Sprøde toner fra anlægget, iskolde cocktails og god stemning finder du på Sortedam Dossering 3, hvor Bar Next Door slår dørene op for tørstige gæster tirsdag til lørdag. Delikate drinks er i højsædet, og bartenderne er også en fryd for øjet. De shaker og serverer din bestilling med et smil og et glimt i øjet.

Sebastian og Nichlas sørger som bar managers for den daglige drift af Madklubbens populære cocktailhule ved søerne, og vi har mødt de to kække gutter og gode venner på Bar Next Door til et lattermildt og ærligt interview om flydende inspirationskilder, om at dele et lederskab og om hvorfor Madklubben er folkelig uden at være leverpostejsagtig.

Lad os starte simpelt ud: Hvilken cocktail vil I beskrive jer selv som? 

Sebastian: ”En Peña Colada, som vi har på kortet her på Bar Next Door. Den er cremet og nem at drikke.”

Nichlas: ”Negroni… fordi jeg nok er lidt bitter. Det må du godt skrive.”

Hvad er det bedste ved at arbejde på Bar Next Door?

Nichlas: ”Det bedste? Gratis sprut! Nej, spøg til side. Det er interaktionen mellem gæst og bartender.”

Sebastian: ”Stemningen… stemningen fredag og lørdag, når der er fuld smæk på.”

Nichlas: ”Ja. Jeg kunne også mærke det i fredags, hvor jeg hjalp til inde på vores naborestaurant, Madklubben Nørrebro. Der kom mange gæster op og spurgte om nogle ting, mens jeg stod i baren. Bare det at stå et øjeblik og snakke med dem – så bliver de helt vildt glade, og man kan mærke, at bare ved at gå et par ekstra skridt, så kan man gøre deres aften så meget mere uforglemmelig. Det kan jeg godt lide.”

Hvorfor og hvordan er I endt på netop denne bar?

Nichlas: ”Da jeg kom hjem fra et år Australien i 2016, arbejdede jeg lidt på den hedengangne natklub, Sunday, hvor jeg også havde været tidligere. Men jeg skulle ikke studere før august, og skulle derfor finde et arbejde med flere timer indtil da. Så skrev jeg en mail til Madklubben, blev ringet op 3 timer efter og startede på Gran Torino som bartender med det samme. Og så har jeg altid været fascineret af Madklubben, fordi de var med til at starte hele bølgen med affordable og god mad. Du ved, hvad du går ind til hver gang. Du får service, der er i orden, ordentlig mad og en hyggelig aften til en mængde penge, hvor de fleste kan være med.”

Sebastian: ”Det er næsten allemandseje.”

Nichlas: ”Ja det er sådan rigtig folkeligt uden at være mega leverpostejsagtigt.”

Sebastian: ”Hvordan var det nu, jeg startede her?”… der bliver kløet lidt i de tætte krøller:

”Det var imellem gymnasiet og min første uddannelse i E-design. Jeg skulle finde på noget at lave, så jeg søgte diverse steder. Alabama Social skulle åbne, og søgte nye folk. Så der søgte jeg. Siden da har jeg været rundt omkring alle stederne på Nørrebro-striben her udtagen Hanzō. Jeg rykkede hen til det gamle Gran Torino, hvor jeg løb med pizzaer og sodavand. Der havde jeg det sjovt med barchefen, og han ville have mig som sin højre hånd og runner. Gradvist blev jeg sat ind i showet bag baren. Der har været nogle forskellige bar managers, som jeg har været under, og nu sidder jeg her på Bar Next Door.”

Bar Next Door

Hvordan er det at deles om lederskabet i den daglige drift?

Nichlas: ”Det fungerer udemærket.”

Sebastian: ”Ja, det er rart at være to.”

Nichlas: ”Jeg tror, at vi er kommet mere oven på nu. Nu kører det. Det er også derfor, at vi kan være væk i lidt længere tid begge to. I lang tid, efter vi fik ansvaret, havde vi en følelse af, at hvis ikke vi selv var her, så faldt det hele fra hinanden. Det er ikke fordi, at vi ikke stolede på bartenderne, de ansatte…”

Sebastian: ”Men det var følelsen af ansvaret, som var svært at lægge fra sig, fordi det var helt nyt.”

Nichlas: ”Ja, det var derfor, at jeg var her så meget. Ind og kigge hver dag.”

Hvordan tror I, at jeres kollegaer beskriver jer?

Nichlas: “Uuuhhh!”

Sebastian: “Oy, oy, oy!”

Nichlas: ”Det kommer nok an på, hvem man spørger.”

Sebastian: ”Og hvornår.”

Nichlas begynder at remse op af kollegaer, som han tror, godt kan lide ham, indtil han bliver afbrudt af Sebastian:

Sebastian: ”Jeg tror godt, at de kan lide os, men jeg tror bare, at på nogle punkter tænker de, at vi godt kan være lidt ustrukturerede. ”

Nichlas: ”Ja.”

Sebastian: ”Fordi vi på nogle punkter ikke altid har de samme holdninger.”

Nichlas: ”Jeg ved godt, at jeg kan være for meget med for eksempel garnish (cocktailpynt, red.). Jeg hader, når garnish ikke er i orden. Jeg synes, at det er SÅ irriterende. Det irriterer mig virkelig meget.

Hvilke overvejelser gør I jer omkring de cocktails, der kommer på menukortet?

Nichlas: ”De skal være sæsonbaserede og udspringe af, hvad folk vil kunne lide at drikke. Ambitionsniveauet har tidligere været sindssygt højt på Bar Next Door, men gæsterne kan ikke altid gennemskue idéerne. Det er ikke de gæster, der går på Ruby, vi henvender os til. Det er måske mere Nørrebro-gæster som dem, der kommer på nærliggende steder som Oak room eller Kassen, hvor cocktails også fås til omkring de 80 kr. Det er gæster, der ofte bare gerne vil have en lækker drink før eller efter middagen, så det skal være let gennemskueligt. Det skal ikke være så avanceret. Når det er sagt, så skal det selvfølgelig smage godt. Selvfølgelig skal der der også være plads til noget nyt og spændende.”

Sebastian: ”Men man behøver ikke at opfinde den dybe tallerken hver gang.”

Nichlas: ”Jeg har altid tænkt over, at det er nemmere at lave mad, fordi det flyder lidt nemmere på en eller anden måde, hvor cocktails skal være langt mere præcist afmålt. Mad kan godt smage godt, selv om der kommer lidt mere af det ene i og lidt for meget af det andet i. Det kan man bare ikke med en cocktail. Der lidt noget andet kemi ind over.

Sebastian: ”Vi lægger os meget op af klassikerne, og så laver vi en fortolkning ud fra dem.”

Bar Next Door

Hvordan finder I inspiration?

Nichlas: ”Drikker virkelig meget alkohol. Nej, man kommer bare ind i miljøet. Så snakker man med hinanden og møder bartendere ude i byen, og på Roskilde Festival får man lige en snak med andre bartendere og ambassadører. Man har hele tiden en finger på pulsen. Det er et interessant miljø. Der er et eller andet mega stilet over at drikke cocktails. Noget dekadent og en elegance ved at konsumere spirtus på den måde.

Sebastian: ”Waow! Så blev det fint, hva’?”

Nichlas: ”Yeah, words. You know. Men jeg finder også inspiration ved at gå ud at spise. Det inspirer mig rigtig meget, hvis jeg ser en eller anden spændende sammensætning på en tallerken af grøntsager eller garniture. Så skriver jeg lige en note på min telefon. Der er rigtigt mange ting, der inspirerer mig. Det kan også bare være farver eller et navn. Nogle gange kommer navnet før cocktailen. Så laver jeg en drink, som passer til navnet.”

Sebastian: ”Jeg tror bare, at jeg er lidt mere simpel. Jeg tænker ikke helt så meget over…”

Nichlas: ”Ja, du har en mega sjov tilgang til det. Du laver bare noget.”

Sebastian: ”Hah, ja, nogle gange. Det er meget mere simpelt. Det er bare impulsivt. Så går der et eller andet op for mig, og så er det bare om til bagbaren og hente. Så kører det. Hvis det smager godt, så fungerer det. Og hvis ikke det gør, som det tit også ender med, så har vi prøvet det. Nogle gange fungerer enkelte elementer, som man så må arbejde lidt mere med. Selvfølgelig bliver man inspireret af ens omgivelser, og hvor man bevæger sig hen, men for mig kommer de fede resultater mere som en instant reaction, når jeg står og eksperimenterer med nye cocktails.”

Interviewklassikeren over dem alle: Hvilke 3 ting ville I have med på en øde ø?

Sebastian: ”Et resort.”

Nichlas: “En flaske Fiji water. Solbriller, en flaske Fiji water og en falafel.”

Sebastian: ”Ej. Ikke falafel”.

Nichlas: ”Jo, en flaske rom fra Wray and Nephew.”

Sebastian: ”Ja. Du skal have hård sprut.”

Nichlas: ”Jaja. Er du sindssyg? Skriv en kasse. En palle.”

Sebastian: ”Jeg vil gerne have solbriller, altid. Klip klapper og et par badebukser. Ej. og en hængekøje. Måske Maja, min kæreste. Ej kun materielle ting. Og en hobbykniv. Ej, en dolk!”

Nichlas: Negroni! … Nej, jeg må hellere tænke mere strategisk. Åh! Solbriller! Everyday. Jeg elsker at have solbriller på. En flaske Fiji Water. En kasse Wray and Nephew Rum plus en hængekøje. Hov, det var fire ting. Sorry. Det må blive solbriller og en hængekøje og en kasse Wray and Newphew.”

Efter en underholdende samtale med drengene rundes hyggen af med et sidste spørgsmål om, hvad de to har af planer dagen efter interviewet.

Hvad skal I lave i morgen?

Sebastian: ”I morgen er jeg i Tisvilde. Musik i Lejet”

Nichlas: ”Jeg skal lave noget sirup, tror jeg.”

Sebastian: ”Ej, Det skal du altså lave i dag!”


Blå bog Sebastian:

Fulde navn: Sebastian Peña Thranow
Alder: 25
Uddannelse: Uddanner sig til møbelsnedker ligesom sin farfar
Civilstatus: I et forhold
Bopæl: København K
Bedste scorereplik: Jeg har ikke været ude og score i 5 år

Bar Next Door

Blå bog Nichlas:

Fulde navn: Nichlas Engelhardt Kofoed
Alder: 23
Uddannelse: Læser Entrepreneurship and design på KEA
Civilstatus: Single and ready to mingle
Bopæl: Vanløse
Bedste scorereplik: Lige nu, lige her… mørk eller hvid chokolade?

Bar Next Door