Hvilket ret laver du bedst?

Det skal man næsten spørge gæsterne og ikke kokken om. Men når jeg laver risotto, er der som regel ikke nogen, der levner, og så kan man næsten ikke forlange mere. Min egen yndlingsrisotto laves på en god hønsefond og en tør, gerne lidt mineralsk, hvidvin. Det hele serveres naturligvis med friske trøfler og vulgært megen parmesan.   

Hvad består den perfekte middag af for dig?

Jeg er til det langtidsbagte, slow food, og så betyder det mindre for mig, om det er nordisk, fransk eller italiensk. Jo mere enkelt og rustikt desto bedre. Noget hvor man kan smage dyret, der er blevet brugt – og urterne og krydderier, der langsomt har masseret retten. Det uprætentiøse, hvor kokkens grundlæggende kærlighed til maden formidles videre til gæsterne. 

Hvem spiser du den helst sammen med?

Jeg elsker at spise middag med min kommende kone, Lis. Vi er begge nogle madører, der kan bruge timer på at nyde en god middag. Jeg værdsætter, at vi har denne passion sammen. Jeg hader til gengæld at spise sammen med folk, der hurtigt sluger maden og er uengagerede i det, de putter i munden. Det kan ødelægge hele min glæde ved måltidet.    

Læs flere gastro-interviews her