flæskesteg
flæskesteg

HOVEDRET / JULEAFTEN / GRIS

Madklubbens saftige flæskesteg med sprøde svær

Hos Madklubben elsker vi flæskesteg! Om det er til flæskestegssandwich eller den klassiske julemiddag med rødkål, brun sovs og kartofler, så er det altafgørende, at flæskestegen sidder lige i skabet. For at sikre, at du får den perfekte steg, guider vi dig her step by step gennem vores opskrift, som garanterer sprøde svær og saftigt kød.

Hos Madklubben udvælger vi vores råvarer med kærlighed og passion, og derfor anbefaler vi, at du vælger en flæskesteg af frilandsgris (gerne økologisk) for den bedste smagsoplevelse.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 8 personer
  • 1 time & 45 minuTter

Sådan gør du

Step 1: 

Før du begynder at tilberede din flæskesteg, er det vigtigt, at den er tør. Dup den med køkkenrulle for at sikre, at den bliver så tør som muligt.
Tip: Pak gerne flæskestegen ud dagen før den skal tilberedes og læg den i køleskabet uden overdækning. Det er vigtigt, at du ikke overdækker stegen, da luften i køleskabet er tør og hermed sikrer den rette konsistens.

Forvarm ovn på 200 grader varmluft

steg er stegt

Step 2:

Nu begynder tilberedningen. For at sikre de lækreste, sprøde svær, er det altafgørende, at du ridser sværene på tværs af flæskestegen. Rids ikke ned i kødet, da det vil forhindre dine svær i at blive sprøde.  

Step 3:

Salt sværene godt og grundigt. Sørg for at komme ned imellem dem alle, for at sikre velsmag og sprøde svær. Stik et par økologiske laurbærblade ned mellem sværene for at tilføje ekstra smag til din steg. Flæskestegen er nu klar til at komme i ovnen. 
Tip: Blænd laurbærbladene med salt, hvis du ønsker mere smag i din flæskesteg.

flæskesteg stegt

Step 4:

Gør stegen klar til at blive sat i ovnen. Her er det vigtigt, at stegen ligger jævnt i fadet for at blive ordentligt tilberedt. Brug evt. sølvpapir for at løfte den. Sæt stegen i ovnen og giv den først 1 time og 15 minutter. Sæt herefter et termometer i stegen og tilbered den indtil stegetemperaturen når 67 grader. 

Tip: Hvis du ønsker en mere saftig flæskesteg og ikke er bange for en mere lyserød farve, kan du med fordel stege flæskestegen til 60 grader og give den et skud grill til sidst for at sikre sprøde svær.

udskæring

Step 5:

Tag din steg ud og lad den hvile i 15-20 minutter. Skær stegen og servér den.
Tip: Skær stegen med en brødkniv, så dine skiver bliver saftige og ensartede.

 Nu er du færdig og kan med fordel dykke ned i mere inspiration på vores Facebook.

 

Bonustip:

Er sværene på din flæskesteg ikke boblet op og blevet gyldne over hele stegen? Frygt ej – vi har nemlig et par fif til at redde de sprøde svær på flæskestegen.

Vil du være helt sikker på at få sprøde svær, er det et godt trick at ridse flere tynde svær i stegen. Det tager lidt længere tid, men vi lover, det er det hele værd. Dampen fra kødet kan nemlig lettere slippe op fra fedtlaget, og sværene har dermed lettere ved at blive sprøde.

Er sværene efter den første time og 15 minutter ikke sprøde endnu, kan du med fordel skrue ovnen op på 250 grader. Hold da blot øje med, at centrumtemperaturen ikke overstiger 65-67 grader, og at sværene ikke bliver for mørke.