allergener, allergier og tilpasninger
Sådan oplyser Madklubben om alleriger og særlige tilpasninger af din frokostordning.
Madklubben Catering tager ansvar for at oplyse vores frokostkunder om tilstedeværelsen af allergener i den frokostordning, vi leverer. For at give dig hurtig og nem adgang til disse oplysninger, har vi samlet vigtige informationer om allergener og hvordan du kan være informeret om dem i vores tre frokostordninger, .506, Madklubbens frokost og Madklubbens frokost International.
Har du specifikke allergier eller spisepræferencer, som kræver særlig opmærksomhed, kan vi levere en allergivenlig frokost eller mulighed for at tilpasse vores varme retter på buffeten.
Tilpasning af dagens varme ret på vores frokostbuffeter
Som frokostkunde hos Madklubben Catering har du mulighed for at tilpasse dagens varme ret på alle vores frokostbuffeter fra .506, Madklubbens frokost og Madklubbens frokost International. Vi kan tilpasse dagens varme ret, så den ikke indeholder specifikke allergener eller særlige typer af kød.
Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for særlige tilpasninger af dagens varme retter.
Tlf: +45 78 74 65 06
Mail: frokost@madklubben.dk
Tilpasning af kød i dagens varme ret
Tilpasningsmuligheder af kød | Tilpasses til varm ret |
Halal | Varm halal-ret med kylling |
Minus svinekød | Varm ret uden svinekød |
Minus oksekød / kalv | Varm ret med kylling |
Minus fjerkræ | Varm, vegetarisk ret |
Minus fisk | Varm ret med kylling |
Tilpasning af dagens varme ret i forhold til allergener
Klassisk varm ret, der indeholder: | Tilpasses til: |
Laktose | Klassisk varm ret uden laktose |
Gluten | Klassisk varm ret uden gluten |
Æg | Klassisk varm ret uden æg |
Jordnødder | Klassisk varm ret uden jordnødder |
Nødder | Klassisk varm ret uden nødder |
Soja | Klassisk varm ret uden soja |
Skaldyr | Klassisk varm ret uden skaldyr |
Bløddyr | Klassisk varm ret uden bløddyr |
Sennep | Klassisk varm ret uden sennep |
Sesam | Klassisk varm ret uden sesam |
Selleri | Klassisk varm ret uden selleri |
Svovldioxid og sulfitter | Klassisk varm ret uden svovldioxid og sulfitter |
Lupin | Klassisk varm ret uden lupin |
Varm, vegetarisk ret, der indeholder: | Tilpasses til: |
Laktose | Varm, vegetarisk ret uden laktose |
Gluten | Varm, vegetarisk ret uden gluten |
Æg | Varm, vegetarisk ret uden æg |
Jordnødder | Varm, vegetarisk ret uden jordnødder |
Nødder | Varm, vegetarisk ret uden nødder |
Soja | Varm, vegetarisk ret uden soja |
Skaldyr | Varm, vegetarisk ret uden skaldyr |
Bløddyr | Varm, vegetarisk ret uden bløddyr |
Sennep | Varm, vegetarisk ret uden sennep |
Sesam | Varm, vegetarisk ret uden sesam |
Selleri | Varm, vegetarisk ret uden selleri |
Svovldioxid og sulfitter | Varm, vegetarisk ret uden svovldioxid og sulfitter |
Lupin | Varm, vegetarisk ret uden lupin |
Tilpasning af kage og dessert i forhold til allergener
Tilpasningsmuligheder af kage / dessert | Tilpasses til kage / dessert |
Kage med laktose | Kage uden laktose |
Kage med gluten | Kage uden gluten |
Kage med æg | Kage uden æg |
Kage med jordnødder | Kage uden jordnødder |
Kage med nødder | Kage uden nødder |
Allergivenlige lunch bowls
Til frokostkunder med fødevareallergier kan vi tilbyde allergivenlige lunch bowls, der ikke indeholder nogle af de officielle 14 allergener. Du kan vælge mellem 3 varianter:
- Klassisk allergivenlig lunch bowl med kød
- Vegetarisk allergivenlig lunch bowl
- Vegansk allergivenlig lunch bowl
Alle 3 allergivenlige lunch bowls kan bestilles sammen med resten af vores frokostprodukter i vores frokostportal, EATY.
Sådan oplyser Madklubben Catering om allergener i vores frokostordninger
På alle vores menuer og vores frokostportal, EATY, finder du information om eventuelle allergener i vores retter i vores buffeter og lunch bowls. Menuerne sendes direkte til kunderne og er også tilgængelige på vores hjemmeside.
Madklubben Catering oplyser om de 14 officielle stoffer eller produkter, der er listet i Fødevarestyrelsens mærkningsvejledning. Andre stoffer eller produkter, der kan forårsage allergi, er ikke omfattet af dette krav.
De 14 officielle allergener, der kan forårsage allergier eller intolerans
- Glutenholdige kornprodukter, så som brød, pasta og rasp til panerede retter, der kan indeholde hvede, rug, byg eller havre
- Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr, kan forekomme i retter med skaldyr, så som rejer, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber
- Æg og produkter på basis af æg, så som frisk pasta, mayonnaise, remoulade og kager
- Fisk og produkter på basis af fisk, så som pålægssalater med fisk, fiskesauce, rogn og nogle former for rejechips
- Jordnødder og produkter på basis af jordnødder.
- Soja og produkter på basis af soja, så som edamamebønner, sojasauce, miso, samt visse vegetariske produkter
- Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose), så som ost, yoghurt, smør, fløde og creme fraiche
- Nødder, dvs. mandler, hasselnødder, valnødder, cashewnødder, pekannødder, paranødder, pistacienødder og queenslandnødder. Der kan f.eks. være nødder i dips, så som, romesco muhamara, dukka og diverse kager
- Selleri og produkter på basis af selleri, så som i gryderetter, hvor der bruges bouillon eller krydderiblandinger
- Sennep og produkter på basis af sennep, så som mayonnaise og pålægssalater
- Sesamfrø og produkter på basis af sesamfrø, så som tahin, hummus,
- Svovldioxid og sulfitter, forekommer i blandt andet tørret frugt, marmelade, sirup, eddike, øl og vin
- Lupin og produkter på basis af lupin, så som i tempeh eller miso
- Bløddyr og produkter på basis af bløddyr, så som blæksprutter, muslinger, østers, vinbjergsnegle og visse former for østerssauce i asiatisk inspirerede retter