Den nyeste restaurant i vores store familie, Madklubben Nørrebro, har et menukort, der stikker i alskens retninger. Det er lovløst, det er udogmatisk, det er velsmagende og det er helt igennem uimodståeligt. Dog løber der alligevel en lille tråd gennem flere af retterne: En kulinarisk hyldest til det mellemøstlige grillkøkken, der er en stor del af Nørrebros urbane DNA.

Et godt eksempel er en af restaurantens mest populære hovedretter: Shawarma. Her taler vi ikke om det sjaskede kødrør, du får serveret i stanniolpyjamas med dressing fra tuben klokken 03 om natten, når du er på vej hjem fra byen. (Ok, indrømmet, det smager VIRKELIG også godt, når procenterne banker rundt i kroppen, og salt- og fedtniveauet skal holdes ved lige). Næh, Madklubben Nørrebros shawarma er en luksusudgave, hvor der er kælet for alle råvarerne.

Det starter med et stykke lammebov, som vi klæder på i vores egen krydderi-rub og ryger ved 130 grader.  Derefter bages kødet i ovnen pakket ind i stanniol sammen med safterne, der dryppede fra under rygningen. Det trevlede kød putter man som gæst selv over på et grillet fladbrødet i selskab med kålsalat, mynteyoghurt, hummus, chilisauce lavet på harissa, syltede grønne chilier og en frisk tabouleh-salat med tomat, persille og koriander.

Fristet? Så tjek hele Madklubben Nørrebros menukort ud her. Konceptet er enkelt: Vælg 1 ret fra 100 kr., 2 retter fra 150 kr. eller hele 3 retter fra kun 200 kr. Som altid er der mulighed for at tilkøbe lidt mere eksklusive eller tidskrævende retter for små pristillæg hen ad vejen. For eksempel koster shawarmaen 50 kr. i tillæg til din menu.