Velkommen til Steak Royal

Lige ved siden af Københavns Rådhus finder du Regnbuepladsen, som folder sig ud med sine brosten for foden af klokketårnet. Her holder Steak Royal til: Et smukt og indbydende spisested, der både hylder de klassiske dyder og kigger frem mod de seneste gastronomiske tendenser. Som navnet antyder, spiller kød en særlig rolle på Steak Royal, men der er også masser af fisk, skaldyr og grønt på menuen. Spis i den lyse stueetage med udsigt til pladsen, eller tag trappen ned i den stemningsfulde kælder komplet med semiprivate spisebåse og en stor cocktailbar.

Smiley: Se Steak Royals seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Madglad blogger giver Steak Royal 8 ud af 10 stjerner

Madglad blogger giver Steak Royal 8 ud af 10 stjerner

Når man driver restaurant, er det altid spændende, når der kommer anmeldere forbi. Hvad ender det med? Kan man mon score de eftertragtede 6 stjerner? Den slags klassiske anmelderrammer behøver byens madglade livsstilsbloggere dog ikke at bekymre sig om. For hvorfor begrænse sig til 6 stjerner, når man kan kaste mange flere afsted?

Det må Nouw-bloggeren Sophie Valentina have tænkt, og det er vi topglade for. Det har nemlig gjort det muligt for Steak Royal at modtage intet mindre end 8 stjerner i Sophies seneste restaurantanmeldelse.

Det er især hovedretten – en fedtmarmoreret rib eye fra kornfodret Uruguaysk kvæg – der får lykkebarometeret til at slå ud:

”Bøffen på Madklubben var FANTASTISK!! Det er MEGET længe siden, jeg har fået så lækker en bøf! Sindssygt mørt, stegt perfekt medium, super lækker glasering. Det spillede virkelig!”

Også desserten i form af signaturretten ”Coupe Royal” med karamelis, nødder og Oreo’s bliver fremhævet:

”Der er ikke en finger at sætte på NOGET omkring desserten! Den smagte SÅ godt og der blev spist op! Rub og stub. Lige ned i løgneren.”

Foruden maden lægger Sophie også i sin anmeldelse stor vægt på indretningen. Vi har da også gjort ekstra meget ud af designet og møblerne på Steak Royal, der emmer af international klasse, fransk luksus og skandinavisk hygge på én og samme tid (altså hvis vi selv skal sige det, ik’.)

”Restauranten har meget plads. Der er vel plads til ca 60 mennesker ovenpå, og man kan også sidde nedeunder. Men trods der kan være, og der er, mange mennesker, så er der stadig en dæmpet lyd og virkelig god service.  Rigtig fin og klassisk opdækning og i ’stue/gade’ etagen, kan man se direkte ind til kokkene. Jeg vil uden tvivl besøge dem igen, og til sommer kan man sidde udenfor, med frontrow udsigt til Rådhustårnet og nyde en masse, lækker rosé.”

Læs hele Sophie Valentinas 8-stjernede anmeldelse af Steak Royal her.

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Okay, okay, så måske hare vi ruget lidt for længe over titlen på denne oversigt. Vi driver ikke gæk med dig, næh, i bund og grund vil vi bare fortælle, hvordan påskedagene påvirker åbningstiderne på enkelte af Madklubbens restauranter.

Som bekendt holder kun en kylling lukket i påsken, og derfor er der ikke tale om de store ændringer i forhold til normalen. Det betyder, at du også kan mæske dig i fremragende mad til yderst sympatiske priser i løbet af de forårsfriske helligdage. Flere af vores restauranter holder normalt søndagslukket, hvilket vi ikke piller ved:

Hyldest til en klassiker: Hos os kan du få en uimodståelig bøf bearnaise

Hyldest til en klassiker: Hos os kan du få en uimodståelig bøf bearnaise

Indenfor gastronomien findes der ”makkerpar”, som får sød magi til at opstå på smagsløgene: Jordbær og chokolade, champagne og østers, skinke og ost, remoulade og ristede løg, ja, listen kunne sagtens fortsættes, men på den ultimative trone finder du: Bøf og bearnaise.

Den cremede men alligevel syrligt, friske franske sovseklassiker lægger sig omkring kødets møre, salte fibre som en dyne af velsmag og formår samtidig at skære igennem de umami-mættede og fedtholdige proteiner. Det lyder måske poetisk og kompliceret, men oplevelsen kan opsummeres temmelig kort: Det smager skide godt!

Du kan få bøf bearnaise på flere af restauranterne i Madklubben-familien, og mens et sted som Bistro Royal på Kongens Nytorv serverer retten i form af en skær-selv-cuvettesteg med sauce på siden, kan du på Madklubben Vesterbro score en portionsanrettet rib eye på 300 gram i selskab med sprøde fritter og silkeblød bearnaise.

Madklubben Steak i Pilestræde og på Steak Royal ved Rådhuspladsen kan bearnaisen frit tilvælges til lige præcis den bøf, du sulter efter. Skal det være en mørbrad? En striploin? En Flat Iron Steak? Eller måske en overdådig Cöte de Boeuf? Valget er dit!

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Byguiden Alt Om København – i folkemunde kendt som AOK.dk – har endnu engang tændt op under den traditionsrige Byens Bedste-prisuddeling. Selvom der stadig er et stykke tid til, at læserafstemningen sparkes igang, kan du allerede nu nominere dine favoritsteder til en plads i slutfeltet.

Det gør du ved at tagge Instagram-billederne fra dine yndlingsspots i byen med #ByensBedste17 – men skynd dig, for nomineringsperioden løber kun frem til og med torsdag den 6. april.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe en eller flere af vores restauranter eller barer med at blive nomineret til Byens Bedste 2017. Naturligvis kun, hvis du har haft en super oplevelse hos os – ”ærlighed smager bedst” er trods alt vores slogan.

Hvis vi selv skulle sige det (og det skal vi jo!), så kunne kategorien ”Byens Bedste Nye Restauraurant” da sagtens rumme Madklubben Nørrebro og Steak Royal, mens “Byens Bedste På Budget” næsten kalder på deltagelse fra Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Gran Torino eller Tony’s. Bistro Royal og Alabama Social kunne begge være oplagte kandidater til ”Byens Bedste Brunch/Morgenmad”, mens både Bar Next Door og baren på Madklubben Vesterbro snildt kunne indfinde sig i kategorien ”Byens Bedste Cocktailbar”.

Hvis du er enig i en eller flere af overstående forslag, så skynd dig over på Instagram og hashtag dine tidligere eller kommende pletskud fra Madklubben-familien med #ByensBedste17 – så krydser vi fingre i mellemtiden!

Ugens craving: Coupe Royal med is, nødder og knuste Oreos

Ugens craving: Coupe Royal med is, nødder og knuste Oreos

Hvis du har spist på Bistro Royal på Kongens Nytorv eller på søsterrestauranten Steak Royal ved Rådhuspladsen, har du muligvis stiftet bekendtskab med den legendariske husdessert, Coupe Royal. Den syndige isdessert serveres i en klassisk ”Mint Julep”-metalkop og er på få år blevet en uundværlig afslutning på måltidet for mange af vores stamgæster.

Som i mange andre madmæssige sammenhænge er vores Coupe Royal en anretning, der på én gang er fuldstændig simpel og fuldstændig uimodståelig. Så nem, at du sikkert sagtens kunne lave den derhjemme selv, men den smager bare bedre, når den serveres som et velkendt, iskoldt kys på munden efter middagen på en smuk restaurant.

En Coupe Royal består af cremet karamelis, en saltet karamelsauce lavet på kondenseret mælk krydret med havsalt, ristede og hakkede hasselnødder og mandler og sidst men ikke mindst en crumble lavet på de karakteristiske, mørke Oreo-kiks. Ja, faktisk forsøger vi at undgå madspild ved simpelthen at købe alle de kikserester fra Oreo-fabrikken, der ellers ville gå til spilde under produktionen.

Uanset om du vil nyde din Coupe Royal på Bistro Royal eller Steak Royal, koster den kun en flad halvtredser. På Bistro Royal fås den sågar til frokost. Velbekomme!

Coupe Royal på Bistro Royal og Steak Royal

Københavnerstang og legendarisk hummer: Oplev Steak Royals nye menukort

Københavnerstang og legendarisk hummer: Oplev Steak Royals nye menukort

Siden Steak Royal åbnede på Regnbuepladsen lige ved siden af Københavns Rådhus for snart et år siden, har restauranten været garant for elegant og ukompliceret madlavning. Inspirationskilderne til menuen er kommet fra ind- såvel som udland, og forårskortet anno 2017 understreger da også, at Steak Royals kokke er ligeså forelskede i København som i resten af den vide verden.

Udvalget af hovedretter med saftige bøffer og frisk fisk piller vi ikke det store ved, men til gengæld er der nye lækkerier at finde blandt forretterne og desserterne.

Glæd dig til en lun belgisk vaffel bagt med dild og toppet med stenbiderrogn, sprøde calamari med aïoli, cremet burrata-mozzarella med blodappelsin og korianderfrø, hummer ”Tiger Lee” inspireret af mesterkokken Daniel Letz’ legendariske opskrift fra sin tid på Kong Hans med brunet smør, soja, ingefær og forårsløg og ikke mindst ispindeklassikeren Københavnerstang genfortolket som en forførende isdessert med vanilje, ananas og hvid chokolade.

På Steak Royal sammensætter du selv din perfekte 3-retters middag fra kun 300 kr. Det er et fund til prisen, når man tager beliggenheden, indretningen og madens kvalitet i betragtning. Gå på opdagelse i hele det nye menukort her, og se de nye retter præsenteret i billeder herunder:

STENBIDERROGN med mandel-creme fraiche på en lun belgisk vaffel bagt med dild:Stenbiderrogn på Steak Royal

BURRATA: frisk mozzarella med korianderfrø, olivenolie og blodappelsin:
Burrata på Steak Royal

RÅSTEGT HUMMER “Tiger Lee” med brunet smør,  ingefær, soja og forårsløg: Hummer Tiger Lee på Steak Royal

RIB EYE ca. 350 g, fedtmarmoreret, kornfodret fra Uruguay med rødvinssauce: Rib Eye på Steak Royal

“KØBENHAVNERSTANG” med vaniljeis, ananas og hvid chokolade:Københavnerstang på Steak Royal

Espresso Martini: Dekadent og kaffefyldt cocktail storhitter

Espresso Martini: Dekadent og kaffefyldt cocktail storhitter

Hvis der er noget, Københavnerne elsker til hverdag, så er det kaffe. Hvis der der er noget, Københavnerne elsker til weekend, så er det cocktails. Den perfekte kombination ligger ligefor: Espresso Martini!

Blandingen af vodka, Kahlua og friskbrygget espresso resulterer i en cremet, sødlig og kraftig drink, der fungerer som et tiltrængt knytnæveslag lige i sanseapparatet, når du skal op i gear igen efter middagen eller bare trænger til et energiboost på byturen.

Espresso Martini hører til blandt favoritterne hos flere af medlemmerne i vores store Madklubben-familie. Se på listen nedenfor, hvor du kan sippe din Espresso Martini, samt hvor meget den koster.

Skål, og god weekend!

TV-tid: Steak Royal er med i det nye afsnit af Sjit Happens

TV-tid: Steak Royal er med i det nye afsnit af Sjit Happens

Screendump: TV2 Zulu/Mastiff

Hvis du både er fan af TV2 Zulu-komedieserien Sjit Happens OG Madklubbens internationalt anlagte bistro, Steak Royal på Regnbuepladsen, så kan du opleve to af dine yndlingsting i skøn forening tirsdag den 6. marts.

Restaurantens elegante kælderlokale med sine hvide marmorborde, Børge Mogensen-stole og høje, mørkegrønne træpaneler danner nemlig en rolig ramme om et scenarie, der ellers kan få de fleste til at krumme tæer: Den storforelskede Mads har besluttet sig for at fri til kæresten, Helena, men det går på ingen måder efter planen. Det bliver ikke mindre akavet, da Ane dukker op udenfor restauranten senere på aftenen.

Herudover deltager vores helt egen supertjener, Nadia Nielsen i rollen som… supertjener! Aftenens afsnit har titlen ”Frieriet”, og hvis du ikke kan vente med at se det, kan afsnittet allerede nu streames som forpremiere på TV2 Play. Det kræver dog, at du har et login.

Fristet til selv at besøge Steak Royal? Så tjek restaurantens menukort ud her, og book nemt og hurtigt et bord online efterfølgende. Vi ses på Regnbuepladsen!

PS. Hvis du selv går og planlægger et frieri på en af vores restauranter, guider vi gerne til, hvordan det kan foregå mindre kikset, end det er tilfældet i Sjit Happens. Just saying!

Ugens craving: “Bøffernes konge” på Steak Royal

Ugens craving: “Bøffernes konge” på Steak Royal

De bedste ting i livet er dem, vi kan dele med folk, vi har kær. Det er også tanken bag Steak Royals moppedreng af en delebøf: Côte de Boeuf. Selv kalder vi den for ”bøffernes konge”, og der er rigeligt til to personer i en enkelt udskæring på ca. 1 kg. med ben.

På Steak Royal kan man sammensætte sin egen 3-retters menu for 300 kr., og vil man prøve kræfter med Côte de Boeuf’en til hovedret, koster det 100 kr. ekstra pr. person.

Côte de Bœuf er faktisk en rib-eye steak men skåret af den ende af ribbenene, som sidder tættest på skulderen, hvilket gør bøffen mere fedtmarmoreret og dermed giver markant mere smag sammen med en fastere struktur i kødet. Vi har, sammen med vores slagter, udvalgt de absolut bedste dyr, som bruges til vores Côte de Bœuf. Dyrene er danske og af racen Angus eller Hereford. På Steak Royal pandesteges bøffen medium/rare – det tager ca 25 minutter. Men det er hele ventetiden værd!

Fristet? Se på menuen, hvad du kan få af tilbehør til din bøf, og book bord nemt og hurtigt online ved at klikke her. Vi ses på Steak Royal!

En guide med sprød bund: Her kan du spise skønne vintertærter

En guide med sprød bund: Her kan du spise skønne vintertærter

Hvis du er typen, der pligtfyldt passer og plejer din søde tand, og som efter en mættende forret og hovedret stadig udbryder: ”Dessert er der altid plads til! Det er en helt anden mave!”, så er denne guide for dig. En guide til skønne små tærter.

”Er der virkelig behov for sådan en guide?”, tænker du måske. Med hele tre forskellige restauranter, der har den delikate dessertklassiker på menukortet i forskellige afskygninger lige nu, er svaret selvfølgelig: ”Ja!”. Uanset om du vil have den med lime og flamberet marengs, i selskab med lakridskys og lemon curd eller klædt i passionsfrugtsirup og myntepulver, så har vi en tærte til dig. Læs med her:

Tony’s: Vores støvlelandsspiseri for enden af Nyhavn har opgraderet den klassiske lemon pie med en creme af italiensk marengs og cream cheese. Tærten serveres med en syrlig lemon curd i bunden og hjemmebagte marengskys lavet på rålakrids. Fås som en del af din 3-retters byg-selv-menu fra kun 200 kr.

Madklubben Steak: Når vinterfrosten trænger helt ind i knoglerne, kan man heldigvis spise sig væk til varmere himmelstrøg. På Madklubben Steak i Pilestræde serveres en eksotisk desserttærte med fyld af citron- og passionsfrugtcreme på en bund af saltet karamelsovs. På toppen pyntes med hvide chokoladeskræller, passionsfrugtsirup og myntepulver. Snup den som en del af en 3-retters menupakke fra 300 kr.

Steak Royal: ”Key Lime Pie” i vinterfrakke. Sådan kan øjeblikkets favoritdessert på Steak Royal ved Rådhuspladsen beskrives. Med en uimodståelig og rørende simpel kombination af smuldrende mørdej, kondenseret mælk, lime og flamberet marengs på toppen, er Key Lime Pie et kup på vintermenuen til kun 50 kr.