En klassiker i nye klæder: Madklubben Steaks tatar

En klassiker i nye klæder: Madklubben Steaks tatar

 

Når bøftrangen melder sig, og de primale madinstinkter tager over, er der kun én ting at gøre: Book bord på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde. Herefter skal endnu en vigtig beslutning dog træffes: Skal du kun have steak til hovedret? Eller er du klar på dobbelt op på kødfronten? I så fald ligger løsningen lige for i form af forretsfavoritten over dem alle: Rørt kalvetatar.

Intet siger nemlig ”jeg er klar til en god bøf” som at starte med en afkølet, rå minibøf. Se dét er kødkærlighed! Madklubben Steaks tatar har været med længe, og i forbindelse med den gennemgribende renovering af restauranten i foråret, fik tataren også en make-over.

Glæd dig til et cremet mix af hakket kalvekød rørt med syrlige cornichonstykker. Tataren anrettes elegant i små skefulde på et sprødt landskab lavet på kylling. Ja, du læste rigtigt; kylling. Vi laver nemlig vores helt egne, store chips ud af kyllingekød, da vi synes, at det giver tataren en ekstra spændende smagsdimension og tekstur. Herefter afsluttes anretningen med estragonmayo, friske urter og små stykker rå løg. Ja tak!

På Madklubben Steak starter din helt egen skræddersyede 3-retters menu på bare 300 kr., og mens enkelte af retterne kræver ekstra tillæg, fås tataren uden ekstra beregning. Hvis du mere er til røget laks, grønærtesuppe med rosérejer eller en helt tredje forret som forspil til hovedretten, så gå på opdagelse i menukortet her, og se, hvad vi kan friste med.

Vi ses til møre hyggestunder på Madklubben Steak i hjertet af København.

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Er du klar til at smage på dine fordomme? Menneskebiblioteket udlåner mennesker til personlige samtaler om udfordrende og ofte personlige eller tabubelagte emner. Hos Menneskebiblioteket kan du låne din fordom, lære noget om et menneske du ellers aldrig ville møde eller få stillet din nysgerrighed.

I anledning af madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival 2016 giver Madklubben Vesterbro dig en unik mulighed for at kombinere en dejlig middag med tre samtaler, hvor du som gæst møder mennesker, som på grund af deres livstil, overbevisning, etnicitet, beskæftigelse, handicap, seksualitet, religion eller sociale forhold oplever stigmatisering, fordomme og i nogle tilfælde forskelsbehandling samt diskrimination. Eventets “bøger” har meldt sig frivilligt til at svare på dine spørgsmål om deres emner.

Det sker mandag den 22. august kl. 18, hvor du kan få en 3-retters menu tilsat en litteraturliste med 3 forskellige ”bøger” fra Menneskebiblioteket for kun 200 kr. Det bliver på mange måder en anderledes middag, hvor gæsterne skal være klar på at bryde med måltidets sociale grænser i mødet med fremmede medspisere. Man spiser ved borde à 5 gæster, hvoraf den ene vil være fra Menneskebiblioteket. ”Bøgerne” bytter bord for hver ret, mens gæster, som har købt billet til eventet, bliver siddende aftenen igennem.

Billetter:

Der er kun 60 pladser til Menneskebibliotekets Madklub, og de sættes til salg onsdag den 6. juli kl. 12. Klik her for at købe.

Menu i 3 serveringer: 

  • 2 forretter til deling ved bordet: Asiatisk oksetatar med sprød tapioka, Karl Johan-mayo og shiso-urter + røget laks med rygeostcreme, citron, radise og agurk
  • Confiteret unghanelår med sommergrønt, råsyltet rabarber og sauce velouté
  • Panna cotta med rødgrød og havrecrunch

Regler for udlån fra Menneskebiblioteket:

  • Udlånet er personligt og må ikke overdrages til andre før tid.
  • Din bog er et opslagsværk, der forventer, at du spørger, om de ting du gerne vil vide.
  • Du må ikke rive sider ud eller skrive noter i bogen.
  • Alle bøger er frivillige, og de skal afleveres tilbage i samme stand som ved udlånets start.
  • Husk at aflevere din bog tilbage til tiden.

Læs mere om foreningen Menneskebiblioteket på Menneskebiblioteket.dk

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Vi elsker jordbær og chokolade: Se 4 desserter fra 4 af vores restauranter

Vi elsker jordbær og chokolade: Se 4 desserter fra 4 af vores restauranter

Der er dømt sød sommermagi for små penge, når Madklubbens restauranter tryller med jordbær og chokolade i dessertkøkkenerne. Smagen af jordbær har for de fleste hængt uløseligt sammen med sommertid og solstråler, siden de var små. Måske er det derfor, at man så let går hen og bliver lidt barndomslykkelig, når man smager en af de fire forførende jordbærdesserter fra henholdsvis Tony’s, Madklubben Vesterbro, Gran Torino og Madklubben Steak.

Tony’s serveres de friske jordbær i selskab med en cremet jordbærsorbet og krystalliseret hvid chokolade. Snup den på egen hånd for 50 kr., eller gå planken ud og bestil ”The Whole Sweet Shebang”, hvor du får alle Tony’s 3 desserter for bare 100 kr.

IMG_3039

Madklubben Steak får den klassiske rødgrød en renæssance med friske jordbær og hindbær, samt en gavmild portion silkeblød hvid chokolademousse. Hos Madklubben Steak bygger du selv en 3-retters menu fra 300 kr., og du skal ikke betale ekstra for at få denne lækre dessert med i pakken:

IMG_3133

Gran Torino står den på ”blondie”: En brownie lavet på hvid chokolade. Kagen smuldres i bunden af tallerkenen og får selskab af friske bær og aromatiske urter. Desserten ”Årstidens bær” koster 50 kr:

IMG_2328

Madklubben Vesterbro er det husets klassiske sundae serveret i en cocktailshaker, der har fået en overhaling med de søde bær. ”Sundae med jordbær à la Romanoff” er en fabelagtig blanding af vaniljeis, friske jordbær, appelsinsaft og små, sprøde macarons på toppen. 50 kr. og den er din:

IMG_3194

 

Madklubben Steak er tilbage! Det fejres med lækre lodtrækninger

Madklubben Steak er tilbage! Det fejres med lækre lodtrækninger

Kødelskere i alle aldre kan ånde lettet op: Madklubben Steak er tilbage. Lørdag den 21. maj blev der tændt op under det spritnye komfur i det spritnye køkken, så der atter kunne serveres store bøffer til små priser i en restaurant fyldt med spritnye møbler.

Fare for øget mundvandsproduktion: Se det nye menukort på Madklubben Steak her

Selvom vi stadig er i gang med finpudse de allersidste detaljer, synes vi, at genkomsten fortjener en behørig fejring. Derfor udlodder vi hele to gavekort à 1.000 kr. til Madklubben på henholdsvis Facebook og Instagram.

På restaurantens Facebookside kan du deltage i lodtrækningen ved at fortælle hvem i dit liv, der fortjener en tur på den nye Madklubben Steak. (Med mindre det da er dig selv?). På Instagram deltager du til gengæld ved at følge @madklubben og regramme konkurrencebilledet med hashtagget #madklubbensteak. Husk, at du fordobler dine vinderchancer ved at deltage begge steder. Vinderne findes mandag den 30. maj kl. 15.

Nysgerrig på at se flere billeder fra den nyrenoverede Madklubben Steak? Så kan du allerede nu finde et lille preview i vores opdaterede galleri. Vi glæder os til at vise dig endnu flere billeder af den nye indretning, som også tæller en imponerende cocktailbar og en kælderetage indrettet med private spisebåse. Vi ses i Pilestræde Steak – book dit bord allerede nu.

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

Så er det officielt: Vi fester med til årets Distortion

I dag udkom gadefestivalen Distortions store oversigt over festerne på Nørrebro og Vesterbro i starten af juni. Hos Madklubben er vi stolte over at være en del af det officielle streethost-program i form af Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party.

Der bliver tale om et madelskende loungeområde skabt af vores amerikanske Nørrebro-restaurant, Alabama Social, som rykker ud på græsarealet på hjørnet af Dronning Louises Bro og Sortedam Dossering. Med fried chicken og homemade chili på menuen, stars and stripes-faner dinglende mellem træerne og saftige soul- og r’n’b-toner tilsat en knivspids elektronisk lyd bliver vores picnic party et uundgåeligt stop på Nørrebroruten onsdag den 1. juni.

Distortion-gængere i alle aldre vil kunne tage et break fra stenbroens store gadefestbrag med en bid mad, søudsigt og græs under bagdelen. Bag DJ-pulten står soul-eksperten Frederick Lehmann Franck, som spiller op allerede fra kl. 16. Han efterfølges af DJ-vennerne Emil Petterson og Frederik Nielsen, mens aftenen lukkes ned med sprøde beats signeret af MAGNA og Sven Francisco (Rust) fra kl. 20 til 22.

Klik ”deltag” på det officielle Facebook-event, og bliv opdateret på seneste nyt fra Distortion x Alabama Social: The Soul Food Picnic Party. Her vil du kunne finde priser, praktisk information og masser af lækre stemningsbilleder. Glem heller ikke at støtte Distortions arbejde med at skabe liv og uforglemmelige fester i byens rum ved at købe et gadearmbånd her.

Vi ses til Distortion på Dronning Louises Bro onsdag den 1. juni fra kl. 16 til 22!

Update: Snart er Madklubben Steak 2.0 klar

Update: Snart er Madklubben Steak 2.0 klar

Hvis du har forsøgt at booke bord på Madklubben Steak, er du muligvis stødt på beskeden om, at vores populære bøfhus i Pilestræde holder lukket i perioden 17. april til 19. maj begge dage inklusive. Det skyldes, at restauranten for tiden undergår en gennemgribende renovering.

”Jamen der er da meget pænt allerede?”, tænker du måske, og jo, der er ingen tvivl om, at Madklubben Steak var et spisested i den absolut nydelige ende med Børge Mogensen-stole, lækre træpaneler på væggene og panoramavinduer med kig til livet på gaden. Ikke desto mindre synes vi selv, at der efter 6 år er blevet plads til forbedringer, og måske bliver vi bare aldrig helt færdige med at perfektionere Madklubbens restauranter.

Vi vil løfte oplevelsen af at arbejde såvel som at spise på Madklubben Steak. Derfor udskifter vi hele ventilationssystemet for at skabe et bedre indeklima, ligesom indretningen ændres og lysnes i udtrykket med nye møbler og et forbedret layout både i kælderen og stueetagen. Vi slår dørene op til Madklubben Steak 2.0 den 20. maj 2016.

Kan du ikke modstå din kødsult så længe? Så er det heldigt, at vores spritnye bøfpalads, Steak Royal, er åbnet på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus. Her kan du spise store steaks til sympatiske priser, indtil din stamrestaurant vender tilbage for fuld udblæsning. Vi advarer dog allerede nu om, at Steak Royal også kan gå hen og blive en stærkt vanedannende oplevelse.