I disse dage har vi svært ved at acceptere forsommerens skiftende sind, hvorfor vi søger trøst (og varme!) i vaskeægte comfort food. En af vores absolutte favoritter er Alabama Socials buttermilkbiscuits – en sydstatsklassiker med en hel del tradition og historie i baggagen. Egnsretten er en gammel kending, og forekommer i dag i mange former og fortolkninger. Oprindeligt var ”biscuits” briternes påfund i form af en ”cookie” eller en ”cracker”, men da europæerne nåede ”den nye verden”, og de sydlige kokke fik fingre i disse såkaldte ”biscuits” fik de sprøde snacks i den grad nyt liv.

Sydstaternes første ”beaten biscuits” daterer tilbage til 1800- og 1900-tallet, hvor slaver brugte alle mandekræfter på at ælte, slå og gennembanke dejen, så den ville hæve ved bagning. Her var den simple dej udgjort af vand, svinefedt og mel – et sparet produkt under borgerkrigen, hvorfor buttermilkbiscuits primært blev serveret til søndagsfrokosten eller -middagen. Med tiden blev slaveri afskaffet, og hjælpemidler i form af bagepulver og natron kom frem og simplificerede biscuitbagningen verden over, men den traditionsbundne spise er fortsat en favorabel fornøjelse, der endnu i dag samler familie og venner til sociale spiseoplevelser.

Dét er jo noget, vi lader os inspirere af på Alabama Social! Derfor har vi naturligvis også kreeret vores hyldest hertil tilsat en portion fri fortolkning samt et væld af lækkert tilbehør. Nyd vores Pork Biscuits med fyld af pulled pork, koreansk BBQ og daikon, vores Beef Biscuits spækket med pulled beef, kaffe, pickles og gul sennep, og hvis du er mere til det vegetarvenlige, kan du sætte tænderne i vores Burrata Biscuits med frisk burrata, bagte cherrytomater, habanero og koriander.

Bedst af alt? Sydstatsklassikeren kan udgøre en formidabel forret i din 3-retters middag for blot 325 kr. Book et bord nemt og hurtigt online lige her, og tage et fristende kig på vores menukort her. Ses vi på Alabama Social?