Madklubben hylder det danske smørrebrød

I Store Kongensgade ligger Madklubbens smørrebrødsrestaurant Madklubben København. Her vil Madklubben hylde det danske smørrebrød til frokost. Og et moderne dansk køkken om aftenen.

København har en spirende stamme af smørrebrødsrestauranter. Og et af de nye skud er Madklubbens smørrebrødsrestaurant Madklubben København, som du finder i Store Kongensgade 66. Her kan gæsterne gå på opdagelse i et menukort, der hylder smørrebrød til frokost. Og et moderne dansk køkken med klassikere som kalvefrikassé, farseret kylling og stegt rødspætte til aften.

“Jeg har altid drømt om at åbne en restaurant, hvor smørrebrød, og det danske køkken, får vores ultimative kærlighed. Et trygt sted, hvor vi serverer mad de fleste af os danskere længes efter, når vi har været væk fra Danmark i mere end 14 dage,” siger ejer og stifter af Madklubben, Anders Aagaard.

Han og teamet bag Madklubben København har brugt hundredvis af timer på at nørde smørrebrød, inden de slog dørene op til den første smørrebrødsrestaurant i Madklubbens historie. Det betyder, at man som gæst kan se frem til et sæsonaktuelt smørrebrødskort, der både hylder traditionerne, men også viser, hvad smørrebrød kan af fantastiske ting, når det bliver til i et moderne køkken.

Smørrebrød til en god pris

I bedste Madklubben-stil er priserne på et leje, hvor alle kan være med. Et stykke smørrebrød koster mellem 75 – 115 kr. og tager udgangspunkt i den smørrebrød, som holdet bag Madklubben København drømmer om afhængig af sæsonen.

“Vores smørrebrød bliver genkendeligt. Men altid med vores twist. Når man ser smørrebrødskortet, skal man føle sig tryg, så ens skuldre kan sænke sig og man kan læne sig tilbage i sædet og nyde et måltid, der tager udgangspunkt i nogle af mine egne absolutte livretter,” siger Anders Aagaard, der er født og opvokset i Sønderjylland, hvor det danske køkken fyldte godt op i ugens madplan.

“Når jeg om morgenen fik at vide, at der var et stykke smørrebrød med roastbeef til frokost, kunne jeg seriøst gå rundt og ikke tænke på andet end om klokken nu snart blev 12.00. Der var nogle få retter, der kunne fylde alt for mig. Det fik mig til at tænke, at jeg nok ikke var den eneste, der har det sådan, så jeg satte mig sammen nogle af mine gode kollegaer i Madklubben for at finde frem til, hvilke stykker smørrebrød, der fremkalder de her følelser i os. Den smørrebrød er en del af Madklubben København,” siger Anders Aagaard.

Frokosten kommer til at køre fra 11:00 – 15:00 med smørrebrød i hovedrollen. Der vil dog altid være en række varme retter til frokost også. Aftenen på Madklubben København starter 17:00, og her kan man lægge ud med forretter som rejecocktail, lun kartoffelsalat og tatar, mens der til hovedret venter retter som farseret kylling med agurkesalat, råsyltede rabarber og hønsesauce, kalvefrikassé og stegt rødspætte. Til dessert disker kokkene op med rabarbertærte, kærnemælksfromage eller danske jordbær med fløde is og skovmærke. Til aften koster 1 ret 125 kr., 2 retter 200 kr. og 3 retter 225 kr.