Fakta lyver ikke, og kræft er en sygdom, vi skal til livs, og det gør vi endnu engang noget ved sammen kokke fra hele landet den 3. februar. I år er det femte gang, at arrangementet løber af stablen – og 2019 bliver også året, hvor der samlet set er blevet indsamlet langt over 500.000 kroner!

Agendaen lyder på hele 10 indslag, som er kreeret af blandt andet køkkenchef Kasper Tind Hasse fra Falsled Kro, køkkenchef Peter Yung Worth Jacobsen fra Babettes Gæstebud” på Teater Republique, Østerbro Teater og indehaver og køkkenchef Yves Le Lay fra Nærvær. Det femte indslag står vores egen partner fra både Madklubben Bistro-de-Luxe og Restaurant Bazaar for. Han hedder Olli Simony, og ham fangede vi til et hurtigt interview!

Olli – du er igen i år med i Kokke mod Cancer. Hvad går det tiltag kort fortalt ud på?

“Vores erklæring lyder som følger: Kokke mod Cancer er en kulinarisk krigserklæring mod kræften. Vores mål er en verden fri for cancer. Vores ammunition hjertevarme, kærlighed og gastronomisk verdensklasse. Vi har tidligere afholdt arrangement på Falsled kro, hos Gastronomisk innovation, og Nimb terrasse.”

I år løber tiltaget af stablen den 3. februar. Men på hvilken restaurant vil I være at finde bag gryder og pander?

“Her i 2019 bliver det på Restaurant Bazaar i Dronningens Tværgade.”

Kan I løfte lidt af sløret for, hvad menuen vil stå på? 

“Personligt står jeg for en “Tatar á la Bazaar”. Og så vil Gin Isabel fra Gastronomisk Innovation servere et vinmatch eller tilsvarende til samtlige serveringer. Aftenen rundes af med kaffe og te – og cocktails. Vi forbeholder os dog retten til at justere i menuen, da vi har det med at blive løbende inspireret. Den komplette menu kan du finde ved at klikke her. 

Hånden på kogepladen – der skal penge i kassen for mønterne går til Kræftens Bekæmpelse. Tør I løfte sløret for et bud på en omsætning her i 2019? 

“Vi regner stærkt med at rejse 150.000 ved dette års arrangement!”

Hvad ser I personligt mest frem til ved arrangementet? 

“Det bliver helt bestemt at lave noget drøn god mad til et godt formål!”

 

Nyttig viden:

Tid, sted og dato: Søndag den 3. februar 2019 på Restaurant Bazaar i Dronningens Tværgade 21, Kønehavn K fra klokken 18.00 til 23.45

Pris: 1600 kroner alt inklusiv

Antal pladser: Omtrent 85 – vi har udsolgt, men får muligvis flere pladser i spil, så hold endelig øje…

Link til booking: https://madbillet.dk/show/event/kokke-mod-cancer-vol-5/0/0/0/danish