Kalenderen viser forår, men vejret lader os ikke helt overbevise. Til trods for smukke morgener og påbegyndende fuglekvidder løber vintersnuden stadig, når vi bevæger os ud i det vindfriske vejr. Men det er egentlig okay. For selvom souping i øjeblikket er den hotteste trend i USA, er det meget rart, at vi i Danmark kan krybe i køkkenet og varme os på en udødelig favorit: Suppe.

Her i sæsonernes mellemstadie udnytter vi det bedste fra begge årstider og kreerer en slubrende sammenkobling heraf i et twist af den klassiske kartoffelsuppe. Nyd den vinterlige hverdagsret nu tilsat et skvæt af forårsfornøjelser. Følg med her:

Antal: 6 personer.
Beregnet tid: 40-50 minutter

Hvad skal jeg bruge til suppen?

  • ½ kg bagekartofler
  • 1 bt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • ½ bt timian
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk creme fraiche 38%
  • Salt og friskkværnet peber

… Og hvad med pynt?

  • Fintsnittet forårsløg
  • Rygeost rørt med citronsaft & creme fraiche
  • Purløgsolie

Hvordan gør jeg så?

  1. Start med at skrælle kartoflerne, og skære dem i tern på ca. 1 cm. Rens herefter forårsløgene, og snit dem til mindre stykker. Pil til slut hvidløget, og hak det i tern.
  2. Smørret smelter du i en gryde. Når det bruser, tilsætter du kartofler, forårsløg og hvidløg. Husk at efterlade en smule forårsløg til pynt.
  3. Lad blandingen stege over meget svag varme og ved konstant omrøring. Sørg for, at blandingen ikke tager farve. Efter sautering i 4-5 minutter kværner du peber over, og rører rundt i grønsagerne.
  4. Tilsæt din grøntsagsbouillon, og lad herligheden koge over svag varme, til alt er mørt.
  5. Og nu til det sjove: Blend suppen – gerne af flere omgange. Du ved, at suppen er sublim, når du opnår en lækker, cremet konsistens.
  6. Hæld herefter suppen tilbage i en ren gryde. Tilsæt nu piskefløde, creme fraiche og sødmælk. Smag til med salt og peber.
  7. Endeligt varmer du suppen igennem, og tilsætter lidt bouillon, hvis du synes, at suppen er blevet for tyk.
  8. Og så skal der pyntes! Anret lidt rørt rygeost i bundet af tallerken, og pynt din kokkekreation med forårsløg og purløgsolie.
  9. Nu kan du servere suppen. Tip: Suppen serveres bedst rygende varm.
  10. SÅ skal der spises! Rigtig god fornøjelse.

Vil du skyde hurtig genvej til step nr. 10? Så kan kartoffelsuppen lige nu nydes som første del af din komplette 3-retters middag på Madklubben Steak. – Book et bord lige her. Psst! Husk at du altid kan finde flere Madklubben-opskrifter lige her.