På det travle hjørne af Kongens Nytorv og Gothersgade søger vi hurtigt væk fra et uventet skybrud og ind i de elegante lokaler på Bistro Royal. Her har vi sat en ung mand i stævne, Alexander Heavey, der, i fuld firspring, håndterer både servering, seatings og supervisering af de mange travle ansatte. Alexander er nemlig nyslået restaurantchef på Bistro Royal – en frisk fyr, der heldigvis har kunnet afsætte lidt tid til en snak om drastiske livsstilsændringer, om værdien af hårdt arbejde og om… tømmerflåder?!

Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv?

”Jamen jeg hedder Alexander og er ny restaurantchef her på Bistro Royal. Jeg har ikke nogen lang baggrund inden for restaurationsbranchen, og jeg startede første gang som runner, da restauranten her åbnede for 3,5 år siden. En runner er sådan en, der assisterer tjenerne med alt fra rene glas til servering og afrydning. Før det har jeg været omkring 30.000 forskellige steder. Lige fra et call center hos Berlingske til det danske handelskammer i Beijing.”

Fra runner til restaurantchef? Det lyder da lidt vildt! Care to share?

”Jo da. Jeg startede som bakkepusher (slang for runnder, red.) på deltid og fik en reprimande allerede efter et halvt år. Jeg arbejdede ikke nok timer, min attitude var meget lad og jeg lagde ikke nok sjæl i mit arbejde. To skriftlige advarsler senere gik der lidt for meget bytur i min hverdag, jeg faldt ned i et sort hul og levede generelt meget usundt.  Den korte historie er så, at jeg vågnede op en dag og var så træt af mig selv, at jeg påbegyndte et vægttab på 30 kilo og besluttede, at jeg ville arbejde virkelig hårdt for at ændre mit liv. Nu er jeg så nået hertil i dag!”

Alex Restaurant Interview

Super flot! Hvad har gjort din livsstilsændring mulig?

”Det faktum, at nogen turde hive fat i mig og fortælle mig direkte, at jeg gjorde noget helt galt. Hos Madklubben har jeg haft nogle virkelig gode ledere, der, under min egen oplæring som leder, har vejledt mig godt i forhold til koncepter som regler og samarbejde. Det vigtigste, de har lært mig, er dog, hvor vigtig konstruktiv feedback er. Ikke blot at kunne give god konstruktiv feedback til andre, men lige så meget selv at kunne tage imod den og lære af den. Jeg har altid været et enormt stolt menneske, men det vendte sig jo. Heldigvis.”

Føler du dig slet ikke lidt skræmt over din nye titel som restaurantchef?

”Jo, det har da været intimiderende til tider! Og det er det også stadigvæk. Uvished og usikkerhed er skræmmende, men det er den slags, man vokser af som menneske. I starten var det en enormt klaustrofobisk fornemmelse, men jeg ved nu, at jeg er enormt privilegeret, da jeg har nogle rigtig gode kolleger. De er til stor hjælp i forhold til at aflaste mig, men også til at støtte hinanden kolleger imellem.”

Et godt råd til andre restaurantansatte med en leder i maven?

”Læg altid 100 % i dit arbejde. Du skal alligevel bruge al din tid på dit arbejde, så du kan lige så godt bruge tiden optimalt. Spørg ind! Det er vigtigt at du tager aktiv del i din egen indlæring. Spørg ind til præstation, forventninger og mål. Og så er det fedt, hvis du melder ud, at der er noget, du gerne vil. Så kan man finde på en konkret plan sammen.”

Besidder du en særlig evne, som du vil fremhæve?

”Jeg er stædig på både godt og ondt. Haha! Min stædighed betyder heldigvis, at jeg ikke går så nemt på kompromis, og at jeg altid bestræber mig på at opnå et godt resultat. Dog betyder min stædighed også, at jeg til tider endnu halter efter med selv at være fuldstændig modtagelig overfor feedback fra andre.”

Og sidst men ikke mindst! På dødsgangen får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

“Chili con carne. Det er bare godt! Det er comfort food. Dejlig nemt at lave, billigt og fyldt med proteiner. Det er en win win.”

Fakta:

Navn: Alexander Abildgaard Heavey
Alder: 25 år
Job: Restaurantchef for Bistro Royal pr. 1. juli 2017
Bopæl: København K (p.t. Hellerup)
Civilstatus: I fast forhold
Secret side: Uh den er svær. Jeg har bygget tømmerflåder med mine venner de sidste 2 somre. Men det er lidt mærkeligt… Lad os hellere holde os til, at jeg elsker sneakers og har minimum 30 par derhjemme.