Velkommen til Tony’s

Hvad ville en madglad italiensk gangster bosat i New York spise? Svaret finder du på Tony’s menukort. For enden af Nyhavn og et stenkast fra den nye Inderhavnsbro diskes der op med simpel og velsmagende gastronomi fra Støvlelandet mod syd – ofte tilsat vores helt eget twist. Du sammensætter selv din egen 3-retters menu fra så lidt som 200 kr., og den kan indtages i vores stemningsfulde kælder komplet med vindueskig ind til de travle kokke i køkkenet eller i den høje stueetage, hvor nips, planter, kogebøger og levende lys skaber hygge omkring bordene.

Seneste nyt fra Tony’s:


Opskrift: Lær at lave ossobucco som på Tony’s

Opskrift: Lær at lave ossobucco som på Tony’s

Tony’s i Havnegade serverer vi simpel, italiensk kogekunst til sympatiske priser. I de kolde vintermåneder er ossobuco et hit på menuen, og den klassiske støvlelandsret kan løst oversættes til ”knoglens hul”, hvilket hentyder til den hule knogle i okseskanken, hvori man finder den skønne marv, der er med til at give retten smag.

Vil du hellere ud at spise? Se her, hvad der er på menuen hos Tony’s lige nu

Tony’s køkkenchef, Nicholas Provenzano, deler her ud af opskriften på restaurantens populære ossobuco. I modsætning til mange andre opskrifter, der benytter hvidvin, skal der rødvin i Tony’s udgave, hvilket giver en mere intens smag. Server retten med en gremolata-urtetopping, som du finder opskriften på nederst, samt cremet polenta, risotto eller kartoffelmos på siden alt efter smag og temperament.

Ossobucco

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 kg eller 4 stk. ossobuco
  • 1/2 knoldselleri – skåret i grove stykker
  • 5 løg – skrællet og skåret i både
  • 5 gulerødder – skåret i grove stykker
  • 1 bundt citrontimian –evt. bundet sammen med lidt snor
  • 1 bundt rosmarin – evt. bundet sammen med lidt snor
  • 1 l rødvin
  • 1 l kalvefond – en genvej kan være 2 kalvebouillonterninger opløst i varmt vand
  • 1 l vand
  • 75 g koldt smør
  • 30 g honning

Sådan gør du:

  1. Skær små riller i kanten af dine ossobuco, så de ikke ”buer opad” under stegning. Gnub dem med lidt salt og lad dem hvile 5-10 minutter, så saltet får lov til at trænge ind i kødet.
  2. Kødet brunes på begge sider i en smule olie på i bunden af en stor gryde. De skal have en god farve og stegeskorpe. Nu kommes knoldselleri, løg og gulerødder i gryden. Lad grøntsagerne stege lidt med, inden du tilsætter rødvin, kalvefond og vand samt citrontimian og rosmarin.
  3. Bring akkurat gryden i kog, og lad herefter retten simre ved lav varme. Gerne i 2-3 timer, indtil kødet er smørmørt og kan pilles fra benet med øjenvipperne (vi anbefaler dog at bruge kniv og gaffel.) Der kan løbende skummes af og fjernes urenheder med en hulske eller si.
  4. Grøntsager, kød og urter tages op fra gryden. Her er det handy, hvis urterne har været bundet sammen med lidt snor. Alternativt kan væsken i gryden sies for små stykker af kød, grønt og urter, inden den koges ind. Lad saucen reducere og blive rigtig intens ved buldrende varme. Til sidst tilsættes smørret i små klumper, mens der røres rundt. Derved ”monteres” saucen, så den bliver helt blank. Kom honningen i, og smag til med salt og peber.
  5. Kom ossobuccoen tilbage i saucen, og server i et fad. Vil du hellere anrette på tallerkener som på billedet, skal kødet ligge og varme lidt i saucen først, så den hænger ved kødet og ikke bare glider af. På toppen drysses lidt gremolata, som du finder opskriften på herunder.

Gremolata – klassisk italiensk urtetopping

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 dl god olivenolie
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du:

  1. Riv hele skallen fra økocitronen. Undgå at rive ind til det hvide lag, som smager bittert.
  2. Bland citronskallen med den finthakkede bredbladede persille, samt finthakket hvidløg og olivenolie. Pres også gerne en smule saft fra citronen og vend i blandingen.
  3. Smag til med lidt salt og peber.

En guide med sprød bund: Her kan du spise skønne vintertærter

En guide med sprød bund: Her kan du spise skønne vintertærter

Hvis du er typen, der pligtfyldt passer og plejer din søde tand, og som efter en mættende forret og hovedret stadig udbryder: ”Dessert er der altid plads til! Det er en helt anden mave!”, så er denne guide for dig. En guide til skønne små tærter.

”Er der virkelig behov for sådan en guide?”, tænker du måske. Med hele tre forskellige restauranter, der har den delikate dessertklassiker på menukortet i forskellige afskygninger lige nu, er svaret selvfølgelig: ”Ja!”. Uanset om du vil have den med lime og flamberet marengs, i selskab med lakridskys og lemon curd eller klædt i passionsfrugtsirup og myntepulver, så har vi en tærte til dig. Læs med her:

Tony’s: Vores støvlelandsspiseri for enden af Nyhavn har opgraderet den klassiske lemon pie med en creme af italiensk marengs og cream cheese. Tærten serveres med en syrlig lemon curd i bunden og hjemmebagte marengskys lavet på rålakrids. Fås som en del af din 3-retters byg-selv-menu fra kun 200 kr.

Madklubben Steak: Når vinterfrosten trænger helt ind i knoglerne, kan man heldigvis spise sig væk til varmere himmelstrøg. På Madklubben Steak i Pilestræde serveres en eksotisk desserttærte med fyld af citron- og passionsfrugtcreme på en bund af saltet karamelsovs. På toppen pyntes med hvide chokoladeskræller, passionsfrugtsirup og myntepulver. Snup den som en del af en 3-retters menupakke fra 300 kr.

Steak Royal: ”Key Lime Pie” i vinterfrakke. Sådan kan øjeblikkets favoritdessert på Steak Royal ved Rådhuspladsen beskrives. Med en uimodståelig og rørende simpel kombination af smuldrende mørdej, kondenseret mælk, lime og flamberet marengs på toppen, er Key Lime Pie et kup på vintermenuen til kun 50 kr.

Valentine’s Day på Madklubbens restauranter forklaret med GIFs

Valentine’s Day på Madklubbens restauranter forklaret med GIFs

Måske er du typen, der tænker: ”Valentine’s Day? Er det ikke bare sådan noget amerikansk pussenussefjolleri, der er sat i verden for at få folk til at købe blomster og chokolade?” Eller måske er du, som os, typen, der tænker: ”Helt sikkert! Endnu en undskyldning for at gå ud og spise god mad med min yndlingsperson.”

Hos Madklubben hilser vi enhver undskyldning for at gå ud og spise fremragende mad til fair priser velkommen. At der så smøres lidt ekstra kærlighed på toppen, er kun prisværdigt i vores optik. Det mætter jo alt sammen!

Derfor har vi sat os for at vise, hvordan stemningen til Valentine’s Day tirsdag den 14. februar kommer til at folde sig ud på vores restauranter. Ikke ved hjælp af ord, ikke ved hjælp af billeder. Nej, ved hjælp af GIF’s.

Gran Torino:

Gå om bord i et væld af nybagte pizzaer direkte fra stenovnen og kig hinanden dybt i øjnene (hvis du altså kan få øjnene væk fra den dampende pizza på bordet foran dig). Gran Torino er netop genåbnet i nye lokaler på Sortedam Dossering 5, og du får 3 retter fra 200 kr.

Madklubben Nørrebro:

Det første du spotter, når du træder ind på Madklubben Nørrebro, er den store, træfyrede grill, som sender stikflammer op ad bagvæggen i det åbne køkken. Ild og romantik hænger uløseligt sammen, og du og din date kan spise jer igennem et væld af skønne retter, der er blevet kysset af flammerne på grillen. Sammensæt jeres egen 3-retters menu fra 200 kr.

Bistro Royal:

Når du er tvivl om, hvad din date helst vil lave på Valentine’s Day, er svaret klart: Spise chokolade! På Bistro Royal har de lige nu byens mest brownie i form af en cremet chokoladekage lavet på Valrhona ‘Guanaja’ i selskab med krystalliseret hvid chokolade og stracciatella-is.  Romance on a plate til kun 65 kr!

Madklubben Bistro-de-Luxe:

Den perfekte destination for dig, der gerne vil invitere din ledsager med på en elegant og indbydende restaurant, men også gerne vil bevare det gode forhold til din bankrådgiver. En 3-retters menu starter på bare 200 kr., og herlighederne serveres i smukke omgivelser med levende lys, ædelt træ på væggene og Børge Mogensen-stole under rumpetterne.

Tony’s:

Vores populære restaurant i Havnegade for enden af Nyhavn er en vaskeægte italiener med amerikanske karaktertræk. Det betyder spaghetti meatballs i rigelige mængder, forførende à la carte-retter og rendyrket romantik i stearinlysets skær. Også her kan 3 retter fås for 200 kr. #ThatsAmore

Bar Next Door:

På Bar Next Door ved Dronning Louises Bro kan du byde din date på en klassecocktail eller tre. Drik dus, mens bartenderen shaker løs, og det neonblå “Cocktails & Dreams” flimrer som et lysende hjerte i mørket. Baren har åbent til midnat.

Steak Royal

Vores internationalt anlagte spiseri på Regnbuepladsen ved Københavns Rådhus emmer af romantik med kæmpet belysning, små private hjørner og båse og et væld af lækre steaks og fiskeretter. Sammensæt dine perfekte 3 retter fra 300 kr. og inviter den, du har kær med ud at spise.

Alabama Social:

Hvis du ikke er bange for at vise din date, at du for alvor kan spise igennem, så er Alabama Social det rette sted. Her står den på soul food fra de amerikanske Sydstater, og du er lovligt undskyldt, hvis du kommer til at tale mere om maden end om parforholdet. Den er nemlig en fest for både smagsløg og øjne.

Madklubben Steak:

Madklubben Steak blæser også op for romantikken den 14. februar. De dækker op med levende lys i restauranten og smider saftige steaks på grillen, så du kan koncentrere dig om at kigge din ledsager dybt i øjnene og fremsige kærlighedserklæringer som: ”Du er mit livs bearnaise” eller ”Jeg ved det lyder cheesy, men du er sødere end min cheese cake”.

Madklubben Vesterbro:

Madklubben Vesterbro går all in og tilbyder et gratis glas bobler til alle, der booker bord online og husker at skrive kommentaren “Valentines”, samt vælger en af de særlige Valentine’s-pakker på aftenen. Dem kan du læse meget mere om her, og vi kan afsløre, at den står på krabbe, kød og syndig chokoladekage til en god pris!

Forvirret? Så fortvivl ikke. Du kan nemt og hurtigt få et overblik over alle Madklubbens restauranter lige her

Vintermenuen på Tony’s bugner af rendyrket velsmag

Vintermenuen på Tony’s bugner af rendyrket velsmag

Chunky minestrone, papirtynde skiver af rubinrød tunfisk, pasta i cremet parmesansovs med saftig kylling, trevlet osso buco med marv, citrontærte med lakridskys og syndig hasselnøddebrownie med banan-is. Jo, der er i den grad lagt op til gastronomisk hygge hos Tony’s i de kolde vintermåneder.

Det nye menukort – det første af sin slags i 2017 – har netop ramt restauranten, og det kan være svært at vælge mellem de dugfriske fristelser og de gode, gamle kendinge. Heldigvis har du hele tre forskellige retter at rutte med, når du skal sammensætte din helt egen menu fra så lidt som 200 kr.

Nedenfor kan du se et udvalg af de lækre retter i billeder. Tjek hele menukortet ud her, og hop ind og book et bord, hvis du allerede nu ved, hvornår herlighederne skal indtages.

IMG_5830
Tuncarpaccio: Tynde skiver af yellowfin-tun, citron, fennikel og pebermayo

IMG_5853
Minestrone-suppe: En ‘chunky’ suppe på tomater, borlottibønner, parmesan og vintergrønt

IMG_5863
Chicken Alfredo: Trofie-pasta med cremet flødesauce, parmesan og rosmarin-confiteret kylling

IMG_5881
Osso bucco: Rødvinsbraiseret okseskank, cremet polenta med parmesan og gremolata

IMG_5893
Oksecuvette: Skiver af grillet, mør oksecuvette med karamelliserede jordskokker, rosmarin og rødvinssauce

IMG_5903
Hasselnødde-brownie med banan-is og praliné

IMG_5919
Lemon pie: Mørdej, friskost, citron, marengs og rålakrids

Berlingske: Simpel italiensk mad hitter lige nu

Berlingske: Simpel italiensk mad hitter lige nu

Man kan nok ikke ligefrem komme og påstå, at det italiensk er den allernyeste køkkentrend. Det har den været, lige siden en kløgtig støvlelandskok fandt på at komme basilikum i tomatsovsen og rive parmesan på toppen. Mama mia!

Alligevel er efterspørgslen på simpel, veltillavet og ærlig italiensk kogekunst stigende herhjemme. Det kan man i hvert fald læse i Berlingske, som sammen med bookingportalen Dinnerbooking har listet landets mest efterspurgte restauranter og køkkentyper. (Her kan vi også lige nævne, at vores søsterrestaurant, Madklubben Vesterbro, indtager førstepladsen som landets mest besøgte spisested. Super godt gået!)

Om det italienske køkken siger Henriette Bernstorn Noll fra DinnerBooking i Berlingske:

”Råvarerne er i fokus hos flere og flere danskere, og det er de typisk i det italienske køkken (…) Italiensk mad er ærligt, det er ikke fisefornemt, og de skal ikke som for eksempel franskmændene pynte alt med kaviar eller foie gras.”

Tony’s har vi siden 2009 serveret ærlige og lettilgængelige italienske retter med kun én enkelt rettesnor: Det skal SMAGE af noget. Her snart 8 år senere valfarter gæsterne stadig til vores hyggelige spiseri for enden af Nyhavn, og vil man have bord i weekenden, skal man være tidligt ude.

Vi er glade og stolte af, at det jordnære italienske køkken stadig lever i bedste velgående i København. Hvis du er fan af store smagsoplevelser til små priser, så kom forbi Tony’s og spis en 3-retters ”byg-selv-menu” fra så lidt som 200 kr. Buon appetito!