FOOD CLUBs tag-selv-bord er spækket med bredt udvalg af delikate retter og sunde tilbud til dig, uanset om du er vegetar, veganer eller gennemført kødæder. Særligt oplever vi en stor begejstring for vores falafler lavet på edamamebønner og spækket med både fibre, vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer. – Fik vi nævnt, at de faktisk også er 100 % veganske? Nu kan du kaste dig ud i at kreere den sunde, sommerlige og smagfulde livret hjemme i dit køkken!

Falafel lavet på edamamebønner – 6 personer

Hvad skal jeg bruge? 

  • 1000 g edamamebønner
  • 1 bundt koriander
  • 5 fed hvidløg
  • 3 grønne chilier
  • 35 g olivenolie
  • 75 g kikærtemel
  • 15 g limesaft
  • 15 g salt

Hvad skal jeg gøre?

  1. Start med at blende edamamebønner, koriander, hvidløg og grøn chili sammen til en samlet falafeldej
  2. Tilsæt nu olivenolie, kikærtemel og limesaft, og rør det godt ind i falafeldejen
  3. Smag falafeldejen til med salt efter præference
  4. Rul nu falafeldejen i nogenlunde lige store kugler (ca. 30 gram stk.) – brug evt. en spiseske til hjælp
  5. Varm fritureolie op i en gryde – pas på, at du at brænder dig på olien!
  6. Kog falaflerne i nogle minutter, til de opnår en sprød skorpe og en blød midte – prøv dig lidt frem
  7. (Alternativt kan du fritere falaflerne i olie på panden – sørg for at vende dem hyppigt)
  8. Så skal der spises! Nyd evt. falaflerne i selskab af lækkert pitabrød og skønt tilbehør, eller server de sprøde smagsbomber med en lækker salat og en god dressing.

Virker turen i supermarkedet og udsigten til gryderne lidt uoverskueligt i aften? Så kig ind forbi FOOD CLUB, og nyd vores falafler samt en masse andre lækkerier fra vores tag-selv-bord spækket med grønt, friland, økologi og bæredygtighed. Du kan booke et bord nemt og hurtigt online lige her. God fornøjelse!