Med udsigt til Pilestrædes travle cyklister og forbipasserende med hænderne fuld af take away kaffe satte vi os ned til en snak med den nye partner på Madklubben Steak: Kenn Meier. Her blev snakket om fortid, fremtid og fedtmarmorering – alle aspekter, der er værd at vurdere, når man er med til at drive et moderne steakhouse anno 2018.

Velkommen Kenn og tillykke med den nye stilling. Hvad ligger bag denne velklædte mand, jeg sidder overfor?

“Haha, mange tak. Jamen med kroejere som forældre og bearnaise i blodet kan man sige, at jeg jo nærmest er blevet født ind i restaurationsbranchen og kokkefaget. Og det er jeg glad for! Ligeså er jeg rent privat utrolig glad for min kæreste Mette og vores to børn. Hov. Nu sagde jeg kæreste –faktisk er Mette min forlovede. Jeg friede til Mette i 2012 en aften på Valdemar Slot, så nu er det spændende, hvornår vi tager det næste step.”

Jamen tillykke til jer også så! Det lader til, at der så måske er mere ro på i privaten i forhold til dit arbejdsliv?

“Ja det kan man nok godt sige. Da jeg for tre år siden blev bragt ind i Madklubben for at hjælpe til på Bistro Royal, var jeg allerede der klar over, at rollen som partner var noget jeg bestræbte mig på at opnå. Jeg havde netop solgt Tisvilde Bistro-restauranterne, så at lade næste step være at blive en del af klubben, var jeg så klar på. Siden da er jeg gået fra henholdsvis delt køkkenchef på Bistro Royal, derefter også køkkenchef på Madklubben Steak og nu tre år efter, kan jeg stolt kalde mig for partner på Madklubben Steak.”

Var det udelukkende drømmen om at blive partner, der lå bag dit karrierevalg?

“Nej, der var skam en del Madklubben-fascination, der også spillede ind.  Jeg har altid beundret Anders Aagaards evne til at servere “minigourmetmad” til en god pris. Specielt da man som restauratør i sin tid observerede dette koncept ”udefra”.
Derudover er Madklubben en virksomhed med plads til alle klubmedlemmers visioner og drømme. I min nye rolle som partner er det ikke længere ”blot” køkkenet, jeg er ansvarlig for. Det er hele biksen. Omvæltningen er stor, men det er også utroligt fascinerende nu at være med til at udvikle Madklubben, og helt specifikt Madklubben Steak, til et nyt niveau.”

Og apropos Madklubben Steak. – Hvad tror du er grunden til, at vores steakhouse i Pilestræde klarer sig godt?

“Jamen det er klart en kombination af mange ting. Jeg synes, at vi leverer et højt niveau på både køkken- og tjenersiden på alle Madklubbens restauranter, men det er altid en unik oplevelse for hver enkelt restaurant. Her på Steaken spiller personlighed, et specielt gå-på-mod og et glimt i øjet meget ind, når jeg ansætter personale. På restauranten går vi op og ned ad hinanden hele dagen, så for mig er det vigtigt, at folk har det godt, når de er her. Det afføder en gensidig glæde, som munder ud i bedre service og et bedre produkt. Det skal bare spille!”

Nu kommer plantebaseret kost jo mere og mere i søgelyset. Hvordan påvirker det et steakhouse anno 2018?

“Udelukkende positivt, synes jeg! Jeg vil naturligvis altid værne om det, et steakhouse kan, men hermed ikke sagt, at man ikke må lade sig inspirere af tidens tendenser. På Madklubben Steak kan du selvfølgelig nyde en klassisk bøf bearnaise med fritter, men vi har også bragt flere grøntsager ind som et delikat supplement til din bøf. Lige nu kan du for eksempel få glaserede beder med honning og hasselnødder, skorzonerrødder ”Cæsar style” og et udvalg af salater. Ligeså kan vi altid tilbyde både et vegetarisk og vegansk måltid til vores gæster.”

Det lader jo til, at du har styr på det hele. Er det ”typisk Kenn”?

“Åh, haha. Jeg har da haft mine smuttere – specielt i mine år som kokkelev. Helt konkret husker jeg et bryllup, hvor jeg var ansvarlig for at varme natmaden op. 30 liter kartoffelsuppe. Og hvad gør jeg? Jeg brænder den selvfølgelig på. Efter flere forsøg på at redde den med både snaps, fløde og jeg ved ikke hvad, måtte jeg opgive. Så kl. 00 påbegyndte jeg ny 30 liters portion kartoffelsuppe fra bunden. Øv.”

Og så vil jeg runde af med en klassiker: På death row får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

“Åh… Det er jo ligesom, når man ikke kan sige hvilket af sine børn man elsker mest. MEN en god bøf med bearnaise og fritter bliver jeg jo aldrig træt af.”


Blå bog:
Navn: Kenn Meier
Alder: 37
Bopæl: Hørsholm
Privat: Forlovet med Mette og far til 2 fantastiske unger
”Hvis jeg var en bøf”: Ville jeg være en T-bone steak. Den har to gode side. Den møre og den smagfulde. Den rå og den fornemme.