Velkommen til Bistro Royal

Velkommen indenfor på byens bedste hjørne. Med en placering lige ud til Kongens Nytorv, herskabelig indretning og et menukort, der byder på det bedste fra Frankrig og Danmark, er der ikke noget at sige til, at Bistro Royal er blevet en populær adresse. Her kan du både indtage din morgenmad, frokost og middag til priser, der ligger et godt stykke under det gængse niveau i denne del af København. Scor en plads i spisebaren, ved et af de mange mange borde omgivet af Børge Mogensen-stole eller i en af båsene med udsigt til livet på pladsen.

Smiley: Se Bistro Royals seneste kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.

Seneste nyt fra Bistro Royal:


Ugens craving: Tag forskud på julehyggen med Bistro Royals andeconfitsalat

Ugens craving: Tag forskud på julehyggen med Bistro Royals andeconfitsalat

Kalenderen viser stadig kun november, men med Strøgets smukke juledekorationer, korte dage og tidlige julesange i radioen er det svært ikke at mærke julestemningen komme piblende frem i maven. I den anledning melder sulten også sin ankomst, og længslen efter al den lækre julemad og de søde julekager, som vi har undværet det sidste års tid, tager til.

På den nye frokostmenu hos Bistro Royal finder du vores salat med andeconfit, der kombinerer farverige efterårselementer med (jule)stemningsfyldt og mør andeconfit. Den sprøde hjertesalat får selskab af lyse rosiner, gule beder og sprød crudité af rødkål og nødder. En frisk æble-vinaigrette sætte et syrligt prik over i’et til slut.

Besøg Bistro Royal på hjørnet af Kongens Nytorv og Gothersgade (måske i forbindelse med lidt tidlige julegaveindkøb?), og tag forskud på juleglæderne med vores andeconfitsalat til blot 125 kr.

Forkæl både selskab, smagsløg og sjæl med nytårsmiddag på Bistro Royal

Forkæl både selskab, smagsløg og sjæl med nytårsmiddag på Bistro Royal

Drømmer I om en elegant nytårsmiddag fyldt med klassisk velsmag serveret i herskabelige omgivelser? Så er Bistro Royal på Kongens Nytorv det oplagte valg. Nyd en 4-retters menu med nyfortolket nytårstorsk, hummersalat, rib eye og cremet chokoladeganache. Pakken inkluderer en skræddersyet vinmenu og mineralvand til maden.

Lad året nytårsfejring forløbe på stilet, sofistikeret og smagfuld manér, når vi slår dørene op og byder jer velkommen til en nytårsaften i selskab med jeres nærmeste på Bistro Royal ved Kongens Nytorv.

Hvordan lyder hummersalat tilberedt med fennikelcrudité, friséesalat og croûtons? Eller 350 g rib eye steak af sydamerikansk kvæg med sprøde fritter, sauce béarnaise og grøn salat? For ej at glemme chokoladeganache med ananas, vaniljeis og passionsfrugtmarengs. Vigtigst af alt må næsten være at udbringe en skål for vores skræddersyede vinmenu, som I løbende vil blive serveret ”as you go along”.

Læs mere om vores arrangement, og tag del i nytårsfestlighederne for af 1000 kr. pr. person ved at klikke her. Medbringer I ungerne? No worries – restauranten tilbyder nytårsmenuen i ”børnestørrelse” til blot 250 kr. lige her!

Kl 23.30 siger vi tak for i aften og ønsker godt nytår, så vores dejlige personale kan nå hjem og skåle med familie og venner. Vi glæder os til at sende jer glade og mætte mod det nye år!

Selskabelig storbystemning med julefrokost på Bistro Royal

Selskabelig storbystemning med julefrokost på Bistro Royal

Vores herskabelige bistro på Kongens Nytorv kombinerer det bedste fra Paris, London og New York. Hvis I er på udkig efter et julearrangement, hvor ”elegance” er nøgleordet både i indretning og mad, er Bistro Royal et oplagte valg.

Hvis hverken tid eller midler rækker til en weekend getaway henover jul, findes der heldigvis et alternativ! På Bistro Royal sikrer vi ægte bistro stemning, præcis som I finder den på gadehjørner i internationale storbyer. – Bedst af alt? Vi er blot en tur til Kongens Nytorv i indre by væk. Her serverer vi (udover lækker mad) højt humør og skønne omgivelser med brune lædersofaer, intime spisebåse og stilfulde Børge Mogensen-stole.

Rollerne i vores julemenu spilles af både udsøgte specialiteter og klassiske favoritter. Spis julen ind med stegt spidskål med vesterhavsost, saltede mandler og rosmarin, gravad laks med hoisin, lime, fennikel og dild eller nyd en bœuf med grøn salat, fritter og rødvinssauce. Vores desserter holder bestemt heller ikke juleferie og adapterer højtiden i vores jule-chokolademousse af Valrhona ”Guanaja” med kandiserede nødder og orangemareng eller vaniljepanacotta med kirsebær og sprød ris-ruille.

Se alle muligheder og hvordan I booker bord ved at klikke her. Færre end 10 personer? No worries – hvis I blot sørger for festen, så sørger vi for maden! Restaurantens jule á la carte træder i kraft fra d. 8. november.

Har I fået styr på julefrokosten endnu?

Har I fået styr på julefrokosten endnu?

Okay, så vi ved godt, at du muligvis tænker ”Hvorfor pokker reklamerer de for jul allerede?”, mens sveden begynder at pible af din pande, og du gruer for, hvor længe der mon går, før stormagasinerne er svøbt ind i glaskugler, og supermarkederne bugner af nougat og pebernødder.

Bare rolig, der er stadig et godt stykke tid endnu. Men det er til gengæld nu, der skal bookes bord, hvis du vil være sikker på at få den perfekte dato og det perfekte tidspunkt til julemiddagen med kollegaerne, vennerne eller familien.

Vi har i år samlet alle vores spisesteder på én julet hjemmeside (ja okay, vi overvejede dalende sne og gran i kanten, men for alles skyld er det nok bedst at tage det mere stille og roligt). Her kan I, der er en gruppe på 10 gæster eller flere, gå på opdagelse i klassiske og mere moderne julemåltider og lade jer friste af madbeskrivelserne såvel som de ualmindelig sympatiske priser.

Vi ses på madklubben.dk/jul, og vi ses på Madklubbens restauranter til jul.

Sulten før landskamp? Se hvilke af vores restauranter, der åbner allerede kl. 16

Sulten før landskamp? Se hvilke af vores restauranter, der åbner allerede kl. 16

Alle ved, at opvarmning er en essentiel del af at kunne præstere optimalt. Det gælder ikke blot drengene fra det danske landshold, når de søndag d. 8. oktober møder Rumænien i Parken. Vi må nemlig ikke glemme vigtigheden i, at vi, som stolte danskere, skal yde de danske drenge vores bedste støtte. Her kommer en solid spiseoptakt ind i billedet, hvor du kan komme i den rette stemning med en for alle, alle for en, to eller tre retter!

Med startfløjt kl. 18, kan det måske virke som et større projekt at få tænkt et måltid ind i planerne. Sen frokost? Tidlig aftensmad? En hurtig snack? I sand, dansk kampånd åbner en række af vores restauranter køkkenet allerede kl. 16, så du har mulighed for at nyde en lækker middag før en (forhåbentlig) lige så medrivende kamp.

Gran Torino: Vores pizzapusher ved Søerne på Nørrebro holder åbent hele dagen, og lader frokosten glide videre over i aftenkortet fra kl. 16:00. Når maden er indtaget, kan i spadsere til Parken på et lille kvarter.

Bistro Royal: Er du til klassiske fritter og kød? Eller sofistikerede salater og tatar? Vi tilbyder et bredt aftenmenukort, som træder i kraft allerede fra kl. 16:00. Parken er blot en bustur til Trianglen samt 500 meter til fods væk.

Tony’s Havnegade: Bøf, risotto, carbonara, lasagne eller andet godt? Tony’s Havnegade serverer de bedste, klassiske favoritter, og selvom aftenen står i Danmarks tegn, må du godt lægge en smuttur forbi det italienske køkken forinden. Hop på en bus fra Kongens Nytorv til Trianglen, og gå de sidste 500 meter. Så er du i Parken på ingen tid! 

Tony’s Østerbro: En lille bid af Italien finder du også på Tony’s Østerbro, der med sin nærliggende adresse giver rig mulighed for at nyde en ekstra fadøl eller to. Vi råder dig til at prøve Tony’s Meatballs eller en anden af vores pastaretter, som ikke blot har en udsøgt smag, men også et uovertruffent glutenindhold til at suge de ekstra fadbamser.

Aldrig Mick Jagger på tom mave: Her kan du spise inden Rolling Stones i Parken

Aldrig Mick Jagger på tom mave: Her kan du spise inden Rolling Stones i Parken

Foto: Rolling Stones-fans til koncert i Norge i 1964. Fotograf: Øderud. Bragt under Creative Commons-licens.

Nu er der ikke længe til, at ”the World’s Greatest Rock & Roll Band”, The Rolling Stones, tirsdag d. 3. oktober lægger sin vej forbi Parken. Og selvom bandet selv ”can’t get no satisfaction”, så behøver det ikke betyde, at du ikke kan! Allerede kl. 17 står flere af vores restauranter klar til at byde dig velkommen, og vi vil gøre vores bedste for at imødekomme både sult og stemning, inden klokken slår 20.00, og Mick Jagger og Co. spiller op til fest.

Alabama Social: Amerikansk sydstatsmad inden en engelsk omgang rock – hvorfor ikke? I aftenens anledning kan du nøjes med at bestille 2 retter (Alabama Hotwings og Alabama Roast) til 225 kr. i stedet for det sædvanlige krav om 3 retter. Parken kan du nå til fods inden for et kvarter.

Gran Torino: Skal det være nemt, lækkert og hurtigt, så snup da napolitansk gourmetpizza lige ved søerne. Parken er blot en gåtur på 12 minutter væk.

Madklubben Nørrebro: Kickstart din aften i rå og farverige omgivelser, og nyd en særlig “Stones”-menu med tatar til forret, Steak ‘n’ Bearnaise Burger til hovedret og en tilhørende drikkemenu med en sjus (vælg mellem gin/tonic og whisky/cola) og en iskold og økologisk Tuborg Rå. 12 minutter fra Parken til fods.

Bistro Royal: ”Bistro” betyder per russisk definition ”hurtig”, og det er hvad Bistro Royal lover dig: hurtig mad, der aldrig går på kompromis med kvaliteten. Transport behøver du ikke bekymre dig om. Med bus 1A fra Indre By kan du fra Trianglen nå Parken ved en gåtur på blot 500 meter.

Madklubben Steak: Hvis godt kød er ren ”satisfaction” for dig, så er Madklubben Steak dit oplagte valg. Med en bustur fra Kongens Nytorv kan du hurtigt nå Trianglen blot 500 meter fra Parken.

Madklubben FrederiksbergFrederiksberg virker måske som en anden verdensdel i forhold til Østerbro, men med bus 8A til Vibenhus Runddel skal du blot nyde en gåtur på 10 minutter, før du kan se frem til at skråle og danse dig igennem resten af aftenen.

Vær opmærksom på, at Tony’s Østerbro allerede nu melder alt udsolgt inden kl. 20.30 d. 3. Oktober.

Efteråret på Bistro Royal er sprødt, blødt, salt, sødt og helt igennem uimodståeligt

Efteråret på Bistro Royal er sprødt, blødt, salt, sødt og helt igennem uimodståeligt

Vi ved det godt. Vi skriver det, uanset om det er vinter, forår eller sommer, men der ER altså noget særligt over efteråret i København. De gyldne træer, den sprøde klare luft og det uventede regnskyl, der får en til at snurre halsklædet endnu tættere, knappe regnjakken op og drømme om varm suppe, svampetoast og søde sager i hyggelige omgivelser.

Lige præcis den stemning og de retter kan du få på Bistro Royal på Kongens Nytorv, der har sat masser af efterårssmovs på menuen. I den elegante restaurant kan du til aftentid indtage lækkerier som svampe på grillet surdejsbrød, Manhattan Clam Chowder med chorizo og klassikeren ”Pêche Melba”, hvor karamelliserede ferskner får selskab af ristede mandler, hindbær og vaniljeis.

Se et udpluk af aftenmenuen fra Bistro Royal i billeder herunder, og tjek det fulde udvalg ud ved at klikke her. Sulten? Så booker du nemt og hurtigt dit bord online lige her.

Klassisk rørt tatar med svampechips, grillet løg og purløgsemulsion – 75 kr.Bistro Royal Grillet surdejsbrød med efterårssvampe, skalotteløg og timian – 100 kr. Friskrevet sommertrøffel kan tilkøbes for 50 kr.Bistro Royal Manhattan Clam Chowder: Cremet muslingesuppe med små kartofler, chorizo og persille – 75 kr.Bistro RoyalBagt helleflynder med stegt jomfruhummer, bønnecassoulet, kartoffelpuré, spidskål og bacon – 275 kr. Bistro RoyalPêche Melba: Karamelliseret fersken, ristede mandler, hindbærcoulis & vaniljeis – 50 kr.Bistro Royal Crème Brûlée med brombærsorbet – 65 kr.Bistro Royal

Nu har vi tændt op under billetsalget til nytårsaften

Nu har vi tændt op under billetsalget til nytårsaften

Slut 2017 af med et brag på en af Madklubbens restauranter i København. Vores dygtige kokke har udviklet et festfyrværkeri af menuer, som kan indtages i vores smukke lokaler fra så lidt som 500 kr. pr. snude. Hvis man kender bare en smule til nytårspriserne på hovedstadens spisesteder, så ved man også, at det er lidt af et scoop.

Mens nogle af vores restauranter kører med menuer til 500 kr. og mulighed for tilkøb af vinmenu på siden, har andre steder valgt at inkorporere drikkevarerne som en fast del af menuen, hvorfor prisskiltet her er 1.000 kr. pr. person. På Alabama Social og Bar Next Door giver de den ekstra gas med gode vine og cocktails i lange baner til henholdsvis 1.200 kr. og 1.400 kr. i alt.

Få det fulde overblik over årets sidste aften på Madklubbens restauranter her, og få sikret jeres pladser allerede i dag. Vi ved af erfaring, at de ryger hurtigt. Billetter til Madklubben Østerbro sættes til salg i løbet af de kommende uger.

Fra runner til restaurantchef: Mød manden i førertrøjen på Bistro Royal

Fra runner til restaurantchef: Mød manden i førertrøjen på Bistro Royal

På det travle hjørne af Kongens Nytorv og Gothersgade søger vi hurtigt væk fra et uventet skybrud og ind i de elegante lokaler på Bistro Royal. Her har vi sat en ung mand i stævne, Alexander Heavey, der, i fuld firspring, håndterer både servering, seatings og supervisering af de mange travle ansatte. Alexander er nemlig nyslået restaurantchef på Bistro Royal – en frisk fyr, der heldigvis har kunnet afsætte lidt tid til en snak om drastiske livsstilsændringer, om værdien af hårdt arbejde og om… tømmerflåder?!

Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv?

”Jamen jeg hedder Alexander og er ny restaurantchef her på Bistro Royal. Jeg har ikke nogen lang baggrund inden for restaurationsbranchen, og jeg startede første gang som runner, da restauranten her åbnede for 3,5 år siden. En runner er sådan en, der assisterer tjenerne med alt fra rene glas til servering og afrydning. Før det har jeg været omkring 30.000 forskellige steder. Lige fra et call center hos Berlingske til det danske handelskammer i Beijing.”

Fra runner til restaurantchef? Det lyder da lidt vildt! Care to share?

”Jo da. Jeg startede som bakkepusher (slang for runnder, red.) på deltid og fik en reprimande allerede efter et halvt år. Jeg arbejdede ikke nok timer, min attitude var meget lad og jeg lagde ikke nok sjæl i mit arbejde. To skriftlige advarsler senere gik der lidt for meget bytur i min hverdag, jeg faldt ned i et sort hul og levede generelt meget usundt.  Den korte historie er så, at jeg vågnede op en dag og var så træt af mig selv, at jeg påbegyndte et vægttab på 30 kilo og besluttede, at jeg ville arbejde virkelig hårdt for at ændre mit liv. Nu er jeg så nået hertil i dag!”

Alex Restaurant Interview

Super flot! Hvad har gjort din livsstilsændring mulig?

”Det faktum, at nogen turde hive fat i mig og fortælle mig direkte, at jeg gjorde noget helt galt. Hos Madklubben har jeg haft nogle virkelig gode ledere, der, under min egen oplæring som leder, har vejledt mig godt i forhold til koncepter som regler og samarbejde. Det vigtigste, de har lært mig, er dog, hvor vigtig konstruktiv feedback er. Ikke blot at kunne give god konstruktiv feedback til andre, men lige så meget selv at kunne tage imod den og lære af den. Jeg har altid været et enormt stolt menneske, men det vendte sig jo. Heldigvis.”

Føler du dig slet ikke lidt skræmt over din nye titel som restaurantchef?

”Jo, det har da været intimiderende til tider! Og det er det også stadigvæk. Uvished og usikkerhed er skræmmende, men det er den slags, man vokser af som menneske. I starten var det en enormt klaustrofobisk fornemmelse, men jeg ved nu, at jeg er enormt privilegeret, da jeg har nogle rigtig gode kolleger. De er til stor hjælp i forhold til at aflaste mig, men også til at støtte hinanden kolleger imellem.”

Et godt råd til andre restaurantansatte med en leder i maven?

”Læg altid 100 % i dit arbejde. Du skal alligevel bruge al din tid på dit arbejde, så du kan lige så godt bruge tiden optimalt. Spørg ind! Det er vigtigt at du tager aktiv del i din egen indlæring. Spørg ind til præstation, forventninger og mål. Og så er det fedt, hvis du melder ud, at der er noget, du gerne vil. Så kan man finde på en konkret plan sammen.”

Besidder du en særlig evne, som du vil fremhæve?

”Jeg er stædig på både godt og ondt. Haha! Min stædighed betyder heldigvis, at jeg ikke går så nemt på kompromis, og at jeg altid bestræber mig på at opnå et godt resultat. Dog betyder min stædighed også, at jeg til tider endnu halter efter med selv at være fuldstændig modtagelig overfor feedback fra andre.”

Og sidst men ikke mindst! På dødsgangen får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

“Chili con carne. Det er bare godt! Det er comfort food. Dejlig nemt at lave, billigt og fyldt med proteiner. Det er en win win.”

Fakta:

Navn: Alexander Abildgaard Heavey
Alder: 25 år
Job: Restaurantchef for Bistro Royal pr. 1. juli 2017
Bopæl: København K (p.t. Hellerup)
Civilstatus: I fast forhold
Secret side: Uh den er svær. Jeg har bygget tømmerflåder med mine venner de sidste 2 somre. Men det er lidt mærkeligt… Lad os hellere holde os til, at jeg elsker sneakers og har minimum 30 par derhjemme.

Dress to impress: Økologiske og bæredygtige uniformer til vores tjenere

Dress to impress: Økologiske og bæredygtige uniformer til vores tjenere

En god smag i munden handler ikke kun om at finde og tilberede de rigtige råvarer. Det handler også om, hvordan vi som virksomhed påvirker vores omverden. Indrømmet, hos Madklubben er vi på ingen måde frelste, men vi arbejder hele tiden på at finde nye tiltag og måder – store såvel som små – hvorpå vi kan fortsætte med at gøre det, vi elsker, men bare en lille smule grønnere.

Et godt eksempel er de polo shirts, vores tjenere på Tony’s Østerbro, Bistro Royal og Steak Royal er iklædt. De kommer fra vores gode venner, Nikolaj og Kevin, ovre hos Savvy Copenhagen. Missionen er klar: De to herrer vil producere økologisk, bæredygtigt og fairtrade tøj, som stadig er cool og sidder, som det skal. I alt har Savyy Copenhagen hele 6 forskellige certifikater som garanti for, at uniformerne efterlader en god smag i munden. Altså billedligt talt, ikke.

Læs mere om Savvy Copenhagen og tjek deres udvalg af lækre produkter til mænd og kvinder ud her.

Tony's Østerbro