Lad os starte med en præsentation! Adam – hvad er du for én, og hvordan er du endt i Madklubben?

Adam: ”Jamen jeg hedder jo Adam Kuskner. Folk kalder mig Kusk. Jeg er fra Ordrup og har egentlig en ret kedelig opvækst, haha. Jeg flyttede til København, da jeg skulle læse kommunikation, kultur og sprogmødestudier på RUC, men jeg opdagede med tiden, at jeg ikke er et kontormenneske. Jeg kan simpelthen ikke sidde stille. Jeg havde tidligere arbejdet som tjener, og gennem nogle kontakter endte jeg i Madklubben. Så da Christian Nordby (partner på Bazaar) tilbød mig stillingen som restaurantchef, sagde jeg da ja tak!”

Og så er det din tur Oliver!

Oliver: ”Yes. Jeg er også fra oppe nordpå. Dog længere oppe. Lidt rigere. Oppe fra Rungsted.”

Adam: ”Ha! Tsk…”

Oliver: ”Ej, joke til side. Jeg har altid haft for meget krudt i røven til at færdiggøre noget skole, så jeg startede direkte i kokkelære på Madklubben Vesterbro, da jeg var 16. Det var en helt ny verden, og der gik et år, før jeg lærte, hvad mad egentlig er. Siden da har jeg været med til at starte restaurant Uformel op her i København, og jeg var også med til at åbne Møller Kaffe & Køkken. Derudover har jeg arbejdet i Paris på michelinrestauranten: Copenhague. Jeg kunne dog mærke til sidst, at det ikke var det rigtige for mig, så jeg kontaktede derfor mine gode venner i Madklubben. Det var godt timet, for det var lige, da vi skulle til at skyde både Madklubben Frederiksberg og Bazaar i gang”.

Hvordan har det været at være med til at åbne og drive en restaurant som Bazaar, der jo adskiller sig lidt fra Madklubbens andre restauranter?

Oliver: ”På den ene side har det været nemmere. Og med det mener jeg, at vi har haft mere snor til at danne vores eget brand, der både indeholder alt det bedste fra Madklubbens koncept, og derudover er blevet krydret med alt det, vi elsker på Bazaar.”

Adam: ”Ja. Og på den anden side har det også været en udfordring at få Bazaar til at blive opfattet som netop det brand, som vi ønsker.”

Kan I sætte nogle flere ord på disse udfordringer? Og hvordan I overkom dem?

Adam: ”I starten havde vi mange gæster, der kom for at besøge ”det nye Madklubben”. Mange havde derfor en forventning om, at vi er noget, som det måske viste sig, at vi ikke er. Og her er det heldigt, at vi har været så sikre på konceptet fra dag ét. Vi har simpelthen bare holdt fast i idéen om, hvilken spiseoplevelse vi vil servere for vores gæster, og det har nu medført, at Bazaar er en succes. Nu har vi festen med gæsten – og det er uanset, om du besøger os på en tirsdag, torsdag eller lørdag aften.”

Oliver: ”Ja, og man kan sige, at dér hvor Bazaar har ændret sig mest, er måden hvorpå vi alle arbejder sammen. Det tog noget tid at få det hele op at køre i starten, men nu er det i høj grad samarbejde og sjov, vi har fokus på i den daglige drift.”

Hvad tror I fremtiden bringer ift. gastronomiske scene i København? Og hvordan passer Bazaar ind i denne udvikling?

Adam: ”Som i så mange andre sammenhæng er det jo det voksende bæredygtige aspekt, der er i fokus. Maden bliver grønnere. Gæsten søger kvalitet frem for kvantitet. Og det er ikke længere ”bare” maden gæsten kommer for, men derimod hele spiseoplevelsen. Her mener jeg jo, at Bazaar allerede er frontløber.”

Oliver: ”Fuldstændig! Vi har skabt Bazaar grundet vores kærlighed til det mellemøstlige køkken. Det har været længe undervejs, men nu tør vi virkelig rykke på det, som vi mener kan blive det nye. Vi ved nemlig, at vi må passe bedre på vores jordklode og derfor tage et mere bæredygtigt approach til spiseoplevelsen. Og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden forbedrer os og udvikler os. Vi skal ikke stå stille eller gå tilbage. Vi er kommet langt, men nu er det vigtigt, at finde de rigtige grøntsager, den rigtige krydderi-leverandør og være firstmovers på trends. Bliver mojitos det nye? Så skal vi lave en drøngod Bazaar-mojito. Og gerne før alle andre!”

Nu snakker I begge en del om dette ”mellemøstlige køkken”. Hvad betyder det egentligt? Er det et marrokansk køkken? Et nordafrikansk? Et mix?

Oliver: ”Kort sagt: Det er 100 % et Bazaar-køkken. I starten gik vi meget op i at servere retter og traditioner, som man gør det i Mellemøsten. Nu har vi åbnet lidt mere op. Det er ikke et dogmatisk køkken – det er bare et fedt køkken! Vi bliver inspireret hele tiden, men vi kopierer ikke andre. Vi laver vores eget. Og vores egne versioner. Vi laver for eksempel vores falafel på edamamebønner. Fordi sådan synes vi, de bliver bedst. Det er fortolkninger og favoritter, som vi serverer. Det er comfort food. Og vigtigst af alt, så er det i øjenhøjde med gæsten”

Adam: ”Nemlig. Det er, hvad folk gerne vil have. Og så er det måske utraditionelt at sidde en fredag aften med fladbrød og hummus, mens du drikker et godt glas vin. Her er flere vant til bøf og bearnaise. Men folk får en fed overraskelse af måltidet, og det er det, der gør, at de kommer igen og næste gang har deres venner med.”

Kan I blive enige om tre ord, der beskriver Bazaar?

Begge i kor: ”Så’ det Bazaar!”

Hold da op! Det krævede ikke meget betænkningstid. Hvad betyder det?

Oliver: ”Det er en stemning. Når viben er der, og hele stedet koger – så’ det Bazaar!”

Adam: ”Når det hele spiller. Når humøret er helt i top. Så’ det Bazaar! Det kan ikke forklares. Det skal bare opleves.”

I har jo arbejdet sammen i et godt stykke tid nu. Hvor er I mest forskellige?

Oliver: ”Adam er nok lidt mere nørdet og klogere, end jeg er.”

Adam: ”Ja, og Oliver er lidt mere hands-on og kreativ. Man kan give Oliver en idé, og så løber han med den og gør den 200% federe. Det er for vildt!”

Og hvor komplementerer I hinanden bedst?

Oliver: ”Vi har det sjovt. Virkelig sjovt. Vi har præcis samme humor og energi. Der går ikke lang tid, før vi keder os, så det går sjældent stille for sig. Man kan vel lidt kalde det for en humørmæssig ADHD?”

Adam: ”Og så er der ikke nogen hanekamp mellem os. Ingen behøver at puste sig op og være den ”større”. Jeg er lidt lavere end Oliver, men til gengæld har jeg jo noget mere muskelmasse, haha!”

Oliver: *host* ”Aaaah, Adam.”

Så lad os gå videre til det sidste spørgsmål: På death row får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville I vælge, hvis det var jer?

Oliver: ”Har jeg tømmermænd? Så vil jeg have pepperonipizza med creme fraiche-dressing. Og hvis ikke, så vil jeg have ristet hønseskind med caviar.”

Adam: ”Må man lave maden selv? Så vil jeg gerne have risotto. Der er ikke noget som at stå og kæle om sin risotto i flere timer.”

Oliver: ”Jeg håber ikke, at du giver den flere timer, Adam?”

Adam: ”Nej, okay, men du ved, hvad jeg mener!”

 

BLÅ BOG

Fakta
Navn: Adam Kuskner
Alder: 24
Job: Restaurantchef på Bazaar
Bopæl: København
Civilstatus: “Super single. Du kan finde mig på Tinder!”
Fun fact: Har stiftet et sokkefirma ved navn ”Solo Socks”, hvor du køber 7 individuelle sokker, som du kan mixe og matche på kryds og tværs.

Fakta
Navn: Oliver Bergholt
Alder: 24
Job: Køkkenchef på Bazaar
Bopæl: København
Civilstatus: “I et forhold med verdens bedste kæreste: Lærke”
Fun fact: “Jeg er manden bag ”Danmarks Bedste Røræg”