Velkommen til Madklubben Vesterbro                                                     

Rå indretning, cool design og en pulserende stemning: Dét er Madklubben Vesterbro! Vi har plads til mere end 300 gæster, men restauranten er indrettet på en måde, så hyggen og samværet omkring bordet bevares. Restauranten er blevet kåret til landets mest besøgte flere år i træk, og menukortet byder på livretter med inspiration fra hele verden. Her går vi ikke så meget op i regler og landegrænser, så længe maden bare smager forrygende. Madklubben Vesterbro huser desuden en cocktailbar, som kan besøges både før, under og uafhængigt af middagen.


Tre hurtige til Lindhardt & Ringhofs mad- og vinredaktør Signe Wulff Jeppesen

Tre hurtige til Lindhardt & Ringhofs mad- og vinredaktør Signe Wulff Jeppesen

Hvorfor er mad-litteratur sådan et hit?

Kogebøger er fantastiske, fordi du ikke alene får en masse nye opskrifter, men du bliver også inviteret ind i en anden verden på en meget sanselig måde. Det er en drøm, du køber, når du forærer dig selv en kogebog. Drømmen om at have tid til at lave mad fra bunden hver dag og drømmen om nem adgang til de allerlækreste råvarer. Det kan godt være, du ikke får lavet alle opskrifter fra kogebogen, men den inviterer dig et nyt sted hen og inspirerer dig, også selv om du skal lave mad med to børn hængende om dine ankler, og dine tomater er købt i Netto.

Man taler meget om den fysiske bogs død, men jeg tror aldrig, et stort, smukt illustreret værk kan erstattes af en e-bog. Det handler om stoflighed, om taktil stimulation og følelsen af at have købt et møbel; en smuk genstand, et håndværk, hvor der er tænkt over detaljerne i materialerne, i illustrationerne og i teksten. Et godt eksempel er Richard Juhlins vanvittigt smukke bog ‘En duft af Champagne’, der udkommer 10. oktober. Bogen er vidunderlig, og jeg kan bare blive ved med at bladre i den, røre ved den, studere dens detaljer og drømme mig ned i dens landskaber – vel vidende, at jeg aldrig kommer i nærheden af en brøkdel af de 8000 forskellige champagner, han skriver om. Det er den ultimative champagnebog – ingen over og ingen ved siden af!

Hvilke tre ingredienser eller råvarer kan du ikke leve uden?

Det er jo på en måde et ret dramatisk spørgsmål, men jeg ville virkelig nødig undvære olivenolie – så jeg løber aldrig tør for god olivenolie. Jeg spiser salat hver dag og gerne i store mængder, men aldrig uden en god vinaigrette med olivenolie – det er simpelthen for kedeligt efter min mening. Og så har vi altid saucissons secs, som er franske, lufttørrede pølser, i køleskabet. Vi spiser dem med brød, vores børn snacker dem i ublu mængder og vi bruger dem i det varme køkken i pastaretter og stegte som drys på supper sammen med croutoner. Den sidste ting, jeg ikke kan leve uden, er brød. Intet slår et godt brød; hjemmebagt rugbrød, et stort italiensk brød med hævehuller så store, at du kan stikke dine pølsefingre igennem, eller en friskbagt mormorbolle med smør, der smelter. Stakkels alle de stenalder-mennesker, der skal undvære et ordentligt brød.

Hvordan ser den perfekte middag ud for dig?

Jeg elsker virkelig at lave mad, men alt for ofte er det forbundet med ulvetime og hvad dertil hører af alarmerende stressniveau og hysteriske børn. Så en perfekt middag er en, der bliver serveret for mig. Og dog – jeg vil jo faktisk gerne selv stå i køkkenet. Så måske ville den perfekt middag snarere starte med, at jeg fik lov at være alene hjemme og gå og koge fond og sauce i timevis, høre høj musik og klog radiodokumentar på P1, mens jeg pimpede lidt god hvidvin. Jeg ville lave noget fransk bistro-mad, for den slags elsker jeg. Pommes voisin, røde bøffer, en jus lié-sauce og haricots verts med smør, persille og hvidløg. Og så en eller anden beskidt dessert. Og det hele skulle naturligvis skylles ned med dejlig vin i selskab med min mand og gode venner med stor tørst og appetit – og måske vores to børn. Men de måtte også godt være gået tidligt i seng eller blive passet hos nogle bedsteforældre.

Foto: Maria P.

Læs flere gastro-interviews her!

Luk øjnene og ønsk løs!

tumblr_mgq1xqbdcA1rswtpso1_500
Går du og drømmer om det perfekte venue til en bryllupsfest, en fødselsdag eller julefrokost, så har vi rammerne til det. Fortæl os, hvad du kunne tænke dig.
Så skal vi gøre vores bedste for at opfylde dine ønsker!