Har du mod på at være kreativ i køkkenet? Madklubben Vesterbro deler en af deres populære retter, så I selv kan føre jer frem i køkkenet derhjemme! Retten hedder “Efterårs griseri”, og består af svinenakke glaseret med kinesisk BBQ, chili, pak choy, syltede shiitakesvampe, lime, peanuts og edamamebønner. En ren lækkerhed her til det lidt koldere vejr!

Vi laver vores nakkefilet i en sous vide, men hvis du ikke har en smart maskine som den, så kan du følge nogle råd lige her. Du behøver nemlig ikke investere i en dyr maskine, bare fordi du vil lave vores opskrift. Læs hvordan du laver lækkert og langtidstilberedt kød derhjemme lige her, uden en maskine.
Hvis tiden er knap, så kan du selvfølgelig også bare grille/stege kødet – men det bliver dog ikke helt det samme møre kød.

Opskriften er til 2 personer.
Rigtig god fornøjelse med opskriften og velbekomme! 

Opskrift

Grisen
  • 0.6 kg nakkefilet
  • 5 fed hvidløg
  • Salt & peber
  • 3 laurbærblade
  • 6 cl. olie

Hoisin BBQ

  • 120 g hoisinsauce
  • 4 cl. risedikke
  • 2 cl. fish sauce
  • 2 cl. soya
  • 20 g honning
  • 3 små hakket skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g hakket ingefær

Svampe

  • Shiitake svampe (mængde efter eget ønske)
  • 20 cl. vand
  • 10 cl. soya
  • 10 cl. risedikke
  • 1 cl sesamolie

Grøntsager

  • 1 pak choy
  • 2 forårsløg
  • 1/2 agurk
  • 1 håndfuld tilberedte edamame bønner
  • 1/4 rød chili
  • Koriander blade
  • Lidt saltede peanuts
  • 1/2 cl. lime saft
  • 1 cl. peanutolig
  • 1 cl. soya
  • Salt & peber, hvis nødvendigt

Fremgangsmåde

Grisen

  • Vakuumpak grisen med alle ingredienserne
  • Kog den i vandet på 65 grader og i 12 timer
  • Køl ned i samme pose, som den tilberedes i og skær den derefter i bøffer

Hoisin BBQ

  • Kog alt sammen indtil alt er tilberedt
  • Blend det hele sammen indtil det har en bbc sauce konsistens

Svampe

  • Rens svampene og skær bunden fra
  • Kog vandet op med soya sauce og risedikke
  • Fjerne gryden fra varmen og tilføj dine svampe
  • Tilsæt 1 cl sesamolie, sæt låg på og lad det hvile til det er kølet af

Grøntsagerne

  • Vask alle grøntsagerne og skær dem i den ønskede størrelse/form
  • Blancher pak choi og forårsløg i vand med salt, indtil det er kogt, men stadig sprødt og grønt
  • Tag dem op af vandet og bland det sammen med de resterende ingredienser
  • Smag til med salt og peber hvis nødvendigt

Afslutning

  • Nu skal du samle hele retten
  • Glaser dine bøffer med din BBQ og grill/steg dem derefter
  • Når dine bøffer er færdige glasere du dem en ekstra gang
  • Kom din bøf på en tallerken med salaten og dine svampe
  • Top retten med ekstra koriander, chili og saltede peanuts

Vi håber du er frisk på at lave vores opskrift, og ellers er du selvfølgelig velkommen til at komme forbi og få den serveret på Madklubben Vesterbro! Du kan se hele vores menu, samt booke bord, lige her! 

God fornøjelse med retten!