Velkommen til Tony’s Havnegade

Hvad ville en madglad italiensk gangster bosat i New York spise? Svaret finder du på Tony’s menukort. For enden af Nyhavn og et stenkast fra den nye Inderhavnsbro diskes der op med simpel og velsmagende gastronomi fra Støvlelandet mod syd – ofte tilsat vores helt eget twist. Du sammensætter selv din egen 3-retters menu fra så lidt som 225 kr., og den kan indtages i vores stemningsfulde kælder komplet med vindueskig ind til de travle kokke i køkkenet eller i den høje stueetage, hvor nips, planter, kogebøger og levende lys skaber hygge omkring bordene.

Smiley: Se Tony’s seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Ugens craving: Tony’s svamperisotto med eller uden fisk

Ugens craving: Tony’s svamperisotto med eller uden fisk

Instafoto fra vores gæst @bluecopenhagen

Du kommer endnu en gang drivvåd hjem fra arbejde. Du har ikke set solen siden sidste weekend. Du benytter nu dine solbriller til at skærme for regnvand frem for sollys. Du er ikke længere i tvivl… efteråret er kommet!

Men frygt ej. Efterår er sæsonen, der tillader os at trække indenfor til ægte, dansk råhygge med noget lækkert (og gerne spiseligt) at lune sig på. Her er Tony’s your man! På Tony’s menukort er sidste skud på stammen en udødelig favorit: Den velkendte, cremede og højtelskede svamperisotto. Retten tilberedes med en klassiske kombination af parmesan og en gremolata lavet på persille, citronskal og frisk oregano. Hovedrollen spilles dog af de særligt udvalgte skovsvampe. Vores parmesan er lagret i 24 måneder og fremhæver smagen af svampe, efterår og velbehag.

Vores svamperisotto er som udgangspunkt vegetarisk, men savner du lidt ekstra proteiner, har du mulighed for at tilkøbe et lækkert stykke sandart sprødstegt i rosmarin og hvidløg. Til sidst toppes risottoen af med ærteskud for at minde dig om, at sommeren endnu ikke helt har forladt os.

Besøg Tony’s Østerbro eller Tony’s Havnegade og varm sjæl og sind med svamperisotto som hovedret i en 3-retters byg-selv menu fra så lidt som 200 kr.

En snak med mor og søn: Niclas fra Tony’s støtter Stafet For Livet og kampen mod kræft

En snak med mor og søn: Niclas fra Tony’s støtter Stafet For Livet og kampen mod kræft

Selv om Tony ligner en hård, amerikansk gangsternegl, har han et blødt hjerte, der banker for sin ”mamma” og maden fra mors italienske opskriftsbog. Sådan forestiller vi os i hvert fald den fiktive karakter, der har inspireret konceptet på Tony’s.

Derfor ramte det også lige i hjertekulen, da vores assisterende køkkenchef fra Tony’s Havnegade, Niclas Hauerberg Hyldahl, spurgte, om vi som restaurant ikke skulle hjælpe til med at støtte arrangementet ”Stafet For Livet” til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Niclas’ mor, Karin Hauerberg, skal nemlig gå med, og hun har selv overlevet brystkræft.

Vi mødtes med Karin og Niclas på restauranten dagen efter, at Karin blev erklæret fri for kræft. Det blev til en snak om tankerne bag eventet, om at støtte gennem smagsoplevelser og om hvad, der gør båndet mellem en mor og en søn til noget helt særligt.

Kan I fortælle lidt omkring, hvad Stafet for Livet går ud på?

Karin: “Det er et koncept, som er startet i USA, men nu også er kommet til Danmark. Man støtter op om de såkaldte ”fighters”, der enten har besejret kræften eller står midt i kampen. Det foregår mange steder i landet, men jeg er tovholder på udgaven i Tårnby fra den 26. til den 27. august.”

Niclas: ”Alle, både private og virksomheder, kan stille med et hold, og idéen er, at der altid er en fra holdet, der går på banen. Hele stafetten varer faktisk 24 timer. Det er en måde at vise på, at man står sammen med vores fighters hele døgnet. Både i livets lyse og mørke timer.”

Hvordan er det, at Niclas og Tony’s støtter op?

Niclas: ”Vi laver maden til fighterne. Sådan kort og godt”

Karin: ”Der er mange forskellige hold til stafetten. Niclas vil lave mad og give fighterne en særlig oplevelse. Tony’s har været så søde at sponsorere råvarer, så vi kan lave mad til ca. 40 af dem.”

Niclas: ”Det bliver en frokost med forret og hovedret. Bare noget simpelt, italiensk og velsmagende med udgangspunkt i det, vi laver til hverdag her på Tony’s. Måske noget Vitello Tonnato og en lækker caprese med mozzarella og tomater.”

Karin, hvad er det bedste ved din søn?

”At han er min, og at han har altid støttet op om mig.”

Niclas, hvad er det bedste ved din mor?

”Åh, det er sgu svært at sætte ord på. Det er ikke noget, man kan opsummere i en enkelt sætning. Men hun har altid har været der for mig. Også med sin mad.  Mors mad er det bedste, og jeg har aldrig manglet noget.”

Læs mere om Stafet For Livet, og hvordan du kan være med til at gøre en forskel via www.stafetforlivet.dk/stafet/tarnby

3 steder på 1 aften: Her er menuen til Madklubbens store Food Crawl i Indre København

3 steder på 1 aften: Her er menuen til Madklubbens store Food Crawl i Indre København

Søndag den 20. august 2017 går startskuddet til den helt store foodie-rundtur i hjertet af København. Spis forret på én restaurant, hovedret på en anden og dessert et helt tredje sted.

I anledning af Copenhagen Cooking & Food Festival giver vi dig en unik chance for at spise på Bistro Royal på Kongens Nytorv, Tony’s i Havnegade og Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade på én og samme aften. Du og dine gæster vælger selv, om I tage turen mellem de forskellige steder til fods eller på cykel.

Der er stadig billetter at få til det storstilede arrangement. En plads til Food Crawl-middag koster kun 300 kr. og inkluderer et glas velkomstbobler. Klik her, hvis du også vil med.

Vi er nu klar til at løfte sløret for aftenenes menuer. Vi skriver det i flertal, da menuen afhænger af, hvilken rute du vælger. Se alle de lækre retter herunder. (I tvivl om, hvad det helt præcist betyder med forskellige ”ruter”? Så læs mere om eventet her.)

Rute 1:

Forret på Bistro Royal:
Rimmet laks med rygeostcreme , saltet agurk, kørvelemulsion og maltcrumble

Hovedret på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Kylling stegt på ben med forårsløg, løgcreme og hønsebouillon med røget spæk

Dessert på Tony’s Havnegade:
Sundae med nutella, hasselnødder og bagt hvid chokolade

Rute 2:

Forret på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Oksetatar med syltede asier, karsemayo og sprødt

Hovedret på Tony’s Havnegade:
Risotto med ærter, mynte og kulmule

Dessert på Bistro Royal:
Vanilje-panna cotta med hindbærgelé, friske hindbær, rød skovsyre og hvid chokolade

Rute 3:

Forret på Tony’s Havnegade:
Vitello tonnato – kalveinderlår med tunsovs, kapers og syltet citron

Hovedret på Bistro Royal:
Pandestegt striploin med grillet løg, bearnaise og gyldne fritter

Dessert på Madklubben Bistro-de-Luxe:
Jordbær, honningguf, flødeis og karse

Se billederne: Her er Madklubbens nye italiener på Østerbro

Se billederne: Her er Madklubbens nye italiener på Østerbro

Den 1. august 2017 slog vi dørene op til Tony’s Østerbro – en stor lillebror til vores populære restaurant i Havnegade i Indre By, som har meldt fulde huse lige siden åbningen tilbage i 2009. Tony’s Østerbro har til huse i smukke lokaler i Østerbro Stadions randbebyggelse fra 1926, og de fleste nok vil huske stedet fra årene, hvor det bar navnet PARK café.

Se her, hvordan de historiske og nedslidte omgivelser er blevet forvandlet til en gennemført restaurant med 150 siddepladser, der emmer af old school hotellobby, italiensk trattoria og amerikansk gangster hideout.

Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's ØsterbroTony's ØsterbroTony's Østerbro   Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's ØsterbroTony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's Østerbro Tony's ØsterbroTony's Østerbro

Store medier skriver om åbningen af Tony’s Østerbro

Store medier skriver om åbningen af Tony’s Østerbro

Det er ikke gået ubemærket hen, at dørene til Tony’s Østerbro endelig er blevet slået op. Lokalerne fra den gamle ”PARK Café” står totalforvandlede frem iklædt hvide slagterfliser, egetræspaneler, hvide marmorborde og masser af designlækre detaljer.

Både Berlingskes københavnerguide, AOK.dk, og restauranteksperterne fra dinnerbooking.com har allerede været på pletten og skrevet om åbningen af den nye restaurant. Vi bringer her et par korte uddrag:

” Eftersom Tony’s i Havnegade er så populær, har Madklubben også valgt at lave en klon – og det faldt så heldigt sammen med at en af Københavns flotteste og mest kendte adresser de seneste år har stået gabende tom.” – AOK.dk

”Efter en omfattende renovering, står Madklubben nu klar til at åbne lokalerne på Østerbrogade i den gamle Park-café. I lokalerne vil du fremover kunne finde den velsmagende og prisvenlige restaurant Tony’s, der står klar til at lange italienske favoritter over disken.” – dinnerbooking.com

Fristet til selv at lægge vejen forbi? Se her, hvornår vi har ledige borde, og gå på opdagelse i den appetitvækkende menu fra Tony’s Østerbro lige her.