Foto: Fra venste: Anders Aagaard, Mikkel Kryger, Puk Elgaard, Bodil Jørgensen og Thomas Buttenschøn

Manden bag Madklubben gæstede søndag den 6. marts endnu engang GO’ Morgen Danmarks studie på Hovedbanegården. Her stod menuen på en hyldest til den spritnye sæson af Netflix-serien ”House of Cards”, hvor den kyniske politiker Frank Underwood traditionen tro spiser spareribs, når hovedet skal renses og hjertet holdes varmt.

Anders tilberedte sine ribs – eller svinekamben, som de hedder på dansk – på to forskellige måder: Med en klassisk, amerikansk BBQ-marinade og med en mere eksotisk, asiatisk marinade inspireret af vores Nørrbro-restaurant, Hanzō. Du kan finde opskriften på BBQ-ribs med brun farin, æblejuice, ketchup, chili og meget mere lige her. Er du mere til asiatiske toner af hoisin-sauce, gærede ”black bean”-sojabønner og teriyaki, ligger opskriften også kun et klik væk.

Mens spareribs traditionelt set serveres med en omgang coleslaw, havde Anders Aagaard taget en lunere, sundere og måske endda lidt sjovere opskrift på kål med i studiet. Her blev spidskål delt i store både og grillet på en glohed pande. Lige inden servering blev ”kålbådene” dækket med revet citronskal, salt, peber og en svinenem dressing lavet på græsk yoghurt, honning og tabasco.

Madklubbens spareribs er den perfekte mumsemad til søndagsmiddagen, hvor du kan gå i gang med koge kødet tidligt på dagen. Vil du i stedet forkæle familien en hverdagsaften, kan du med fordel sætte gang i processen allerede aftenen før. Er du typen, der bare allerhelst vil spise ude? Så kan du teste vores saftige BBQ-ribs hver søndag aften på Alabama Social, hvor det normale menukort erstattes af en ”Lazy Sunday Selection”.

God fornøjelse med ribs fra Madklubben. Og husk: De er ikke lavet rigtigt, hvis ikke du går fra bordet med fedtede fingre.

Image-1