Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

Madklubben og Tony’s joiner Munchies Festival

For et lille halvt år siden kom madjournalistikkens frække dreng i klassen, Munchies, til Danmark. Det er det internationale og bramfri livsstilsmagasin, VICE, som står bag, og nu gør Munchies klar til at tage springet fra artikelskriveri til festivalplanlægning. I weekenden den 3. og 4. september løber den første Munchies Festival således af stablen i Kødbyen, og der er lagt i rygeovnen til en omgang gastrogalimatias af bedste skuffe.

På festivalen kan gæsterne komme til talks, på madkurser, høre livemusik og – bedst af alt – smage sig gennem 40 madboder skabt af nogle af landets mest navnkundige restauranter og kokke. Vi er stolte af at kunne fortælle, at både Madklubben og vores broderrestaurant, Tony’s, kommer til at være at finde som beboere i den fristende festivalmadby.

Link: Læs iByens store artikel om Munchies Festival

Madklubbens stand søger tilbage til rødderne og serverer en tidløs kombination af steak og cremet bearnaise i form af en sandwich i en smørblød briochebolle. Der er tale om den samme økologiske frækkert, der lagde Roskilde Festivals Food Court ned tidligere på sommeren, hvor vi langede 12.000 Steak ’n’ Bearnaise Sandwiches over disken på bare 4 dage fra vores lille bod.

IMG_3396

Tony’s er kendt for et smagfuldt og simpelt, sydlandsk køkken hvor livsnyderefaktoren er i top, og prisen i bund. Glæd til at smage husets famøse meatballs enten som en “Meatball Sub” med tomatsauce, parmesan og urter serveret i et langbrød, eller drop kulhydraterne med en “Meatball Pop”, hvor de saftige kugler serveres på spyd i stedet. Rygterne vil desuden vide, at naborestauranten fra Kongens Nytorv, Bistro Royal, sniger en syndig isdessert med ind i teltet.

13923462_10154521605364284_5965648568762294456_o

Munchies Festival rrammer Flæsketorvet i Kødbyen lørdag den 3. september fra kl. 12 til 21 og igen søndag den 4. september fra kl. 12 til 18. Det er gratis at komme ind, og du betaler bare direkte i boderne, når sulten trænger sig på. Bliv opdateret løbende om øvrige aktiviteter og indslag under festivalen via det officielle Munchies Festival-event.

Ugens craving: Helstegt rødtunge på Bistro Royal

Ugens craving: Helstegt rødtunge på Bistro Royal

Få af Madklubbens restauranter kalder på et klassisk menukort som Bistro Royal på Kongens Nytorv. Her står den på høje træpaneler, bløde lædersofaer, stuklofter og menneskehøje krukker fyldt med friske blomster. Indretningen kan bedst beskrives som elegant pariserbrasserie møder skandinavisk badehotel.

Samme inspirationskilder – det klassisk franske og det florlette skandinaviske – blander sig også på menukortet, og i denne uge er der især én ting vi craver: Helstegt rødtunge.

Det smager af sommer i Danmark, når den store fisk serveres med en sprød stegeskorpe og silkeblødt kød, der falder fra hinanden i flager. Fisken får selskab af glaserede karotter, nye kartofler og en sauce nage lavet efter klassiske forskrifter med hvidvin og masser af smør. (Jo, du må godt!)

Bistro Royals helstegte rødtunge ligger i den lidt dyrere ende af kortet til 275 kr., men så er der også kælet ekstra for råvarer og tilberedning. Tag et kig på hele restaurantens menukort her, og se, om det måske er noget helt andet, der frister. Som altid anbefaler vi varmt at booke bord på forhånd, hvis du påtænker at lægge vejen forbi.

Start din morgen med en toast af royalt format

Start din morgen med en toast af royalt format

Morgenmadsmenuen på Bistro Royal har oplevet lidt af hvert gennem sin korte levetid. Den har både sagt hej til en kalorielet combo skabt i samarbejde med en af kongerigets førende sundhedsbloggere, været nomineret til prisen som Byens Bedste og budt velkommen til en vaskeægte omgang super food.

Nu er vi klar med næste kapitel i morgenmadseventyret på Kongens Nytorv: Den spritnye ”Toast Royal”. Retten kan bedst beskrives som en luksus-parisertoast på foodie-steroider. Glæd dig til en grillet morgensandwich med serranoskinke, emmenthaler, sennepscreme, tomat og basilikum. Skønheden serveres med en let sprød salat med grillede grøntsager og vinaigrette på siden.

Toast Royal er allerede at finde på morgenkortet, og der betyder, at du kan slå vejen forbi til en lækker brødoplevelse med eksklusivt fyld mandag til fredag fra kl. 8 til 11. Bistro Royal er en oplagt destination til morgenmødet med forretningsforbindelsen, hverdagsmorgenmaden med veninderne eller et helt tredje slags rendez-vouz for de morgenfriske.

Vi ses til morgenhygge og royal livsnydermad på hjørnet af Gothersgade og Kongens Nytorv.

Guide: Her kan du spise, inden Beyoncé indtager Parken

Guide: Her kan du spise, inden Beyoncé indtager Parken

Uanset om du inkarneret Queen B-fan og ser frem til at opleve søndagens kæmpekoncert gennem et slør af glædestårer, eller du blot regner med at danse lidt i sædet til nogle af de sidste små 20 års største pophits, så er en ting sikkert: Du kan ikke gøre det på tom mave.

Inden turen går til Telia Parken – eller skulle vi kalde den ”The Bey Hive” i den særlige anledning – anbefaler vi, at du tanker op med stor velsmag til små penge på en af vores restauranter. Hvis du er på cykel, rulleskøjter eller bare er glad for at gå, er der frit valg blandt alle vores spisesteder, som holder åbent på søndage. Vil du gerne spise lidt tættere på, kommer her 3 gode anbefalinger:

Gran Torino – Sortedam Dossering 7C:

Find vej gennem porten fra gaden, og opdag en baggårdsrestaurant, der sender tankerne på tur mod New York. I de højloftede og industrille lokaler på Gran Torino serveres det bedste fra Italien, og om søndagen kører den særlige ”Lazy Sunday”-menu. Det betyder et ekstra skarpt fokus på friskbagte pizzaer og simple klassikere. Prøv f.eks. Gran Torinos signaturlasagne pimpet med trøffel. Efter middagen kan du spadsere til Parken langs Søerne.

Bistro Royal – Kongens Nytorv 26:

Kongens Nytorv? Ligger det ikke lidt langt væk fra Parken? Sådan tænker du måske, men gennem de seneste måneder har mange koncertgæster lagt vejen forbi vores elegante livsnyderbistro. Efter maden snupper de simpelthen bare bus 1A til Trianglen og går det sidste stykke. Gå om bord i den ekstra snaskede søndagsmenu, som – foruden møre steaks og frisk fisk – byder på en ordentlig moppedreng af en bøfsandwich.

Alabama Social – Sortedam Dossering 3:

Elsker du Beyoncés video til kæmpehittet ”Formation”? Så bør du starte aftenen på Alabama Social, der netop er inspireret af New Orleans og sydstaternes slidte, sjælefulde charme. Priserne er ekstra favorable om søndagen, hvor 3 retter kun koster 250 kr. Start f.eks. med en gang Louisiana Hot Wings efterfulgt af Moules Frites ”Cajun Style”, og slut af med en creamy Cheese Cake Sundae. Slå mave med en smuk gåtur fra Søerne til Parken.

Ugens frokostcraving: Paneret rødspættefilet på Bistro Royal

Ugens frokostcraving: Paneret rødspættefilet på Bistro Royal

Bistro Royal giver vi de klassiske køkkendyder et moderne twist, når vi forfiner evergreens fra det franske og danske repertoire. Et godt eksempel er smørrebrødssektionen på vores frokostmenu, der både emmer af tradition og fornyelse – naturligvis serveret på et fundament af godt og velsmurt rugbrød.

Gå om bord i en gang hønsesalat med kogt, fransk kylling vendt i sennepsmayo med svampe, æbler og bacon. Eller måske er du mere til rosa skiver af roastbeef med peberrod, remoulade og sprøde løg.

Begge af ovenstående fristelser har været på kortet i et stykke tid, men du har de fået selskab af en ny frokostforfører, der kan få selv de hårdeste mænd til at græde salte smørrebrødstårer. Sig hej til Bistro Royals rødspættefilet: Sprød, paneret fisk med masser af remoulade og frisk salat. Ja tak! Klassikeren koster 125 kr., og der er tale om et stykke smørrebrød, der er større end de fleste.

Sving ind forbi Bistro Royal på hjørnet af Kongens Nytorv og Gothersgade til en frokostbid i sommermånederne. Du kan gå på opdagelse i hele menukortet her, hvor du også finder vores morgen- og aftenmenu. Vil du være sikker på at få plads? Så book bordet på forhånd ved at klikke her.

 

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Politiken, Elle, AOK og Costume: ”Spis hos Madklubben på Roskilde”

Onsdag den 29. juni åbner portene til festivalpladsen i Roskilde, og musikdagene kan for alvor komme i gang. På præcis samme tidspunkt står et team af dygtige medarbejdere fra alle Madklubbens restauranter klar til at servere velsmagende ærlighed til små penge på Roskilde Festival for første gang nogensinde.

Menuen står på en syndig steak ’n’ bearnaise sandwich, cremet perlebygrisotto og et sødt koldskålskys til at at slutte af på. Du kan læse meget mere om retterne her, og alt tyder på, at flere store medier allerede har været inde og smugkigge på herlighederne på vores hjemmeside og sociale medier.

Således skriver Politiken i deres guide til den perfekte festivaldag: ”Frokosten (…) skal indtages i Madklubbens nye bod. Du overvejer sommerrisottoen, som er virkelig pæn på et billede, men ender med en steak-bearnaise-sandwich til 65 kr.”

Berlingskes byguide, AOK.dk, følger også trop: ” Madklubben gør sin entré med vanlig sans for, hvad folket vil have – de har nemlig en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto med sig.”

Flere af de store modemagasiner ser ligeledes frem til at sætte tænderne i vores festivalkokkerier. Elle har fanget, at  ”Det er første gang, at den københavnske restaurant er at find epå Roskilde Festival”, mens Costume har udvalgt os som en ud af blot 3 spise- og drikkeanbefalinger: ”Food Court-stalden ved Gloria bliver igen fyldt med madboder. Blandt årets nye boder finder man den københavnske restaurantkæde Madklubben, der vil servere lækkerier som en steak’n’bearnaise-sandwich og hvederisotto.”

Sidst men ikke mindst byder ungdomsmagasinet Frenzy også ind med deres anbefaling til, hvor du skal spise på Roskilde Festival: ” Vi skal klart ned og sætte tænderne i en af årets nyheder i Foodcourt, nemlig madklubbens Steak’n’bearnaise sandwich”.

Vi takker for de mange flotte ord og den store opmærksom omkring Madklubbens jomfrurejse på Roskilde. Vi glæder os til at byde alle sultne festivalfoodies velkommen i Food Court fra onsdag den 29. juni til lørdag den 2. juli.

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

Festival food porn: Her er vores retter til Roskilde 2016

I sidste uge kunne vi præsentere holdet til Madklubbens kommende bod i Food Court på Roskilde Festival. Nu er vi også klar til at løfte sløret for, hvad de 30 skønne mennesker kommer til at kokkerere og servere, når vi for første gang gør vores gastronomiske indtog på Nordeuropas største musikfestival.

Bag det enkle menukort ligger et hav af tanker og overvejelser. For vi ville gerne både lave noget snasket og uimodståeligt til tømmermændene, noget friskt, grønt og gennemgodt til vegetarerne og noget sødt, køligt og forfriskende til de (forhåbentligt) varme sommerdage. Vi synes selv, at vi er kommet godt rundt om ønskerne i vores lille madbod – bedøm selv her:

Steak ’n’ Bearnaise Sandwich – 65 kr.

IMG_3393
På flere af Madklubbens restauranter er steak bearnaise kongen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at kombinationen af mørt, rosastegt oksekød og cremet bearnaise skulle med i en festivaludgave. Glæd til til en ristet briochebolle fyldt med økologisk tyndsteg fra Nordjylland, lun bearnaise, hjertesalat, tomater og løg. Måske en ny Roskildeklassiker er født?

Perlebygrisotto med sommergrønt – 35/55 kr.

IMG_3376
Uanset om du spiller på det vegetariske hold eller blot prøver at skære lidt ned på kødforbruget for miljøets skyld, så bliver Madklubbens sommerisotto din nye smovsefavorit. En cremet blanding af perlebyg, parmesan og dansk høost i selskab med broccoli, ærter, asparges, gulerødder og radiser. Kvæl den lille sult med en halv portion til 35 kr. eller gå all in med en fuld portion til 55 kr.

Hyldeblomstkoldskål med hindbærknas – 30 kr.

IMG_3367
I Food Court er rammerne ikke store, men det er ambitionerne til gengæld. Foruden de to ”hovedretter”, har vi også fået mulighed for at lave en lille ekstrating. Den er både tænkt som et mellemmåltid på de varme dage, som morgenmad og som dessert: Økologisk koldskål med et twist af hyldeblomst serveret med en sprød, hjemmelavet granola tilsat frysetørrede hindbær lige til at drysse på toppen.

Sulten? Så ses vi på Roskilde Festival 2016 lige om snart. Se hvordan og hvornår du finder os her:

Hvor: Madklubben ligger i Food Court lige ved Gloria og Art Zone

Hvornår: Onsdag den 29. juni kl. 17-01, torsdag den 30. juni, fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli kl. 10-04

Hvordan: Betal med kreditkort, MobilePay eller Swipp. Ingen kontanter.

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Royal morgenmadsforkælelse på Kongens Nytorv

Royal morgenmadsforkælelse på Kongens Nytorv

Morgenfriske foodies og forretningsfolk har siden efteråret 2015 været med til at gøre morgenmaden på Bistro Royal til en af byens mest populære. Det endegyldige bevis? Vi er blevet nomineret til Byens Bedste Morgenmad af Berlingskes københavnerguide, AOK.dk. I den forbindelse vil vi da også endnu engang opfordre alle til at hjælpe Bistro Royal til tops ved at sende en sms med teksten bb16 bis til 1929. Tusind tak!

Selvom vi langer kilovis af trøffelrøræg og chiagrød over disken fra mandag til fredag, hviler vi ikke på laurbærrene. Derfor har vi netop introduceret en stor nyhed på morgenmenuen: Morgenmad Royal til 175 kr.

Morgenmad Royal er til dig, der bare har lyst til at læne dig tilbage og lade dig forkæle med det bedste, køkkenet har at byde på. Der er tale om et forkomponeret bræt, der når rundt i alle livsnyderhjørner med blødkogt æg, italiensk salami, San Daniele-skinke, Vesterhavsost, marmelade, pain au chocolat, rugbrød, surdejsbrød, semidried tomater og grillede artiskokker. Desuden er der også inkluderet en kop filterkaffe eller the.

Gnid søvnen ud af øjnene, og gå på opdagelse i hele Bistro Royals morgenmadsmenu her. Lyst til at indtage herlighederne ude på fortovet? Så skal du stå tidligt op. Vores udendørsborde ryger nemlig efter først-til-mølle-princippet, og det kan man godt forstå – for de står nemlig badet i sol allerede fra kl. 8.

Vi ses på Kongens Nytorv!

IMG_2731