Stort interview: Kom med bag kulissen på Madklubben Vesterbro

Stort interview: Kom med bag kulissen på Madklubben Vesterbro

Foto: 

Madklubbens restauranter er garant for god mad til fair priser i smukke omgivelser. Men det er ikke kun maden, vinen og de fysiske rammer, der tegner et besøg hos os. Vores medarbejdere er i høj grad også med til at gøre Madklubben til noget særligt. Derfor er vi særlig stolte af, at kommunikationsfirmaet Budskabsfabrikken har lavet et dybdegående interview med en af de vigtigste brikker i vores medarbejderpuslespil: Køkkenchefen på Madklubben Vesterbro, Samat Wibunnattiphong.

Læs med, når Samat fortæller om sin opvækst, sin kulinariske uddannelse og sit arbejde på Danmarks mest besøgte restaurant. Du finder interviewet fra Budskabsfabrikken lige her. Som en teaser bringer vi nedenfor et lille uddrag af indledningen, som fremmaner stemningen fra Madklubben Vesterbro:

”Stedet ligner ikke Danmark, men nærmere en Brooklynrestaurant. Beton på væggene på den råfede måde; store lamper, musikken banker i gulvet, store runde borde på en lang allé, glas, flasker, kobber og mennesker blandes til perfektion. Restauranten er gigantisk. Rundt om hjørnet ved den store mur åbner der sig en verden med store åbne køkkener, hvor forretter, hovedretter og desserter forberedes af dygtige kokke. På gulvet løber tjenere og runners rundt for at være helt klar til kl. 17.00, hvor restauranten åbner.”

Læs hele interviewet: Den ambivalente anerkendelse tændte kokken fra Madklubben Vesterbro

 

 

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Menneskebiblioteket og Madklubben mødes til Copenhagen Cooking

Er du klar til at smage på dine fordomme? Menneskebiblioteket udlåner mennesker til personlige samtaler om udfordrende og ofte personlige eller tabubelagte emner. Hos Menneskebiblioteket kan du låne din fordom, lære noget om et menneske du ellers aldrig ville møde eller få stillet din nysgerrighed.

I anledning af madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival 2016 giver Madklubben Vesterbro dig en unik mulighed for at kombinere en dejlig middag med tre samtaler, hvor du som gæst møder mennesker, som på grund af deres livstil, overbevisning, etnicitet, beskæftigelse, handicap, seksualitet, religion eller sociale forhold oplever stigmatisering, fordomme og i nogle tilfælde forskelsbehandling samt diskrimination. Eventets “bøger” har meldt sig frivilligt til at svare på dine spørgsmål om deres emner.

Det sker mandag den 22. august kl. 18, hvor du kan få en 3-retters menu tilsat en litteraturliste med 3 forskellige ”bøger” fra Menneskebiblioteket for kun 200 kr. Det bliver på mange måder en anderledes middag, hvor gæsterne skal være klar på at bryde med måltidets sociale grænser i mødet med fremmede medspisere. Man spiser ved borde à 5 gæster, hvoraf den ene vil være fra Menneskebiblioteket. ”Bøgerne” bytter bord for hver ret, mens gæster, som har købt billet til eventet, bliver siddende aftenen igennem.

Billetter:

Der er kun 60 pladser til Menneskebibliotekets Madklub, og de sættes til salg onsdag den 6. juli kl. 12. Klik her for at købe.

Menu i 3 serveringer: 

  • 2 forretter til deling ved bordet: Asiatisk oksetatar med sprød tapioka, Karl Johan-mayo og shiso-urter + røget laks med rygeostcreme, citron, radise og agurk
  • Confiteret unghanelår med sommergrønt, råsyltet rabarber og sauce velouté
  • Panna cotta med rødgrød og havrecrunch

Regler for udlån fra Menneskebiblioteket:

  • Udlånet er personligt og må ikke overdrages til andre før tid.
  • Din bog er et opslagsværk, der forventer, at du spørger, om de ting du gerne vil vide.
  • Du må ikke rive sider ud eller skrive noter i bogen.
  • Alle bøger er frivillige, og de skal afleveres tilbage i samme stand som ved udlånets start.
  • Husk at aflevere din bog tilbage til tiden.

Læs mere om foreningen Menneskebiblioteket på Menneskebiblioteket.dk

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.

Se de bedste Instagrams fra Sunday Lunch på Madklubben Vesterbro

Se de bedste Instagrams fra Sunday Lunch på Madklubben Vesterbro

I 3 uger har Madklubben Vesterbros søndagsfrokost forført tømmermandsplagede bysbørn, gammelsultne familier og venindepar med solbriller i håret og rabarbersaft i glasset. Fælles for dem alle er, at de har været fænomenale til at forevige deres madoplevelser på Instagram.

Læs også: Få dine Instagram-billeder op på Madklubbens hjemmeside

Kom med på opdagelse i de lækreste pletskud nedenfor. Hvem ved? Måske bliver du så fristet, at du simpelthen er nødt til at tjekke Sunday Lunch-kortet ud selv og derefter bestille bord til selv at prøve herlighederne.

Sunday lunch at @madklubben Vesterbro✌🏼️ Happy Sunday dear followers!

Et billede slået op af Frederikke Kjær Wærens (@frederikkewaerens) den

Vi har den vildeste optur over Madklubbens nye Sunday Lunch 🙌🏼 #aokdk #københavn #vesterbro #sundaylunch #friedchicken @madklubben

Et billede slået op af Alt Om København – AOK.dk (@aokdk) den

Sunday lunch 😋🍔🍟🍳🌱 #sundaylunch #FoodBeforeFashionInCopenhagen #madklubben #madklubbenvesterbro @madklubben

Et billede slået op af Mie Juel / Food Before Fashion (@mie_juel) den

WOW!!! Søndagsfrokost på madklubben Vesterbro og WOW!!! Sommersalat med røget laks #madklubbenvesterbro #madklubben

Et billede slået op af Pernille Larsen (@pernillelarsen62) den

Når ens veninde vinder frokost👌

Et billede slået op af Christina Cortnum (@ccortnum) den