Som vi kunne afsløre i starten af året, betyder 2014 åbningen af fem nye restauranter for Madklubben. Den første, Madklubben Bellevue, slog dørene op i januar, den næste, Grill Royal, åbnede på Kongens Nytorv i april. Vi er nu enormt begejstrede og stolte over at kunne fortælle, at vi åbner de næste tre restauranter på rad og række ved Sortedam Dossering og Dronning Louises Bro på Nørrebro.

I årevis har mange forgæves forsøgt at få tilladelse til at lave detail og restauranter i stueetagen ud mod Søerne, og nu har man endelig fået taget hul på bylden og er begyndt at udvikle et af de områder, der summer allermest af liv her i byen. Hver dag cykler og går tusindvis af københavnere over Dronning Louises Bro, folk motionerer eller hyggeslentrer rundt om Søerne. Det er et sted, alle kommer, alle kender, alle har et forhold til.

Området har indtil nu været brugt primært til parkeringspladser. Men nu ryger alle bilerne væk, fortovene bliver fem meter brede, og der kommer udeservering hele vejen ned langs facaden, så vi alle i meget højere grad kan få glæde af denne del af København. Der bliver samlet fem restauranter ud mod søen, hvor vi får de to største af dem, og så åbner vi en tredje inde i gården. Det bliver intet mindre end fantastisk!

Nu kommer Madklubben til Nørrebro

Selvom de tre restauranter bliver naboer, bliver koncepterne vidt forskelligt. Tættest på Nørrebrogade åbner vi Alabama Social, som kommer til at servere mad inspireret af det sydlige USA, bl.a. gumbo, jambalaya og andre cajun-retter. Mad, der er oprindelig og er grillet, stegt og har masser af smag af cayenne, chili, lime og koriander. Med andre ord: Det bedste fra New Orleans!

Lige ved siden af slår vi dørene op for Hanzō, hvor greatest hits fra Asien, bl.a. nudler, ris, grillede fisk og skaldyr, kommer til at pryde menuen. Begge restauranter kommer til at have plads til cirka 100 gæster indendørs plus udeservering på de nye, brede fortov, der bliver etableret.

I gården mellem Sortedam Dossering og Ravnsborggade ligger der en stor bygning, som tidligere har været fabrikshal, og som de seneste år har levet livet som antikhal. Nu slår den snart dørene op i helt ny forklædning, nemlig som vores nye italiener under navnet Gran Torino. Her har vi installeret Valoriani-pizzaovne, så man kan gå ombord i italienske delikatesser som pizza, pasta, grillet fisk, store bøffer og flere forskellige antipasti, når vi åbner. Der bliver plads til cirka 150 spisende gæster indendørs, og så vil vi i de varme måneder også have udeservering i gården.

Hanzō og Alabama Social åbner på et tidspunkt efter sommeren, mens Gran Torino åbner 12. august.

Glæder vi os? Det kan du godt regne med!