu netop åbnet Bazaar her i Dronningens Tværgade. Det fede ved at være en del af Madklubben er familieånden. Vi er vitterligt en klub. Det er følelsen af et fællesskab, som har holdt ved på trods af den eksplosive vækst i de senere år.”

Olli: ”Jeg startede i 2012 ligesom Esben. Jeg var en af kandidaterne til at blive køkkenchef på Madklubben Vesterbro, men den snuppede Esben så. I stedet endte jeg på Madklubben Bistro-de-Luxe som køkkenchef, og det har jeg aldrig fortrudt. Forinden beskæftigede jeg mig med lidt finere gastronomi blandt andet på Falsled Kro og Lieffroy i Nyborg på Fyn. Efter tre år hos Madklubben trængte jeg til lidt luftforandring og var et smut forbi Carlsbergs eventafdeling, inden Madklubben kaldte igen i starten af 2016 – denne gang både som køkkenchef i Store Kongensgade og som gastronomisk sparringspartner på Madklubben Steak, Madklubben Vesterbro og det dengang nye Madklubben Frederiksberg. Nu er der ekstra meget blod på tanden i kraft af projekt Bazaar, som jeg står overfor sammen med resten af teamet her.”

Christian: ”Åh gud, jeg startede som tjener på Madklubben Bistro-de-Luxe for 9 år siden. Jeg var med i Tivoli, dengang Madklubben havde en restaurant derinde, og så har jeg drevet Madklubben Bistro-de-Luxe og Madklubben Frederiksberg med drengene her i de seneste år. Jeg har også holdt pauser fra Madklubben – bl.a. har jeg arbejdet på Pluto som assisterende restaurantchef – men jeg er altid vendt tilbage, da jeg har en helt særlig forkærlighed for Madklubben-familien, som jeg nu, sammen med de andre, har haft fornøjelsen af at gøre Bazaar til en del af.”

Blå bog:

Navn: Olli Simony
Alder: 34
Født i: Fåborg
Bopæl: Vanløse
Privat: Gift med Maj-Britt og far til tvillinger på 4 år
Det ved de 3 andre ikke om mig: Jeg har gået til ridning.

Navn: Esben Lund
Alder: 32
Født i: København
Bopæl: Frederiksberg
Privat: Single
Det ved de 3 andre ikke om mig: Jeg har spillet saxofon.

Navn: Christian Nordby
Alder: 32
Født i: Rønne på Bornholm
Bopæl: Vesterbro
Privat: Kæreste med lillemor aka. Frk. Sommer
Det ved de 3 andre ikke om mig: Jeg elsker Cheez Dippers fra Den Leende Ko.