Velkommen til Tony’s

Hvad ville en madglad italiensk gangster bosat i New York spise? Svaret finder du på Tony’s menukort. For enden af Nyhavn og et stenkast fra den nye Inderhavnsbro diskes der op med simpel og velsmagende gastronomi fra Støvlelandet mod syd – ofte tilsat vores helt eget twist. Du sammensætter selv din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr., og den kan indtages i vores stemningsfulde kælder komplet med vindueskig ind til de travle kokke i køkkenet eller i den høje stueetage, hvor nips, planter, kogebøger og levende lys skaber hygge omkring bordene.

Smiley: Se Tony’s seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Åbningstider i påsken 2017: Ægge alt er, som det plejer

Okay, okay, så måske hare vi ruget lidt for længe over titlen på denne oversigt. Vi driver ikke gæk med dig, næh, i bund og grund vil vi bare fortælle, hvordan påskedagene påvirker åbningstiderne på enkelte af Madklubbens restauranter.

Som bekendt holder kun en kylling lukket i påsken, og derfor er der ikke tale om de store ændringer i forhold til normalen. Det betyder, at du også kan mæske dig i fremragende mad til yderst sympatiske priser i løbet af de forårsfriske helligdage. Flere af vores restauranter holder normalt søndagslukket, hvilket vi ikke piller ved:

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Hjælp os med at blive nomineret til Byens Bedste 2017

Byguiden Alt Om København – i folkemunde kendt som AOK.dk – har endnu engang tændt op under den traditionsrige Byens Bedste-prisuddeling. Selvom der stadig er et stykke tid til, at læserafstemningen sparkes igang, kan du allerede nu nominere dine favoritsteder til en plads i slutfeltet.

Det gør du ved at tagge Instagram-billederne fra dine yndlingsspots i byen med #ByensBedste17 – men skynd dig, for nomineringsperioden løber kun frem til og med torsdag den 6. april.

Vi håber, at du har lyst til at hjælpe en eller flere af vores restauranter eller barer med at blive nomineret til Byens Bedste 2017. Naturligvis kun, hvis du har haft en super oplevelse hos os – ”ærlighed smager bedst” er trods alt vores slogan.

Hvis vi selv skulle sige det (og det skal vi jo!), så kunne kategorien ”Byens Bedste Nye Restauraurant” da sagtens rumme Madklubben Nørrebro og Steak Royal, mens “Byens Bedste På Budget” næsten kalder på deltagelse fra Madklubben Bistro-de-Luxe, Madklubben Vesterbro, Madklubben Steak, Gran Torino eller Tony’s. Bistro Royal og Alabama Social kunne begge være oplagte kandidater til ”Byens Bedste Brunch/Morgenmad”, mens både Bar Next Door og baren på Madklubben Vesterbro snildt kunne indfinde sig i kategorien ”Byens Bedste Cocktailbar”.

Hvis du er enig i en eller flere af overstående forslag, så skynd dig over på Instagram og hashtag dine tidligere eller kommende pletskud fra Madklubben-familien med #ByensBedste17 – så krydser vi fingre i mellemtiden!

Krabbekød, carbonara og kagekræs: Tjek Tony’s nye lækre forårsretter

Krabbekød, carbonara og kagekræs: Tjek Tony’s nye lækre forårsretter

Foråret har ramt menukortet hos vores madglade, amerikanske italiano-gangster i Havnegade: Tony’s er garant for simpel støvlelandsgastronomi krydret med New Yorker-lækre indslag. Fælles for alle retter er, at du kan forvente stor smag til små priser – ja, faktisk kan du sammensætte din helt egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr.

På det nyudsprungne menukort finder du selvfølgelig Tony’s faste evergreens som vitello tonnato med cremet tunsovs, spaghetti meatballs i krydret tomatsauce og tiramisu med masser af espresso. Men herudover står den også på sæsonlækkerier som lammekrone med pistachienødder, taskekrabbe med avocadocreme og en siciliansk cheesecake med ricotta og citron.

Gå på opdagelse i hele det nye menukort her, og se et udvalg af retterne fra forårsmenuen på Tony’s anno 2017 i billleder herunder. Skulle du gå hen og blive så fristet, at et besøg i Havnegade 47 er uundgåeligt, kan du heldigvis booke bord nemt og hurtigt online lige her.

Crostini med burrata og trøfler på Tony's
Superfrisk og cremet bøffelmozzarella serveret på en stegt crostini med bløde løg og trøffel

Cuvette på Tony's
Skiver af grillet, mør oksecuvette med løgpuré, tropealøg og balsamico-gastrique

Taskekrabbe med avocado på Tony's
Plukket taskekrabbe serveret med avocado, mascarpone, citron og mynte

Lammekrone på Tony's
Stegt lammekrone med selleri, rosmarin, hvidløg og pistachienødder

Gnocchi på Tony's Carbonara på Tony's
Carbonara: Garganelli-pasta med æg, pancetta, parmesan og sort peber

Cheesecake på Tony's
Siciliansk cheesecake lavet med ricotta, vanilje og citron

Chocolate Chip Sundae på Tony's
Chocolate Chip Sundae: Vaniljeis, nutella, valrhona-chokolade, amarena-kirsebær og hasselnødder

Drømmer du også om at bestille alle desserter fra menukortet?

Drømmer du også om at bestille alle desserter fra menukortet?

Alle dessertelskere kender problemstillingen: Hvordan pokker skal du kunne comitte til bare én enkelt ret fra den søde del af menukortet? Hos Tony’s har de den perfekte løsning: Få alle husets tre desserter for kun 50 kr. i tillæg til din byg-selv-menu, som i forvejen kun koster 200 kr. for 3 retter. Oplagt til dig, der lever med en ekstra dominerende sød tand!

Billedet ovenfor er lagt op på Instagram af vores søde gæst, @camillanaehr, og her har både Camilla og sin ledsager kastet sig ud i tre desserter. We approve! På billedet ses desserterne fra vintermenukortet, som løber frem til og med den 6. marts 2017. Men tilbuddet fortsætter naturligvis på det nye forårskort, der lander tirsdag den 7. marts.

Tilbuddet med 3 desserter for en flad halvtredser oven i menuprisen gælder ikke kun på Tony’s, men findes faktisk flere steder i vores store Madklubben-familie. På Madklubben Vesterbro, Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade og Madklubben Nørrebro under Irmahønen kan du også lader sukkertrangen få frit løb. Velbekomme!

Opskrift: Lær at lave ossobucco som på Tony’s

Opskrift: Lær at lave ossobucco som på Tony’s

Tony’s i Havnegade serverer vi simpel, italiensk kogekunst til sympatiske priser. I de kolde vintermåneder er ossobuco et hit på menuen, og den klassiske støvlelandsret kan løst oversættes til ”knoglens hul”, hvilket hentyder til den hule knogle i okseskanken, hvori man finder den skønne marv, der er med til at give retten smag.

Vil du hellere ud at spise? Se her, hvad der er på menuen hos Tony’s lige nu

Tony’s køkkenchef, Nicholas Provenzano, deler her ud af opskriften på restaurantens populære ossobuco. I modsætning til mange andre opskrifter, der benytter hvidvin, skal der rødvin i Tony’s udgave, hvilket giver en mere intens smag. Server retten med en gremolata-urtetopping, som du finder opskriften på nederst, samt cremet polenta, risotto eller kartoffelmos på siden alt efter smag og temperament.

Ossobucco

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 kg eller 4 stk. ossobuco
  • 1/2 knoldselleri – skåret i grove stykker
  • 5 løg – skrællet og skåret i både
  • 5 gulerødder – skåret i grove stykker
  • 1 bundt citrontimian –evt. bundet sammen med lidt snor
  • 1 bundt rosmarin – evt. bundet sammen med lidt snor
  • 1 l rødvin
  • 1 l kalvefond – en genvej kan være 2 kalvebouillonterninger opløst i varmt vand
  • 1 l vand
  • 75 g koldt smør
  • 30 g honning

Sådan gør du:

  1. Skær små riller i kanten af dine ossobuco, så de ikke ”buer opad” under stegning. Gnub dem med lidt salt og lad dem hvile 5-10 minutter, så saltet får lov til at trænge ind i kødet.
  2. Kødet brunes på begge sider i en smule olie på i bunden af en stor gryde. De skal have en god farve og stegeskorpe. Nu kommes knoldselleri, løg og gulerødder i gryden. Lad grøntsagerne stege lidt med, inden du tilsætter rødvin, kalvefond og vand samt citrontimian og rosmarin.
  3. Bring akkurat gryden i kog, og lad herefter retten simre ved lav varme. Gerne i 2-3 timer, indtil kødet er smørmørt og kan pilles fra benet med øjenvipperne (vi anbefaler dog at bruge kniv og gaffel.) Der kan løbende skummes af og fjernes urenheder med en hulske eller si.
  4. Grøntsager, kød og urter tages op fra gryden. Her er det handy, hvis urterne har været bundet sammen med lidt snor. Alternativt kan væsken i gryden sies for små stykker af kød, grønt og urter, inden den koges ind. Lad saucen reducere og blive rigtig intens ved buldrende varme. Til sidst tilsættes smørret i små klumper, mens der røres rundt. Derved ”monteres” saucen, så den bliver helt blank. Kom honningen i, og smag til med salt og peber.
  5. Kom ossobuccoen tilbage i saucen, og server i et fad. Vil du hellere anrette på tallerkener som på billedet, skal kødet ligge og varme lidt i saucen først, så den hænger ved kødet og ikke bare glider af. På toppen drysses lidt gremolata, som du finder opskriften på herunder.

Gremolata – klassisk italiensk urtetopping

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 dl god olivenolie
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du:

  1. Riv hele skallen fra økocitronen. Undgå at rive ind til det hvide lag, som smager bittert.
  2. Bland citronskallen med den finthakkede bredbladede persille, samt finthakket hvidløg og olivenolie. Pres også gerne en smule saft fra citronen og vend i blandingen.
  3. Smag til med lidt salt og peber.