Hvilken ret laver du bedst?

Jeg laver faktisk aldrig egentlige retter. Jeg mikser bare et eller andet sammen af det, jeg har. F.eks. købte jeg en lækker, frisk laks forleden, men da 80 kroner for nye kartofler var lige i overkanten af, hvad madbudgettet kunne holde til, så blev fisken suppleret med ‘gamle’ kartofler i stedet blandet i en salat sammen med spidskål, forårsløg, estragon & olie/eddike. Jeg orker ikke rigtig at lave mad efter opskrifter, fordi jeg altid mangler noget af det, der skal bruges. Så jeg bruger dem i stedet som inspiration og erstatter så noget af det, jeg ikke har, med noget, jeg synes ligner.

Hvad består den perfekte middag af for dig?

Den perfekte middag for mig er superenkel og sommeragtig – netop som det måltid, jeg lavede af fisk og kartofler. Jeg elsker også grøntsager fra gårdbutikken (Hvidelykkegård ved Odden) tilberedt så lidt som muligt. Faktisk bryder jeg mig ikke så meget om herremiddage med ‘altformeget’, ‘altfortillavet’ mad.  Om vinteren foretrækker jeg suppe lavet på de grønsager, der er tilgængelige, og meget gerne også på kalkunlår, som af underlige årsager er næsten umulige at opdrive. Jeg plejer at lave en stor balje suppe, som jeg fryser ned i portioner, og så laver jeg en ny version hver dag med de ingredienser, jeg har. Og bagefter er der kage. Det perfekte måltid afsluttes altid med en god kage. 

Hvem spiser du helst middagen med?

Jeg spiser helst med mennesker, der kan lide min mad. Det er nemlig med mad som med digte – det er sjovest, hvis der er nogen, der får noget ud af det. Så jeg elsker gæster, der ikke behøver at få maden forklaret. 

Læs flere af Madklubbens gastro-interviews her.