Velkommen til Steak Royal

Lige ved siden af Københavns Rådhus finder du Regnbuepladsen, som folder sig ud med sine brosten for foden af klokketårnet. Her holder Steak Royal til: Et smukt og indbydende spisested, der både hylder de klassiske dyder og kigger frem mod de seneste gastronomiske tendenser. Som navnet antyder, spiller kød en særlig rolle på Steak Royal, men der er også masser af fisk, skaldyr og grønt på menuen. Spis i den lyse stueetage med udsigt til pladsen, eller tag trappen ned i den stemningsfulde kælder komplet med semiprivate spisebåse og en stor cocktailbar.

Smiley: Se Steak Royals seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Nu er mandag også bøfdag: Steak Royal udvider åbningstiderne

Nu er mandag også bøfdag: Steak Royal udvider åbningstiderne

Der har været fuld blus under gryderne på Regnbuepladsen, siden vi åbnede Steak Royal i starten af april. Med to gennemdesignede etager, cocktailbar og udendørsservering, har vores dygtige personale haft rigeligt at se til. Men nu vi fuldt ud i træning og klar på mere. Derfor udvider Steak Royal åbningstiderne, så du nu kan gafle steaks, fisk og regnbueis seks dage om ugen i stedet for fem.

Indtil nu, har vi kun haft åbent til frokost og aften fra tirsdag til lørdag. Nu tager vi også mandagen med. Det gælder både frokost- og aftenservering, så du kan pleje dine weekendblues eller blot tage hul på en ny uge med god mad til fair priser.

Lad dig friste af hele menukortet på Steak Royal her. Glem ej heller at reservere bord på forhånd, da der er rift om pladserne på vores internationale bøfdestination lige ved Københavns Rådhus.

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Ugens frokostcraving: Pil-selv-rejer på Steak Royal

Ugens frokostcraving: Pil-selv-rejer på Steak Royal

Den første uge er gået med frokostservering på Madklubbens nyeste restaurant på Regnbuepladsen i hjertet af København. Solen har indhyllet gæsterne i sine varme stråler, mens vores dygtige kokke har sendt læssevis af retter ud ad klappen.

Selv om frokostmenuen både byder på burger, tatar og saftig bøf, er det en havfrisk omgang madlykke, vi vil anbefale denne gang: Steak Royals pil-selv-rejer. De store ”rosé crevettes” serveres talstærkt i en grøn marmorskål med et helt simpelt og helt rigtigt akkompagnement i form af lunt surdejsbrød og en syndig citronmayo med urter.

Den volumniøse omgang DIY skaldyr står i bare 100 kr., og dermed er der lagt op til stor frokostsmag til små penge. Kom forbi Regnbuepladsen og spis frokost med Rådhusklokkerne bimlende om ørerne, og vær blandt de første til at smække popoen i vores spritnye ”Luxembourg”-stole, som sender tankerne mod Paris.

Du kan gå på opdagelse i hele Steak Royals menukort her, og skulle du føle dig fristet, kan et bord nemt og hurtigt bookes online her.

Frokostsæsonen rammer Regnbuepladsen den 1. juni

Frokostsæsonen rammer Regnbuepladsen den 1. juni

I århundreder har folk gået rundt og troet, at der gemte sig en krukke med guld for enden af regnbuen. På under 2 måneder har vores nyeste restaurant, Steak Royal, dog vist, at der var tale om noget endnu bedre: Store bøffer, friske fisk og tørstslukkende cocktails i lange baner. Nu gør de dygtige kokke og tjenere klar til at forlænge arbejdsdagene, når der åbnes for frokostservering fra onsdag den 1. juni.

Her vil Steak Royals spritnye udendørsservering også være på plads med flaskegrønne ”Luxembourg”-stole, caféborde i marmorlook og store parasoller fra vores gode venner hos Veuve Clicquot. Der bliver med andre ord tale om et udendørsområde, der sender tankerne mod Paris, selv om vi befinder os midt på Regnbuepladsen med Rådhusklokkerne bimlende om ørerne og solen (forhåbentlig) skinnende fra en skyfri himmel.  Skulle alle pladser udenfor være optaget eller plaget af sommerregn, er der selvfølgelig også mulighed for at indtage de nye frokostretter i den smukke restaurant.

Læs også: Politiken: “Steak Royal er en restaurant, du skal kende!”

Uanset hvad, kan du glæde dig til et væld af bistro- og pubklassikere i selskab med håndplukkede retter fra aftenmenuen. Det gælder for eksempel vores fish tacos med pankofriteret torskeryg, der kan deles som snacks i et sæt à 2 eller 4 styk. På den panerede fiskefront finder du også en syndig omgang fish ’n’ chips komplet med sprøde fritter og hjemmerørt tatarsauce.

IMG_2959

Frisk på kød? Så er der frit valg mellem en cheeseburger med monterey jack-ost, dill pickles og vores hemmelige burgerdressing, rørt tatar med estragon og trøffel, samt en 250 grams frokostbøf af oksemørbrad med bearnaise og salat på siden. Ja tak!

FullSizeRender

Apropos salater, kan enhver grøntsags-elsker få frokostlykken at smage i form af cæsarsalat med grillet fransk landkylling, ”Caprese Royal” med cremet burrata-mozzarella og modne sommertomater eller en kølig gazpacho med mandler og melon.

FullSizeRender-2

Kan du undgå at høre om de sidste retter uden at blive helt igennem gammelsulten? Vi satser, for vi kan ikke undgå at fremhæve en stor skål med pil-selv-rejer, som ganske simpelt og sommerligt serveres med citronmayo og surdejsbrød. Ligeså er de hvide asparges med håndpillede rejer, ramsløg og cremet hollandaise en favorit, som flere vil kunne genkende fra aftenmenuen.

FullSizeRender-1

Du kan gå på opdagelse i hele Steak Royals frokostmenu her. Vi anbefaler varmt at booke bord på forhånd, men vi minder om, at udendørspolitikken er som på Madklubbens øvrige restauranter: Bordene ude på brostenene ryger efter først-til-mølle-princippet og kan ikke loves bort i forbindelse med en reservation.

Vi ses til sommer, sol og smagfuld frokoststemning på Regnbuepladsen fra tirsdag til lørdag kl. 11:30-16:00.

Ugens craving: Regnbueis fra Steak Royal

Ugens craving: Regnbueis fra Steak Royal

Få desserter formår på én gang at være så udskældte og elskede som regnbueisen. Den er barndomsmindet fra familiefesten, genvejen fra frostdisken i supermarkedet og øjestenen med papvafler på toppen. På Steak Royal er den også en hyldest til vores adresse på Regnbuepladsen: Et sted navngivet efter en mangfoldig kamp for accept på tværs af den seksuelle farveskala.

Steak Royals regnbueis laves fra bunden med kærlighed og gode råvarer. Den velkendte tricolore udgøres af en chokoladeiscreme med stykker af Valrhona-choklade, Madagascar-vaniljeis og en syrlig hindbærsorbet. På toppen flamberes en kuppel af lyserød marengs, inden den toppes af med rød skovsyre. Den perfekte kombination af sødt og syrligt!

Signaturdesserten på Steak Royal koster en flad 50’er. Gå på opdagelse i hele restaurantens menukort her, og husk at booke bord på forhånd, når trangen til store bøffer, friske fisk og – ikke mindst – regnbueis melder sig.

IMG_2666

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

I dag udkom gadefestivalen Distortions store oversigt over festerne på Nørrebro og Vesterbro i starten af juni. Hos Madklubben er vi stolte over at være en del af det officielle streethost-program i form af Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party.

Der bliver tale om et madelskende loungeområde skabt af vores amerikanske Nørrebro-restaurant, Alabama Social, som rykker ud på græsarealet på hjørnet af Dronning Louises Bro og Sortedam Dossering. Med fried chicken og homemade chili på menuen, stars and stripes-faner dinglende mellem træerne og saftige soul- og r’n’b-toner tilsat en knivspids elektronisk lyd bliver vores picnic party et uundgåeligt stop på Nørrebroruten onsdag den 1. juni.

Distortion-gængere i alle aldre vil kunne tage et break fra stenbroens store gadefestbrag med en bid mad, søudsigt og græs under bagdelen. Bag DJ-pulten står soul-eksperten Frederick Lehmann Franck, som spiller op allerede fra kl. 16. Han efterfølges af DJ-vennerne Emil Petterson og Frederik Nielsen, mens aftenen lukkes ned med sprøde beats signeret af MAGNA og Sven Francisco (Rust) fra kl. 20 til 22.

Klik ”deltag” på det officielle Facebook-event, og bliv opdateret på seneste nyt fra Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party. Her vil du kunne finde priser, praktisk information og masser af lækre stemningsbilleder. Glem heller ikke at støtte Distortions arbejde med at skabe liv og uforglemmelige fester i byens rum ved at købe et gadearmbånd her.

Vi ses til Distortion på Dronning Louises Bro onsdag den 1. juni fra kl. 16 til 22!

Wauw! Bistro Royal er nomineret til Byens Bedste Morgenmad

Wauw! Bistro Royal er nomineret til Byens Bedste Morgenmad

Vores dejlige personale på Bistro Royal har svært ved at få armene ned i disse dage, og det er der ikke noget at sige til. Restauranten på Kongens Nytorv er nemlig en af de 5 finalister, der kæmper om titlen som Byens Bedste Brunch/Morgenmad 2016 ved Alt Om Københavns årlige prisuddeling.

Vi lancerede morgenmadskonceptet på Bistro Royal sidste efterår, og siden da er succesen rullet derudaf som en lavine lavet af røræg med friskhøvlet trøffel på toppen. Morgenmenuen byder på forkomponerede ”combos”, hvoraf den ene er signeret af Sara Jin Smidt kendt fra sundhedsbloggen Healthy Skinny Bitch. Herudover kan du gå på opdagelse i et væld af mere eller mindre dekadente småretter, som du selv sammensætter på kryds og tværs – blandt andet en vanvittig populær avocadomad med smilende æg på toppen.

Den store afstemning er allerede i gang, og vi håber, at du vil hjælpe os helt til tops ved at stemme med:

Vi krydser fingre, croissanter og baconstykker for, at Bistro Royal ender øverst på sejrsskamlen, når Byens Bedste-priserne uddeles den 11. juni i år. Indtil da opfordrer vi alle til svinge forbi Kongens Nytorv og teste morgenmaden på egen hånd. Herlighederne serveres mandag til fredag fra kl. 8-11.