Hvis du har spist på Bistro Royal på Kongens Nytorv eller på søsterrestauranten Steak Royal ved Rådhuspladsen, har du muligvis stiftet bekendtskab med den legendariske husdessert, Coupe Royal. Den syndige isdessert serveres i en klassisk ”Mint Julep”-metalkop og er på få år blevet en uundværlig afslutning på måltidet for mange af vores stamgæster.

Som i mange andre madmæssige sammenhænge er vores Coupe Royal en anretning, der på én gang er fuldstændig simpel og fuldstændig uimodståelig. Så nem, at du sikkert sagtens kunne lave den derhjemme selv, men den smager bare bedre, når den serveres som et velkendt, iskoldt kys på munden efter middagen på en smuk restaurant.

En Coupe Royal består af cremet karamelis, en saltet karamelsauce lavet på kondenseret mælk krydret med havsalt, ristede og hakkede hasselnødder og mandler og sidst men ikke mindst en crumble lavet på de karakteristiske, mørke Oreo-kiks. Ja, faktisk forsøger vi at undgå madspild ved simpelthen at købe alle de kikserester fra Oreo-fabrikken, der ellers ville gå til spilde under produktionen.

Uanset om du vil nyde din Coupe Royal på Bistro Royal eller Steak Royal, koster den kun en flad halvtredser. På Bistro Royal fås den sågar til frokost. Velbekomme!

Coupe Royal på Bistro Royal og Steak Royal