Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

For et lille halvt år siden kom madjournalistikkens frække dreng i klassen, Munchies, til Danmark. Det er det internationale og bramfri livsstilsmagasin, VICE, som står bag, og nu gør Munchies klar til at tage springet fra artikelskriveri til festivalplanlægning. I weekenden den 3. og 4. september løber den første Munchies Festival således af stablen i Kødbyen, og der er lagt i rygeovnen til en omgang gastrogalimatias af bedste skuffe.

På festivalen kan gæsterne komme til talks, på madkurser, høre livemusik og – bedst af alt – smage sig gennem 40 madboder skabt af nogle af landets mest navnkundige restauranter og kokke. Vi er stolte af at kunne fortælle, at både Madklubben og vores broderrestaurant, Tony’s, kommer til at være at finde som beboere i den fristende festivalmadby.

Link: Læs iByens store artikel om Munchies Festival

Madklubbens stand søger tilbage til rødderne og serverer en tidløs kombination af steak og cremet bearnaise i form af en sandwich i en smørblød briochebolle. Der er tale om den samme økologiske frækkert, der lagde Roskilde Festivals Food Court ned tidligere på sommeren, hvor vi langede 12.000 Steak ’n’ Bearnaise Sandwiches over disken på bare 4 dage fra vores lille bod.

IMG_3396

Tony’s er kendt for et smagfuldt og simpelt, sydlandsk køkken hvor livsnyderefaktoren er i top, og prisen i bund. Glæd til at smage husets famøse meatballs enten som en “Meatball Sub” med tomatsauce, parmesan og urter serveret i et langbrød, eller drop kulhydraterne med en “Meatball Pop”, hvor de saftige kugler serveres på spyd i stedet. Rygterne vil desuden vide, at naborestauranten fra Kongens Nytorv, Bistro Royal, sniger en syndig isdessert med ind i teltet.

13923462_10154521605364284_5965648568762294456_o

Munchies Festival rrammer Flæsketorvet i Kødbyen lørdag den 3. september fra kl. 12 til 21 og igen søndag den 4. september fra kl. 12 til 18. Det er gratis at komme ind, og du betaler bare direkte i boderne, når sulten trænger sig på. Bliv opdateret løbende om øvrige aktiviteter og indslag under festivalen via det officielle Munchies Festival-event.

Madklubben laver pop-up i Aarhus

Madklubben laver pop-up i Aarhus

Siden efteråret 2015 har rygterne svirret omkring Madklubbens planer for at åbne i smilets by. Selv om vi nu snart skriver efteråret 2016, er der på ingen måde lagt låg på drømmen om en restaurant i Aarhus. Vi vil blot være helt sikre på, at vi kommer til byen med de rigtige mennesker, på den rigtige placering og med det rigtige koncept.

Vi ønsker, at Madklubben Aarhus skal blive til i en dialog med aarhusianerne. Vi vil ikke bare kopiere et københavnerkoncept i troen på, at vi ved præcis, hvordan alting skal gøres i det jyske. Vi skal ud og snakke med vores fremtidige gæster og lytte til deres ønsker og idéer, ligesom vi skal finde de bedste lokale leverandører og ambassadører.

Mens den endelige åbning af en rigtig restaurant først vil finde sted i 2017, har vi allerede nu indgået et samarbejde med de kulturelle iværksættere fra Culture Works. De kender om nogen det aarhusianske kulturlandskab, og i fællesskab bringer vi Madklubben til byen som en pop-up-restaurant i forbindelse med Aarhus Festuge 2016.

Det sker på Klostertorv, der under festugen omdannes til ”Cluster Square”: Et magisk sted med oplevelser skabt i samspil mellem byens kreative aktører og borgerne selv. Programmet står blandt andet på live-musik, sportsturneringer, folkelig hygge og gadegastronomi. Madklubbens pop-up falder i sidstnævnte kategori, når vi joiner festen på Cluster Square torsdag den 1., fredag den 2. og lørdag den 3. september.

Glæd dig til at smage et udvalg af Madklubbens favoritretter fortolket som gademad, og giv selv dit bud på, hvad Madklubben Aarhus skal servere i fremtiden. Alle besøgende får nemlig lov til at skrive netop DERES livretter på facaden af vores mobile køkkenvogn ved hjælp af sprittuscher. Herefter tager vi de bedste idéer og ønsker med tilbage til København, hvor vi skal færdigtilberede konceptet for Madklubben Aarhus.

Vi glæder os til at fortælle mere om den endelige menu og de fysiske rammer for Madklubbens pop-up på Cluster Square i samarbejde med Culture Works.

Hvad: Madklubben x Culture Works pop-up restaurant
Hvor: ”Cluster Square” på Klostertorv
Hvornår: 1., 2. og 3. september – endelige åbningstider offentliggøres op til eventet
Hvordan: Alle er velkomne. Meld dig til eventet på Facebook her.
Hvor meget: Priser fra 50 kr. – den endelige menu offentliggøres op til eventet

Sommerlykke for kødelskere: Madklubben Vesterbros ”Meat Platter”

Sommerlykke for kødelskere: Madklubben Vesterbros ”Meat Platter”

Få ting smager af sommer som godt kød, der netop har forladt grillens flammekys komplet med røgslør og brændemærker. Med en sommer, der primært har budt på regndans og kolde skyllere, er der gode chancer for, at du endnu ikke har fået tanket helt op på grillkontoen. Men panik ej, for på Madklubben Vesterbro kan du få indfriet dine vildeste køddrømme, og vejrets luner spiller ingen rolle. Du kan nemlig nyde herlighederne indendørs eller under den store udendørs markise i tilfælde af nedbør.

Madklubben Vesterbros Meat Platter er på kort tid blevet en gæstefavorit, og det proteinholdige madfad bestilles både som forret og hovedret eller til deling mellem flere. For bare 125 kr. får du en kødkaravane bestående af:

  • Braiserede oksetværreb ”asian style” glaseret med hoisin-sauce, miso og sesam. Det saftige trevlekød serveres med syrlige bær som f.eks. tyttebær eller ribs og finthakkede forårsløg på toppen.
  • Vesterbropølse frisk fra grillen. En smagfuld kombination af gris, okse og goudaost.
  • Friteret kylling marineret i røget paprika og en smule hvidløg. Dybsteges i en blanding af æg, mel og bagepulver, som giver kyllingen en ekstra sprød og ”puffy” panering.
  • Til at afbalancere kødfesten serveres urtemayo, samt en portion kimchi. Den populære, koreanske spise kan bedst beskrives som en fermenteret cole slaw med kål og gulerødder, og den giver et tiltrængt, syrligt modspil til tværrebene, pølsen og den friterede kylling.

Kom tidligt og start aftenen med en meat platter og cocktails, bestil den som forspil til den helt store middag eller del den med en du ka’ li’, inden turen går videre i byen. Mulighederne er mange, men én ting er sikkert: Du går aldrig galt i byen, når du bestiller bord på Madklubben Vesterbro.

IMG_3594

Stort interview: Kom med bag kulissen på Madklubben Vesterbro

Stort interview: Kom med bag kulissen på Madklubben Vesterbro

Foto: 

Madklubbens restauranter er garant for god mad til fair priser i smukke omgivelser. Men det er ikke kun maden, vinen og de fysiske rammer, der tegner et besøg hos os. Vores medarbejdere er i høj grad også med til at gøre Madklubben til noget særligt. Derfor er vi særlig stolte af, at kommunikationsfirmaet Budskabsfabrikken har lavet et dybdegående interview med en af de vigtigste brikker i vores medarbejderpuslespil: Køkkenchefen på Madklubben Vesterbro, Samat Wibunnattiphong.

Læs med, når Samat fortæller om sin opvækst, sin kulinariske uddannelse og sit arbejde på Danmarks mest besøgte restaurant. Du finder interviewet fra Budskabsfabrikken lige her. Som en teaser bringer vi nedenfor et lille uddrag af indledningen, som fremmaner stemningen fra Madklubben Vesterbro:

”Stedet ligner ikke Danmark, men nærmere en Brooklynrestaurant. Beton på væggene på den råfede måde; store lamper, musikken banker i gulvet, store runde borde på en lang allé, glas, flasker, kobber og mennesker blandes til perfektion. Restauranten er gigantisk. Rundt om hjørnet ved den store mur åbner der sig en verden med store åbne køkkener, hvor forretter, hovedretter og desserter forberedes af dygtige kokke. På gulvet løber tjenere og runners rundt for at være helt klar til kl. 17.00, hvor restauranten åbner.”

Læs hele interviewet: Den ambivalente anerkendelse tændte kokken fra Madklubben Vesterbro

 

 

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Er du klar til at smage på dine fordomme? Menneskebiblioteket udlåner mennesker til personlige samtaler om udfordrende og ofte personlige eller tabubelagte emner. Hos Menneskebiblioteket kan du låne din fordom, lære noget om et menneske du ellers aldrig ville møde eller få stillet din nysgerrighed.

I anledning af madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival 2016 giver Madklubben Vesterbro dig en unik mulighed for at kombinere en dejlig middag med tre samtaler, hvor du som gæst møder mennesker, som på grund af deres livstil, overbevisning, etnicitet, beskæftigelse, handicap, seksualitet, religion eller sociale forhold oplever stigmatisering, fordomme og i nogle tilfælde forskelsbehandling samt diskrimination. Eventets “bøger” har meldt sig frivilligt til at svare på dine spørgsmål om deres emner.

Det sker mandag den 22. august kl. 18, hvor du kan få en 3-retters menu tilsat en litteraturliste med 3 forskellige ”bøger” fra Menneskebiblioteket for kun 200 kr. Det bliver på mange måder en anderledes middag, hvor gæsterne skal være klar på at bryde med måltidets sociale grænser i mødet med fremmede medspisere. Man spiser ved borde à 5 gæster, hvoraf den ene vil være fra Menneskebiblioteket. ”Bøgerne” bytter bord for hver ret, mens gæster, som har købt billet til eventet, bliver siddende aftenen igennem.

Billetter:

Der er kun 60 pladser til Menneskebibliotekets Madklub, og de sættes til salg onsdag den 6. juli kl. 12. Klik her for at købe.

Menu i 3 serveringer: 

  • 2 forretter til deling ved bordet: Asiatisk oksetatar med sprød tapioka, Karl Johan-mayo og shiso-urter + røget laks med rygeostcreme, citron, radise og agurk
  • Confiteret unghanelår med sommergrønt, råsyltet rabarber og sauce velouté
  • Panna cotta med rødgrød og havrecrunch

Regler for udlån fra Menneskebiblioteket:

  • Udlånet er personligt og må ikke overdrages til andre før tid.
  • Din bog er et opslagsværk, der forventer, at du spørger, om de ting du gerne vil vide.
  • Du må ikke rive sider ud eller skrive noter i bogen.
  • Alle bøger er frivillige, og de skal afleveres tilbage i samme stand som ved udlånets start.
  • Husk at aflevere din bog tilbage til tiden.

Læs mere om foreningen Menneskebiblioteket på Menneskebiblioteket.dk