Vi har her på hjemmesiden tidligere præsenteret jer for Steak Royals restaurantchef, Mads Gramkow, i interviewet med “den polerede gadedreng“. Tiden flyver, vinden vender og nye projekter sættes i gang. Mads drager nu til det smukke, Østerbro, og giver stafetten videre til sin højre hånd Thomas Gregersen, der står klar til at tage over i restauranten ved Rådhuspladsen.

Med grå skyer, der varsler lun juni-regn, søger københavnerne på Kongens Nytorv i læ til en sen frokost. Vi befinder os i søsterrestauranten Bistro Royals hyggelige omgivelser med diskret baggrundsmusik og en fornemmelse af sommerferie. Her sidder vi ansigt til ansigt med den ny-udklækkede restaurantchef fra Steak Royal til en kop kaffe og en snak om fortid, forventninger og fremtidsdrømme.

Stort tillykke med din nye stilling! Hvordan er du endt her?

”Mange tak. Jeg kom egentlig til København for at arbejde i kommunikationsbranchen, men blev efter et års tid slået omkuld af en svær depression. Sygdomsforløbet medførte nogle midlertidige begrænsninger rent arbejdsmæssigt, og derfor var jeg nødt til at søge en anden karrierevej, og her var jeg så heldig at få mulighed for at arbejde deltid på Steak Royal, uden nogen tidligere erfaring. Et år senere er jeg her stadig, men i en noget andet rolle, og det skyldes i høj grad gode mentoregenskaber og stor tiltro fra ledelsen”

Hold da op! Hvad er det lige præcis Steak Royal kan?

”Jeg søgte hos Madklubben, da jeg var vild med hele konceptet. Men nu er jeg glad for, at jeg endte på Steak Royal. Steak Royal er lidt af en skjult perle i en del af det turistprægede København, som jeg ikke selv var så kendt i førhen. For at adskille os lidt fra eksempelvis Madklubben Steak og Bistro Royal, gør vi her meget ud af at fastholde den klassiske steak-house-indretning, som jeg er vild med. Rent internt forsøger jeg som restaurantchef at medbringe de bedste kommunikative egenskaber fra min uddannelse, for at give mine medarbejdere de bedst mulige arbejdsforhold.”

Manden bag restaurantchefen – hvis han var et dyr, hvad var han så?

”Sidst jeg blev spurgt om det, svarede jeg vist en gnu. Jeg er lidt fascineret af det dyr… men hvis jeg skal vælge nu, ville jeg nok kategorisere mig selv som en struds. Jeg er meget hurtig og arbejdsom når jeg er ”på” professionelt som restaurantchef. I privaten kan jeg derimod godt stikke hovedet i jorden, koble af og holde mig lidt for mig selv.”

Hvis du nu skulle sige lidt om dine bedste og værste evner?

”Jeg har en dårlig evne til at påtage mig for mange opgaver, men heldigvis har mit sygdomsforløb lært mig at uddelegere og efterlade ansvar. Jeg arbejder ikke kun med at udvikle mig selv, men lægger lige så meget vægt på at udvikle og stole på mine medarbejdere. De skal have det godt, for det er i sidste ende dem der driver vores forretning.  At jeg går op i mine medarbejders trivsel er nok også en af mine bedste evner, hvis jeg selv skal sige det.”

På death row får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

”Svamperisotto! Og så er jeg vild med rødvin. Så et virkelig godt glas rødvin skulle der også til – nok en italiensk. Men hvis jeg skulle vælge ud fra Steak Royals nuværende menukort, skulle det være vores jordbærpavlova. Den er ikke så tung, og så smager den bare af sommer!”

Fakta:

Navn: Thomas Gregersen
Alder: 31 år
Uddannelse: Cand.Ling.Merc i International Erhvervskommunikation, Aarhus School of Business
Bopæl: Vestamager
Secret side: Guitarspil og sang i smug

Thomas Gregersen