Velkommen til Tony’s Havnegade

Hvad ville en madglad italiensk gangster bosat i New York spise? Svaret finder du på Tony’s menukort. For enden af Nyhavn og et stenkast fra den nye Inderhavnsbro diskes der op med simpel og velsmagende gastronomi fra Støvlelandet mod syd – ofte tilsat vores helt eget twist. Du sammensætter selv din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr., og den kan indtages i vores stemningsfulde kælder komplet med vindueskig ind til de travle kokke i køkkenet eller i den høje stueetage, hvor nips, planter, kogebøger og levende lys skaber hygge omkring bordene.

Smiley: Se Tony’s seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.


New York, New York!

tumblr_m6cig5eAXe1r1wxwgo1_500

København er vores by, og vi elsker den. Som den gode Dorothy Gale sagde det, da hun klikkede sine rubinrøde hæle sammen tre gange: “There is no place like home!” Men New York City ligger nu også temmelig højt på listen over steder i verden, der er fantastiske at opholde sig i, blandt andet fordi den gastronomiske scene er så stor og spændende. Så planlægger du en tur til The Big Apple, har du her en liste over fire spisesteder, Madklubben anbefaler:

Freeman’s Restaurant

FREEMANS
Når du står på Rivington Street mellem Bowery og 2nd Avenue og kigger ind i den lille, mørke gyde, kan det være svært at forestille sig, at der inde i bunden gemmer sig en af de cooleste, mest hyggelige restauranter på Manhattan. Men når du bevæger dig nærmere, afslører det varme lys fra glødepæreguirlanderne foran restauranten, at du er kommet til det rette sted. Restauranten, som breder sig over to etager i lejlighedsagtige lokaler, er kun oplyst af stearinlys, og overalt på væggene hænger udstoppede kronhjortehoveder, svaner, bjørneklør og mink. Stemningen er intim, men lydniveauet er højt, og alt ved stedet emmer af storby. På menukortet kan du finde retter som elgegryde, bøf, fisk og kylling, og du må ikke gå glip af signaturforretten ‘Devils on Horseback’, som er små, sprøde hapser af bagt sveske indsvøbt i bacon. Du kan ikke reservere plads i forvejen, men drik en cocktail i baren, mens du venter på et bord.

Franny’s

FRANNYS
Det kræver, at du sætter en halv time af til taxaturen og forlader Manhattan for en stund, men den Brooklyn-baserede pizzarestaurant på Flatbush Avenue er absolut umagen værd. Her laver de pizzaer og italienske antipasti, så englene synger Ave Maria så gennemtrængende, at det kan høres i Vatikanet. Retterne er hamrende velsmagende og frem for alt enkle: “Jeg tror på, ​​at hvis en ret har tre perfekte ingredienser, så har den ikke brug for noget andet. Menuen på Franny’s er baseret på at udelade den »ekstra« ingrediens snarere end at tilsætte den,” siger indehaver Andrew Feinberg. Vi anbefaler, at du prøver deres crostini med pancetta, pizzaen med cherry-tomater, hvidløg, basilikum, buffalo-mozzarella og ricotta og ikke mindst deres Sparkling Mint Cocktail. Så tør vi næsten garantere, du går lykkelig derfra!

Barrio Chino

BARRIO CHINO
Der er mange gode steder på Manhattan, hvor du kan få dækket dit behov for tacos og guacamole. Men mens nogle restauranter imponerer med flotte lokaler og desværre ikke så meget andet, imponerer Barrio Chino på Broome Street med det, der kommer på tallerkenen. Og kun med det. For på den temmeligt ydmyge, uimposante adresse i Chinatown svinger de fantastiske retter over disken. Så hvis du er til koriander, stærk chili, avokado og perfekt stegt kød i bløde tacos, som skylles ned med en iskold Corona, så spis en frokost her. Vi kigger selv forbi til en snack, hver gang vi er i byen!

Balthazar

BALTHAZAR

Det er her, man spiser brunch. Punktum! Den kæmpestore og meget trendy restaurant ligger på hjørnet af Spring Street og Broadway, og hvis du ikke kan få dækket dit behov for eggs benedict og french toast her, så er der noget galt. For folkene bag Balthazar er specialister i især formiddagsgastronomien, og lokale såvel som turister står i kø for at blive seated i den smukke, travle restaurant om søndagen, hvor du kan starte måltidet med en Champagne Pick-me-Up og afslutte det med en portion profiteroles med vaniljeis og varm chokoladesovs. Man kan synes, hvad man vil – men det er altså luksus!

Tre hurtige til Lindhardt & Ringhofs mad- og vinredaktør Signe Wulff Jeppesen

Tre hurtige til Lindhardt & Ringhofs mad- og vinredaktør Signe Wulff Jeppesen

Hvorfor er mad-litteratur sådan et hit?

Kogebøger er fantastiske, fordi du ikke alene får en masse nye opskrifter, men du bliver også inviteret ind i en anden verden på en meget sanselig måde. Det er en drøm, du køber, når du forærer dig selv en kogebog. Drømmen om at have tid til at lave mad fra bunden hver dag og drømmen om nem adgang til de allerlækreste råvarer. Det kan godt være, du ikke får lavet alle opskrifter fra kogebogen, men den inviterer dig et nyt sted hen og inspirerer dig, også selv om du skal lave mad med to børn hængende om dine ankler, og dine tomater er købt i Netto.

Man taler meget om den fysiske bogs død, men jeg tror aldrig, et stort, smukt illustreret værk kan erstattes af en e-bog. Det handler om stoflighed, om taktil stimulation og følelsen af at have købt et møbel; en smuk genstand, et håndværk, hvor der er tænkt over detaljerne i materialerne, i illustrationerne og i teksten. Et godt eksempel er Richard Juhlins vanvittigt smukke bog ‘En duft af Champagne’, der udkommer 10. oktober. Bogen er vidunderlig, og jeg kan bare blive ved med at bladre i den, røre ved den, studere dens detaljer og drømme mig ned i dens landskaber – vel vidende, at jeg aldrig kommer i nærheden af en brøkdel af de 8000 forskellige champagner, han skriver om. Det er den ultimative champagnebog – ingen over og ingen ved siden af!

Hvilke tre ingredienser eller råvarer kan du ikke leve uden?

Det er jo på en måde et ret dramatisk spørgsmål, men jeg ville virkelig nødig undvære olivenolie – så jeg løber aldrig tør for god olivenolie. Jeg spiser salat hver dag og gerne i store mængder, men aldrig uden en god vinaigrette med olivenolie – det er simpelthen for kedeligt efter min mening. Og så har vi altid saucissons secs, som er franske, lufttørrede pølser, i køleskabet. Vi spiser dem med brød, vores børn snacker dem i ublu mængder og vi bruger dem i det varme køkken i pastaretter og stegte som drys på supper sammen med croutoner. Den sidste ting, jeg ikke kan leve uden, er brød. Intet slår et godt brød; hjemmebagt rugbrød, et stort italiensk brød med hævehuller så store, at du kan stikke dine pølsefingre igennem, eller en friskbagt mormorbolle med smør, der smelter. Stakkels alle de stenalder-mennesker, der skal undvære et ordentligt brød.

Hvordan ser den perfekte middag ud for dig?

Jeg elsker virkelig at lave mad, men alt for ofte er det forbundet med ulvetime og hvad dertil hører af alarmerende stressniveau og hysteriske børn. Så en perfekt middag er en, der bliver serveret for mig. Og dog – jeg vil jo faktisk gerne selv stå i køkkenet. Så måske ville den perfekt middag snarere starte med, at jeg fik lov at være alene hjemme og gå og koge fond og sauce i timevis, høre høj musik og klog radiodokumentar på P1, mens jeg pimpede lidt god hvidvin. Jeg ville lave noget fransk bistro-mad, for den slags elsker jeg. Pommes voisin, røde bøffer, en jus lié-sauce og haricots verts med smør, persille og hvidløg. Og så en eller anden beskidt dessert. Og det hele skulle naturligvis skylles ned med dejlig vin i selskab med min mand og gode venner med stor tørst og appetit – og måske vores to børn. Men de måtte også godt være gået tidligt i seng eller blive passet hos nogle bedsteforældre.

Foto: Maria P.

Læs flere gastro-interviews her!

Luk øjnene og ønsk løs!

tumblr_mgq1xqbdcA1rswtpso1_500
Går du og drømmer om det perfekte venue til en bryllupsfest, en fødselsdag eller julefrokost, så har vi rammerne til det. Fortæl os, hvad du kunne tænke dig.
Så skal vi gøre vores bedste for at opfylde dine ønsker!