Godt værtskab, motiverede medarbejdere og perfektionisme på prøve – mød Johanne fra Madklubben Grill

15. februar 2019

Midt i Aarhus. Lige ved åen. Ved de store panoramavinduer. Her finder du Madklubben Grill. Endnu vigtigere: Her finder du også Johanne Bonde Nielsen, der er kvinden i front for biksen. Johanne bærer nemlig titlen som restaurantchef for Madklubben Grill og dét er en rolle, som bringer både stor glæde og spændende udfordringer i Johannes dagligdag. I Johannes dejlige selskab nød vi en kop kaffe samt en god snak, og du kan lære hende bedre at kende i interviewet lige her.

 

Hej Johanne! Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?

Jo, det kan du tro. Mit navn er Johanne Bonde Nielsen og jeg netop fyldt 26 år. Jeg er en stolt og ægte vestjyde fra Varde. Og så flyttede jeg til Aarhus for seks år siden, da jeg troede, at jeg skulle læse til arkitekt. Jeg er meget positiv, ret skør og utrolig glad for mad og vin!

 

Nu siger du selv, at du troede, at du skulle være arkitekt. Det er jo noget helt andet, end hvad du laver i dag. Hvad ændrede sig?  

Jamen, der var flere ting i det. For det første drev det mig til vanvid, at alting var så frit på arkitektskolen. Det var lidt som en stor drømmeverden, og det passede jeg ikke ind i. Jeg er glad for rammer, og jeg har f.eks. altid elsket matematik, fordi der var ét svar.

Derudover har jeg en fortid som tjener på Restaurant Strandgaarden i Henne og hos Brødrene Koch her i Århus, og så arbejdede jeg i sin tid hos McDonalds. Og hvad kan jeg sige? Jeg blev simpelthen grebet af restaurationsbranchen! Jeg besluttede mig derfor at uddanne mig derigennem, og pludselig tog det hele fart. Efter 6 måneder blev jeg kontaktet af min gode veninde og kollega på Madklubben Vesterbro i København, og hun headhuntede mig til at blive en del af det dengang nye Madklubben Aarhus.

 

Spændende! Adskiller Madklubben sig så fra dine tidligere arbejdsmiljøer?

Ja, i høj grad! Jeg kommer fra miljøer med stort fokus på procedurer, og hvor man altid ved, hvilken retning man skal gå. I Madklubben er der frihed under ansvar, og dette har da været en stor omvæltning for en perfektionist som mig. Jeg finder ro i orden og rammer, og selvom jeg ville ønske, at jeg kunne sætte alt i skema, så har jeg virkelig fundet charmen i, at alting ikke er så ordentligt. Selvfølgelig har vi da regler og rutiner, men jeg får i langt højere grad lov til at sætte mit præg på, hvordan mit team og jeg når vores mål.
Når det er sagt, er der også utrolig meget, jeg kan bruge fra mine tidligere jobs. I virkeligheden handler det ikke så meget om det produkt man sælger, det handler meget mere om, hvilken relation man gerne vil skabe til gæsterne.

 

Hvad er det vigtigste du har lært fra din fortid, som du kan bruge på en dynamisk arbejdsplads, som Madklubben? 

Jeg tror faktisk, at det er at finde balance i mit arbejde. Jeg har nogle områder og opgaver, hvor jeg kan oprette en form for orden omkring. Det gør, at jeg har et overblik og derfor overskud til at skeje ud dér, hvor jeg alligevel ikke kan kontrollere alting. Jeg har altid elsket at give god service, men det er fedt at blive udfordret på, at god service er mange ting.

 

Og du er jo nu blevet tildelt rollen som restaurantchef for Madklubben Grill. Hvordan har det dette skift været hertil fra dit job på Madklubben Aarhus?

Det har været sjovt og hårdt på samme tid! Jeg har skulle stå rigtig meget på egne ben, så det har virkelig været en lærerig proces, da jeg har fået øjnene op for, hvad jeg kan og hvad jeg kan blive bedre til. Det er da naturligvis intimiderende, men omvendt er jeg også drevet af at udfordre mig selv, der hvor jeg kan. Jeg trives ikke godt med, at tingene står stille, så jeg er meget fremdriftsorienteret.

 

Skønt! Hvordan har det så været at være med til at åbne og drive Madklubben Grill?

Det har været spændende. Jeg har været så bekendt med Madklubben Aarhus’ menu og koncept, og her adskiller Madklubben Grill sig jo fra. Det har derfor været virkelig spændende at se, hvordan århusianerne har taget imod os. Og så er restauranten her ved åen jo mindre. Det gør, at jeg i højere grad føler, at jeg kan nå hele vejen rundt og virkelig være en værtinde for gæsterne. Jeg nyder, at jeg som restaurantchef er med i beslutningerne bag hele maskineriet, men også kan være en del af den daglige drift og et kendt ansigt for vores gæster.

 

Hvad vil ud og dit team gerne skabe med Madklubben Grill på sigt? 

Jamen, det er egentlig meget simpelt: Vi skal være stedet, hvor der er super rart at være. Vi skal være stedet med den samme stemning, som man oplever, når man kommer hjem til nogen gode venner eller familie. Et sted med godt værtskab og en relation til gæsten. Peter, vores køkkenchef, bidrager med virkelig god mad, men eksekveringen er lige så vigtig, og jeg har et team bag mig som i dén grad forstår at tage det ejerskab på sig – det er fantastisk at se!

 

Hvad er du gladest for ved dit arbejde?

Alle de mennesker, der er en del af min hverdag i restauranten. Jeg elsker at snakke med og lære mennesker at kende. Relationer er generelt i højsædet, når det handler om mit arbejde. Jeg vil gerne have den bedst mulige relation til både mine medarbejdere, men i sandhed også til alle vores dejlige gæster. Det giver mig et boost hver eneste dag, og det lever jeg højt på!

 

Hvor føler du dig mest udfordret i dit arbejde?

Årh. Det er, når min chef siger til mig: ”Det bestemmer du bare!” Og det sker jo ret ofte, haha! Jeg vil jo gerne tage den rigtige beslutning fra start, men jeg ved jo godt, at hvis vi falder, så rejser vi os bare igen. Det vigtigste er jo, at vi – Madklubben tro – er ærlige omkring det. Dette er en kvalitet, som jeg faktisk virkelig står inde for helt generelt. Jeg tror det bedste om folk, og er altid klar på at give en chance til.

Og sidst men ikke mindst! På death row får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

Risengrød! Jeg har fødselsdag d. 9. december og er et decemberbarn helt ind i hjertet. Jeg elsker jul og hygge, og jeg har drevet mine søskende til vanvid med at vælge risengrød som aftensmad til min fødselsdag hvert år.

 

Skulle indlægget her have resulteret i en pludselig trang til at kigge forbi Madklubben Grill og aflægge Johanne et besøg? (Hun bliver så glad!) Så kan du nemt og hurtigt booke et bord lige her. Vi glæder os til at byde dig velkommen!