Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Guide: Her kan du se Sankt Hans-bål efter middagen

Torsdag den 23. juni står menuen atter på midsommervise, båltale og flammende fælleskab, når der tændes op til Sankt Hans på tværs af København. Vi har lavet en guide, så du kan finde et bål i gåafstand fra Madklubbens spisesteder og slutte middagen af på varmeste vis.

Indre By:

I historiske og maleriske Nyhavn tændes bålet på vandet kl. 22 med båltale kl. 21:45. Et fantastisk smukt sted at samles, idét bålet kan ses fra alle 3 sider af havneindløbet. Forinden kan du spise klassiske retter på Bistro Royal på Kongens Nytorv, moderne kogekunst med inspiration fra Frankrig og Norden til små penge på Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade eller simple, italienske evergreens på Tony’s i Havnegade.

I frodige Ørstedsparken tæt på Nørreport Station er der også dømt flydende flammer, når der tændes op i Sankt Hans-bålet på søen tættest ved Israels plads kl. 22. Er du frisk på en lille gåtur på 5-10 minutter, er Ørstedsparken et oplagt mål, hvis du forinden har spist dig mæt i saftige bøffer på nyrenoverede Madklubben Steak i Pilestræde eller på den nyeste restaurant i familien: Elegante Steak Royal på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus.

Steak Royal ligger også tæt ved Tivoli, og er er du typen, der har årskort eller bare gerne spenderer lidt ekstra på indgang til den gamle have på grænsen mellem Indre By og Vesterbro, så står programmet på bål på Tivolisøen. Tivoligardens lurblæsere spiller bålet i gang kl. 21.30, og efterfølgende er der lysshow både kl. 22:15 og 22:45, når der kun er gløder tilbage.

Vesterbro:

I Enghaveparken står den på intet mindre end to bål: Et børnebål, som tændes kl. 18:00, og et voksenbål, som tændes kl. 21. Som opvarmning anbefaler vi en middag på Madklubben Vesterbro, hvor der fristes med prisvenlige smagsbaskere i urbane rammer. Gåturen til Enghaveplads tager ca. 10 minutter og kan tages langs Istedgades små fine butikker og caféer.

Nørrebro:

Blågårds Plads er der dømt vaskeægte stenbrostemning, når der – traditionen tro – tændes op i bålet kl. 21. Er du mere til flammer, der spejler sig i vand, er der hele to bål på programmet ved Søerne. Vores gode venner fra Kaffesalonen tænder op i deres ved Peblinge Dossering/Dronning Louises Bro kl. 22, mens Plejecentret Sølund nær Fredensbro stikker ild til brændet en anelse tidligere allerede kl. 20:45.

Uanset om du vil spadsere til bålfest på Blågårds Plads eller ved Søerne, er det oplagt at indtage aftensmaden på en af vores tre Nørrebro-restauranter langs Sortedam Dossering: Asiatiske Hanzō, italienske Gran Torino eller amerikanske Alabama Social. Skulle røgen og flammerne gøre dig tørstig, står vores cocktailpusher Bar Next Door naturligvis også klar med lækre drinks helt frem til midnat.

Madklubben ønsker dig og dine kære en dejlig Sankt Hans.

”Tjener, der er en musling i min spaghetti!”

”Tjener, der er en musling i min spaghetti!”

Og heldigvis da, for en klassisk omgang ”spaghetti cozze” skal nemlig bugne af friske, saftige og silkebløde blåmuslinger dampet i hvidvin. Det gør den på Tony’s i Havnegade, hvor retten tilberedes med tomat, hvidløg og chili – helt simpelt og sydlandsk, præcis som vi kan lide det på vores populære new yorker-italienske trattoria for enden af Nyhavn.

En solid omgang spaghetti cozze står i bare 150 kr., så hvis du kender en muslinge-afficionado med hede drømme om bløddyr i perlemorsbeklædte skaller, er det bare med at få booket bord på Tony’s i en ruf.

Når nu vi taler om simple, italienske madcravings, vil vi også tillade os at anbefale en herlig dessertkombo fra kortet. For en flad halvtredser kan du nemlig få ”kaffe og cannoli” – det traditionelle, sicilianske rør af friteret dej, som fyldes med ricottacreme og drysses med mørke chokoladeknapper. Herligheden serveres i selskab med en skoldhed kop filterkaffe eller espresso. Mama mia for en finale!

Vi ses hos Tony’s i Havnegade 47 – du kan gå ombord i hele menukortet og lade dig friste lige her.

IMG_3045

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Her er vores team til Roskilde Festival 2016

Med kun et par enkelte krydser på fraværslisten samledes teamet til Madklubbens kommende Roskilde-bod i går. Ja, du læste rigtigt. For første gang nogensinde drager Madklubben på Nordens største musikfestival, som rammer Dyrskuepladsen i Roskilde for 44. gang i slutningen af juni og starten af juli.

Her rykker vi ind i den såkaldte Food Court, som har til huse i en nedlagt kostald ved Gloria-scenen, der ligger midt mellem festivalens to største scener: Orange og Arena. I Food Court kan musikglade madører gå på opdagelse blandt hele 17 forskellige mindre madboder fra hele landet, og heriblandt altså også Madklubben. Under vores klassiske slogan ”Ærlighed smager bedst”, disker vi op med stor velsmag til små penge, og retterne byder endda på op i mod 90% økologi. Det endelige menukort afslører vi først i den kommende uge.

Vi har fået sat et stærkt hold til vores madbod på Roskilde Festival bestående af medarbejdere fra alle Madklubbens spisesteder i København. Her er både restaurantchefer, køkkenchefer, souschefer, tjenere, kokke, elever og venner af huset samlet i en skøn pærevælling af målrettede unge mennesker, der brænder for at levere det lækre produkt og den gode service. Desuden har vi hørt, at de også er ret gode til ølbowling, mudderdans og krammeuddeling. Vi burde med andre ord være dækket ind med det perfekte Roskilde-team.

Vi glæder os for vildt til at komme afsted, og hvis du skal på Roskilde Festival i år, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at spise hos Madklubben i Food Court lige ved Gloria og Art Zone. Vi åbner onsdag den 29. juni kl. 17 og lukker først igen 4 dage senere, når musikken dør ud natten mellem lørdag den 2. og søndag den 3. juli.

Vi elsker jordbær og chokolade: Se 4 desserter fra 4 af vores restauranter

Vi elsker jordbær og chokolade: Se 4 desserter fra 4 af vores restauranter

Der er dømt sød sommermagi for små penge, når Madklubbens restauranter tryller med jordbær og chokolade i dessertkøkkenerne. Smagen af jordbær har for de fleste hængt uløseligt sammen med sommertid og solstråler, siden de var små. Måske er det derfor, at man så let går hen og bliver lidt barndomslykkelig, når man smager en af de fire forførende jordbærdesserter fra henholdsvis Tony’s, Madklubben Vesterbro, Gran Torino og Madklubben Steak.

Tony’s serveres de friske jordbær i selskab med en cremet jordbærsorbet og krystalliseret hvid chokolade. Snup den på egen hånd for 50 kr., eller gå planken ud og bestil ”The Whole Sweet Shebang”, hvor du får alle Tony’s 3 desserter for bare 100 kr.

IMG_3039

Madklubben Steak får den klassiske rødgrød en renæssance med friske jordbær og hindbær, samt en gavmild portion silkeblød hvid chokolademousse. Hos Madklubben Steak bygger du selv en 3-retters menu fra 300 kr., og du skal ikke betale ekstra for at få denne lækre dessert med i pakken:

IMG_3133

Gran Torino står den på ”blondie”: En brownie lavet på hvid chokolade. Kagen smuldres i bunden af tallerkenen og får selskab af friske bær og aromatiske urter. Desserten ”Årstidens bær” koster 50 kr:

IMG_2328

Madklubben Vesterbro er det husets klassiske sundae serveret i en cocktailshaker, der har fået en overhaling med de søde bær. ”Sundae med jordbær à la Romanoff” er en fabelagtig blanding af vaniljeis, friske jordbær, appelsinsaft og små, sprøde macarons på toppen. 50 kr. og den er din:

IMG_3194

 

Tony’s vender tilbage til rødderne

Tony’s vender tilbage til rødderne

Hvis du er hyppig gæst hos vores store Madklubben-familie, har du måske lagt mærke til, at en lang række af vores restauranter har skiftet menukort i den forgangne uge. Her har fokus primært været at få smagen af forår og sommer ind på tallerkenerne. Men for Tony’s markerer menuskiftet en langt større forandring: Nemlig en tilbagevenden til den simple, sydlandske kogekunst, der oprindeligt lå til grund for drømmen om et urbant trattoria i Havnegade.

Der er blevet ryddet op og skåret ned på antallet af retter – til gengæld er det skruet ekstra op for kærligheden, smagen og livsnyderfaktoren. Hvis du er typen, der elsker det italienske køkken for sit enkle udtryk, vil du med garanti blive sulten efter en tur rundt i Tony’s nye menukort.

Vælg mellem tre forskellige forretter: Skal det være helt klassisk, er vitello tonnato med tynde skiver af kalveinderlår, tunsovs, kapers og syltet citron uundgåelig. En ny risotto er cremet og proppet med hvide og grønne asparges, samt masser af parmesan. Er du ekstra fræk, kan du toppe risottoen med kammuslinger. Sidste forret kommer også fra havet: En sprød omgang calamari, hvor den dybstegte blæksprutte får selskab af syrlig citronmayo og friskplukket dild.

IMG_8712

På hovedretsfronten finder du selvfølgelig Tony’s berømte meatballs, og de får selskab af ”spaghetti cozze” med hvidvinsdampede blåmuslinger og en ordentlig moppedreng af en rib eye-steak med balsamicosky og dadeltomater. Der er desuden også mulighed for at få aspargesrisottoen i en hovedretsstørrelse – måske med et stykke torsk på toppen for 75 kr. ekstra? Skal der ekstra tilbehør til din hovedret, er der frit valg mellem en sprød cæsarsalat, capresesalat med frisk basilikum og kartoffelmos med rigeligt smør og urter.

Klar på en sød afslutning? Tony’s højtelskede tiramisu er selvfølgelig ikke løbet nogen vegne, og på dessertsektionen får den følgeskab af en sommerfrisk jordbærdessert med chokolade og mynte, samt et klassisk, dybstegt cannoli-rør fyldt med ricottacreme og andre lækkerier. Skal du have alle 3 desserter på én gang? Du må gerne! Og det koster kun 100 kr.

Lad dig inspirere af Tony’s nye, strømlinede menukort her, og glem ikke at booke bord på forhånd. Sommeren har ramt Havnegade, og der er rift om pladserne på vores newyorker-italienske trattoria.