Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

For et lille halvt år siden kom madjournalistikkens frække dreng i klassen, Munchies, til Danmark. Det er det internationale og bramfri livsstilsmagasin, VICE, som står bag, og nu gør Munchies klar til at tage springet fra artikelskriveri til festivalplanlægning. I weekenden den 3. og 4. september løber den første Munchies Festival således af stablen i Kødbyen, og der er lagt i rygeovnen til en omgang gastrogalimatias af bedste skuffe.

På festivalen kan gæsterne komme til talks, på madkurser, høre livemusik og – bedst af alt – smage sig gennem 40 madboder skabt af nogle af landets mest navnkundige restauranter og kokke. Vi er stolte af at kunne fortælle, at både Madklubben og vores broderrestaurant, Tony’s, kommer til at være at finde som beboere i den fristende festivalmadby.

Link: Læs iByens store artikel om Munchies Festival

Madklubbens stand søger tilbage til rødderne og serverer en tidløs kombination af steak og cremet bearnaise i form af en sandwich i en smørblød briochebolle. Der er tale om den samme økologiske frækkert, der lagde Roskilde Festivals Food Court ned tidligere på sommeren, hvor vi langede 12.000 Steak ’n’ Bearnaise Sandwiches over disken på bare 4 dage fra vores lille bod.

IMG_3396

Tony’s er kendt for et smagfuldt og simpelt, sydlandsk køkken hvor livsnyderefaktoren er i top, og prisen i bund. Glæd til at smage husets famøse meatballs enten som en “Meatball Sub” med tomatsauce, parmesan og urter serveret i et langbrød, eller drop kulhydraterne med en “Meatball Pop”, hvor de saftige kugler serveres på spyd i stedet. Rygterne vil desuden vide, at naborestauranten fra Kongens Nytorv, Bistro Royal, sniger en syndig isdessert med ind i teltet.

13923462_10154521605364284_5965648568762294456_o

Munchies Festival rrammer Flæsketorvet i Kødbyen lørdag den 3. september fra kl. 12 til 21 og igen søndag den 4. september fra kl. 12 til 18. Det er gratis at komme ind, og du betaler bare direkte i boderne, når sulten trænger sig på. Bliv opdateret løbende om øvrige aktiviteter og indslag under festivalen via det officielle Munchies Festival-event.

Madklubben laver pop-up i Aarhus

Madklubben laver pop-up i Aarhus

Siden efteråret 2015 har rygterne svirret omkring Madklubbens planer for at åbne i smilets by. Selv om vi nu snart skriver efteråret 2016, er der på ingen måde lagt låg på drømmen om en restaurant i Aarhus. Vi vil blot være helt sikre på, at vi kommer til byen med de rigtige mennesker, på den rigtige placering og med det rigtige koncept.

Vi ønsker, at Madklubben Aarhus skal blive til i en dialog med aarhusianerne. Vi vil ikke bare kopiere et københavnerkoncept i troen på, at vi ved præcis, hvordan alting skal gøres i det jyske. Vi skal ud og snakke med vores fremtidige gæster og lytte til deres ønsker og idéer, ligesom vi skal finde de bedste lokale leverandører og ambassadører.

Mens den endelige åbning af en rigtig restaurant først vil finde sted i 2017, har vi allerede nu indgået et samarbejde med de kulturelle iværksættere fra Culture Works. De kender om nogen det aarhusianske kulturlandskab, og i fællesskab bringer vi Madklubben til byen som en pop-up-restaurant i forbindelse med Aarhus Festuge 2016.

Det sker på Klostertorv, der under festugen omdannes til ”Cluster Square”: Et magisk sted med oplevelser skabt i samspil mellem byens kreative aktører og borgerne selv. Programmet står blandt andet på live-musik, sportsturneringer, folkelig hygge og gadegastronomi. Madklubbens pop-up falder i sidstnævnte kategori, når vi joiner festen på Cluster Square torsdag den 1., fredag den 2. og lørdag den 3. september.

Glæd dig til at smage et udvalg af Madklubbens favoritretter fortolket som gademad, og giv selv dit bud på, hvad Madklubben Aarhus skal servere i fremtiden. Alle besøgende får nemlig lov til at skrive netop DERES livretter på facaden af vores mobile køkkenvogn ved hjælp af sprittuscher. Herefter tager vi de bedste idéer og ønsker med tilbage til København, hvor vi skal færdigtilberede konceptet for Madklubben Aarhus.

Vi glæder os til at fortælle mere om den endelige menu og de fysiske rammer for Madklubbens pop-up på Cluster Square i samarbejde med Culture Works.

Hvad: Madklubben x Culture Works pop-up restaurant
Hvor: ”Cluster Square” på Klostertorv
Hvornår: 1., 2. og 3. september – endelige åbningstider offentliggøres op til eventet
Hvordan: Alle er velkomne. Meld dig til eventet på Facebook her.
Hvor meget: Priser fra 50 kr. – den endelige menu offentliggøres op til eventet

En klassiker i nye klæder: Madklubben Steaks tatar

En klassiker i nye klæder: Madklubben Steaks tatar

 

Når bøftrangen melder sig, og de primale madinstinkter tager over, er der kun én ting at gøre: Book bord på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde. Herefter skal endnu en vigtig beslutning dog træffes: Skal du kun have steak til hovedret? Eller er du klar på dobbelt op på kødfronten? I så fald ligger løsningen lige for i form af forretsfavoritten over dem alle: Rørt kalvetatar.

Intet siger nemlig ”jeg er klar til en god bøf” som at starte med en afkølet, rå minibøf. Se dét er kødkærlighed! Madklubben Steaks tatar har været med længe, og i forbindelse med den gennemgribende renovering af restauranten i foråret, fik tataren også en make-over.

Glæd dig til et cremet mix af hakket kalvekød rørt med syrlige cornichonstykker. Tataren anrettes elegant i små skefulde på et sprødt landskab lavet på kylling. Ja, du læste rigtigt; kylling. Vi laver nemlig vores helt egne, store chips ud af kyllingekød, da vi synes, at det giver tataren en ekstra spændende smagsdimension og tekstur. Herefter afsluttes anretningen med estragonmayo, friske urter og små stykker rå løg. Ja tak!

På Madklubben Steak starter din helt egen skræddersyede 3-retters menu på bare 300 kr., og mens enkelte af retterne kræver ekstra tillæg, fås tataren uden ekstra beregning. Hvis du mere er til røget laks, grønærtesuppe med rosérejer eller en helt tredje forret som forspil til hovedretten, så gå på opdagelse i menukortet her, og se, hvad vi kan friste med.

Vi ses til møre hyggestunder på Madklubben Steak i hjertet af København.

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Er du klar til at smage på dine fordomme? Menneskebiblioteket udlåner mennesker til personlige samtaler om udfordrende og ofte personlige eller tabubelagte emner. Hos Menneskebiblioteket kan du låne din fordom, lære noget om et menneske du ellers aldrig ville møde eller få stillet din nysgerrighed.

I anledning af madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival 2016 giver Madklubben Vesterbro dig en unik mulighed for at kombinere en dejlig middag med tre samtaler, hvor du som gæst møder mennesker, som på grund af deres livstil, overbevisning, etnicitet, beskæftigelse, handicap, seksualitet, religion eller sociale forhold oplever stigmatisering, fordomme og i nogle tilfælde forskelsbehandling samt diskrimination. Eventets “bøger” har meldt sig frivilligt til at svare på dine spørgsmål om deres emner.

Det sker mandag den 22. august kl. 18, hvor du kan få en 3-retters menu tilsat en litteraturliste med 3 forskellige ”bøger” fra Menneskebiblioteket for kun 200 kr. Det bliver på mange måder en anderledes middag, hvor gæsterne skal være klar på at bryde med måltidets sociale grænser i mødet med fremmede medspisere. Man spiser ved borde à 5 gæster, hvoraf den ene vil være fra Menneskebiblioteket. ”Bøgerne” bytter bord for hver ret, mens gæster, som har købt billet til eventet, bliver siddende aftenen igennem.

Billetter:

Der er kun 60 pladser til Menneskebibliotekets Madklub, og de sættes til salg onsdag den 6. juli kl. 12. Klik her for at købe.

Menu i 3 serveringer: 

  • 2 forretter til deling ved bordet: Asiatisk oksetatar med sprød tapioka, Karl Johan-mayo og shiso-urter + røget laks med rygeostcreme, citron, radise og agurk
  • Confiteret unghanelår med sommergrønt, råsyltet rabarber og sauce velouté
  • Panna cotta med rødgrød og havrecrunch

Regler for udlån fra Menneskebiblioteket:

  • Udlånet er personligt og må ikke overdrages til andre før tid.
  • Din bog er et opslagsværk, der forventer, at du spørger, om de ting du gerne vil vide.
  • Du må ikke rive sider ud eller skrive noter i bogen.
  • Alle bøger er frivillige, og de skal afleveres tilbage i samme stand som ved udlånets start.
  • Husk at aflevere din bog tilbage til tiden.

Læs mere om foreningen Menneskebiblioteket på Menneskebiblioteket.dk

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Vi elsker jordbær og chokolade: Se 4 desserter fra 4 af vores restauranter

Vi elsker jordbær og chokolade: Se 4 desserter fra 4 af vores restauranter

Der er dømt sød sommermagi for små penge, når Madklubbens restauranter tryller med jordbær og chokolade i dessertkøkkenerne. Smagen af jordbær har for de fleste hængt uløseligt sammen med sommertid og solstråler, siden de var små. Måske er det derfor, at man så let går hen og bliver lidt barndomslykkelig, når man smager en af de fire forførende jordbærdesserter fra henholdsvis Tony’s, Madklubben Vesterbro, Gran Torino og Madklubben Steak.

Tony’s serveres de friske jordbær i selskab med en cremet jordbærsorbet og krystalliseret hvid chokolade. Snup den på egen hånd for 50 kr., eller gå planken ud og bestil ”The Whole Sweet Shebang”, hvor du får alle Tony’s 3 desserter for bare 100 kr.

IMG_3039

Madklubben Steak får den klassiske rødgrød en renæssance med friske jordbær og hindbær, samt en gavmild portion silkeblød hvid chokolademousse. Hos Madklubben Steak bygger du selv en 3-retters menu fra 300 kr., og du skal ikke betale ekstra for at få denne lækre dessert med i pakken:

IMG_3133

Gran Torino står den på ”blondie”: En brownie lavet på hvid chokolade. Kagen smuldres i bunden af tallerkenen og får selskab af friske bær og aromatiske urter. Desserten ”Årstidens bær” koster 50 kr:

IMG_2328

Madklubben Vesterbro er det husets klassiske sundae serveret i en cocktailshaker, der har fået en overhaling med de søde bær. ”Sundae med jordbær à la Romanoff” er en fabelagtig blanding af vaniljeis, friske jordbær, appelsinsaft og små, sprøde macarons på toppen. 50 kr. og den er din:

IMG_3194

 

Madklubben Steak er tilbage! Det fejres med lækre lodtrækninger

Madklubben Steak er tilbage! Det fejres med lækre lodtrækninger

Kødelskere i alle aldre kan ånde lettet op: Madklubben Steak er tilbage. Lørdag den 21. maj blev der tændt op under det spritnye komfur i det spritnye køkken, så der atter kunne serveres store bøffer til små priser i en restaurant fyldt med spritnye møbler.

Fare for øget mundvandsproduktion: Se det nye menukort på Madklubben Steak her

Selvom vi stadig er i gang med finpudse de allersidste detaljer, synes vi, at genkomsten fortjener en behørig fejring. Derfor udlodder vi hele to gavekort à 1.000 kr. til Madklubben på henholdsvis Facebook og Instagram.

På restaurantens Facebookside kan du deltage i lodtrækningen ved at fortælle hvem i dit liv, der fortjener en tur på den nye Madklubben Steak. (Med mindre det da er dig selv?). På Instagram deltager du til gengæld ved at følge @madklubben og regramme konkurrencebilledet med hashtagget #madklubbensteak. Husk, at du fordobler dine vinderchancer ved at deltage begge steder. Vinderne findes mandag den 30. maj kl. 15.

Nysgerrig på at se flere billeder fra den nyrenoverede Madklubben Steak? Så kan du allerede nu finde et lille preview i vores opdaterede galleri. Vi glæder os til at vise dig endnu flere billeder af den nye indretning, som også tæller en imponerende cocktailbar og en kælderetage indrettet med private spisebåse. Vi ses i Pilestræde Steak – book dit bord allerede nu.